Την συνταγή αυτή την είχε δώσει πριν πολλά - πολλά χρόνια στην μητέρα μου, ένας φούρναρης από την Κόρινθο. Είναι το γλυκό που θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Όπως θα διαπιστώσετε είναι εύκολο, νηστίσιμο και πολύ-πολύ νόστιμο.
Υλικά
300 γρ. σταφίδες μαύρες
700 γρ. αλεύρι
250 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
νερό, περίπου 4 κούπες του τσαγιού (περίπου 600ml)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα στερεά και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση.
Εκεί ρίχνουμε το λάδι μαζί με το νερό (λίγο – λίγο) όσο πάρει για να γίνει χυλός λίγο πιο σφιχτός από αυτόν του κέικ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας.
Voila, έτοιμο, ούτε τσουμπλέκια – ούτε πλυσίματα, ούτε τίποτα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο για ¾ έως μία ώρα και του συμπεριφερόμαστε σαν να ψήνουμε κέικ.
Όταν ξεροψηθεί κάνει πολύ ωραία τραγανή κόρα, αλλά να προσέχετε μην σας αρπάξει.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε και στο περιβόητο μαφινοταψάκι, το οποίο πρέπει βέβαια να λαδώσετε και αλευρώσετε πολύ καλά ή να τοποθετήσετε στις θήκες λαδωμένα χαρτάκια. Γεμίστε τις θήκες άφοβα μέχρι επάνω γιατί το γλυκάκι μας φουσκώνει ελάχιστα.
Το ταψί που βάζω γι αυτήν την δόση έχει 26 εκ διάσταση. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολύ πάχος ο χυλός γιατί δεν θα ψηθεί μεχρι μέσα. Δηλαδή να είναι το πολύ 3 δάχτυλα ύψος.
ΤΙΡ: Σας προτείνω να κάνετε διπλή δόση γιατί θα τελειώσει αμέσως.
Την άλλη μέρα είναι ακόμα ωραιότερο και μπορεί να διατηρηθεί αρκετές ημέρες.
Καλή επιτυχία!!!
Νόστιμο και εύκολο !
ReplyDeleteΚαι το ότι δεν θα χρειάζετε να πλυνω πολλά σκεύη αυτό είναι ακόμα πιο ωραίο
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ
Φαίνεται τέλειο και λαχταριστό.
ReplyDeleteΚαλημέρα...
Αγαπημένες μου φίλες Έλενα και Μαρία, σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Πάσχα, όπως το επιθυμείτε, με πολύ αγάπη και να νιώσετε το αληθινό νόημα της ανάστασης μέσα στην ψυχή σας.
ReplyDeleteΣας αγαπώ πολύ και σας γλυκοφιλώ!
Μαράκι μου κι είχα μια υπογλυκαιμία τώρα. Αυτό το σταφιδοψωμο είναι καταπληκτικό. Το έχω φτιάξει και δε μένει ψίχουλο. Παίρνω ένα κομματάκι για τον καφέ μου και σας καλημερίζω.
ReplyDeleteΚαλημερούδια!!!!
ReplyDeleteΤέλειο σας λέω τέλειο!!!
Ποπο Μαρία μου μούρλια φαίνεται!!!
αλλά αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε είναι το κακάο που βάζεις!!!
Ετσι ήταν η συνταγή ή δική σου πρωτοτυπία είναι αυτή!!!
Φοβερό σταφιδόψωμο σοκολατένιο!!!!Τρέλλα!!!!
Πάω να πιω τον δεύτερο καφέ της ημέρας!!!
Παίρνω κομμάτι και φεύγω !!!!
φιλάκια πολλά!!!
Υ.Γ.Επειδή σκέφτομαι πολυ σοβαρά να ... κάνω τα τσουρέκια σου,(ο άντρας μου με κοροϊδεύει από τώρα!!σνιφ!σνιφ:( ), να ρωτήσω τα αρωματικά τα βάζεις όλα ή διαλέγεις; Δηλαδή και το μαχλέπι και την μαστίχα;Γιατί η μαμά μου έβαζε ή το ένα ή το άλλο!!!
Ρωτάω τώρα εγώ η άσχετη!!!
μαμαΒίκυ, είναι όπως ακριβώς το είπες, χωρις πολύ φασαρία !! μόνο μια λεκανίτσα χιχιχιχι!
ReplyDeleteLinaki μου, ειναι νηστίσιμος πειρασμός (!!!!) φιλάκια
ReplyDeleteΜαρακι μου, σ'ευχαριστούμε πολύ για τις ευχες σου, μας τιμα ιδιαιτέρως η εκτιμησή σου και η φιλία σου τολμω να πω!!!! Σου ευχομαι ολόψυχα να είσαι καλά, ευτιχισμένη, καλές επιτυχίες και πάνω απο όλα να χαιρεσαι την υπέροχη και κούκλα κόρη που έχεις !!!!!!
ReplyDeleteΚαλή Ανασταση και καλό Πάσχα
πολλα πολλά γλυκά φιλιά!!
Ρενάκι μου γλυκό, πάρε όσα κομματάκια θέλεις, θα φτιάξουμε και αλλο όπως βλέπεις θα κουραστούμε πολύ ! χιιχιχιχιχι!!!
ReplyDeleteσε φιλώ μικρό μου
Αχ εσυ Μαριανάκι μου !!! τι σου λένε μωρέ και σε πληγώνουνε ??? γιαυτο και εσυ θα φτιάξεις τα τσουρέκια ετσι για να τους κάνεις να σκάσουνε !!!! χιιχιχιχι!!
ReplyDeleteΒαζω και τα δύο μυρωδικά και αν θέλεις και ξύσμα απο ενα πορτοκάλι.
Θα σου έλεγα ότι δεν πρέπει να αφαιρέσεις ούτε το μαχλέπι ούτε την μαστίχα και τα δύο μαζί του δίνεις αυτην την ιδιαιτερη μυρωδια και γεύση που θέλουμε να γευτούμε.
ενημερωσε μας για το αποτέλεσμα please !!
αμα δεις ότι αργει να ανεβει η ζύμη μην απογοητευτεις, λειτουργει και δικά της Μεξικάνικα ωράρια!! δηλαδή ξυπνάει όποτε θέλει!!!
Kαλημέρα σε όλους:))
ReplyDeleteΤο σταφιδόψωμο της Μαρίας είναι το κάτι άλλο, το χω φτιάξει πολλές φορές, γευστικότατο και πανεύκολο!!
Οσοι νηστεύετε και θέλετε το γλυκάκι σας με το καφεδάκι σας, θα το καταευχαριστηθείτε!!
Μαράκι σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου, σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Εμείς μέχρι και αύριο συνεχίζουμε να σας μαγειρεύουμε, από Πέμπτη θα σας ευχηθούμε κι εμείς για το Πάσχα:)
Marian μου όρμα στα τσουρέκια και μην φοβάσαι τίποτα!!
Ασε τον κόσμο να λέει, να δω τι θα πουν όταν θα απολαμβάνουν τα τσουρεκάκια σου!!
Μυρωδικά όπως λέει και η Μαρία μας, θέλουν και τα δύο τα τσουρέκια, και μαχλέπι και μαστίχα!
Και μετά και το δικό μου σεντόνι, παίρνω ένα κομμάτι σταφιδόψωμο και πάω δίπλα στην Ρένα να πιουμε καφέ (μιας και τώρα ξύπνησα... ναι .. ναι) και να μασουλήσουμε σταφιδούλες:)
εεεε αφήστε και ένα κομματάκι για μένα παρακαλώ!Μαρία μου να είσαι καλά να μας δίνεις συνταγές!!!
ReplyDeleteΑαααα θα παώ να πάρω σταφίδες και θα το φτιάξω αμέσως!φαίνεται τόσο εύκολο και λαχταριστό!!!!!!
ReplyDeleteΜπράβο βρε κορίτσια, υπέροχες πάντα οι συνταγές σας!!!!φιλιά πολλά και καλή Ανάσταση :))
Marianaki μου ξέχασα να σου απαντήσω για το κακαο. Οχι δεν είναι δικιά μου πρωτοτυπία, είναι η συνταγή που μας είχε δώσει ενας φούρναρης. Πιο παλιά πουλούσαν στους φούρνους κάτι σταφιδόψωμα που ήταν σαν ατομικα κεκακια στο σχήμα σαν τα μαφινς, λοιπον αυτη είναι η συνταγή.
ReplyDeleteΠιστεύω να σου έλυσα τις απορίες !!!! σε φιλώ γλυκά - γλυκά!
Χαρουλίνι μου, ευχαριστώ πολύ !!!
ReplyDeleteτα κουλουράκια σου γινανε λέει πολύ ωραία ετσι???
Creationsbyeve, θα σου γίνει πολύ ωραίο, την επόμενη μέρα είναι ακόμη ωραιότερο !!!! περιμένουμε τις εντυπώσεις σου !
ReplyDeleteκαλη επιτυχία !
Xαρά έλα μαζί μας για καφέ.
ReplyDeleteΦτάνει το σταφιδόψωμο, θα φουρνίσει κι άλλο η Μαρία λέει;-)
.............................
ReplyDeleteΩραίο γλυκάκι, θυμίζει λίγο τη φανουρόπιτα, αν αφαιρέσουμε το κακάο και αντικαταστήσουμε λίγο νερό με χυμό, πορτοκαλιού.
ReplyDeleteκι εγώ κάπως έτσι φτιάχνω κάτι παρόμοιο με λίγο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, που δένουν τόσο ωραία με τη σοκολάτα, δοκιμάστε το και με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο
παίρνω κομματάκι για το καφεδάκι μου, δείχνει πεντανόστιμο
Γαστεροπλίξ, όπως βλέπεις το σταφιδόψωμο που προτείνω ειναι μια τελείως διαφορετική συνταγή απο αυτήν που κάνεις εσύ γιατί απο ότι κατάλαβα είναι αρκετά τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιείς, δεν είναι ότι αλλάζεις μόνο ένα υλικό (ας πούμε ξανθή σταφίδα αντι για μαύρη) αρα μιλάμε για ενα εντελώς διαφορετικό γλυκάκι.
ReplyDeleteΠολύ ωραία και η δική σου εκδοχή και αφού το λες οτι είναι πολύ νόστιμο, έτσι θα είναι.
Οπως και να το φτιαχνουμε ότι και να φτιάχνουμε όταν το κάνουμε απο αγάπη και χαρά για την οικογένεια μας πιστεύω ότι ειναι πάντα νόστιμο !!!
καλή Ανασταση σου εύχομαι και καλό Πάσχα
Γαστεροπληξ μου το σταφιδόψωμο της Μαρίας, επειδή το έχω φτιάξει πολλές φορές και πραγματικά δεν μένει ούτε ψιχουλάκι, τόσο νόστιμο είναι, δεν μοιάζει στη γεύση με φανουρόπιτα μπορώ να πω, ούτε και μπορώ να το φανταστώ με πορτοκάλι (θα του άλλαζε τελείως την γεύση).
ReplyDeleteΜπορούμε όμως να δοκιμάσουμε και την δική σου συνταγή (ελπίζουμε κάποια στιγμή να την βάλεις), για την οποία αφού μας βεβαιώνεις ότι είναι νόστιμο καμία αμφιβολία δεν έχουμε:)
Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σου εύχομαι κι εγώ!
Koρίτσια μου τι κάνετε??
ReplyDeleteΕχω καιρό να σας επισκεφτώ γιατί έλειπα στο εξωτερικό.
Διάβασα όλες τις συνταγές σας όμως, με διευκόλυναν πολύ και οι κατηγορίες που βάλατε.
Οπως το περίμενα, η μια καλύτερη από την άλλη, μπράβο σας κορίτσια για την δουλειά που έχετε κάνει!!
Μαρία ότι πρέπει για την νηστεία είναι το σταφιδόψωμό σου, από την φωτογραφία και μόνο θέλω να το φτιάξω.
Καλό Πάσχα να έχετε!
Μαράκι αυτό το σταφιδόψωμο μπορώ να το στείλω στο Λονδίνο σε κάποιον που του αρέσει πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια
Τώρα γύρισα σπίτι και τι ωραία,βλέπω σταφιδόψωμο!Πολύ μ΄αρέσει,πολύ!Είναι και πανεύκολο-αμέσως μετά το φαγητό φτιάχνω.
ReplyDeleteΦιλιά!
Χριστινάκι μου καλώς ήρθες !!!
ReplyDeleteπερασες καλά ?? ευχαριστούμε για τα γλυκά σου λόγια!!!
σου ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και καλό Πασχα με υγεια και αγάπη!
Ξανθούλα μου γυρίσατε??? περάσατε ωραία ?? τα παιδιά καλά ?? οι συμπεθέροι ? μ'αρέσει που δεν θέλω να μαθω τίποτα !!! χιχιχιχι
ReplyDeleteΝα το στείλεις στον νοικοκύρη τον γιοκα στο Λονδίνο, θα του αρέσει σίγουρα γιατί δεν είναι πολύ γλυκό!
καλώς ήρθες Ξανθούλα και φιλάκια στον Θανάση !!
τις ευχες θα τις πουμε στα λημέρια σου !!!
Eleni, πολύ γέλασα με την βιασύνη σου !!! χιιχιχιχι ! διαβασες την Μαριαν πιο πάνω που θα κάνει τσουρέκια, εξήγησες σε παρακαλώ
ReplyDeleteγια να μην εχει αγχος, πες της ποσο εύκολα είναι !!! βεβαια ειναι χρονοβόρα, αλλα τι να κάνουμε.
καλοφάγωτο το σταφιδόχωμο Λενάκι !!!
Άκυρο το μετά το φαγητό.Ο σύζυγος αργεί για φαγητό,έτσι το ψήνω ήδη,τόσο απλό είναι.Θα είναι τέλειο με το απογευματινό καφεδάκι!
ReplyDeleteχαχαχα δεν σε πιστεύω! καλοφάγωτο !!
ReplyDeleteελενακι εχεις θέα απο τα παραθυρά σου/βεραντα σου, εκει που πίνεις το καφεδάκι σου ????
Μαράκι,είμαστε στην άκρη του χωριού και από το παράθυρο μου βλέπω την εκκλησία της Αγίας Άννας με τον προαύλιο χώρο-έχει κυπαρίσσια,έναν πλάτανο και νομίζω μια βελανιδιά.Μεγάλο μέρος από τα σπίτια μου τα κρύβει η δάφνη μου(βάγια),έχει γίνει τεράστια,αλλά μ΄αρέσει η πρασινάδα της.Το καλοκαίρι βλέπουμε τη θάλασσα από το πλαϊνό μπαλκόνι,αλλά εμείς είμαστε ήδη εκεί.
ReplyDeleteElenaki σου ρχομαι για καφέ:))
ReplyDeleteαχ τι ωραία αυτο περίμενα να ακούσω ! οτι βλεπετε θάλασσα ! ειμαι λάτρης της δεν μπορώ να ζήσω καθολου χωρις να βλέπω θάλασσα !
ReplyDeleteοταν θα είσαι εκει και θα πινεις το καφεδάκι σου να κοιτάζεις και για μένα !!!!
φιλάκια πολλά πολλά
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ.
ReplyDeleteΜαζί γραφαμε Λενάκι, λοιπον περνάω και σε παίρνω και ώσπου να ψηθεί το σταφιδόψωμο θα είμαστε εκει ! μην αργήσουμε γιατι ήδη μου μυρίζει ότι αρχισε να ψήνετε !!!!!!!!!
ReplyDeleteElenaki, ερχομαστε !!!!!!!!!!
γλυκιε μου skroytzako, παντα με την γλυκιά σου κουβεντούλα, σου έχω πει ποσο με συγκινεί η παρουσία σου ? νοιωθω ότι είσαι παιδάκι μας !!!!
ReplyDeleteΚορίτσια,όποτε θέλετε-θα σας περιμένω!
ReplyDeleteΚι εγώ λατρεύω τη θάλασσα-το χειμώνα,επειδή το μέρος κοιτάζει προς βοριά και η πρόσοψη του σπιτιού είναι ΝΑ,τη βλέπω μόνο από το παράθυρο της κουζίνας-κάτι είναι κι αυτό.
Bρε Μαρία, βρε Μαρία, κρύβε λόγια!!
ReplyDeleteΕντάξει, μπορεί να έχουμε παιδιά στην ηλικία του Σκρουτζάκου, αλλά
διευκρίνησε ότι είμαστε ... νέες κοπέλες ακάομα:PPP
Σκρουτζάκο μου πολλές ευχές και από εμένα, Καλό Πάσχα ... γιόκα μου!!
Ελενάκι άρχισε να φουρνίζεις, ερχόμαστε:))
Κορίτσια μου γλυκά, θα τα κάνω τα τσουρέκια κι αν πετύχουν δεν θα τους δώσω ούτε ένα κομμάτι όσους με ... κορόιδευαν!!!
ReplyDeleteΝα μάθουν αυτοί!!!
Μόνο εσάς αγαπημένες μου φιλενάδες θα κεράσω!!!Ετσι για να μάθουν!!!
Αν σας πω οτι παρόλο που είμαι σε πόλη βλέπω και γω θάλασσα από το μπαλκόνι μου υπάρχει περίπτωση να σας δελεάσω να ρθείτε για καφέ;;
Τέλος κάτι άκουσα για ηλικίες!!
Ποιος μίλησε για ηλικίες; στο άνθος μας βρισκόμαστε ακόμη!!
Ακου τι λέει!!
(μόλις γύρισα από το σχολείο,οπου παιδεύόμουν με κάτι σκηνικά για το θεατρικό στο τέλος της χρονιάς,και δεν ξέρω που να βάλω την μέση μου!!!Αλλά κατά τα άλλα είμαστε μέσα στο νιάτο!!!!!)
φιλάκια πολλά!!!
καλό απόγευμα!Πάω να πιω καφεδάκο!!!:))
Μαριανακι μου είσαι κοντα αραγε με το Ελενακι μας, να ερθουμε και οι τρείς μετά απο εκει που θα έχουν γίνει και τα τσουρεκακια σου ?
ReplyDeleteΑλήθεια απο ποια περιοχή μας έρχεσαι ?
καλή επιτυχία κοπελάρα μου και αστους να λένε. Της elenis της γίνανε απίθανα, μπες να δεις το σχόλιο της στα τσουρέκια.!!
τι νοστιμια ειναι αυτη!!...μου αρεσει που εχει κακαο και οχι κανελα!κρρατω τη συνταγη γιατι δεν προφταινω πλεον να τη φτιαξω...κανω ντου...για κουραμπιεδες τωρα!!
ReplyDeleteφιλια πολλα καλο μου!!
καλη ανασταση και καλο Πασαχα!
Καμιά σχέση Μαράκι μου!!
ReplyDeleteΜα εντελώς καμία!!!
Ανέβα κατα Θεσσαλονίκη μεριά και είσαι μέσα!!!!
Σνιφ!σνιφ! ζηλεύω!!!πειράζει;;;
φιλάκια!!!
Μαράκι,ήταν νοστιμότατο!Με το καφεδάκι μια χαρά,τώρα που νηστεύω κι εγώ.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!
ReplyDeleteστη συνταγή σας δεν αναφέρεται ότι το αλεύρι πρέπει να είναι αυτοδιογκούμενο, ή πόσο μπέικιν βάζετε, και θα μπερδέψετε όσους προσπαθήσουν να το φτιάξουν, δε νομίζω να φουσκώνει 700 γρ. αλεύρι που έχει και κακάο με μισο κουταλάκι σόδα.
ReplyDeleteκάνετε την διευκρίνηση κορίτσια, μη πανε χαμένα τόσα υλικά
Ακόμα μια συνταγή αγαπημένης και όμορφης καρδιάς! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
ReplyDeleteΜαριανάκι μου μένεις στην ομορφη Θεσσαλονίκη μας ?? ήμουν εκει το καλοκαίρι και περασαμε υπέροχα ! κριμα που δεν τα λέγαμε τότε, για να βρισκόμασταν και απο κοντά !
ReplyDeleteΕχουμε σκοπό βεβαια να ξανακάνουμε εκδρομούλα προς τα εκεί καποια στιγμή, οπότε θα τα πούμε!
φιλάκια πολλά !!!
Elenaki μου, καλοφάγωτο ! πιστεύω ότι οι περισσότεροι απο εμάς νηστεύουμε αυτην την εβδομάδα, ετσι θα απολαύσουμε καλύτερα τις λιχουδιές του Πάσχα!!.
ReplyDeleteMolemou, ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου !!
ReplyDeleteΚαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα και απο εμας με υγεία και αγάπη!!!
Γαστεροπληξ, δεν εγραψα καποιο ιδιαίτερο αλεύρι γιατι δεν χρειάζεται. εγω το φτιάχνω με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ReplyDeleteΔεν αναφερω πουθενά μπεκιν γιατι απλούστατα δεν βάζω μπεκιν. Δεν χρειαζεται να φουσκώσει πολύ γιατι δεν είπα ποτέ οτι είναι κεικ !
Πιστεύω ότι το μπερδευεις με κάποια αλλη συνταγή.
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάνε χαμένα τα υλικά!!
Ευχομαι να εχεις μια όμορφη μέρα!!
Φοιβο μου, Χρονια Πολλά, καλή Ανασταση και καλό Πασχα!
ReplyDeleteΣ'ευχαριστούμε για την "φιλία" σου!!!
ω! είναι από τις συνταγές χωρίς μπέικιν, θα μένει κάπως υγρό-νωπό; σίγουρο θα είναι πολύ καλό!!!!
ReplyDeleteΟ καλός μας φίλος και blogger ''gvarvakis'' στην συνταγή θραψαλα με ρύζι, αναφερθηκε και στο σταφιδόψωμο που έφτιαξε. Εκανα λοιπόν το σχόλιο του copy-paste για να υπάρχει feed back:
ReplyDelete''Λοιπόν Μαράκι, χθες το απόγευμα έφτιαξα το σταφιδόψωμο σου,
πριν από λίγο έφαγα ένα κομμάτι σταφιδόψωμο και θέλω να ευχαριστήσω το φούρναρη της Κορίνθου, τη μητέρα σου κι εσένα για τη συνταγή!!! Έγινε ακριβώς όπως το περιέγραφες χθες :)''
Γιώργο καλοφάγωτο !!!
Μοιάζει με το φτωχό! Σλουρπ! Καλή Ανάσταση 'Ελενα!
ReplyDeleteΚικίτσα υπάρχει γλυκό που λέγεται φτωχό και αν ναι τι γεύση έχει ?? για δώσε μας τα φώτα σου!!!!
ReplyDeleteφιλάκια καλό απογευμα! Πατρα είσαι??
και ενα καινουργιο update απο τον καλό μας φίλο gvarvakis:
ReplyDelete" Καλημέρα κορίτσια!
Επειδή δε θέλω να έχω "εκκρεμότητες" σπεύδω ταχέως:
Η φωτό στο επόμενο link απεικονίζει την αλήθεια γυμνή! Είναι ότι έμεινε από το σταφιδόψωμο πριν κλείσει 24ωρο!! Ιδού λοιπόν δια του λόγου το αληθές! "
ευχαριστούμε πολύ Γιώργο μας !!!!
δεν μπορω να βάλω την φωτο που δίνει ο Γιώργος, αν θελετε να την δείτε πρέπει να μπειτε στην συνταγή ''θραψαλα με ρύζι'' και να πατε κατω-κατω στο σχόλιο του Γιώργου.
ReplyDeleteWhen I saw the title of this dish, I was expecting bread but cake is a welcome bonus!
ReplyDeleteΜαρακι μου
ReplyDeleteτο εφτιαξα και εδωσα και σε φιλους...ολοι ξετρελλαθηκαν!...πολλα ευχαριστω στο φουρναρη στην Κορινθο..ενα κι ενα για νηστεια!
Cookistsa μου, χαρηκα πολύ που σας άρεσε γιατί και εγω το λατρεύω!!!
ReplyDeleteΣ'ευχαριστούμε πολύ-πολύ για την ενημέρωση !!!!!!
φιλάκια πολλά !
Το εφτιαξα και εγω το σταφιδοψωμο αλλά δε μου άρεσε και τόσο....Νομίζω οτι η συνταγή εχει πολυ λάδι...που μαζι με το κακαο το κανει αναγουλιαστικο!!!
ReplyDeleteισως να ειχα πολυ υψηλες απαιτησεις μετα τα τοσο καλα σχολια!!!
xristinaaa, γειά σου.
ReplyDeleteΓιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν το έφτιαξες το σταφιδοψωμο??
Αν όντως το έφτιαξες, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσες το λάδι που προτείνω. Το μόνο σίγουρο όπως έχεις διαβάσει και σταχόλια απο όσους το έφτιαξαν, είναι ότι δεν είναι ''αναγουλιαστικό''!!
Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι απαιτήσεις σου και πόσο ύψος έχουν και έτσι δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
καλή σου μέρα
και ομως το εφτιαξα...η κορα ειναι οντως τραγανη και ωραια αλλα μεσα ειναι σαν λασπη...
ReplyDeleteκαι δεν εφταιγε ο χρονος ψησιματος...το εψησα οσο χρειαζοταν!!
Χριστίνα, με το σχόλιο που έκανες μάλλον θα βρουμε κάποια βάση για να δούμε τι έφταιξε.
ReplyDeleteΜήπως έριξες πολύ νερό ? ή μήπως το έψησες σε μικρό σκεύος και είχε πολύ ύψος και δεν κατάφερε να σου ψηθεί μεχρι μέσα ??? όπως όταν φτιάχνουμε μια τυροπιτα ταψιού ή τυροπιτα με κουρκούτι, δεν την κάνουμε να έχει ύψος γιατί θα μείνει άψητη. Ισως γιαυτό σου έγινε ''στουμπα''. Δηλαδή να έχει
το πολύ 3 δάκτυλα ύψος.
Λυπάμαι πολύ για το άτυχο αποτέλεσμα. Περιμένω νεώτερα σου.
καλό μεσημέρι
το δικο μου οντως το εκανα πιο ψηλο, ειναι γυρω στα 5 δακτυλα (σαν κεικ).
ReplyDeleteμαλλον θα εφταιξε αυτο! νερο δεν εβαλα πολυ, 3 κουπες τσαγιου.
Γειά σου Χριστίνα. Ετσι έχω πάθει μια φορά με μια τυροπιτα με κουρκούτι, ήταν πολύ νόστιμη αλλά μόνο στην κρούστα. Μετά το καταλαβα τι είχε φταίξει και ετσι την επόμενη φορά δεν ξανακανα το ίδιο λάθος!!!!! Οσο για την περιπτωσή μας, δεν ξέρω εαν θα δώσεις αλλη ευκαιρία στο γλυκάκι αν και θα σου έλεγα, αφού είναι τόσο απλό και ...λιτό/οικονομικό, όπως έχεις ήδη διαπιστώσει, δεν χάνεις τίποτα να του δώσεις την δυνατότητα να σ'ευχαριστήσει!!!
ReplyDeleteπεριμένουμε καινούργια ανταπόκριση !!!!
καλό μεσημέρι !!!