Καλώς σας βρίσκουμε και πάλι φίλοι μας!! Ελπίζουμε να περάσατε όλοι πολύ όμορφα το τριήμερο που μας πέρασε.
Ξεκινάμε και πάλι τα μαγειρέματά μας από σήμερα και όπως σας υποσχεθήκαμε θα προσπαθήσουμε να έχουμε και αρκετές συνταγές νηστίσιμες, για όσους φίλους μας θα νηστέψουν όλες τις μέρες της Μεγάλης Σαρακοστής. Εγώ δυστυχώς δεν τα καταφέρνω, παρά μόνο την Μ. Εβδομάδα.
Προσπαθώ τουλάχιστον να απέχω από κρέας τις μέρες αυτές.
Σήμερα λοιπόν κερνάμε χαλβά σιμιγδαλένιο που είναι και νηστίσιμος και νόστιμος.
Ελάχιστους ξέρω που θα πουν όχι σε έναν καλοκαβουρντισμένο σιμιγδαλένιο χαλβά, πασπαλισμένο με άχνη και μπόλικη κανέλα.
Πέρα από νηστείες, τον φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί αρέσει σε όλους μας πολύ.
Ο σωστός χαλβάς - λέγανε οι "παλιές" - είναι ο ... 1,2,3,4. Και εννοούσαν με αυτό 1 μέρος βούτυρο ή λάδι, 2 μέρη σιμιγδάλι χοντρό, 3 μέρη ζάχαρη και 4 μέρη νερό.
Η μέτρηση γίνεται πάντα με το ίδιο σκεύος.
Η προσθήκη ξηρών καρπών είναι προαιρετική. Άλλοι τους προτιμάνε και άλλοι όχι. Εμάς μας αρέσει πολύ ο χαλβάς με κουκουνάρια.
Επίσης το χρώμα του χαλβά, εξαρτάται από το πόσο πολύ τον θέλουμε καβουρντισμένο. Όσο πιο πολύ καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, τόσο πιο σκούρος γίνεται.
Πάμε να φτιάξουμε χαλβά σιμιγδαλένιο λοιπόν
Χρειαζόμαστε
1 κούπα βούτυρο ή λάδι (εγώ χρησιμοποιώ συνήθως ένα ελαφρύ λάδι, πχ ηλιέλαιο)
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
2 ξύλα κανέλας
8-10 γαρυφαλλάκια
την φλούδα από ένα τέταρτο λεμονιού
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
μπόλικη κανελίτσα
προαιρετικά
λίγα μύγδαλα ασπρισμένα ή καρύδια ή κουκουνάρια
Τον φτιάχνουμε
Θα χρειαστούμε δυο κατσαρόλες. Μια αρκετά μεγάλη και μια μικρότερη.
Στην μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρυφαλάκια και το λεμόνι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αφαιρούμε κατόπιν τα κανελογαρρύφαλλα και το λεμόνι από το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
Στην μικρότερη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο ή λάδι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύοντας συνεχώς, καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Αν θέλετε και ξηρούς καρπούς, θα τους προσθέσετε λίγο πριν ολοκληρωθεί το καβούρντισμα, έτσι ώστε να καβουρντισθούν και αυτοί λίγο.
Μεταφέρουμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή το καβουρντισμένο σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το σιρόπι. Η μεταφορά γίνεται σιγά σιγά, και σταδιακά. Ποτέ όλο το σιμιγδάλι με μιας μέσα στο σιρόπι, γιατί κινδυνεύουμε να πάθουμε κανένα έγκαυμα.
Όταν μεταφερθεί όλο το καβουρντισμένο σιμιγδάλι, αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώστε το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Ο χαλβάς μας θα είναι έτοιμος, όταν το σιμιγδάλι ξεκολλάει από την κουτάλα εύκολα.
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και πάνω από την πετσέτα τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήνουμε 20-30 λεπτά σκεπασμένη έτσι την κατσαρόλα.
Αδειάζουμε τον χαλβά σε φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα.
Καλή επιτυχία.
΄ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ReplyDeleteΣήμερα ήρθα στη δουλειά και είπα να ξεκινήσω τη μέρα μου ... νόστιμα. Που την βρίσκεις τόση δύναμη πρωί πρωί!
Είσαι φοβερή.
Καλή Σαρακοστή φιλενάδα.
Καλημέρα σας!!!!! καλό μήνα και καλή σαρακοστή!!
ReplyDeleteΕλενακι μου, η γιαγιά μου έλεγε ''χαλβά στο τηγάνι'' γιατί τον καβουρδιζε στο τηγάνι. Οπως κατάλαβες ειμαι και εγώ φαν και πολύ μάλιστα, αυτού του χαλβά που μου ξυπνά όμορφες αναμνήσεις. Τον φτιάχνουμε αρκετά συχνά και με τον ίδιο τρόπο 1-2-3-4, μόνο που εγώ βάζω ελαιόλαδο αντί για άλλο ελαφρύ λάδι. Μπράβο Ελενάκι που τον θυμήθηκες!!!!
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή.Θέλω χαλβά τώρααα!!!Καλέ τι μας κάνετε πρωί πρωί?Και αυτή η φωτο!!!!σου έρχεται να φάς την οθόνη βρε παιδί μου!!
ReplyDeleteΠάρα πολύ μου αρέσει ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.
ReplyDeleteΜπράβο Ελενα για τις αναλυτικές οδηγίες παρασκευής του και την πανέμορφη όπως πάντα φωτό σου!
Εγώ βάζω αμύγδαλα στον χαλβά.
Ελενάκι μου, τον φτιάχνω κι εγώ τον χαλβά αλλά με παραλλαγή! Βάζω μισό χοντρό, μισό ψιλό σιμιγδάλι και βάζω περισσότερο μέλι και πολύ λίγο ζάχαρη! Δοκίμασέ τον με μέλι και θα με θυμηθείς! Φιλάκια πολλά, σε σένα και το Μαράκι και καλή σαρακοστή! Θα σου στείλω και συνταγή για κέικ νηστίσιμο να δημοσιεύσεις!
ReplyDeleteΚαλημέρα καλή Σαρακοστή!!!
ReplyDeleteΕλενα ωραία συνταγή.
Θα συμφωνήσω με την Μαρία Τζιριτα για το μέλι και με το Μαράκι για το λάδι.Εγώ βάζω κουκουνάρια και σταφίδες.
Περιμένω και τις επόμενες νηστίσιμες συνταγές :-))
Καλημέρα.
ReplyDeleteΚι εγώ λίγο απ' όλα.
Κάνω το 1,2,3,4 βάζω ελαιόλαδο, χοντρό σιμιδγάλι και μισό μισό ζάχαρη και μέλι. Εννοείται χωρίς "φουντούκια" που λέει ο γιός μου χαχαχα.
Τελευταία έχετε βρει τα γούστα του κορίτσια... Τον τσακίζει.
Ελενα μου αρέσει η φόρμα σου !
sgr
Καλημέρα,καλή Σαρακοστή και καλό μήνα.Χρόνια πολλά και για τα γενέθλιά σου Έλενα,αν και θα τα γιορτάσεις σε...3 χρόνια αφού δεν είχε 29 ο Φεβρουάριος φέτος(τυχερούλα)!
ReplyDeleteΩραίο χρώμα ο χαλβάς και ωραία φόρμα,σαν φέτες φαίνεται.
Φιλάκια
Ελενα,αγαπημένες παλιές γεύσεις!
ReplyDeleteΚαι βέβαια έφτιαξα χτες με το γνωστό τρόπο δοσολογίας 1,2,3,4.
Μόνο το νερό με τη ζάχαρη δεν το βράζω-είναι καλύτερα όπως περιγράφεις;Γιατί πρέπει να βράσουν λίγο;
Φιλιά!Καλό μήνα!
Ελενάκι, είναι πάρα πολύ καλύτερο να βράσεις το σιρόπι οπως λέει η Ελενα, γίνεται και πιο γρήγορα ο χαλβάς και επίσης δεν βράζει πολύ ώρα το σιμιγδάλι και ετσι δεν λασπώνει.
ReplyDeleteΚαλημέρα μανούλα από Κομοτηνή!!
ReplyDeleteΕλπίζω όλα να είναι καλά και να πέρασες όμορφα το τριήμερο!!
Καλή Σαρακοστή να έχουμε:))
Μαράκι μου κι εσύ φαν του χαλβά το ξέρω, και νομίζω σχεδόν τον ίδιον κάνουμε. Ισως είναι καλύτερος με ελαιόλαδο, εγώ τον έχω συνηθίσει με ηλιέλαιο και τον κάνω έτσι.
ReplyDeleteNext time λέω να βάλω μισό μισό.
Που δεν αργεί η next time, μιας και είναι εύκολο γλυκάκι και το κάνω συχνά.
Xαρούλα, μην φας την οθόνη χρυσό μου, έλα να σε κεράσουμε κανονικό χαλβαδάκι να το ευχαριστηθείς.
ReplyDeleteΘα σου στείλω ταπεράκι με την Μαρία:))
Μαράκι μου, πολλοί συνηθίζουν το σιμιγδάλι μισό μισό, για το μέλι δεν το ξερα, θα το δοκιμάσω σίγουρα!!
ReplyDeleteΠεριμένουμε με χαρά συνταγή σου για νηστίσιμο κέικ.
Σήμερα θα ξεκινήσω το βιβλίο σου, μιας και το τριήμερο με είχε παρασύρει η Μαρία μας, και το περάσαμε στας εξοχάς με πολύ φαί, πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερο κους κους χα χα χα!!
Φιλάκια πολλά:))
Ιουλία μου καλημέρα:))
ReplyDeleteΚαι με καβουρντισμένα μυγδαλάκια ο χαλβάς γίνεται υπέροχος!!!
Φωτεινούλα μου για το μέλι θέλω να το δοκιμάσω κι εγώ.
ReplyDeleteΣωστές και οι δύο Μαρίες μας:))
Με σταφίδες μου αρέσει πάρα πολύ ο χαλβάς, αλλά ... τσαντίζομαι να βλέπω τον γιο μου τον μεγάλο να τις βγάζει μία μία, κι έτσι δεν τις βάζω.
Το περίεργο είναι ότι αυτό το παιδί, τρελαίνεται για ... σταφιδόψωμο.
Τι να πω η μάνα???
Λιζάκι μου, χωρίς "φουντούκια" το θέλει ο Μιχαλάκης??? Ε, χωρίς φουντούκια θα του φτιάξουμε του παιδιού μας!!!!
ReplyDeleteΚι εσύ βάζεις μέλι???
Η φόρμα είναι μια απλή φτηνιάρα φόρμα, που όμως με έχει βολέψει πολύ:))
Καλημέρα Λίλα μου, καλό μήνα, καλή Σαρακοστή να έχουμε:))
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, αν και όπως πολύ σωστά λες κάθε 4 χρόνια γιορτάζω!! Ο άντρας μου όμως επιμένει να με γιορτάζει στις 28 του μήνα (όταν δεν υπάρχει 29), κι έτσι αναγκάζομαι να θυμηθώ ότι μεγάλωσα άλλον έναν χρόνο.
Μα να μην με αφήνουν με τίποτα να το ξεχάσω???
Φιλιάααααα!!!
καλώς ήρθατε και καλη Σαρακοστή!
ReplyDeleteωραιος ο χαλβάς, συνηθίζω να τον κανω ή μαλλον τον έκανα, γιατί παχαίνει απίστευτα, αχχχχ..
ολα τα ωραια, όμως, κατι κανουν πάντα ε;
αυτο ειναι το τίμημα :ΡΡ
φιλιά πολλά
καλο μήνα και καλή Σαρακοστή!
Elenaki μου, όπως ακριβώς τα λέει η Μαρία (Μαράκι ευχαριστώ για την απάντηση)
ReplyDeleteΘέλει 5 λεπτάκια βράσιμο το σιρόπι ακριβώς για τους λόγους που λέει η Μαρία.
Φιλάκια, καλή Σαρακοστή!!
Μαριλενάκι μου άτιμη κοινωνία χα χα χα!!!
ReplyDeleteΣυνάντησα εχθές στο εξοχικό της Μαρίας που είχαμε πάει, μια κοπελίτσα που .... μέχρι κι εσένα έτρωγε. Μα δεν μπορείς να φανταστείς τι έφαγε .... ζωή να χει η κοπέλα, και πόσο, μα πόσο αδύνατη ήταν!!!
Εμείς και με ένα κομματάκι χαλβαδάκι .... νοιώθουμε τύψεις!!!
Καλό μας μήνα και Καλή Σαρακοστή:))
Ελενιώ, αυτό με τις σταφίδες και το σταφιδόψωμο ήταν απίθανο !!
ReplyDeleteΛιζάκι αρχίσαμε να πιάνουμε τα γούστα του Μιχαλάκη ? πολύ καλό αυτό !!!
Λοιπόν Μαρία, λέω να φτιάξουμε ειδική κατηγορία στο blog μας "τροφές που αρέσουν στον Μιχαλάκη" τι λες??
ReplyDeleteΗ απλά "Μιχαλάκης"!!!!
Λιζάκι συμφωνείς???
Έχω δύο ερωτήσεις:
ReplyDelete1. Αν ρίξω το σιρόπι στο σιμιγδάλι πειράζει;
2. Διατηρούμε στο ψυγείο ή έξω; Πόσες μέρες αντέχει;
Φιλιά
Τρελοτουρίστρια
KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.
ReplyDeletecrazy tourists:
ReplyDelete1/ δεν πειράζει αλλά πρέπει να προσέχεις πολύ όταν ρίχνεις το σιρόπι γιατί σκάει και πετάει μεγάλες μπαλιτσες καυτές. Εαν ρίξεις το σιμιγδάλι στο σιρόπι λίγο-λίγο, όπως λέει και η Έλενα,
είναι καλύτερα τα πράγματα.
2/ διατηρείται παρα πολύ καλά και στο ψυγείο, δεν ξέρω όμως να σου πω για ποσες μέρες γιατί στο σπίτι μας δεν κρατάει πάνω απο δύο μέρες. Πιστεύω όμως ότι κρατάει αρκετά -μέχρι να ξεραθεί- γιατί δεν έχει κάτι που χαλάει.
Ισως το Ελενάκι ξέρει να μας πει.
Έλενα μου, καλο μήνα και καλή σαρακοστή!Εχεις ακριβώς την συνταγή της μαμάς μου, που είναι με λάδι και όχι με βούτυρο, κι'αυτο μου αρέσει! Απλώς εγώ, ρίχνω το σιρόπι στην κατσαρόλα, κι'ετσι νομίζω, είναι πιο εύκολο!!Αν θέλεις βέβαια, να μην είναι πολύ γλυκό, 2 ποτήρια ζάχαρη, αντι για 3[έτσι το κάνω εγώ, γιατι βάζω και σταφίδες]...
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ Maria B.!!
ReplyDeleteΘα το φτιάξω και θα σας πω εντυπώσεις!!
Ελπίζω να τα καταφέρω και να μην καώ!! Χαχα!!!
Φιλιά!
Τρελοτουρίστρια
Elena, I know it's Lent but Halva when made with butter is out of this world!
ReplyDeleteΣκρουτζάκο μου, είδες που κάνω κι εγώ την συνταγή της μανούλας σου της χρυσοχέρας??
ReplyDeleteΚαλή Σαρακοστή:))
Τρελοτουριστριούλα. ευτυχώς που έχω την Μαρία σήμερα, στο ρόλο της ... άμισθης σεκρετέρας μου και απαντάει, διότι τρέχω σαν τον Βέγγο σήμερα.
ReplyDeleteΛοιπόν, αν σε πρόλαβα, θέλω να σου πω ότι καλύτερα να μην κάνεις το αντίθετο.
Πετάει πολλές φουσκάλες έτσι, όπως λέει και η Μαρία, και το φοβάμαι.
Θα έλεγα καλύτερα το σιμιγδάλι σε δόσεις μέσα στο σιρόπι.
Στο ψυγείο όχι μόνο διατηρείται μια χαρά, αλλά εμένα μου αρέσει και πιο πολύ κρύος.
Σκέπασέ τον μόνο με κάτι (π.χ μια διάφανη μεμβράνη) για να μην σου ξεραθεί.
Φιλάκια και καλή επιτυχία:))
Ολγίτσα μου κι εγώ να σου πω την αλήθεια, τον προτιμώ λιγότερο γλυκό. Με τις αναλογίες που δίνω, είναι αρκετά γλυκούτσικος, γιατί έτσι τον προτιμάνε οι δικοί μου.
ReplyDeleteΟποιος τον προτιμά λιγότερο γλυκό, μπορεί να μειώσει την ζάχαρη, όπως λέει και η Ολγα:)
Peter, I agree:)
ReplyDeleteBut as you said .... nistevoume;-)
Γεια σας κορίτσια και καλή σαρακοστή! Επλίζω να περάσατε όμορφα. Έλενα σήμερα "ζήλεψα" από σας και έβαλα μια παλιά συνταγή μπουγάτσας στο blog μου. Ψάχνομαι να αρχίσω να φτιάχνω και γλυκά, αλλά δεν είδα κάποια αντίστοιχη σε σας..
ReplyDeleteΦιλιά!
Γεια σας κορίτσια και καλή σαρακοστή! Επλίζω να περάσατε όμορφα. Έλενα σήμερα "ζήλεψα" από σας και έβαλα μια παλιά συνταγή μπουγάτσας στο blog μου. Ψάχνομαι να αρχίσω να φτιάχνω και γλυκά, αλλά δεν είδα κάποια αντίστοιχη σε σας..
ReplyDeleteΦιλιά!
Ο χαλβας γλυκο αγαπημενο και γινεται και πολυ ευκολα και γρηγορα.Καλη Σαρακοστη να εχετε.
ReplyDeleteΔοκίμασε να βάλεις και ξύσμα απο πορτοκάλι ..γίνεται υπέροχος!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΩΡΑΙΟΣ Ο ΧΑΛΒΑΣ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΗΝ Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑ MUFFINS ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ & ΠΟΡΤΟΚΛΑΙ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ & Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;
ReplyDeleteΕτσι μπράβο, καλοκαβουρντισμένος.
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Εννοείται πως, όταν μας τον φτιάχνει η μαμά μου,εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ! Καλό μήνα, καλή Σαρακοστή!
ReplyDeleteMatriga μου τι να πρωτοπρολάβουμε να βάλουμε μέσα σε 3 μήνες??
ReplyDeleteΣου υπόσχομαι όμως την Πέμπτη, να ... σπάσουμε την νηστεία και να βάλω συνταγή μπουγάτσας.
Είδα και τις πληροφορίες στο blog σου, πάρα πολύ ενδιαφέρουσες!!!
Και βέβαια να αρχίσεις να κάνεις γλυκά, σιγά το δύσκολο δηλαδή.
Θα σου δώσω συνταγή μπουγάτσας που θα την κάνεις στο πιτς φυτίλι:))
Καλή Σαρακοστή Δημιουργία μου, ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα το τριήμερο!!
ReplyDeleteΑχτίδα μου, ναι, σκοπεύω να το δοκιμάσω, με ξεσήκωσε και η Lila για το πορτοκάλι!
ReplyDeleteΦιλάκια:))
Αφροδίτη καλώς όρισες, Καλή Σαρακοστή!!
ReplyDeleteΤο μέιλ μας θα το δεις στη δεξιά στήλη του blog μας. Πάτα επάνω στο γατάκι και θα σου εμφανιστεί το μέιλ μας.
Ευχαρίστως θα φιλoξενήσουμε την συνταγή σου, που ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα, αρκεί να υπάρχει και μια φωτογραφία της.
Σε ευχαριστούμε πολύ:)
Γλαρένια μου, καλό μήνα και Καλή Σαρακοστή!!
ReplyDeleteΦιλιά:))
Dorothy, σε χρόνο ρεκόρ δεν λες τίποτα!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα, Καλή Σαρακοστή!!
Αχ...ποιος μπορεί να πει όχι σε χαλβά;
ReplyDeleteΚαλη σαρακοστή κορίτσια!
Ευχαριστώ ΕΛΕΝΑ!!
ReplyDeleteΒρε δεν πα να παχαίνει. Απάνω του κι ας λένε. Κερνάς ορέ Έλενα;
ReplyDeleteΑν κερνάω εσένα Νενάκι μου?? Πάντα!!!!
ReplyDeleteΜπράβο για τις λεπτομερείς οδηγίες!Thanks!
ReplyDeleteΓιάννη σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΚαλή Σαρακοστή!
Ελένη, ευχαριστώ πολύ για την συνταγή. Έφτιαξα για πρώτη φορά στη ζωή μου με τις οδηγίες σου και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Τόσο πολύ μου άρεσε που σε λίγες μέρες ξαναέφτιαξα και πλέον θα το καθιερώσω να φτιάχνω τακτικά.
ReplyDeleteΓιώργο συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!!
ReplyDeleteΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε και τον ευχαριστήθηκες!!
Τώρα πια θα του έχεις πάρει τον αέρα και θα τον φτιάχνεις πολύ εύκολα φαντάζομαι!
Καλοφάγωτος!
Καλη Σαρακοστη,με υγεια και πολλες και νοστιμες συνταγες,φιλακιαααααααααααααα
ReplyDelete11 χρόνια μετά το αρχαϊκό ποστάρισμα, χαχαχαχαχα
ReplyDeleteΈλενα χρόνια σου πολλά, φέτος είχε 29 ο Φλεβάρης :) Εγώ γενεθλιαζα 7 Μαρτη! Θέλω να φτιάξω το χαλβά σου αύριο και όχι με ζάχαρη, αλλά με μέλι. Οπότε χρειάζομαι ακριβή ποσότητα. Ευχαριστώ πολυ! :)