
Ας τα φτιάξουμε
Χρειαζόμαστε:
150 γρ. ξερά δαμάσκηνα
1/3 φλιτζ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες για μισή ωρίτσα σε…
½ φλιτζάνι μπράντυ
¾ φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
70 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια ή τριμμένη
ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
125 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλίτσα βούτυρο
Για την επικάλυψη:
Τρούφα σκούρα ή πολύχρωμη ή τριμμένο ινδοκάρυδο
Τα φτιάχνουμε
Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα. Προτιμήστε να αγοράσετε αυτά στην συσκευασία χωρίς κουκούτσι.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, που έχουμε μουλιάσει στο μπράντυ για μισή ώρα. Προσθέτουμε και το μπράντυ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα, την φρυγανιά και την σοκολάτα γάλακτος, την οποία έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε για περίπου 10 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει λίγο το μείγμα.
Πλάθουμε στρογγυλά τρουφάκια, τα κυλάμε σε τρούφα, ινδοκάρυδο ή ακόμα και σε κακάο αν θέλουμε και απολαμβάνουμε άρωμα Χριστουγέννων.
Καλή επιτυχία.
Έλενα,όμορφα τα τρουφάκια σου!
ReplyDeleteΚαι για τις γιορτές και για άλλες γιορτινές μέρες.Να φτιάχνω κι εγώ κάτι στις γιορτές μας,γιατί εδώ οι περισσότερες φτιάχνουν σπιτικά γλυκά.
Φιλιά!
Χριστούγεννα χωρίς τρουφάκια γίνεται;
ReplyDeleteαχ, τι ωραία!
ReplyDeleteνα το επιχειρησω;
:))
Λαχταριστα,λαχταριστα τα τρουφακια σου Ελενα.
ReplyDeleteΚολάστηκα πάλι!!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Ελενάκι είναι πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα. Εχουν και μυγδαλάκι που το προτιμάς.
ReplyDeleteΚαι είναι τρουφάκια όχι μόνο για Χριστούγεννα, αν κι εγώ πάντα Χριστούγεννα τα κάνω, γιατί έχουν χριστουγεννιάτικα "αρώματα".
Eμ γίνεται Κικίτσα?? Δεν γίνεται!!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές να έχουμε:))
Μαριλενάκι μου να τα επιχειρήσεις, είναι ... αστεία εύκολα και τόσο νόστιμα και σοκολατένια, που εξαφανίζονται στο πι και φι!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Σ' ευχαριστώ πολύ Δημιουργία, χρυσοχέρα!!
ReplyDeleteΝα περνάς πολύ όμορφα!!
Tρελοτουριστριούλα είναι ... πειρασμός, απόδειξη ότι δεν σταματάς με τίποτα στο ένα!!
ReplyDeleteΚάθε χρόνο έχω παραγγελιά και στέλνω στο γραφείο του καλού μου μια ικανοποιητική ποσότητα τρουφακίων;-)
Τέλεια τα τρουφάκια σου φιλενάδα, όπως όλα σου άλλωστε! Ν'αφήσω τις καλύτερες ευχές μου σε σένα και το Μαράκι εδώ, να είσαστε καλά, να περάσετε όσο πιο όμορφα μπορείτε και να είστε πάντα εδώ κι όλη την επόμενη χρονιά να μας γλυκαίνετε και να μας νοστιμεύετε! Χρόνια Πολλά κορίτσια μου, την αγάπη μου και τα φιλιά μου!
ReplyDeleteΜαράκι μας γλυκό σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τις ευχές σου και τη ζεστή καρδούλα σου.
ReplyDeleteΘα διαβιβάσω τις ευχές σου και στη Μαρία, που αυτό το καιρό τρέχει και δεν φτάνει από δουλίτσες διάφορες, αλλά σύντομα θα είναι και πάλι κοντά μας.
Να περάσεις τέλεια, περιμένουμε εντυπώσεις από τα "βόρεια", όπου είναι σίγουρο ότι θα περάσεις υπέροχα!!
Πολλά πολλά φιλάκια:))
epafksanw thn euxes twn koritsiwn!!!
ReplyDeleteme polla troufenia filakia!!!
MMmmmm!!Yami yami!!!
ReplyDeleteΚαλα Χριστουγεννα!
Με υγεια,αγαπη και ειρήνη!
Elena, I hope you made lots of these because otherwise, they will not last!
ReplyDeleteKλειούλα μου πολλές πολλές ευχές και σε σένα, να περάσεις πολύ όμορφα τα Χριστούγεννα!!
ReplyDeleteFaraona μου Καλές Γιορτές, με υγεία, ηρεμία και αγάπη να έχουμε.
ReplyDeleteΝα περάσεις τέλεια!!!
Peter, I really made lots of troufakia:)
ReplyDeleteI wish you Happy Holidays!!
Ελενα, σου εύχομαι καλά Χρισστούγεννα - σε σενα και την οικογένειά σου- με υγεία και ευτυχία στο σπιτικο σας!
ReplyDeleteΘα τα φτιάξουμε! Αμέ! Αλλά δεν θα βάλουμε σταφίδες που δεν αρέσουν στο κοριτσάκι μου!!
ReplyDeleteΚαλά χριστούγεννα και καλές γιορτές κορίτσια!
Φιλιά!
CrazyTourist1
Δημιουργία μου σου εύχομαι ότι καλύτερο στο σπιτικό σου!!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά και Καλά!!
Καλές γιορτές τρελοτουριστάκο!!
ReplyDeleteΝα μην βάλεις σταφίδες στο κοριτσάκι σου αν δεν της αρέσουν, ελπίζω όμως να της αρέσουν τα δαμάσκηνα.
Φιλάκια και στους δυο σας:))
Άπαιχτα!
ReplyDeleteΚαλά το κατάλαβα, κυρά- Έλενα :-)))
(Τα τύλιξα σε κακάο, για να μην είναι πολύ γλυκά για το γούστο μου)