Μπισκοτάκια με άρωμα Χριστουγέννων!
Νόστιμα, τραγανά και μοσχοβολιστά!
Η συνταγή είναι αποτέλεσμα πειράματος πάνω στη περσινή μου συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια.
Τα σημερινά μπισκοτάκια έχουν άρωμα αλλά και γεύση καραμέλας γάλακτος, με τζίντζερ και σοκολάτα!
Πως σας φαίνεται; Ενδιαφέρον;
Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
125γρ. βούτυρο
120 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά γλυκόζη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές κακάο σκόνη (άγλυκο)
μισό κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
μισό κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μια τσιμπιά αλάτι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Για το γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά νερό
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κατέβει λιγάκι η θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε για περισσότερη ώρα, γιατί το μείγμα θα αρχίσει να σφίγγει.
Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε καλά.
Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το αυγό και το γάλα.
Σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο κλπ)
Ανακατεύουμε στην αρχή με μια μαρίζ (σπάτουλα) και μετά ζυμώνουμε με το χέρι.
Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, «κόβουμε» μπισκοτάκια σε διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 7-8 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Αναμειγνύουμε την άχνη ζάχαρη και το νερό καλά.
Αν το γλάσο είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αν είναι πολύ αραιό. προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
Το γλάσο θα πρέπει να στέκεται, αλλά να απλώνεται και εύκολα επάνω από τα μπισκοτάκια.
Αντί για το παραπάνω γλάσο, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, σκούρα κουβερτούρα ή royal icing.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Δεν είναι όνειρο αυτή η γιορτή?Ποια άλλη θα μας έβαζε να κάνουμε τόσο όμορφα πράγματα που τρώγονται? Και εγώ θα φτιάξω φέτος Ελένη μου!Είναι απίθανα!
ReplyDeleteαμαααν τι ομορφα που ειναι και αυτα,ομορφα μυρωδατα στολιδια!!!!!!
ReplyDeleteΦο-βε-ρά!!!!!!!!
ReplyDeleteΑπίθανα μπισκοτάκια Ελενάκι, τόσο γιορτινά, τόσο χαρούμενα και σίγουρα τόσο νόστιμα!
Χαίρεσαι να τα βλέπεις!!!
Πολλά φιλάκια!
Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου.
ReplyDeleteΤι είναι το royal icing και που μπορώ να το βρω;
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα. Έψαχνα τη συνταγή!!! '
ReplyDeleteΤέλεια τά μπισκοτάκια σου Ελένη μου!!Ακρως γιορτινά καί σίγουρα πεντανόστιμα!!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!
ReplyDeleteμιαμ μιαμ είναι πολύ τέλεια!!
ReplyDeleteΤα μπισκοτάκια με τζίντζερ είναι απαραίτητα νομίζω για τις γιορτές.
ReplyDeleteΈχω συνδυάσει τόσο το άρωμα όσο και τη γεύση τους με τη γιορτινή περίοδο!
Μου αρέσει πολύ που βλέπω και κακάο!
Τα 'χουμε ξαναπεί αυτά! Οτιδήποτε σοκολατένιο είναι πάντα καλοδεχούμενο!
Φιλιά
Μύρισε Χριστούγεννα! Φοβερά μπισκοτάκια, ό,τι πρέπει για το κέρασμα του Άη Βασίλη...!
ReplyDeletedelizioso!!!
ReplyDeleteΑπίθανα τα μπισκοτάκια σου Ελένη μου, όμορφα στολίδια στο γιορτινό τραπέζι!! Καλημέρα σ' όλα τα κορίτσια και καλό Σ/Κ, ΧΟΧΟ
ReplyDeleteΕλενίτσα, Ελενάκι μας, έκανες πάλι το θαύμα σου, πολύ ωραία!!!
ReplyDeleteΣε φιλώ!
Φοβερά τα μπισκοτάκια σου, Ελένη μου! Και όχι μόνο για φάγωμα! Είναι πολύ ωραία ιδέα για στολίδια στο Χριστουγεννιάτικό δένδρο μας. Οι μικρομανούλες μπορούν να τα φτιάξουν μαζί με τα παιδάκια τους! Μπράβο! Πολύ ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Oνειρεμένα !!!!!!!!!!!!!!!!! υπέροχα !!! μπραβο Λενάκι μας !!!!! καλές γιορτές να έχουμε !!!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΚαλημερα! Επειδη ειμαι αρκετα αρχαρια, ο φουρνος να προθερμανθει για ποση ωρα και σε ποσους βαθμους? Επισης, επειδη δεν εχω ξαναδουλεψει με γλασο, ποιος ειναι ο πιο χρηστικος τροπος να διακοσμησω τα μπισκοτα? Ευχαριστω :)
ReplyDelete