
Το διαφορετικό γιουβετσάκι!!!
Πρώτη φορά το έφτιαξα τις προάλλες και σίγουρα θα το φτιάχνω πολύ συχνά από εδώ και στο εξής.
Ήθελα να ξεφύγω από το κλασσικό γιουβετσάκι, κι έτσι αντικατέστησα το κριθαράκι με κους κους (όχι το ζυμαρικό).
Έτσι προέκυψε ένα φαγάκι που δεν έχει καμία σχέση με γιουβέτσι, ούτε στην γεύση, ούτε στην εμφάνιση.
Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι που όλοι το τίμησαν με ευχαρίστηση!
Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να το φτιάξω και με πλιγούρι, πολύ νόστιμο θα γίνεται και έτσι, όμως οι χρόνοι μαγειρέματος θα είναι σίγουρα διαφορετικοί, το κους κους σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο ενώ το πλιγούρι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
2 στήθη κοτόπουλου (φιλέτο)
200 γρ. κους κους (όχι το ζυμαρικό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1,5 κούπες πουμαρό
3 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 κουταλάκια σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια δυόσμο ξερό
6 κούπες νερό
αλάτι – πιπέρι
(η κούπα μου είναι των 200 ml)
Στην πράξη:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο μέρος του κοτόπουλου θέλουμε, απλά εμένα μου είναι πιο βολικό το στήθος γιατί το προτιμάνε οι υπόλοιποι στο σπίτι μας.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια και τα σοτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα, σε αρκετό ελαιόλαδο.
Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε, να αλλάξουν χρώμα.
Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και την σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε το πουμαρό, το νερό και αλάτι με προσοχή, γιατί μπορεί να έχει και το μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιήσαμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα.
Κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πυρέξ ή σε γάστρα.
Προσθέτουμε το κους κους και τον δυόσμο και αφήνουμε στην άκρη το φαγητό για 10 λεπτά, στην διάρκεια των οποίων το κους κους θα «φουσκώσει».
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 10 λεπτά.
Το ψήσιμο θα γίνει με ξεσκέπαστο το πυρέξ ή την γάστρα.
Έτοιμο το φαγάκι μας!
Καλή επιτυχία!

Καλημέρα!!Αχ αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η γιαγιά μου,είναι πεντανόστιμο!!Το κους κους πάει πολύ με το κοτόπουλο!
ReplyDeleteΜμμ το ζηλεψα τωρα αυτο το φαγακι!!το κους κους μου αρεσει πολυ(μεταφορικα και κυριολεκτικα αχαχα),ωραια ιδεα ελενα!!!!
ReplyDeleteΣούπερ η ιδέα σου, Ελενάκι!!!
ReplyDeleteΦαίνεται πεντανόστιμο!!!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
Ελενίτσα, μου αρέσει η σημερινή σου συνταγή γιατί μου έδωσες μια ωραία ιδέα να φάω το κους κους!Thanks!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενά μου!!!Τί τέλεια συνταγή!!Σίγουρα ταιριάζει πολύ τό κούς κούς μέ τό κοτόπουλο!!Θά τό δοκιμάσω!!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενά μου!!!Τί τέλεια συνταγή!!Σίγουρα ταιριάζει πολύ τό κούς κούς μέ τό κοτόπουλο!!Θά τό δοκιμάσω!!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΦαίνεται πολύ λαχταριστό και ιδιαίτερα υγιεινό το φαγάκι σου Έλενά μου!!!! Πολύ το λιμπίστηκα!!!! Καλό βράδυ!
ReplyDeleteΠεντανόστιμο το φαγάκι σου Έλενά μου, πολύ ωραία η ιδέα σου, θέλω να το δοκιμάσω οπωσδήποτε αυτό το διαφορετικό γουβετσάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Um, questo piatto sembra delizioso!
ReplyDelete♥ ☆ ♥ `•.¸.•´ ♥ º ☆♥ ☆♥ ☆ ♥ `•.¸.•´ ♥ º ☆♥ ☆ ♥ `•.¸.•´ ♥ º ☆♥ ☆ ♥ `•.¸.•´
Εξαιρετικό το κοτόπουλο με κους κους, Έλενα!! Πραγματικά είναι μια διαφορετική πρόταση για γιουβέτσι με πολύ ωραίο συνδυασμό υλικών!
ReplyDeleteΚαλό μας βράδυ.
Πολλυ ωραια ιδεα για αλλαγη... φαινεται χορταστικότατο!
ReplyDeleteΜου αρέσει το κους κους πολύ, γιατί ουσιαστικά γίνεται μόνο του! Αλλά έτσι δεν θα το σκεφτόμουν! Τέλεια ιδέα!
ReplyDeleteΠόσο πρωτότυπο το φαγητό σου σήμερα Έλενα! Το κους κους μου αρέσει πολύ και συνδυάζεται υπέροχα με το κοτόπουλο. Βλέπω να το φτιάχνω σύντομα!
ReplyDeleteΦιλιά
Το φαγάκι σου Έλενα νοστιμότατο, το κους κους ταιριάζει με το κοτόπουλο.
ReplyDeleteΩραία συνταγή αλλά το νερό είναι πολύ, μήπως γράψατε λάθος αναλογίες;
ReplyDelete