
Η αλήθεια είναι ότι τα παγωτά με αυγά έχουν καλύτερη υφή από τα «εύκολα» παγωτάκια. Δεν κρυσταλλιάζουν εύκολα , δεν χρειάζονται κτύπημα στο ενδιάμεσο παρά ένα απλό ανακάτεμα μετά από 2-3 ώρες από την ώρα που θα το βάλουμε στην κατάψυξη, για να ενσωματωθούν καλά τα συστατικά του.
Το παγωτό αυτό είναι το αγαπημένο του καλού μου. Είναι από τα πιο νόστιμα παγωτά που φτιάχνω, με εξαιρετική γεύση και καθόλου μα καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του. Η συνταγή είναι από το βιβλίο συνταγών του αγαπημένου μου Thermomix, που την έχω διασκευάσει κατάλληλα για να την μοιραστώ μαζί σας.
Χρειαζόμαστε:
300 γρ ζάχαρη άχνη
3 πολύ φρέσκα αυγά
3 βανίλιες άρωμα
200 γρ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
500 ml κρέμα γάλακτος
Πάμε να το φτιάξουμε:
Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με τους 3 κρόκους και αφήνουμε να χτυπηθούν σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το εβαπορέ, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για λίγο ακόμα σε μέτρια ταχύτητα.
Τελευταία προσθέτουμε την μαρέγκα και αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί, πάντα σε μέτρια ταχύτητα και να ενωθούν καλά όλα τα υλικά (ελέγξτε το με μία σπάτουλα).
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ ή δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 2 ώρες απλά ανακατεύουμε το παγωτό μας πολύ καλά, δεν χρειάζεται άλλο χτύπημα.
Σερβίρουμε γενναίες μερίδες σε μπολ παγωτού, περιχύνουμε με το αγαπημένο μας σιρόπι και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Καλό μήνα εύχομαι σε όλους!!
Καλημέρα και καλό μήνα!!!Πωπω Έλενα τι θεικό παγωτό είναι αυτό?Μπράβο για ακόμα μια φορά!!!!
ReplyDeleteΕλενά μου πολύ πολύ σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΘεϊκό φαίνεται το παγωτό σου, θα το φτιάξω οπωσδήποτε, και σύντομα μάλιστα. Μην σου πω σήμερα κιόλας!
Καλό σου μήνα!
POLY KALO KAI EGO ΕΨΑΧΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΥΓΑ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ
ReplyDeleteΕλενάκι έγραψες για μιαν ακόμη φορά!! Μπράβο σου!!!
ReplyDeleteΚορίτσια αυτό που μου αρέσει στο blog σας είναι ότι δεν προλαβαίνουμε να ζητήσουμε κάτι και τσουπ ..... εμφανίζεται!
Να είστε καλά, και να μας νοστιμίζετε τη μέρα, καλό μήνα!
Και μιας και οι παραγγελιές πάνε κι έρχονται, να ζητήσω κι εγώ κάτι.
ReplyDeleteΘυμάμαι ένα πολύ νόστιμο ζελέ με φράουλες και γιαούρτι που είχες βάλει παλιότερα στο hungry.
Κάπου την έχω σημειώσει την συνταγή, αλλά δεν την βρίσκω. Και μας άρεσε πολύ!
Την περιμένω πως και πως να την ξαναβάλεις.
Τέλεια συνταγή.. και μάλιστα θέλω να έχω πάντα βανίλια.. την σερβίρω δίπλα σε πολλά γλυκά...
ReplyDeleteΥπέροχο παγωτάκι!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε Έλενα!
Αν έχουμε βανίλια καρπό, ένα "φασολάκι" φτάνει ε?
Ελενακι μου τι μας κάνεις πρωι-πρωι !! Δεν φτανει που καταβροχθίσαμε τεεεεεραστιες ποσοτητες παγωτού το σ/κ μας βάζεις τώρα πάλι σε πειρασμούς !!!!! τι ωραια που τα φτιάχνεις τα παγωτάκια σου φιλεναδίτσα μου και πάντα στολισμένα με τον καλύτερο τρόπο !!!!
ReplyDeleteκαλό μήνα !! και καλό καλοκαίρι - συμβολική η προτασή σου σήμερα Λενιώ μου !!!
Κατερινα Κ., σίγουρα το Λενάκι μας θα σου κάνει την επιθυμία σου πραγματικότητα, αρκεί να ξυπνήσει βεβαια - είναι και αυτό ένα μικρό θεματάκι - χιχιχιχι!!!
ReplyDeleteκαλη μέρα!!
Καλημέρα, Καλό μήνα,σε όλους.Κάθε πρωί που ανοίγω τον υπολογιστή ένα απ' τα πρώτα μπλογκ που κοιτάω είναι το δικό σας. Αδημονώ κάθε φορά να δω τι έχετε φτιάξει,και πάντα είναι κάτι υπέροχο. Μα φαγάκι, μα πιτούλες, μα γλυκάκι , ακόμα και φωτό λουλουδιών, πουλιών και ότι άλλο , είναι πάντα προσεγμένο, οι συνταγές κατανοητές και πεντανόστιμες και η παρουσίαση άψογη. Σήμερα λοιπόν παγωτό,τέλεια παρουσιασμένο, (το πετσετάκι με πήγε χρόνια πίσω), τι καλύτερο για να είναι γλυκός αυτός ο μήνας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά σας, να είστε καλά, γερές και χαρούμενες, και να μας φτιάχνεται τις μέρες μας όπως τώρα. Φιλιά.
ReplyDeleteKαλημέρα Χαρουλίτα μου, καλή βδομάδα, καλό μήνα!!
ReplyDeleteΙουλία μου ελπίζω να το ευχαριστηθείτε!!
ReplyDeleteΣτο παγωτάκι αυτό μεγάλο ρόλο παίζει το αδιάλυτο εβαπορέ, που το κάνει να μοιάζει στην γεύση σαν ... καϊμάκι ένα πράγμα.
Μάλιστα εγώ το προτιμώ χωρίς καθόλου σιρόπι, για να καταλαβαίνω όλη τη γεύση του!
Φιλιά!
Marlou καλώς όρισες:)
ReplyDeleteEμείς σε ευχαριστούμε για την επίσκεψη!!
Καλό μήνα!!
Αυτό είναι ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ! Χωρίς Thermomix γίνεται; Έχω ένα πρόβλημα με τα ωμά αυγά Ελενίτσα μου!
ReplyDeleteΚατερινάκι μου η παραγγελία σου ... διαταγή!!!! Θα βάλω το ζελέ που ζητάς την Τετάρτη (αύριο ας βάλουμε κανένα φαγάκι).
ReplyDeleteΕίναι πραγματικά πάρα πολύ καλό αυτό το ζελέ και ότι πρέπει γι αυτή την εποχή.
Επίσης ξαναλέω σε όλους τους φίλους μας, αν θέλουν οποιανδήποτε από τις συνταγές που είχαμε αναρτήσει παλιότερα, απλά ας μας στέλνουν ένα μέιλ στο μέιλ του blog μας, και θα την στέλνουμε αμέσως. Δεν χρειάζεται να περιμένουν πότε θα την ξανα-αναρτήσουμε!!
Mama μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα, καλό μήνα!
Φιλιά!
Βανούλα μου φαντάζομαι ναι!
ReplyDeleteΤην βανίλια-καρπό την χρησιμοποιώ για να αρωματίζω την ζάχαρη, καφέ κλπ. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει σε γλυκά και παγωτά να σου πω την αλήθεια, αλλά φαντάζομαι πως μια χαρά θα χρησιμοποιείται!
Φιλάκια, καλό μήνα:))
Μαράκι μου, ξύπνησα καλέ!! χα χα χα!
ReplyDeleteΒρήκα σήμερα ευκαιρία που γράφει ο γιόκας μου και κοιμήθηκα λίγο παραπάνω!!
Πως πέρασες το Σαββατοκύριακο?? Πήγες στο εξοχικό φαντάζομαι, έκανες μπανάκια, έφαγες παγωτάκια, ξεκουράστηκες και γενικά όλα αυτά τα ... δυσάρεστα πράγματα, έτσι??
Φιλάκια, καλό μήνα να έχουμε:))
Eλευθερία μου... τι να πω??
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια, μας συγκινείς πολύ!
Δεν ξέρω αν κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, όπως έχω ξαναπεί καμιά μας δεν είναι επαγγελματίας.
Την αγάπη μας για την μαγειρική προσπαθούμε να μοιραστούμε μαζί σας, με ένα κέρασμα πάντα από καρδιάς!
Φιλιά, καλό μήνα:)
Big mama, μα χωρίς το Thermomix γίνεται αυτή η συνταγή. Εγώ την φτιάχνω πάντα στο Thermomix, αλλά την διασκεύασα έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να την φτιάξει και χωρίς αυτό.
ReplyDeleteΝα σου πω την αλήθεια με τα ωμά αυγά έχω κι εγώ πρόβλημα. Ομως σε αυτή τη συνταγή δεν τα καταλαβαίνεις καθόλου και φυσικά δεν υπάρχει καμιά μυρωδιά αυγουλίλας. Θέλει καλό χτύπημα η μαρέγκα, να γίνει σφικτή και φυσικά όσο πιο φρέσκα αυγουλάκια γίνεται.
Εγώ με αυγά του εμπορίου το φτιάχνω πάντως τόσα χρόνια, δεν είχαμε πρόβλημα!
Φιλιά, καλό μήνα:)
Yπέροχο παγωτάκι Έλενα!! Καλό και γλυκό μήνα σα το κέρασμα σου.
ReplyDeleteΚαλημερα και απο εμενα,πραγματικα υπεροχο και το ασπρο παγωτο που λατρευω,καπως ετσι το κανω και εγω και το διακοσμω κατα βουληση,καθε φορα!!!!!!και το απολαμβανω με ραβανι,κεικ,μπισκοτα κ.α
ReplyDeleteΦυσικα και θα το δοκιμασω και να ρωτησω τι ποσοτητα βγαζει?Για να κανω την διπλη δοση!!!!χα χα χα!
Kisses
Alma Libre
Kαλό μήνα Ρενάκι μου!!
ReplyDeleteΚαι καλό καλοκαίρι να έχουμε!!
Φιλιά πολλά:))
Alma Libre μου, μικρούλι μας!!
ReplyDeleteΠρέπει να βγάζει γύρω στο 1 κιλό παγωτού, όπως το υπολογίζω, ίσως και κάτι παραπάνω.
Κι εγώ πάντα διπλή δόση κάνω σε αυτό το παγωτό!!
Φιλιά, καλό σου μήνα:))
καλημερα και καλο μηνα. ολα ωραια ειναι, οτι και να κανεις. τι να λεμε τωρα.
ReplyDeleteΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΜΟΥ!
ReplyDeleteκαλή μου θα πονέσουν τα λαιμάκια μας με τόσα παγωτά!!!!!!!!!εγώ θέλω τη δική μου μερίδα με σιρόπι βύσσινο!!!!!!
ReplyDeleteκαλή εβδομάδα, καλό μήνα
Έλενα, πάρα πολύ ωραίο το παγωτάκι σου. Μια χάρη θέλω όμως. Επειδή έχω κι εγώ το Thermomix, αλλά το πρώτο πρώτο μοντέλο, μήπως μπορείς να μου δώσεις αυτούσια τη συνταγή για να την κάνω εκεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλάκια.
ReplyDeleteΥ.Γ. Σου στέλνω το μέιλ μου.
Para poly wraia.. bravo :D
ReplyDeleteπολύ ωραίο το παγωτο σας
ReplyDeleteΦιλιά
Καλημέρα Εφάκι, καλό μήνα και καλή βδομάδα:))
ReplyDeleteKαλό μήνα Αγγελικούλα μου, φιλάκια!!!
ReplyDeleteΓαστεροπλήξ και που σαι ακόμα!! Είπαμε, παγωτά διαθέτουμε πολλά!!
ReplyDeleteΗ μερίδα σου έφτασε όπως την θέλεις!
Καλό μήνα επίσης:))
Δέσποινά μου πήρα το μέιλ σου, θα στην στείλω σήμερα οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΚαλό μήνα!!
Καλημέρα Roadartist, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα, καλό μήνα!!
Βικάκι μου σε ευχαριστώ, φιλάκια:)
ReplyDeleteΚαλό μήνα! Κερνάτε παγωτάκι στις καινούργιες;; Ωραία!! Tώρα δέσαμε... Θα με κάνετε μπουλούκα χα χα χα
ReplyDeleteΦιλιά ;)
Kαλώς την!!
ReplyDeleteΠάντα υπάρχει εδώ κέρασμα για όλους ... καινούριους.. παλιούς... και πάντα από καρδιάς:)
'Ελενα μου, τώρα θέλεις να μας παχύνεις;; χα χα
ReplyDeleteΔεν θα υποκύψω γιατί άμα κάνω και το παγωτό σου, θα γίνω μπόμπα, αφού θα είναι χάρμα :))
Τέλειο φαίνεται το παγωτάκι!!!!Θα το τιμήσω δεόντως!!!Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!:))
ReplyDeleteΈλενα, ευχαριστώ ακόμα μία φορά για τον κόπο που έκανες. Με έχεις υποχρεώσει. Φιλάκια και καλό καλοκαίρι.
ReplyDeleteΤι βλέπουν πάλι τα ματάκια μου!?! Θέλω ν'αγιάσω μα δεν μπορώ, χαχαχα! Καλό μήνα!
ReplyDeleteΚαλό σου μήνα ΕΛΕΝΑ...άντε να δούμε..δεν θα κάνω προκοπή φέτος με σας που έμπλεξα... η Greenpeace θα με μαζεύει από την παραλία να μου το θυμηθείς ! Τη γλύκα του να χεις...Φιλιά!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Έλενα και καλό καλοκαίρι!
ReplyDeleteΈνα παγωτάκι είναι ότι πρέπει αυτήν την εποχή.
Πολύ ωραίο φαίνεται και πιστεύω ότι και από γεύση θα είναι ωραίο και πολύ ευκολο.Αλλά ξέρεις έχω κι εγώ αυτό το κόλλημα με τα ωμά αυγά.Υπερβολικό το ξέρω, αλλά δεν ξεπερνιέται εύκολα.Αλλά αν μου σέρβιρες το δικό σου θα το δοκίμαζα!Και θα ήταν μια υπέρβαση για μένα!
αχχχ κι εγώ το ίδιο κόλλημα με τη lila έχω..
ReplyDeleteτι να πω, ειναι μερικά πράγματα που δεν ξεπερνιούνται.
καλό μηνα κορίτσια
καλό καλοκαίρι
κι ολα τα καλά του κόσμου εύχομαι :))
Χρειάζεται παγωτομηχανή γι' αυτό; θα το δοκιμάσω μόλις μου φέρει μια γειτόνισα φρέσκα αυγά.Δεν έχω ξανακάνει.
ReplyDeleteΚαλό καλοκαίρι...με πολλά παγωτά!
ReplyDeleteΦιλιά
ΜΙαμ! Βυσσινάκι από πάνω;
ReplyDeleteMatrigaki μου, μ'αρέσει που κρατάς χαρακτήρα χα χα χα!
ReplyDeleteΔεν έχεις ανάγκη εσύ, μέχρι να γίνεις μπόμπα πρέπει να φας ... τόνους παγωτά!
Φιλάκια:)
Kαλή βδομάδα και καλό μήνα Ελενάκι!!
ReplyDeleteΔεσποινάκι μου ότι χρειαστείς και μπορώ, στη διάθεσή σου!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Dorothy μου, αν ψάχνεις εδώ μέσα να αγιάσεις ... ατύχησες:P
ReplyDeleteΦιλιά, καλό μήνα επίσης!!
Μπετούλα μου λες να φτάσουμε στο σημείο να μας μαζεύει η Green Peace από τις παραλίες??
ReplyDeleteΖήτω που καήκαμε τότε χα χα χα!
Φιλιά:)
Lila μου σε καταλαβαίνω απόλυτα.
ReplyDeleteΚι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω.
Ομως το ξαναλέω, στο παγωτό αυτό δεν καταλαβαίνεις ΚΑΘΟΛΟΥ αυγό. Δηλαδή αν δεν το ξέρεις, ούτε που πάει το μυαλό σου ότι αυτό το παγωτό έχει αυγό.
Φιλάκια, καλό μήνα!!
Μαριλενάκι μου για τα αυγά λέω ότι και στην Λίλα. Δεν τα καταλαβαίνεις καθόλου στην γεύση.
ReplyDeleteΙσως επειδή η μαρέγκα χτυπιέται χωριστά, δεν ξέρω, κι εμένα όταν το πρωτοέκανα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Η δε γεύση του είναι το κάτι άλλο, θυμίζει πολύ παγωτό καϊμάκι.
Φιλάκια, καλό μήνα!
Αχτιδούλα εγώ χωρίς παγωτομηχανή το κάνω, δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάρω μία.
ReplyDeleteΑν βρεις φρέσκα αυγουλάκια, δοκίμασέ το!
Φιλιά!
Καλό καλοκαίρι να έχουμε Δημητρούλα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κικίτσα .... εννοείται!!
ReplyDeleteΑν κι εγώ αυτό το παγωτό το προτιμώ τελείως σκέτο!
Φιλάκια:)
Για πέρνα να πάρεις το βραβείο σου!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι
Elena, I still think vanilla ice cream is the tastiest flavour.
ReplyDeleteΑγγελικούλα μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Peter, I also think so!!
ReplyDeleteΈλενα, μόλις το έφτιαξα και το έβαλα στην κατάψυξη. Όσο το είχα στην παγωτομηχανή δεν έπηξε τελείως, αλλά ο γιόκας μου δεν άντεξε και δοκίμασε. Του άρεσε πάρα πολύ και συνέχεια σταματούσε το μηχάνημα για να κλέβει κουταλιές. Το υπόλοιπο πιστεύω να είναι έτοιμο σε μερικές ωρίτσες για να το τιμήσουμε. Η αλήθεια πάντως είναι πως τα αυγά δε μυρίζουν καθόλου. Φιλάκια.
ReplyDeleteΔεσποινάκι το έφτιαξες?? Μπράβο σου!!!
ReplyDeleteΛοιπόν, αυτό το παγωτάκι αργεί να πήξει, είναι πιο "υγρό" από τα άλλα. Θέλει όμως ένα ενδιάμεσο ανακάτεμα όπως λέω.
Δηλαδή μια ωρίτσα από την ώρα που θα το βάλεις στην κατάψυξη, ανακάτεψέ το λίγο.
Μετά σε μερικές ωρίτσες είναι έτοιμο.
Δεν είχα δίκιο για τα αυγά??
Χαίρομαι πολύ που άρεσε στον γιόκα σου!!
Φιλιά!!
Έλενα, μόλις έφαγα το ωραίο παγωτάκι σου, με γλυκό φράουλας με μαστίχα από πάνω, συνταγή της φίλης μου Κάτιας.... Τέλειο. Τύφλα να έχουν τα έτοιμα παγωτά. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
ReplyDelete