Wednesday 29 June 2016

Μελιτζανόσουπα


Μα καλά, σούπα καλοκαιριάτικα θα μου πείτε??
Κι εγώ θα σας πω …. ναι, σούπα!! Αλλά όχι οποιαδήποτε σούπα!
Μια σούπα που κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.
Μελιτζάνα, πιπερίτσα, φρέσκια ντοματούλα, βασιλικό (μπόλικο βασιλικό), κρεμμυδάκι, σκορδάκι, μια πολύ αρωματική σούπα που τρώγεται ευχάριστα ειδικά το καλοκαίρι!
Για την σούπα μου χρησιμοποίησα τα τελευταία φύλλα βασιλικού που είχα καταψύξει από πέρυσι, με τον τρόπο που σας έδειξα εδώ.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε το άρωμα και την φρεσκάδα που είχαν, σαν να ήταν φρεσκοκομμένα. Ήδη έχω καταψύξει κι άλλα, ώστε να έχω και τον χειμώνα φρέσκο βασιλικό στην διάθεσή μου.
Πάμε όμως σήμερα να ετοιμάσουμε μια νόστιμη, καλοκαιρινή μελιτζανόσουπα, που σας εγγυώμαι θα γίνει από τις αγαπημένες σας!

Tuesday 28 June 2016

Αλμυρή τάρτα με ξινομυζήθρα


Μια πολύ νόστιμη αλμυρή τάρτα ετοιμάσαμε σήμερα.
Με σπιτική ζύμη, την οποία κάνει ιδιαίτερα τραγανή το καλαμποκάλευρο που προσθέτω.
Η ξινομυζήθρα την κάνει ιδιαίτερα νόστιμη, αλλά μπορούμε μια χαρά να την αντικαταστήσουμε με φέτα, αν το προτιμάμε.
Εμάς αυτή η τάρτα μας αρέσει απλή, να θυμίζει τυρόπιτα θα έλεγα.
Μπορούμε όμως να προσθέσουμε κι άλλα υλικά αν θέλουμε, όπως πιπερίτσες, ελιές, λιαστές ντομάτες ή κάποιο μυρωδικό όπως δυόσμο.
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Monday 27 June 2016

Πως καταψύχουμε φύλλα βασιλικού


Όταν την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε τις σχετικές με την κατάψυξη αναρτήσεις μας, δεν φανταζόμασταν την ανταπόκριση που θα εύρισκαν από τόσο πολλούς φίλους!
Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που μας είπαν ότι μια τέτοια Κατηγορία είναι και ενδιαφέρουσα αλλά και χρειαζούμενη.
Γι αυτό υποσχόμαστε ότι θα υπάρχει μια τουλάχιστον σχετική ανάρτηση την εβδομάδα, όπου θα σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά της κατάψυξης και ελπίζουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στο να κερδίσετε χρόνο στην κουζίνα σας κάνοντας παράλληλα και οικονομία.

Για να δούμε σήμερα αν μπορούμε να καταψύξουμε φύλλα βασιλικού.
Και ναι, τα φύλλα του βασιλικού καταψύχονται!!
Και όχι μόνο καταψύχονται, αλλά παραμένουν πράσινα πράσινα και γεμάτα άρωμα!
Ο βασιλικός, που τα καλοκαίρια στολίζει τα μπαλκόνια μας, είναι δυστυχώς εποχιακό φυτό. Έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να τον διατηρήσω στην γλάστρα και εκτός της εποχής του, αλλά μάταιος κόπος.
Εδώ και μερικά χρόνια όμως, εφαρμόζω ένα κόλπο που μου είπαν ένα καλοκαίρι σε κάποιο νησί, κι έτσι έχω βασιλικό χειμώνα-καλοκαίρι.
Έτσι μπορώ και τον χειμώνα να ετοιμάσω πέστο με φρέσκο βασιλικό, να τον βάλω στις σάλτσες μου αλλά και στην ρεβυθάδα μου.
Έχετε δοκιμάσει ρεβίθια με φρέσκο βασιλικό?? Είναι απίστευτο πόσο ταιριάζουν.
Δεν το πίστευα μέχρι που τα δοκίμασα. Ο τέλειος συνδυασμός!!!!

Saturday 25 June 2016

Αθερίνα τηγανιτή


Το μόνο που θέλει δίπλα της, είναι ουζάκι, καλή παρέα και θαλασσίτσα!!
Προσωπικά όταν έχω αθερίνα, δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο, ούτε καν κάποια σαλάτα!
Τις προάλλες, ο ψαράς μου έφερε φρεσκότατη αθερίνα και έσπευσα φυσικά να αγοράσω.
Θαλασσίτσα δεν διαθέταμε εκείνη την ημέρα, διαθέταμε όμως και ουζάκι και καλή παρεϊτσα!
Έφτιαξα και τα απίθανα κολοκυθο-ανθο-τυρομεζεδάκια της Μαρίας, είχα και χορταράκια του βουνού (για τους άλλους …. εγώ είπαμε …… αθερίνα και ουζάκι) και ήμασταν βασιλιάδες!!
Το μαγείρεμα της αθερίνας, είναι ιδανικό για τεμπέλες σαν κι εμένα.
Δεν θέλει καθάρισμα (τι να καθαρίσεις από ένα τόσο δα ψαράκι?), τηγανίζεται σε 2 άντε 3 το πολύ λεπτά, και τρώγεται ολόκληρη.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ετοιμάσουμε ένα νόστιμο μείγμα για το πανάρισμα, ώστε να τρώμε τα ψαράκια και να κριτσανίζουν όμορφα.
Εγώ χρησιμοποιώ ένα μείγμα από αλεύρι και σιμιγδάλι χοντρό, που δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!
Πάμε να τηγανίσουμε αθερινάκια!

Friday 24 June 2016

Μίνι ψωμάκια με γάλα


Τα ψωμάκια αυτά τα φτιάχνω πολύ συχνά.
Έχουν πιο πλούσια και γεμάτη γεύση από τα απλά ψωμάκια.
Επίσης είναι ελαφρά γλυκά, γι αυτό είναι ιδανικά να τα αλείψουμε με νουτέλα ή μαρμελάδα και να τα απολαύσουμε με το καφεδάκι μας.
Όμως και γεμισμένα με αλμυρές λιχουδιές είναι πολύ νόστιμα.
Πολλές φορές ετοιμάζω σαντουιτσάκια με υλικά που αγαπά η κόρη μου και της τα δίνω για κολατσιό στο σχολείο.
Πάμε να τα ετοιμάσουμε και παρέα!

Thursday 23 June 2016

Φρουτοσαλάτα με καρπούζι και ξινομυζήθρα


Είσαστε από αυτούς που λατρεύουν τον συνδυασμό καρπούζι-φέτα??
Εγώ ομολογώ ότι είμαι!
Θα μπορούσα να περάσω όλο το καλοκαίρι τρώγοντας μόνο καρπούζι με φέτα (λέμε τώρα)!
Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες αγαπούν αυτόν τον συνδυασμό, ο οποίος είναι ….. typical greek όπως μου είπε ένας Ολλανδός φίλος, και ο οποίος από την ώρα που τον δοκίμασε, μόνο έτσι λέει ευχαριστιέται το καρπούζι του.
Και που να δοκιμάσετε να συνδυάσετε το καρπούζι με ξινομυζήθρα!
Φο-βε-ρό!!!!!!
Έφτιαξα λοιπόν τις προάλλες μια υπέροχη φρουτοσαλάτα με καρπούζι και ξονομυζήθρα.
Πρόσθεσα μερικά φρέσκα βατόμουρα, έτσι…. για να δώσω περισσότερο χρώμα στην σαλάτα.
Πρόσθεσα και φρέσκια μέντα που έδωσε άρωμα φρεσκάδας στην σαλάτα μου.
Τα περιέχυσα όλα με ένα μελένιο σιρόπι και ένα σας λέω ….. έγινε πανικός!!!
Δεν σκόπευα να βάλω συνταγή, δεν είναι και κάτι φοβερό αυτό που έφτιαξα, αλλά μετά από τον … προαναφερθέντα πανικό, και τα 2 ολόκληρα καρπούζια που έκανα φρουτοσαλάτα εκείνο το βράδυ, είπα να μοιραστώ την σαλάτα μου και μαζί σας.
Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Wednesday 22 June 2016

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κουρκουμά


Το κοτόπουλο είναι το είδος του κρέατος που αγαπάμε περισσότερο στην οικογένεια.
Ελαφρύ, χωρίς πολλά λιπαρά και με πολλούς τρόπους στην διάθεσή μας για να το μαγειρέψουμε.
Σήμερα θα σας δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή όπου χρησιμοποιώ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, συνδυασμένο με μανιτάρια και αρωματισμένο με λεμόνι και κουρκουμά.
Η συνταγή δεν απαιτεί πολύ χρόνο μαγειρέματος καθώς το κοτόπουλο είναι κομμένο σε σχετικά μικρά κομμάτια που ψήνονται γρήγορα.
Κερδίζουμε χρόνο στην γενική προετοιμασία του φαγητού μας, ετοιμάζοντας συγχρόνως και το συνοδευτικό του κοτόπουλου.
Το συνοδευτικό μπορεί να είναι ένα λευκό ή αρωματισμένο ρύζι, πουρές πατάτας, πατάτες τηγανητές κλπ.
Με το κοτοπουλάκι μας ταιριάζει πολύ μια πράσινη σαλάτα, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα ντοματίνια κομμένα σε καρεδάκια ή φετούλες.
Πάμε όμως να δούμε πως θα ετοιμάσουμε την σημερινή μας συνταγή!

Tuesday 21 June 2016

Πως καταψύχουμε κολοκυθάκια


Όλο και περισσότερες φίλες τελευταία μας ρωτάνε πως μπορούν να καταψύξουν διάφορα τρόφιμα.
Έτσι δημιουργήσαμε μια νέα Κατηγορία, που την ονομάσαμε «Στην κατάψυξη».
Εκεί θα βρείτε πολλές αναρτήσεις που κατά καιρούς θα βάζουμε, όπου θα σας πούμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάψυξή μας, κερδίζοντας χρόνο και κάνοντας μεγάλη οικονομία.

Σίγουρα ένα προϊόν είναι καλύτερα να καταναλώνεται φρέσκο.
Όμως τι γίνεται όταν βρεθούμε με μεγαλύτερη ποσότητα ενός προϊόντος από όση χρειαζόμαστε??
Η αν θέλουμε να συντηρήσουμε κάποιο λαχανικό ή φρούτο, ώστε να το απολαμβάνουμε και εκτός εποχής??
Η αν δεν θέλουμε να πετάξουμε κάποιο φαγάκι που μας περίσσεψε?
Στην περίπτωση αυτή η κατάψυξη είναι και ευκολία, αλλά και οικονομία.
Το θέμα «κατάψυξη» νομίζω ότι το κατέχω καλά.
Για χρόνια υπήρξα εργαζόμενη μανούλα, και η κατάψυξη για μένα σήμαινε απίστευτη εξοικονόμηση χρόνου.
Θέλω λοιπόν να μοιραστώ τις όποιες γνώσεις μου μαζί σας και ελπίζω να σας βοηθήσω όσο μπορώ, να κερδίσετε με αυτόν τον τρόπο χρόνο και χρήμα και να κάνετε την ζωή σας στην κουζίνα πιο εύκολη!

Monday 20 June 2016

Εύκολο γλυκάκι με lemon curd σε ποτήρια


Καθώς οι ζέστες όλο και δυναμώνουν, τα γλυκάκια που αποζητάμε είναι τα δροσερά και νόστιμα!
Έτσι σήμερα σας προτείνουμε ένα πανεύκολο γλυκάκι με lemon curd, που ετοιμάζεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο κι έτσι δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε ώρες στην κουζίνα.
Αρέσει σε όλους και είναι ένα όμορφο, δροσερό κερασματάκι.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Saturday 18 June 2016

Cheesecake με mango και καρύδα


Βρισκόμαστε στο καλοκαιράκι πια και οι ζεστές ημέρες θα είναι στην καθημερινότητά μας.
Λέω λοιπόν να σας προτείνω ένα εξαιρετικό γλυκάκι. 
Ένα cheesecake mango, εύκολο και νόστιμο!
Το mango είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου εξωτικό φρούτο μετά την μπανάνα.
Όταν το αγοράζω επιλέγω τα ώριμα mangos. Είναι πιο νόστιμα και έχουν όλα τους τα αρώματα.
Μπορώ να πω ότι η απόφασή μου αυτή να προσθέσω mango σε ένα cheesecake, με αποζημίωσε και με το παραπάνω!!
Έχει ωραία, δροσερή, εξωτική γεύση και το άρωμα του φρούτου δηλώνει διακριτικά την παρουσία του στην κρέμα του cheesecake.
Τον εξωτικό συνδυασμό συμπληρώνει η καρύδα που ομολογουμένως ταιριάζει με το mango απόλυτα!
Δείτε όμως παρακάτω πως θα το φτιάξετε και εσείς!

Thursday 16 June 2016

Ομελέτα με απάκι


Το Σάββατο στις 4 Ιουνίου επισκέφτηκα την 5η Παγκρήτια Έκθεση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Εκεί είχα την πολύ μεγάλη χαρά, να συναντήσω από κοντά την Βαγγελιώ μας, την γνωστή σε όλους Vita από το υπέροχο blog Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους, ένα blog με συνταγές από την Κρητική κουζίνα αλλά και πολλά λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία με τα οποία διανθίζει η Βαγγελιώ τις αναρτήσεις της.
Με την Βαγγελιώ γνωριζόμαστε πολλά χρόνια διαδικτυακά και πολλές φορές «τα λέμε», είναι ένα άτομο που εκτιμώ απίστευτα.
Μέχρι τώρα δεν είχαμε καταφέρει να συναντηθούμε, εκείνη στην Κρήτη, εγώ στην Αθήνα, ε …. κάποια απόσταση μας χώριζε ;-)
Μόλις όμως έμαθα ότι θα είναι στην Έκθεση, και μάλιστα ως χορηγός και ότι θα έκανε και κάποια παρουσίαση, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, είπα ευκαιρία να συναντηθούμε επιτέλους!!

Wednesday 15 June 2016

Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο


Το σουφλέ αυτό συνδυάζει τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, με το επίσης αγαπημένο μπροκολάκι.
Κάποιες φορές το φτιάχνω και με κουνουπίδι, αλλά με το μπρόκολο μας αρέσει περισσότερο.
Άλλες φορές προσθέτω κάποιο αλλαντικό ή blue cheese ή σκορδάκι πολτοποιημένο ή όταν είναι η εποχή του φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σήμερα σας δίνω την πιο απλή εκδοχή του, μα εσείς μην διστάσετε να εμπλουτίσετε την γεύση του και με άλλα αγαπημένα σας υλικά.

Monday 13 June 2016

Cheesecake Kinder Bueno


Έχω φτιάξει τόσα πολλά και διαφορετικά cheesecakes, μα αν με ρωτήσετε ποιο είναι το αγαπημένο μου θα δυσκολευτώ πολύ να απαντήσω, το καθένα έχει την δικιά του «ομορφιά» πιστεύω!!
Αυτό όμως το σημερινό, απλά «δεν υπάρχει» όπως μου δήλωσαν όλοι όσοι το δοκίμασαν.
Από τα πιο νόστιμα, παιχνιδιάρικα, δροσερά, λαχταριστά cheesecakes που έχω φτιάξει και έχω δοκιμάσει.
Kinder bueno στην βάση, στην γέμιση, στην διακόσμηση.
Σοκολάτα γάλακτος και γκοφρέτα σε έναν απίστευτο συνδυασμό με το μασκαρπόνε.
Σας εγγυώμαι ότι αν το φτιάξετε, θα το λατρέψετε!!!!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Saturday 11 June 2016

Κοτόπουλο με μπύρα στον φούρνο


Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, είναι το λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο.
Στην σημερινή συνταγή σας προτείνω μια πολύ νόστιμη παραλλαγή.
Το κοτόπουλο μαγειρεύεται μέσα σε μπύρα, το ίδιο και οι πατάτες που το συνοδεύουν οι οποίες παίρνουν απίστευτο άρωμα και νοστιμιά από την μπύρα.
Στο φαγητό αυτό χρησιμοποιώ φρέσκα μυρωδικά, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, και το άρωμα που δίνουν στο κοτόπουλο σε συνδυασμό με την μπύρα είναι το κάτι άλλο.
Αν δεν βρείτε φρέσκα, αντικαταστήστε τα με αποξηραμένα, θα δώσουν κι αυτά το άρωμά τους.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Friday 10 June 2016

Χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα


Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρυφερό και ζουμερό γίνεται το κότσι μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο.
Τυλιγμένο μέσα σε λαδόκολλα με τυριά, πιπέρια και σκορδάκι, δίνει ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα!
Οι φωτογραφίες μου δεν είναι πολύ καλές, γιατί το μαγείρεψα για την γιορτή του καλού μου, και εκείνη την ημέρα είχαν έρθει στο εξοχικό μας η Έλενα, η Μαρία και η Μέτη.
Κι ενώ προσπαθούσαμε να φωτογραφίσουμε όλα τα καλούδια που είχαμε ετοιμάσει, οι άντρες μας φωνάζανε «άντε βρε κορίτσια ….. πότε επιτέλους θα φάμε?? …. ακόμα αυτές οι φωτογραφίες?? …. » κι άλλα τέτοια εκνευριστικά, οπότε έπρεπε να διαλέξουμε ή να βγάλουμε καλλιτεχνικές φωτός ή να ταΐσουμε τα στεφάνια μας.
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!

Wednesday 8 June 2016

Κοτόπιτα


Κοτόπιτα με χρωματιστές πιπεριές, τυριά και μανιτάρια.
Μια πίτα πλούσια σε γεύσεις, απ’ αυτές που δεν σταματάς στο ένα κομμάτι.
Από τις αγαπημένες πίτες της κόρης μου, και πιστεύω αν την φτιάξετε και την απολαύσετε να γίνει και η δικιά σας αγαπημένη!
Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Monday 6 June 2016

Παγωτίνια μπανάνας


Φαντάζομαι ότι πλέον με έχετε συνηθίσει να ετοιμάζω πατ κιουτ (που λέει και η Βιβή) μεζεδάκια, φαγητά, γλυκά κλπ.
Τρελαίνομαι για συνταγές που μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με σχεδόν καθόλου κόπο σου δίνουν ένα απίστευτα νόστιμο αποτέλεσμα, χωρίς να σε έχουν παιδέψει καθόλου.
Ακούω πολλές φίλες να λένε ότι αν μια συνταγή δεν τις «παιδέψει» και δεν την «παιδέψουν», δεν το ευχαριστιούνται.
Εγώ φυσικά δεν ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία, είμαι δηλωμένη τεμπέλα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μαγειρεύω, μαγειρεύω και πολύ μάλιστα, γιατί η μαγειρική είναι το μεράκι μου, απλά προσπαθώ οι συνταγές μου να είναι εύκολες και ευφάνταστες.
Κάτι σαν τα σημερινά παγωτίνια.

Ότι πιο απλό μπορείτε να φανταστείτε.
Ροδέλες μπανάνας καλά παγωμένες, βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη υλικό, που κάνει την διαφορά και αυτό είναι το coconut oil, δηλαδή το λάδι καρύδας.
Το οποίο ενωμένο με την σοκολάτα, δίνει μια τραγανή σοκολατένια κρούστα με εξαιρετική υφή. Κρααααττςς και απόλαυση!!
Το coconut oil είναι το υλικό που πρόσφατα έβαλα στην κουζίνα μου και το λάτρεψα.
Δεν μιλάω για το γάλα καρύδας, αυτό χρόνια το χρησιμοποιώ στα φαγητά και τα γλυκά μου. Μιλάω γι αυτό το εκπληκτικό λαδάκι καρύδας, με το οποίο σύντομα θα σας δώσω κι άλλες συνταγές.
Η συνταγή για τα παγωτίνια αν και απλούστατη, κρύβει κάποια μυστικά για να πετύχει.
Πάμε να σας τα πω!

Saturday 4 June 2016

Τηγανιά με μαύρη μπύρα


Τόσα καλά λόγια είχα ακούσει για την περίφημη τηγανιά του Άκη, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην την φτιάξω.
Όσοι την έφτιαξαν είχαν να πουν τα καλυτερότερα, οπότε σκέφτηκα τόσες και τόσες διαφορετικές τηγανιές έχω φτιάξει κατά καιρούς, ας δοκιμάσω και αυτήν.
Εξάλλου ο Άκης είναι ένας σεφ που εμπιστεύομαι απόλυτα!
Και ναι …. έχω να πω ότι είναι φοβερή!!!!!!!!!!!!
Τρυφερό, υπέροχα γλασαρισμένο το κρεατάκι και η σάλτσα με την μαύρη μπύρα που μένει στο τέλος, είναι το κάτι άλλο.
Μαύρη μπύρα είπαμε ….. μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε ξανθή μπύρα ή κρασί όσοι την φτιάξετε, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμιά σχέση με το αναμενόμενο.
Η συνταγή αυτή κρύβει κάποια μικρά μυστικά, που θα σας τα πω παρακάτω.
Έκανα κάποιες μικρές αλλαγές στην αρχική συνταγή για να την φέρω στα μέτρα μου, στα βασικά σημεία όμως την ακολούθησα πιστά.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Friday 3 June 2016

Πέρκα κοκκινιστή με κρεμμύδια


Ένας λόγος που έχουμε αγαπήσει την πέρκα είναι γιατί είναι ένα "καλόβολο" ψάρι.
Χρησιμοποιώ το φιλέτο πέρκας χρόνια τώρα μαγειρεύοντας με αυτό διάφορες και διαφορετικές συνταγές. Δεν με έχει απογοητεύσει ως βασικό υλικό ούτε μία φορά ως τώρα!
Δεν έχει κόκαλα σχεδόν καθόλου, κάτι που είναι χρήσιμο για τις μητέρες με μικρά παιδιά, αλλά και για όσους από εμάς δεν αρέσουν τα ψάρια με τα πολλά κόκαλα. Επίσης μπορεί κανείς εύκολα να βρει φιλέτο πέρκας στην αγορά χωρίς υψηλό κόστος.
Αυτήν την φορά το μαγείρεψα λίγο πικάντικο, μέσα σε κόκκινη αρωματική σάλτσα.
Αντί άλλου συνοδευτικού, προτίμησα να προσθέσω πατατούλες οι οποίες ψήθηκαν μαζί με το ψάρι.
Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με άλλου είδους φιλέτο ψαριού, όπως είναι ο μπακαλιάρος.
Ας δούμε παρακάτω πως θα φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη πέρκα!

Thursday 2 June 2016

Κόκκινο σουφλέ ζυμαρικών


Κόκκινη σάλτσα, πιπεριές, μανιτάρια, μπόλικα τυριά και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
Αποτέλεσμα ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό σουφλέ που θα το απολαύσετε μέχρι την τελευταία πιρουνιά!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Wednesday 1 June 2016

Frozen yogurt ανανά και .... σφηνάκια ανανά


Στα frozen yogurts δεν μπορώ να πω ότι είχα τρελή συμπάθεια, και δεν μπορούσα να καταλάβω την «υστερία» που είχε πιάσει πολλούς για κάποιο διάστημα, με αποτέλεσμα να ανοίξουν ένα σωρό μαγαζιά που πουλούσαν frozen yogurts.
Για μένα μεγαλύτερη απόλαυση πρόσφερε ένα κρεμώδες, λαχταριστό παγωτό από ένα παγωμένο γιαούρτι.
Αυτά μέχρι τη στιγμή που δοκίμασα frozen yogurt ανανά από τα χεράκια της φίλης μου της Λυδίας.
Το λάτρεψα!!!!!!
Με τίποτα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτή η πλούσια, κρεμώδης γεύση προερχόταν από τόσο λίγα και απλά υλικά.
Έκτοτε το έχω …. προχωρήσει το θέμα, φτιάχνοντας ένα σωρό frozen yogurts, με πολλές διαφορετικές γεύσεις, και ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να τις μοιραστώ όλες μαζί σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...