
Ζυμαρικό είχα προγραμματίσει εκείνη την ημέρα.
Όταν όμως άνοιξα το ψυγείο μου και είδα δυο καταπράσινα μπροκολάκια να με κοιτούν, σκέφτηκα τι διαφορετικό θα μπορούσα να φτιάξω με αυτά, εκτός από σαλάτα ή τάρτα.
Ποτέ δεν περίμενα ότι το φαγάκι που θα προέκυπτε συνδυάζοντας τα μπροκολάκια με τα τορτελίνια, θα γινόταν τόσο υπέροχο!
Ένα πιάτο τόσο νόστιμο, τόσο «φινετσάτο», με πλούσια γεύση, με μια εκπληκτική κρεμώδη σάλτσα που κυριολεκτικά «κολλούσε» πάνω στα τορτελίνια, ένα φαγάκι που ότι και να σας πω είναι λίγο!!
Έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς καθόλου κόπο!
Πάμε να το φτιάξουμε παρέα??

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. τορτελίνια (2 πακέτα)
2 μέτρια μπρόκολα
200 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
250 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. βιτάμ
1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα τορτελίνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σκληρά μέρη από τα μπρόκολα και τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν αρκετά αλλά να μην λιώσουν.
Βάζουμε τα βρασμένα μπρόκολα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο νεράκι από το νερό που έβρασαν.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ να λιώσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά ώστε να λιώσει το τυρί.
Κατόπιν προσθέτουμε τον πουρέ μπρόκολου, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα τορτελίνια, ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν όλα από αυτήν την υπέροχη σάλτσα.
Σερβίρουμε γενναίες μερίδες, πασπαλισμένες με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

Mε το που διαβασα τον τιτλο ήξερα οτιαυτο το φαγητό ειναι δικό σου :)
ReplyDeleteΚαλημερα και καλη βδομαδα φιλεναδα!!!
Τέλεια ιδέα, Ελενάκι! Θα το φτιάξω και είμαί σίγουρη πως και η μικρή που δεν πλησιάζει το μπρόκολο, θα αδειάσει το πιάτο της με μεγάλη ευκολία! Μαμάδες που τα παιδάκια σας δεν τρώνε το μπροκολάκι, είναι η ιδανική λύση!
ReplyDeleteΚαλή μας εβδομάδα.
Ευχαριστούμε!!!
ReplyDeleteΤι ωραία σαλτσούλα!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα και καλό μήνα κορίτσια :)
Πόσο υγιεινό, κρυμμένο πίσω από το τυρί και την κρέμα, συνδυασμένο με τα αγαπημένα τορτελίνια, φαγητό για αυτούς που δεν αγγίζουν το μπρόκολο!!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
Α, υπέροχη και πανεύκολη συνταγή ανακύκλωσης βλέπω! Θα το κάνω με κοτσάνια που μου περισσεύουν πιο συχνά και μπλε τυρί μαζί με το τυρί κρέμα, πιστεύω πως δένει ωραία με το μπρόκολο.
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα και καλό μήνα εύχομαι!
Ό,τι πρέπει για την αδελφή μου που δεν τρώει το μπρόκολο! Επιτέλους να της αλλάξω γνώμη!! Τέλεια τα τορτελίνια!!
ReplyDeleteKαλησπέρα Ελενά μου!!!Τί υπέροχη συνταγή!!Καί πεντανόστιμο τό πιάτο σου!!Η σαλτσούλα σου όλα τά λεφτά!!!Μάς αρέσουν τά τορτελίνια καί τό μπρόκολο!!!Θά τό δοκιμάσω!!Καλό μήνα καί καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΑαααα πολύ ωραια ιδέα το μπροκολο!!!
ReplyDeleteΕξαιρετικά τα τορτελίνια σου Έλενα, μπράβο! Αχτύπητα τα υλικά με γρήγορη και εύκολη διαδικασία έγιναν μια φανταστική μακαρονάδα.
ReplyDeleteΦιλιά
Απίστευτη έμπνευση!!Μου αρέσει πολύ και το μπρόκολο!! Κατοχυρώθηκε για δοκιμή Έλενα μου!Σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας^^
ReplyDeleteΚαι ωραίος τρόπος να μαγειρέψουμε το μπρόκολο και μια έξυπνη ιδέα για ένα πιάτο με λαχανικά που μπορούμε να σερβίρουμε σε μικρά ή και μεγαλύτερα στριμαδάκια!
ReplyDeleteΔημιουργική όπως πάντα Έλενα!
Φιλιά!
Είσαι εγγύηση στις μαγικές μεταμορφώσεις ζυμαρικών Έλενα, τι να λέμε!
ReplyDeleteΚαι πόσο θα τους πάει το μπρόκολο!
Κορίτσια έμεινε τιποτα;;; Τρελαινομαι για ζυμαρικα και το μπρόκολο μου αρεσει πολύ!
ReplyDeleteελενα το εκανες παλιτο θαυμα σου!!!!
ReplyDeleteλαχταριστο με πλουσια γευση!!!
πολλα φιλια!
Γειά σου βρε Λενάκι μου με τα ωραία σου φαγάκια !!!! πεντανόστιμη η πρότασή σου !!! Φτιάχνεις καινουργια παρτίδα για μένα γιατί όπως βλέπω εξαντλήθηκαν .... τα πρώτα !!!χιχιχι
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ