
Που θα τσικνίσετε σήμερα??
Εμείς φέτος με τέτοιο κρύο, πολύ το σκεφτόμαστε να ανάψουμε κάρβουνα!!
Το πιο και πιθανόν είναι ότι θα κάνω ένα ψητό με πατατούλες στον φούρνο.
Εύκολα πράγματα δηλαδή!
Τα βάζουμε όλα στην γάστρα, χουχουλιάζουμε μέσα στην ζεστασιά της κουζίνας μας όσο μαγειρεύεται και απολαμβάνουμε ένα φαγάκι που γίνεται λουκούμι, μαγειρεμένο μέσα στους χυμούς των εσπεριδοειδών.
Αν είστε από τους … τολμηρούς, σας εύχομαι καλά τσικνίσματα, άλλη γοητεία έχει το κάρβουνο εννοείται!!
Αν όμως αποφασίσετε να μαγειρέψετε εντός, το φαγάκι αυτό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μερίδες
2 κιλά πατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3-4 ζουμερά λεμόνια
1 πορτοκάλι
3 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – θυμάρι
πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε με το χοιρινό στην γάστρα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα και σκόνη σκόρδου.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, σπάμε τις σκελίδες με το χέρι μας ή με ένα ποτήρι και τις μοιράζουμε ανάμεσα στο κρέας και τις πατάτες, στην γάστρα.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε την μουστάρδα και τον χυμό από τα λεμόνια και το πορτοκάλι.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό όλα τα υλικά στην γάστρα.
Τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο, κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 2 ώρες.
Ανοίγουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, να πάρει χρώμα το φαγητό μας!
Καλή επιτυχία, καλή Τσικνοπέμπτη σας ευχόμαστε!

Αγαπημένο φαγητό Έλενα, το φτιάχνω και εγώ !! Φαίνεται λαχταριστό !! Γίνεται λουκούμι στη γάστρα!! Καλή Τσικνοπέμπτη
ReplyDeleteΚι εγώ στον φούρνο θα ψήσω σήμερα, ενώ κάθε χρόνο ψήνουμε στα κάρβουνα, αλλά φέτος λόγω κρύου λέμε να το αλλάξουμε.
ReplyDeleteΚαλή Τσικνοπέμπτη εύχομαι σε όλα τα κορίτσια.
Τι σημασια εχει αν δεν το τσικνισεις εξω....την προταση σου για χουχουλιασμα και αγαπημενο σπιτικο φαγητακι την βρισκω ακρως δελεαστικη!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλαααα
Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά !!!!Εμείς Ελενάκι μου έχουμε κόψει εδώ και πολλά χρόνια να βγαίνουμε έξω αυτην την ημέρα για τους γνωστούς λόγους !
ReplyDeleteΣπιτι μου σπιτάκι μου λοιπόν και μάλιστα με την ωραία σου πρόταση!!!!!!
Πω πω τι θα γίνει το βράδυ !!!! χιχιχι!!!! και του χρόνου να είμαστε καλά !!!!!!
φιλια πολλά πολλά πολλά
Κι αν του βάλεις και κάστανα, γίνεται μπουκιά και συγχώριο :)
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενά μου!!Τί υπέροχη συνταγή!!Πολύ αγαπημένο φαγητό!!Θά τό φτιάξω τό Σάββατο!!Σήμερα θά τό τσικνήσουμε μέ φίλους στά Καλύβια μέ κοψίδια καί χοντρό!!Καλή Τσικνοπέμπτη!!Καλά νά περάσετε!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΗ πρόταση σου Ελενάκι μου είναι τέλεια!!!Γίνεται υπέροχο το χοιρινό με τις πατατούλες στη γάστρα και ακόμη περισσότερο με τόσα νόστιμα υλικά που του βάζεις!!!
ReplyDeleteΗ μέρα λόγω κρύου απαιτεί φαγάκι στο φούρνο αν μείνουμε σπίτι!!!
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!
Το ιδανικό φαγητό για Τσικνοπέμπτη με τέτοιο κρύο! Κλασικό και πεντανόστιμο, άσε που στη γάστρα γίνεται ακόμα καλύτερο. Καλή Τσικνοπέμπτη Έλενα!
ReplyDeleteΦιλιά
Λουκούμι το φαγάκι σου Έλενά μου!!! Μοναδικό πιάτο και πάντα με σίγουρη επιτυχία!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ και φιλιά!
Ελενακι μου τέλειο φαγάκι, πολύ ωραία πρόταση και στη γάστρα θα γίνεται λουκούμι. Να περάσετε καλά, καλή Τσικνοπέμπτη, φιλάκια πολλά.
ReplyDeleteFantastic Elena
ReplyDeletexxx
Σπίτι μας τσικνίσαμε με παντσετούλες, αλλά και το χοιρινο λουκουμάκισας κορίτσια μου ειναι πολύ ωραία πρόταση!
ReplyDeleteΚαλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ :)
Αγαπημένο και νόστιμο το πιάτο σου Έλενά μου!! Τα αρωματικά και το πορτοκάλι το απογειώνουν!!! Ελπίζω να περάσατε καλά!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Σε ένα τέτοιο χοιρινό σκέτο λουκούμι μαγειρεμένο στην γάστρα, ποιος θα πει όχι;; Καλοψημένο και αρωματικό! Τι να τα κάνουμε τα παϊδάκια στη ψησταριά;
ReplyDeleteΚαι του χρόνου με Υγεία!!
Λουκούμι φαγητό, αγαπητό και δελεαστικό για κάθε περίσταση!Για ένα τέτοιο φαγητό εννοείται πως θα καθόμουν μέσα την Τσικνοπέμπτη!
ReplyDeleteΔεν το συζητώ Ελενάκι, το μαγείρεμα στη γάστρα είναι και πολύ βολικό και δίνει πεντανόστιμα πιάτα.
ReplyDeleteΈχεις χρησιμοποιήσει υπέροχα υλικά για το πιάτο σου -λίγα, απλά και καλά- και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που να γλείφεις τα δάχτυλα σου!
Φιλιά
αγαπημενο φαγητο που εκανε η γιαγια καθε Κυριακη! τελεια!
ReplyDelete