Κάποιο μεσημεράκι είχα ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή μου για μαγείρεμα!
Στο ντουλάπι μου υπήρχε ένα πακέτο ζυμαρικά στριφτάρια με τυρί φέτα και ένα βαζάκι σάλτσα pesto, τα οποία μας είχαν προσφερθεί από την Action Aid, και τα οποία σκόπευα να αξιοποιήσω σε κάποια συνταγή.
Έτσι προέκυψε ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών, που χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί!
Όσο τα στριφτάρια έβραζαν, ετοίμασα και μία σαλατούλα και το γεύμα μας ήταν έτοιμο.
Όλη η κούραση που είχα από το τρέξιμο εκείνη την ημέρα, εξαφανίστηκε δια μαγείας όταν δοκίμασα την πρώτη πιρουνιά από το πιάτο μου!!
Θα μου πείτε: μπορεί ένα πιάτο φαγητό να ξεκουράσει κάποιον από μια δύσκολη ημέρα;; Βεβαίως και μπορεί, όταν μάλιστα πρόκειται για ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, φτιαγμένο με αγάπη και ας μην χρειάστηκε πολύ χρόνο και πολλά υλικά να ετοιμαστεί!!
Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, αν το δοκιμάσετε!
Θα χρειαστούμε για 2 μερίδες:
250 γρ. ζυμαρικά στριφτάρια με φέτα
2 γεμάτες κουταλιές σάλτσα pesto σπιτικό ή έτοιμο
ντοματίνια
παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες
Πάμε να μαγειρέψουμε:
Σε κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Αφού βράσει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Όσο βράζουν ανακατεύουμε που και που με ένα πιρούνι για μην κολλήσουν στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Τρίβουμε μπόλικη παρμεζάνα.
Πλένουμε μερικά ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφού τα ζυμαρικά βράσουν και είναι τόσο μαλακά όσο επιθυμούμε, τα σουρώνουμε καλά σε τρυπητό.
Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, προσθέτουμε τις δύο γεμάτες κουταλιές σάλτσας pesto και ανακατεύουμε καλά.
Δεν χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα σάλτσας. Η σάλτσα pesto έχει έντονη γεύση και αν χρησιμοποιήσουμε κάποια έτοιμη μπορεί να είναι ακόμα πιο δυνατή από όσο θα θέλαμε και να κάνει βαριά την γεύση των ζυμαρικών μας.
Ρίχνουμε από λίγη παρμεζάνα στα πιάτα μας.
Μοιράζουμε την ποσότητα των ζυμαρικών με το pesto στα δύο πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Επειδή τα ζυμαρικά περιέχουν τυρί φέτα, μια ωραία ιδέα θα ήταν αντί της παρμεζάνας να χρησιμοποιήσουμε τρίμματα τυριού φέτας.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα πιάτα μας με φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και στολίζουμε με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.
Σίγουρα ενα ωραίο φαγακι σε ξεκουράζει και σε χαλαρωνει και γενικώς σου προσφέρει απόλαυση! Αν είναι και ευκολο και νοστιμο όπως αυτό ακόμα μεγαλύτερη η απόλαυση! Καλημέρα!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο φαγητό! Καλοκαιρινό!
ReplyDeleteΕύκολο, νόστιμο και γρήγορο, τι άλλο να ζητήσουμε ??
ReplyDeleteπαίρνω την μερίδα μου και πάω να την απολαύσω !!!!!
φιλια πολλά πολλά
Η πέστο έχει πρώτο τραπέζι πίστα στο ψυγείο μου χαχα Οπότε καταλαβαίνεις Ειρήνη μου τι αγάπη την έχω!
ReplyDeleteΠολύ καλοκαιρινή συνταγή κοριτσάκι μου!!
Αυτά τα στριφταρα αν τα συνοδεψεις με κόκκινη σάλτσα γίνονται νοστιμότατα Ειρήνη μου φαντάζομαι την γεύση τους με την δικιά σου συνταγή....την καλημέρα μου?
ReplyDeleteμμμμ ειναι ενα fast food δηλαδη νοστιμο
ReplyDeleteκαι καλοκαιρινοοοο!!!
γενικα μαρεσουν πολυ οι μακαροναδες με σαλτσα πεστο!!!
φιλακια ειρηνη
Καλησπέρα !!!
ReplyDeleteΤα στριφτάρια είναι το ελληνικό ζυμαρικό !! Μπράβο που τα επέλεξες !! :-)
αυτο το φαγητο το βρισκω ακρως Καλοκαιρινο!!! οποτε καλη ευκαιρια να το κανω εντος της εβδομαδας! σε ευχαριστω για τη συνταγη!
ReplyDeleteΤι ωραίες γεύσεις που μας προσέφερες, Ειρήνη!!! Όλα διαλεχτά και πάνω απ' όλα απλή συνταγή!! Φιλάκια πολλά.
ReplyDeleteΑπολαυστική μακαρονάδα με αρώματα και γεύσεις καλοκαιριού!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα!
Ενα καλοκαιρινό φαγάκι που ετοιμάζεται στο πιτς φιτίλι, δεν είναι δυνατόν να μην με δελεάσει!
ReplyDeleteΑυτά τα στριφταράκια πρέπει να είναι εξαιρετικά!
Καλό απόγευμα Ειρήνη μου, φιλιά!
Έχεις απόλυτο δίκιο Ειρήνη μου.
ReplyDeleteΤο φαγητό είναι αγάπη, βάλσαμο, προσφορά και πολλά πολλά ακόμα.
Μου αρέσει που προτίμησες να φτιάξεις κάτι εύκολο και γρήγορο από το να παραγγείλεις ας πούμε κάτι έτοιμο.
Τα συγκεκριμένα υλικά άλλωστε συνδυάζονται τόσο όμορφα και σε χρόνο ελάχιστο έχουμε έτοιμο το φαγάκι μας.
Αυτά τα στριφτάρια πρέπει να τα δοκιμάσω :)
Φιλιά
Μόλις μου έφεραν από τη Ρώμη κάτι αντίστοιχα ζυμαρικά, και σκεφτόμουν τι να τα κάνω! Μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα Ειρήνη!
ReplyDeleteΌμορφα υλικά και ακόμα ωραιότερο το πιάτο πού ετοιμασες Ειρήνη μου.
ReplyDeleteΗ μακαρονου της παρεας δεν μπορει να μεινει μονο σε ενα πιατο! Ειδικα όταν ειναι τοσο αρωματικο και καλοκαιρινό!
ReplyDelete