
Έδωσα την συνταγή στην Marian, και το έφτιαξε της κορούλας της και από ότι μου είπε πολύ το ευχαριστήθηκαν.
Μάλιστα η Marian πρόσθεσε και μπεσαμέλ κι έφτιαξε έτσι έναν πολύ νόστιμο «ψευτομουσακά»!!
Τα υλικά μου:
4 μελιτζάνες τσακώνικες
3 τρυφερά κολοκυθάκια
3 μέτριες πατάτες
2 μεγαλούτσικες πιπεριές
250 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
2 κόκκινες και σφικτές ντομάτες
350 γρ. μοτσαρέλλα (μπαλίτσες)
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
ρίγανη
Και η εκτέλεση
Έκοψα σε πολύ λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Έκοψα τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Τηγάνισα τις πατάτες και πέρασα από το τηγάνι τα υπόλοιπα λαχανικά, να μαλακώσουν αρκετά. Για όσους «μισείτε» το τηγάνι, ψήστε τα λαχανικά στο φούρνο, με λίγο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν.
Σ’ ένα μικρό πυρέξ (οι δόσεις που δίνω δεν είναι για μεγάλο, προσαρμόστε ανάλογα), αφού το λάδωσα έστρωσα τις πατάτες. Πασπάλισα με την μισή ποσότητα της γραβιέρας. Κατόπιν έστρωσα τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια Πασπάλισα με την υπόλοιπη γραβιέρα. Στη συνέχεια έστρωσα τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τέλος τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες, στυμμένες και αλατισμένες. Πασπάλισα με ρίγανη. Πάνω απ όλα, αράδιασα την mozzarella, κομμένη σε στρογγυλές φετούλες, και κάλυψα μ’ αυτήν όλο το φαγάκι. Έψησα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Έτοιμο.
Καλή επιτυχία!
Κι εδώ βλέπετε τον μουσακά που έφτιαξε η Marian, προσθέτοντας εκτός από mozzarella και μπεσαμέλ
Μου αρέσει η ιδέα του ψευτομουσακά με λαχανικά και τυριά!
ReplyDeleteΚαι με μοτσαρέλλα, αλλά και με μπεσαμέλ που τον βλέπω, πρέπει να είναι πολύ νόστιμος!
Καλή βδομάδα Ελενάκι!
Δεν υπάρχει καλύτερο για το καλοκαίρι από τα φαγητά με τα λαχανικά!Τέλεια ιδέα.Ευχαριστούμε!!!
ReplyDeleteΜμμμ... τέλεια ιδέα!
ReplyDeleteΚαλή σου βδομάδα :)
Να μαι κι εγώ μετά από πολύ καιρό, μιας και ήμουν ταξιδάκι.
ReplyDeleteΕλενα μου αρέσει αυτό το φαγάκι!!
Εχω κολοκυθάκια και μελιτζάνες τσακώνικες που μόλις κατέφτασαν, θα το κάνω αύριο, γιατί δεν έχω μοτσαρέλλα σήμερα.
Καλή βδομάδα σε όλες σας!
Κοριτσάρες καλημέρα και καλή βδομάδα!!!
ReplyDeleteΚαλά δεν το συζητώ ο μουσακάς με τα λαχανικά είναι απίθανος!!!
Όλοι ενθουσιάστηκαν, είναι πεντανόστιμος!!!
Και επισης δεν έβγαλα την μοτσαρέλα!!
Εχει και μοτσαρέλλα και μπεσαμέλ!!!(ένα κι ένα για δίαιτα!!!)
Ελενάκι μου την συνταγή σου την ακολούθησα ακριβώς, το μόνο που έκανα επιπλέον ήταν η μπεσαμέλ
γιατί ήθελα να φυλάξω κομμάτια και στην κατάψυξη (για την κόρη μου την φοιτήτρια !!!)και δεν ήξερα αν θα μπορούσα να την φυλάξω μόνο με την μοτσαρέρα!!!
Πάντως η μοτσαρέλα δίνει απίθανη γεύση!!!!
Κορίτσια απίθανη συνταγή, όπως όλες των κοριτσιών εξάλλου!!!
φιλάκια πολλά!!
Καλή σας όρεξη!!!
καλημέρα
ReplyDeleteΚαταρχάς χρόνια πολλά και καλά για σήμερα για τους Πέτρους και τους Παύλους και ιδιαίτερα σε μία "ιντερνετική" φίλη για τον αντρούλη της...θα καταλάβει όταν το δει...
Για τη σημερινή δημιουργία τώρα μόνο μια λέξη: Φ Ο Β Ε Ρ Ο
επίσης σκέφτηκα ότι μπορεί να συνδυαστεί και με το προχτεσινό ρολό ό,τι μείνει (και καλά σιγά μη μείνει) να μπεί στο φαγητό μιας και τα υλικά είναι ίδια... εεε Λενιώ τι λες;;;
Πολλά φιλιά
Αμαλία
και οι δυο εκδοχές μια χαρά τώρα το καλοκαίρι, που έχουμε πληθώρα φρεσκων λαχανικών, βέβαια με τα τυριά οι θερμίδες πετάνε στα ύψη αλλά σκασίλα μας, το φαγάκι να είναι νόστιμο!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ιουλίτσα μου, καλή βδομάδα!!
ReplyDeleteΠως και δεν έχεις φύγει ακόμα διακοπούλες?? Ολος ο κόσμος λείπει!!
Φιλιά!!
Λίλα μου να σαι καλά, καλή σου βδομάδα!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Γεια σου Τζίνα!!
ReplyDeleteΑπό τα αγαπημένα μας φαγάκια το καλοκαίρι, αυτά με τα λαχανικά!
Καλή σου εβδομάδα:))
Xριστινάκι, που είσαι εσύ κοπέλα μου?? Σε χάσαμε και μας έλειψες!!
ReplyDeleteΠου είχες πάει ταξιδάκι?? Πέρασες όμορφα??
Φιλάκια!!
Μarian τα έβαλες και τα δύο??
ReplyDeleteΚαλά, πρέπει να σου έγινε σούπερ ντούπερ σπέσιαλ!!
Νόμιζα είχες αντικαταστήσει την μοτσαρέλλα με μπεσαμέλ.
Πράγματι η φρέσκια μοτσαρέλα προσθέτει πολύ στη γεύση, πολύ χάρηκα που το είχατε ευχαριστηθεί:)
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!!!
Αμαλίτσα καλή βδομάδα!!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν!
Να χαίρεται η φίλη σου τον αντρούλη της, πολλές πολλές ευχές!
Μια χαρά μπορούμε να συνδυάσουμε τα δυο φαγάκια όπως λες!!
Εχουν παρόμοια υλικά!
Πολλά φιλιά!!
Γαστεροπλήξ
ReplyDeleteΣκασίλα μας μεγάλη και δέκα παπαγάλοι, μια ζωή την έχουμε.... κλπ κλπ, ας πούμε κι άλλα τέτοια μπας και μειώσουμε τις τύψεις μας χα χα χαα!!
Καλή σου εβδομάδα:))
Και στις δύο εκδοχές μια χαρά είναι. Αφού έχει λαχανικά δε μπορεί παρά να είναι τέλειο! Το κρέας, μου φαίνεται, το έχουμε εξορίσει όλοι καλοκαιριάτικα!
ReplyDeleteΤέλειο είναι , Έλενα κι όντως πολύ καλοκαιρινό μου φαίνεται. Φτιάξαμε την κερασόπιτά σου με τη διαφορά ότι αντί για σιμιγδάλι βάλαμε αλεύρι. Φοβερή γεύση, πράγματι,ειδικά με τον απογευματινό καφέ!
ReplyDeleteΑχ!!κορίτσια μου τι νοστιμιά είναι αυτή!Να είστε καλά πάλι μου δώσατε εκπληκτική ιδέα να το φτιάξω για την κορούλα μου που έρχεται,απο Πάτρα και ψοφάει για παστίτσιο η μουσακά!!θα είναι έκπληξη για αυτήν που θα νομίζει οτι είναι μουσακάς,ενω θα είναι με λαχανικά,που επίσης της αρέσουν ,διότι είναι πιο λάιτ ας πούμε... Φιλακια και καλή εβδομάδα και οσονούπω και μήνα!!!
ReplyDeleteκαι οι δυο συνδυασμοί σούπερ μου φαίνονται, τι να το κάνουμε το κρέας όταν έχουμε τέτοια λαχανικά! καλή βδομάδα κορίτσια...
ReplyDeleteΥπέροχα και τα δύο πιάτα. Να ξεφεύγουμε και λίγο από το κρέας πιά.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Γιαμ γιαμ!
ReplyDeleteΈλενα ούτε εγώ μπορώ να προγραμματίσω ποστ. Κάποιο πρόβλημα έχει ο μπλόγκερ...
Έλενα,πολύ νόστιμο και με τυράκι και με μπεσαμέλ!Τα λαχανικά είναι τέλεια και ελαφρά για το καλοκαίρι.
ReplyDeleteΦιλιά!
Big mama, η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι μας τραβάνε περισσότερο τα λαχανικά.
ReplyDeleteΒέβαια στο σπίτι μας το κρέας χλωμό το βλέπω να εξοστρακίζεται, διότι οποιοδήποτε φαγητό χωρίς κρέας, θεωρείται από τους άντρες μου .... μεζές:P
Φιλάκια!!
Κωστή ελπίζω να ξεκουράζεσαι και να απολαμβάνεις τις διακοπές σου!!!
ReplyDeleteΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε η κερασόπιτα!!
Καλή βδομάδα!!!
Μαριάννα μου καλώς να δεχθείς και να καλοπεριποιηθείς την κορούλα!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα και σε σένα:)
Καλή βδομάδα Μπετούλα, με πολλές νοστιμιές από την κουζίνα σου!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Λίνα μου, αυτό προσπαθώ κι εγώ να κάνω, λιγότερο κρέας, αλλά αντιμετωπίζω .... τεχνικές δυσκολίες με τους υπόλοιπους κρεατοφάγους του σπιτιού!
ReplyDeleteΚαλή σου βδομάδα!!
Κικίτσα μου άστα, μου χει κόψει τα χέρια αυτή η κατάσταση, κλααααψψ!!
ReplyDeleteΕλενάκι μου έχεις απόλυτο δίκιο!!
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια στις διακοπούλες σου!
Κάνε κανένα μπανάκι και για μας, που ξεκίνησα να πάω στη θάλασσα το προηγούμενο ΣΚ και έριξε μέχρι και χαλάζι:(
Φιλάκια!!
Ελενάκι μου γλυκό εννοείται ότι έβαλα και τα δύο!!!
ReplyDeleteΘα τολμούσα εγώ να αλλάξω συνταγή που μου δίνεται από εσάς;
Αν είναι δυνατόν!!!
Εννοείται ότι έβαλα μοτσαρέλλα γιατί διαφορετικά δεν νομίζω να είχε και τόσο ωραία γεύση!!!
Μέχρι το τυρί την εκανα ακριβώς ίδια με την δική σου, στο τελος μόνο εβαλα μπεσαμέλ!
Το τυρί εκανε την διαφορά!!!!
φιλάκια πολλά πολλά!!!
Καλό βραδάκι!!!!
Ολη την ημέρα δεν έχω προλάβει να το διορθώσω Μαριαν μου!!
ReplyDeleteΤρέχω τώωωρραααα!!!
Φιλιά, καλό σου βράδυ!!
Με όλη την τρέλλα που είχα εχθές ξέχασα να κεραστώ το κομμάτι μου απο αυτόν τον πολύ μιαμ - μιαμ μουσακά !!! καλέ Ελενάκι μου τι ωραία που δείχνουν τα λιωμένα τυράκια !!!! πω πω είναι κόλαση !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteκαλή σου μέρα Λενιώ μου !!!!!!!!
Πρώτη φορά βλέπω τόσο λαχταριστά λαχανικά :)
ReplyDeleteΜαράκι μου το κομμάτι σου είναι πάντα φυλαγμένο, το ξέρεις!
ReplyDeleteΠως πάνε τα τρεχάματα στην δουλίτσα??
Φιλάκια:)
Roadartist μου σε εχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλό μήνα εύχομαι!!