
Είχε φτιάξει ….. και τι δεν είχε φτιάξει. Ένα σωρό νοστιμιές !!
Όλες θέλησε να τις μοιραστεί μαζί μας και την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό!!
Σε κάποιες από τις φωτογραφίες βοήθησε ο φίλος της Κώστας, τον οποίον και ευχαριστεί για την ανταπόκρισή του, παρά το πιεσμένο πρόγραμμά του.
Ξεκινάμε με μία από τις συνταγές που μας έστειλε η Αμαλία και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.
Μανιτάρια γεμιστά

Χρειαζόμαστε:
500 gr μανιτάρια (1 πακέτο στη μπλε συσκευασία champion)
½ πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
50 gr φέτα
50 gr ανθότυρο
100 gr γιαούρτι (μισό κεσεδάκι στραγγιστό 2%)
2 κομμάτια ντομάτα λιαστή
άνηθο
πιπέρι
2 κουταλάκια λάδι
2 κουταλάκια ξύδι λευκό μπαλσάμικο
Παρατηρήσεις:
Η φέτα και το ανθότυρο να είναι τριμμένα, η πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, η λιαστή ντομάτα και ο άνηθος ψιλοκομμένα.
Η πιπεριά που χρησιμοποίησα ήταν από βάζο γιατί δύσκολο να καθήσω να ψήσω μισή μόνο και μόνο για τις ανάγκες της συνταγής.
Επίσης νομίζω ότι αν η πιπεριά αντικατασταθεί με φρέσκια ντομάτα το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο ή και καλύτερο ακόμα.
Πως τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε προσεκτικά τη βάση τους ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Τα βάζουμε σε ένα pyrex και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια και στολίζουμε με ένα κομμάτι πιπεριάς για πιο όμορφο χρωματικό αποτέλεσμα.

Στο ταψάκι τα μανιτάρια έβγαλαν νερό. Το αγνόησα, τα πήρα και τα μετέφερα σε ένα πιάτο.
Τα υλικά που αναφέρω, μου γέμισαν αρκετά πλούσια, όχι τσιγκούνικα 17 μανιτάρια και περίσσεψε και λίγο γέμιση που την έφαγα με τη συνοδεία ενός κουλουριού Θεσ/νίκης που μου είχε φέρει ο καλός μου.
Καλή επιτυχία!"
Αμαλία

φαίνεται πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο και πολύ εμφνίσιμο πρέπει να το δοκιμάσουμε σύντομα.
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πολύ Αμαλίτσα!!
Υ.Γ. ωραίες φωτογραφίες
Πολύ ωραίο μεζεδάκι φαίνεται.
ReplyDeleteΟμως τόσο μεγάλα μανιτάρια που να μπορείς να τα γεμίσεις, που τα βρίσκεις??
Δεν την ξέρω την συσκευασία που λες.
Αμαλίτσα τους καλοπεριποιήθηκες τους φίλους σου βλέπω!!!
ReplyDeleteΤι ωραίο μεζεδάκι!!
Εγώ που λατρεύω τα μανιτάρια, μην σου πω ότι αν με είχες καλέσει δεν θα άφηνα κανένα για τους άλλους:PPP
Να ευχαριστήσουμε κι εμείς τον Κώστα για τις ωραίες του φωτογραφίες και φυσικά εσένα που μοιράζεσαι τα καλούδια σου μαζί μας!!
Καταπληκτικο μεζεδάκι, το φτιάχνω κι εγώ αλλά παραλείπω την πιπεριά. Μπράβο και στην Αμαλία και στον Κώστα.
ReplyDeleteΠολύ ωραία μου φαίνεται αυτή η συνταγή και ελαφριά! Άσε που τρελαίνομαι για μανιτάρια! Καλημέρα κορίτσια και καλή βδομάδα. Το γκρουπ "περί διαιτας" ξεκίνησε το έργο του!
ReplyDeleteΕίναι πολύ νόστιμος μεζές.
ReplyDeleteΤο συνηθίζω σε παραλλαγή με διάφορα τυριά: κεφαλογραβιέρα, γκούντα, πιπεριές σωταρισμένες σε κρεμμυδάκι
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Πολύ νόστιμα θα είναι!Και με τυράκια,που πολύ μ΄αρέσουν!Η παρέα σας θα τα γεύτηκε με ευχαρίστηση.
ReplyDeleteΦιλιά!
-Μαράκι όντως είναι πανεύκολο όσο το συζητάς έχει γίνει....
ReplyDelete- Ιουλία τα μανιτάρια μάλλον στη φωτογραφία φαίνονται μεγάλα, είναι τα συνηθισμένα μανιτάρια που βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα SM για την ακρίβεια τα πήρα από ΑΒ. Στο μέγεθος για να καταλάβεις είναι λίγο πιο μικρά από αυγά Ελ΄πιζω να σε κατατόπισα....
- Λενιώ μπορείς να έρθεις όποτε θες να σε κεράσω μανιτάρια ή ό,τι άλλο λιγουρεύεσαι. Στη γιορτή μανιταριών στα Γρεβενά έχεις πάει ποτέ, κάπου μετά το 15αύγουστο είναι. Εκεί να δεις μανιταρογεύσεις!!!
- Delicieuses ευχαρισώ πολύ για τα καλά σου λόγια, όσο για την πιπεριά έπρεπε να μπεί κάτι να αλλάζει το χρώμα για αντίθεση
ReplyDelete- Μαρία Είναι και διαίτης η συνταγή...Καλή επιτυχία και στο καινούριοα σου blog το επισκέφτηκα...
- ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ Ναι και άλλα τυριά θα είναι εξίσου καλά ιδίως αυτά που λιώνουν και εύκολα, ή ακόμα και ροκφόρ (εμένα δεν μου αρέσει)
Αμαλία, ούτε το ροκφόρ σου αρέσει??Μα είναι δυνατόν???
ReplyDeleteΘα θελα πάντως πολύ να βρεθώ κάποια χρονιά στα Γρεβενά, στη γιορτή των μανιταριών!!!
Ελπίζω κάποτε να τα καταφέρω!!
I adore mushrooms...these are a fine appetizer/meze..pipieres Florinis are a nice addition too!
ReplyDeleteεκτός από νόστιμα ειναι και πολυ υγιεινά τα μανιταράκια!
ReplyDeleteμας αρέσουν πολυ :))
Α! Τί ωραία που φαίνονται, Amali!
ReplyDeleteΘα καλοπέρασαν οι φίλοι σου...
Άντε και στα επόμενα τραπέζια με το καλό.
- eleni ναι τα τυράκια πολύ τους πάνε, περιττό να πω ότι τσακίσαμε τα πάντα!!!
ReplyDelete- Λενιώ να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν μου αρέσει το ροκ φορ ή όχι γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!!!!!Προτιμώ την φέτα που είναι και Ελληνική και δεν έχει μουχλιάσει!!!!Πάντως αν κάτσουμε μαζί σε τραπέζι το σίγουρο είναι ότι δεν θα μαλώσουμε για το φαϊ εσύ θα τρώς λεμονάτα και ροκφορ και εγώ φέτα και ό,τι άλλο μη λεμονάτο!!!
Xα χα χαααα!!
ReplyDeleteΠες το ψέματα!!
Στα μανιτάρια λίγο θα τσακωθούμε, γιατί θα τα θέλω ΟΛΑ, αλλά αφού θα είμαι φιλοξενούμενη θα πάρω τα περισσότερα φαντάζομαι:PPP
- Πετράν όντως η πιπεριά έδεσε πάρα πολύ ωραία... Αλλά όπως είπα και η ντοματούλα θα είναι ωραία μάλλον
ReplyDelete- Μαριλένα όντως υγιεινα νοστιμα χωρίς θερνμίδες και γενικά μόνο καλά έχουν να προσφέρουν
- Μπράβο Ζαμπία ωραία ευχή!!! Και σε άλλα με υγεία λοιπόν
ReplyDelete- Λενιώ πάρτα όλα τους καλεσμένους μας πρέπει να τους προσέχουμε, οπότε όσο κ αν μου αρέσουν τα μανιταράκια θα αρκεστώ σε όσα μου επιτρέψεις να φάω....
Κοριτσάρες μου γειά σας!!!
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου τέλειο το τραπέζι σου με όλα τα καλούδια σου!!!
Μπράβο!!! Ωραία χρώματα!!!
Καλέ θα μας δώσετε και μας κάτι ή όλα η Ελενα θα τα φάει;;
Ούτε ένα μανιταράκι;; Φιλενάδες να σου πετύχουν!!!!
Κοπελάρες μου φεύγω τρέχοντας!!!
Ήρθα, έφαγα, και φεύγω για το σχολείο πάλι!!!
Πάω να βάψω σκηνικά για το θεατρικό στο τέλος της χρονιάς!!!
φιλάκια πολλά πολλά!!!
Marian γύρισες??????
ReplyDeleteΕλα, έλα και μας έλειψες!!!
Ελα, θα φάω και από τα υπόλοιπα της Αμαλίας, δεν θα φάω μόνη μου 17μανιτάρια :PPP
Κι εγώ μαζί σου Αμαλία!Λατρεύω τη φέτα!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο ορεκτικό! και φαίνεται τόσο εύκολο και γρήγορο...Μπράβο !
ReplyDeleteΠολυ ωραία εμφάνιση! Είμαι σίγουρη πως είναι και νοστιμότατα, έχουν τόσα αγαπημένα υλικά. Θα τα δοκιμάσω σύντομα!
ReplyDeleteXρόνια πολλά!!!Λατρεύω τα μανιτάρια!!!! Και αυτή η συνταγή δείχνει καταπληκτική!Θα την δοκιμάσω σίγουρα (μόλις τελειώσω τη δίαιτα χιχι)
ReplyDeleteΤι υπέροχο τραπέζι! Σαν να έχει βγει από περιοδικό! Το μεζεδάκι λαχταριστό:)))
ReplyDelete- marian ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κάτσε να φτιάξω άλλο ένα pyrex-άκι για σένα και για τους υπόλοιπους γιατί το Λενιώ μας δεν κρατιέται!!!!
ReplyDelete- Betty's Cuisine είναι είναι όπως είπα και στη Μαρία όσο μιλάμε έχει γίνει...
- big mama όντως πολύ αγαπημένα υλικά ειδικά η φέτα!!!!
ReplyDelete- creationsbyeve νομίζω πως κανα δυό μανιταράκια επιτρέπονται δεν είναι καθόλου παχυντικά λίγο η φέτα αλλά είναι μηδαμινή ποσότητα!!!!
- Vana ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κόπιασε να πάρεις ένα μεζεδάκι και επιφυλάσσομαι και για το μέλλον
eleni φέτα με τρέλα σε σημείο εθισμού!!!!!!!!!
ReplyDeleteΞέρεις γλυκιά μου ότι τα μανιτάρια στην πόλη την δική μου είναι το πιό αγαπημένο προϊόν;
ReplyDeleteΑν μπορείτε να έρθετε στην μεγάλη γιορτή του μανιταριού τον Αύγουστο
θα πάθετε μεγάλη πλάκα με τα μανιτάρια...
Είμαι και η πρωτομαγείρισα της γιορτής...
Φιλιά
Τέλειος μεζές. Και όταν βάζεις και φετούλα γίνονται ακόμα πιό ωραία.
ReplyDelete- Δήμητρα είσαι από τα Γρεβενά;;;;;;;;; αν ναι έχω έρθει προπερσι στη γιορτή σας και τρελλάθηκα κόντευα να φάω και τους πάγκους!!!Ασε που αγόρασα ένα σωρό πράγματα!!!μέχρι και μπλουζάκι έχω πάρει...πρέπει όμως να ξαναέρθω!!!
ReplyDelete- Λινα ευγε άλλος ένα λάτρης της φέτας μου φαίνεται!!!!