Αφού ολοκληρωθεί το υπέροχο γιορτινό γεύμα που με τόση αγάπη και φροντίδα ετοιμάσατε, ένα καφεδάκι θα το πιουν οι καλεσμένοι σας, δεν θα το πιουν??
Εντυπωσιάστε τους ευχάριστα με ένα σουφλέ που όταν συνδυαστεί με την γεύση και το άρωμα του καφέ, είναι σκέτη αμαρτία!
Μια σοκολατένια λάβα που ξεχειλίζει από το εσωτερικό του θα κάνει την κάθε μπουκιά τους απολαυστική!
Το σουφλέ μπορεί να συνδυαστεί ακόμα με μια μπάλα παγωτό βανίλια και έξτρα σιρόπι σοκολάτας.
Ξέρω ….. πολλές μαζεμένες «αμαρτίες», αλλά τα Χριστούγεννα δεν είναι κάθε μέρα, έτσι δεν είναι??
Για 5 ατομικά σουφλέ θα χρειαστούμε:
190 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια νες καφέ σε κόκκους
3 φρέσκα αυγά χωριστά
Τι κάνουμε:
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και την σοκολάτα και τα ζεσταίνουμε ώστε να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τα αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
Σε χωριστό μπολ βάζουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και το νες καφέ και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Τέλος ενσωματώνουμε απαλά την μαρέγκα στο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια για σουφλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 7-8 λεπτά.
Σερβίρουμε τα σοκολατένια σουφλεδάκια ζεστά.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Είμαι με τις πιτζάμες ακόμα και με το καφέ στο χέρι...και έχω βαλθεί να κοιτάω τη σοκολάτα που σκάει στη κορυφή του σουφλέ!!Φέρτε μου ένα κουτάλι!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ελένη μου^^
Εντάξει, μας αποτέλειωσες τώρα!!!!
ReplyDeleteΚαι μόνο που βλέπω αυτήν την σοκολάτα να ξεχειλίζει, κάτι παθαίνω!
Διπλή και τριπλή δόση θα φτιάξω, τι να μας κάνουν 5 μπολάκια???
Φιλιά πολλά Ελενάκι μου!
To είδα στο fb και δε γινόταν να μην έρθω να το σχολιάσω! καλέ μου έπεσε το σαγόνι μιλάμε! τρέχω να το φτιάξω! σλουρπ!
ReplyDeleteΑυτά είναι από τα γλυκά που εγώ παίρνω πρώτη το κουταλάκι και τρώω την γέμιση και μετά το πασάρω στον καλό μου για το κέικ! χεχεχεχεχε
ReplyDeleteκολασμένο απολαυστικό γλυκάκι!!!! τρελαίνομαι για σουφλεδάκι!! ευχαριστούμε για τη συνταγή!!! φιλάκια!
ReplyDeleteAx, τί μας κάνεις πάλι!!
ReplyDeleteΤο θέλω ΤΩΡΑ!!!
;-)
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
È molto semplice nella composizione e sorprendente per la sua sofficità e il sapore davvero unico!
ReplyDelete♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥
Σοκολατοκόλαση τό θεσπέσιο γλυκάκι σου Ελένη μου!!!Φαίνεται τόσο λαχταριστό!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!
ReplyDeleteΕντάξει, αυτά δεν είναι σωστά πράγματα, χρονιάρες μέρες! Πώς να αντισταθείς σε τέτοιο πειρασμό! Δεν έχω λόγια για το γλυκάκι σου Ελένη!
ReplyDeleteΜου αρεσει η γευση της μοκας! Ως συνηθως τη γευομαι που και που με τη μορφη παγωτου
ReplyDeleteΤα σουφλεδακια αυτα τα κανω ετσι ακριβως χωρι τον καφε, μου δωσες τωρα τελεια ιδεα με την τσαχπινια που εκανες με τον καφε!!! Ονειροοοοο!!!!!!
ReplyDeleteΦοβερή ιδέα για να κλείσουμε το εορταστικό μας γεύμα γλυκά γλυκά, Ελένη!! Άκρως προκλητική η ζεστή ρευστή καφεσοκολατένια ζύμη ξεχειλίζει από το κέντρο του σουφλέ, κανοντάς μας να θέλουμε να απλώσουμε το χέρι μας και να πάρουμε ένα στην στιγμή! Συμφωνώ με την Έλενα! Τι να μας κάνουν τα πέντε σουφλεδάκια;;!! Από δέκα και πάνω θέλουμε!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο.
Αυτό θα πει βουτήχτηκα στην αμαρτία...
ReplyDeleteΕλενάκι μου είναι σκέτος πειρασμός!!!
Χρόνια Πολλά!
Φιλάκια λιχούδικα!