
Εμάς ως γνωστόν είναι από τα αγαπημένα μας τυράκια.
Έφτιαξα λοιπόν φιλετάκια, με μία σαλτσούλα με ροκφόρ, τα οποία έγιναν τόσο νόστιμα, που δεν μπορώ να μην τα μοιραστώ μαζί σας.
Τα υλικά μας :
800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε στρογγυλά φιλετάκια
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
λίγο θυμάρι ξερό
1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
100 γρ. ροκφόρ
μισή κούπα καρύδια τριμμένα
500 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός ενός λεμονιού
Και η εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο τα φιλετάκια και τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου.
Σε χωριστό σκεύος μαραίνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ροκφόρ θρυμματισμένο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, που βοηθάει στο να πήξει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα φιλετάκια, ανακατεύοντας καλά ώστε να καλυφθούν παντού με την σάλτσα ροκφόρ.
Ταιριάζουν ωραία με πράσινες ταλιατέλες.
Καλή επιτυχία!!
Δεν έχω λόγια. Γι'αυτό το πιάτο κάνω τα πάντα. Λατρεύω το ροκφόρ και έχω καιρό να το φάω. Μου έδωσες ιδέα Ελενάκι μου.
ReplyDeletesgr
Μου αρέσει πολύ σαν πιάτο Είναι λαχταριστό !!
ReplyDeleteΑλλά έλα που δεν μου αρέσει το ροκφορ Βέβαια δεν πρέπει να λέω δεν μου αρέσει γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Ετσι σκετό δεν θελω και δεν μπορώ να το δοκιμάσω!!
Νομίζω όμως πως με την συνταγή σου θα είναι διαφορετικα αλλο σκετο και αλλο μαγειρεμένο
Φιλάκια Καλημέρα
Κάποτε δεν ήθελα να το βλέπω το ροκφόρ... μέχρι που το δοκίμασα σε γέμιση μανιταριού ψημένα στο φούρνο.
ReplyDeleteΗ συνταγή σου σίγουρα θα γίνει ένα από τα επόμενα γεύματα μας.
Το φαγητό σου ότι πρέπει για τα γούστα μας! Θα το φτιάξω! Ένα παρόμοιο κάνω με κοτόπουλο και είναι από τα αγαπημένα μας!
ReplyDeleteΈλενα μου, τι μου κάνεις πρωϊ πρωϊ... Τρελαίνομαι για ροκφόρ και μανιτάρια. Να το ξέρεις ότι αυτή θα είναι η επόμενη σπεσιαλιτέ μου σε δείπνο... ;)
ReplyDeleteΠολλά φιλιά :)
Ελενακι μου, το πιάτο είναι υπέροχο και λαχταριστό, αλλά εγω ξέρεις το ροκφόρ ΔΕΝ ! εχεις καμμιά άλλη πρόταση ? με τι μπορώ να το αντικαταστήσω? όλα τα άλλα που βάζεις τα λατρεύω, για δώσε μου τα φώτα σου μια και ξέρεις την γεύση του !!
ReplyDeleteκαλη μέρα Λενιώ!!!!!!!!!
Λοιπόν Λενιώ από ότι ξέρεις εγώ και το ροκφόρ είμαστε τσακωμένοι,
ReplyDeleteαλλά έτσι που βλέπω μπορεί και να δοκίμαζα μία πιρουνίτσα και που ξέρεις μπορεί και να έτρωγα και το πιάτο... Λέμε τώρα
πολύ ωραία πρόταση μπράβο Λενιώ
εγώ πάντως λέω για πρώτη φάση να το κάνω με φέτα μαλακή, Μαριώ τι λες μήπως να το κάνεις και εσύ έτσι;
πολλά φιλιά
Αμαλία
Απλά ΤΕΛΕΙΟ...
ReplyDeleteΚαλημέρα!!! Πεντανόστιμο το πιάτο σου Ελενάκι μου.
ReplyDeleteΕγω το ροκφόρ ούτε που ήθελα να το μυρίσω, πόσο μάλιστα να το δοκιμάσω.... Ωσπου έφαγα μια σαλάτα με ντρέσινγκ απο ροκφόρ και ξετρελλάθηκα, απο τότε το χρησιμοποιώ σε συνταγές. Ακόμη σκέτο δεν το τρώω..
Φιλιά :))
Πολύ ωραία συνταγή!
ReplyDeleteΜμ!!!!
ReplyDeleteαυτη την σαλτσα την κανω κι εγω με μακαρονια και μας αρεσει πολυ.
Πανω σε κρεατακι θα ειναι ακομα πιο νοστιμη!!
Εγώ πάντως είμαι fun του ροκφορ οπότε η συνταγή είναι σκέτος πειρασμός!!!
ReplyDeleteΈλενα,φανταστικό το φαγητό,αλλά κι εγώ ροκφόρ δεν τρώω.Τι άλλο μπορώ να βάλω;Τα υπόλοιπα υλικά θαυμάσια στη γεύση,δένουν υπέροχα μεταξύ τους και μ΄αρέσουν πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Εγώ πρώτα ανήκα στους φανατικούς εχθρούς και τώρα ανήκω στούς φανατικούς και όχι μόνο, φίλους, αυτού του τυριού. Ωραίος συνδυασμός,εάν προσθέσουμε και λίγο σκόρδο? τί λέτε συμφωνείτε?(θα μονολογείτε, τί μανία αυτοί οι Ζακυνθινοί με το σκόρδο),η αλήθεια αυτή είναι, μας αρέσει αλλά έχουμε εφοδιαστεί και με τσίχλες για μετά φαγητόν..
ReplyDeleteΈλενα δεν με λυπάσαι δεν έχω φάει ακόμη και δεν ξέρω τι ώρα θα φάω!!!
ReplyDeleteΤο ροκφόρ το λατρεύω καρύδια δεν ξέρω αν θα έβαζα!!!
ΩΩΩΩ!!
ReplyDeleteΤελικά ότι θελήσεις πολύ έρχεται.
Τον τελευταίο καιρό έχω λυσσάξει να βρω συνταγές για να ασχοληθώ.
Και νάτες όλες καθημερινά.
Εύγε και πάμε για να σε κάνουμε link.
Θα σου'ρχόμαστε καθημερινά.
Το ότι το ροκφόρ το σιχαίνομαι, το παραβλέπω..
Σπουδαίο πιάτο Λενιώ μου!!
ReplyDeleteΦιλιά
Καλό απόγευμα
Βιαστικός σήμερα Έχω ...οδοντίατρο στις 5 :(
Λιζάκι άντε να βλέπω φαν του ροκφόρ!!!
ReplyDeleteΘα σου πω να γελάσεις, μικρό ήμουν ένα σκασμένο στο φαγητό (καμία σχέση με τώρα), αλλά τρελαινόμουν για ροκφόρ!
Το ίδιο κι ο μεγάλος μου γιος.
Ενα σκασμένο κι αυτό μου προέκυψε, που του αρέσει όμως το ροκφόρ!
Φιλάκια!!
Βικάκι μου να φανταστείς εμένα και σκέτο, χωρίς κανένα συνοδευτικό μου αρέσει!!
ReplyDeleteΗ ροκφορένια σάλτσα γίνεται καταπληκτική, αλλά αν δεν σου αρέσει το ροκφόρ, δεν νομίζω να σε ενθουσιάσει!
Φιλιά!
Χρυσούλα, η γέμιση μανιταριού ακούγεται άκρως ενδιαφέρουσα!!
ReplyDeleteΠιστεύω κι αυτή η συνταγή θα σου αρέσει!
Φιλιά!
Big mama, δεν το έχω επιχειρήσει με κοτόπουλο, γιατί όχι?? Μια χαρά θα είναι!!
ReplyDeleteΑυξάνονται οι φαν του ροκφόρ βλέπω, παρακάτω θα συναντήσω σίγουρα και εχθρούς με μπλιαχ μπλιαχ χα χα χα!
Matrigaki μου έχεις γίνει μια χρυσοχέρα εσύ, που θα μας βάλεις τα γυαλιά σε όλες!!
ReplyDeleteΗδη μας τα έχεις βάλει δηλαδή!
Φιλάκια!
Μαριώ μου το ξέρω ότι δεν σου αρέσει το ροκφόρ εσένα!
ReplyDeleteΜε τι μπορείς να το αντικαταστήσεις??
Εγώ βέβαια δεν θα το άλλαζα με τίποτε, αλλά δοκίμασε κάποιο άλλο τυράκι με έντονη πικάντικη γεύση και πιστεύω το αποτέλεσμα να σου αρέσει!
Φιλιά πολλά!
Αμαλίτσα, τι σου κανε το έρμο το ροκφοράκι και τσακωθήκατε έτσι??
ReplyDeleteΒάλε μια πιο πικάντικη φέτα αν θέλεις να το αντικαταστήσεις ή κάποιο άλλο κίτρινο πικάντικο τυράκι, όπως λέω και στην Μαρία μας!
Πάντως επιμένω!
Σαν την ροκφορένια σαλτσούλα δεν θα είναι λέμεεε!!
Φιλιάααα!!
Roadartist thaaankss!!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Εύη μου πολλοί που το αντιπαθούν το ροκφόρ, σε κάποια φάση της ζωής τους γίνονται οι μεγαλύτεροι φαν!
ReplyDeleteΕγώ όπως είπα ήμουν από μικρή ροκφορίτσα (κατά το Ρουβίτσα - καμία σχέση:P)
Σε σαλάτες δε όπως λες, είναι το κάτι άλλο!
Φιλιά!
Pandora καλώς όρισες!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, θα τα λέμε σίγουρα!!
Πουαντερίτσα και με μακαρόνια σούπερ!!
ReplyDeleteΟπου και να το βάλεις, σε ζυμαρικό, σαλάτα, πατάτες, κρεατάκι, δίνει άλλη γεύση το ροκφοράκι!
Φιλιά!
Χαρά, έλα να μαζευτούμε οι φαν (είμαστε πιο πολλοί νομίζω)να πείσουμε τους μη φαν τι χάνουν;-)
ReplyDeleteΦιλάκια!
Elenaki όπως γράφω στην Μαρία και την Αμαλία παραπάνω, με κάποιο πικάντικο κίτρινο τυράκι υποθέτω μπορεί να αντικατασταθεί.
ReplyDeleteΛέω υποθέτω, γιατί εγώ δεν το έχω αντικαταστήσει ποτέ με κάτι άλλο μιας και η σάλτσα γίνεται πολύ ιδιαίτερη με αυτό το τυράκι!
Φιλάκια πολλά!
Panoptis, ε άμα διαθέτετε και τσιχλίτσες, βάλε και όσο σκορδάκι θέλεις χα χα χα!
ReplyDeleteΑλήθεια στην Ζάκυνθο χρησιμοποιούν πολύ σκόρδο?? Η εσένα σου αρέσει να το προσθέτεις στα φαγάκια??
Ξανθή μου το ροκφόρ ταιριάζει ωραία με τα καρύδια, παράλειψέ τα αν δεν σου ταιριάζουν!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Αστρο-συμμορίτες καλώς ορίσατε!!
ReplyDelete(πόσοι είσαστε αλήθεια??)
Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ κανένα πρόβλημα!!
Θα βρείτε εδώ μέσα ένα σωρό άλλες συνταγές τις οποίες φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε σχεδόν καθημερινά!
Να μας έρχεστε να σας κερνάμε από καρδιάς:))
Θα σας επισκεφτώ σύντομα, θα τα λέμε!
Εγώ σίγουρα συγκαταλέγομαι στους φίλους του ροκφόρ και την λάτρεψα τη συνταγή σου! Κι αυτές οι ταλιατέλες από κάτω...μμμ...μούρλια! Άντε να δω πότε θα ξαναμπώ σε πρόγραμμα μ'αυτά που μου κάνετε! Φιλάκια!
ReplyDeleteΓιώργο μου ... ωωωωχχχ!!
ReplyDeleteΚαλά κουράγια!!
Εγώ έχω πει το γνωστό, καλύτερα να γεννάω, παρά να υποφέρω από δόντι!
Φιλιά!
Καλώς το Μαράκι μας!!
ReplyDeleteΠως τα πήγες?? Πέτυχες τον στόχο σου??
Εντάξει, το καλοκαιράκι ενδείκνυται για παρασπονδίες, καλό κουράγιο αν ξαναρχίσεις!
Φιλάκια!
αν και όπως ξέρεις δεν πολυσυμπαθώ το ροκφόρ, αυτό το φαγάκι το τρώω ΌΛΟ!!!
ReplyDeleteφυσικά θα φέρω και το σχετικό κρασάκι!!!!
Ελενίτσα μου....τι όμορφη ιδέα μου έδωσες;
ReplyDeleteΓια αύριο,είχα πάρει φιλετάκια από κοτόπουλο,για να κάνω με μανιτάρια,πιπεριές,σαλτσούλα κόκκινη και....πιλαφάκι.
Λατρεύω το ροκφόρ και θα σπεύσω νωρία αύριο το ορωί να πάρω λίγο,για να φτιάξω τη σάλτσα σου.Λίγη όμως,γιατί οι κόρες μου,δεν υπάρχει περίπτωση να φάνε οτιδήποτε,που έχει σχέση με ροκφόρ.
Είμαι σίγουρη,ότι θα ταιριάζει επίσης πολύ καλά και με το κοτοπουλάκι η σαλτσούλα σου...
Τελικά,είναι όμορφη η blog-γειτονιά μας,που μοιραζόμαστε τις ιδέες μας!!!!
Καλό βραδάκι!!!
Λία....
Πω πω δείχνει τέλειο. Μιαμ μιαμ. Αλλά επειδή δεν τα πάω καλά με το ροκφόρ πειράζει να βάλω άλλο τυρί;
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
ax!!ti nosthmia!!!to ftiaxnw!etsi! peripou!!na sou pw kai mia koutourada pou ekana? pollu prosfata?tsigarisa elfrws spanaki,kremudaki fresko,elaxisto anhtho,gia na mhn xasw to rokfor!!!tou eftaksa thn saltsa me ta manitaria!mpoliko piperaki!ena mpifteki meraklhdiko...!!!kai kalh mas oreksh!!!filakia pao kardias!!!
ReplyDeleteΈλενα, είσαι πολύ καλή φίλη, αλλά μην υπερβάλλεις. Ούτε στο μικρό δαχτυλάκι σας δεν μετράω...
ReplyDeleteAπλά είμαι μια τυχερή ερωτευμένη πρωτάρα, που ξεκίνησε να προσπαθεί να μάθει να μαγειρεύει για να εντυπωσιάσει τον καλό της και τώρα έφτασε να της αρέσει - γιατί εσείς την κάνατε να αγαπήσει τη μαγειρική ;)
Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε σας!
Καλό βράδυ
Υ.Γ. Σου είπα πως έφτιαξα και μιλφέιγ και μου άρεσε καλύτερα από της Μorfat?
Οι Ζακυνθινοί, Έλενα ακόμα και χλωρό το τρώνε το σκόρδο.Τα δε κοκκινιστά φαγητά π.χ.κουνέλι,κοτόπουλο, μοσχάρι δεν χρησιμοποιούν κρεμμύδια στο τσιγάρισμα, αλλά αρκετό σκόρδο και τυρί ντόπιο στο τέλος του μαγειρέματος >>>>>>
ReplyDeleteΕλενα, άλλο ένα λατρεμένο πιάτο, που θα πάει κατευθείαν και θα προστεθεί στα ήδη "τσιμπημένα" κιλά μου, χαχχχ
ReplyDeleteέξοχο, έξοχο!!
σπιτι μας (στο πατρικο εννοώ) μας άρεσε πολύ το ροκφορ.
συνηθίζαμε και το τρώγαμε πανω σε κρακεράκια.
αχ μωρε, μου θυμισες τη μανουλα μου..
φιλιά πολλά!
Γαστεροπλήξ πως είχα την εντύπωση ότι σου άρεσε το ροκφόρ??
ReplyDeleteAnyway, που λένε και στο χωριό μου, φέρε το κρασί και κόπιασε!!
Λία μου και με κοτοπουλάκι ωραία θα είναι, καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!
ReplyDeleteΔίκιο έχεις, είναι πολύ όμορφο να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας!!
Φιλάκια!!
Λίνα μου δεν σου αρέσει το ροκφόρ??
ReplyDeleteΒάλε ένα άλλο πικάντικο τυράκι, ωραία θα σου γίνει και έτσι η σαλτσούλα.
Καλά να περνάς:))
Κλειούλα μου γιατί κουτουράδα??
ReplyDeleteΜιαμ μιαμ μου ακούγεται η συνταγή σου, γεια στα χεράκια σου που ότι φτιάχνουν το κάνουν τέλειο!!
Φιλιά πολλά!!
Matrigaki μου ερωτευμένο, αν καταφέραμε έστω και λίγο να αγαπήσεις την μαγειρική σαν δημιουργία και όχι σαν κάτι καταναγκαστικό, είμαι πολύ χαρούμενη!
ReplyDeleteΣυνέχισε να εντυπωσιάζεις τον καλό σου, διότι ο έρωτας ως γνωστόν περνάει από το στομάχι κλπ κλπ
Φιλιάααα!!!
Panoptis
ReplyDeleteΔεν το ήξερα ότι έχετε τέτοια προτίμηση στο σκορδάκι!
Πάντως η αλήθεια είναι ότι όπου μπει νοστιμίζει πολύ το φαγάκι!!
Μαριλενάκι μου το ξερα πως θα σου άρεσε:))
ReplyDeleteΕγώ και χωρίς κρακεράκια το τρώω, σκέτο δηλαδή, τέτοια φαν του ροκφόρ μιλάμε!
Φιλάκια πολλά φιλεναδίτσα!!
Έλειψα για λίγο και παραλίγο να χάσω τα καλύτερα ε; λάτρης του ροκφόρ κι εγώ, μου άρεσε ιδιαίτερα η συνταγή σου, τώρα με τις δροσούλες είναι ό,τι πρέπει...φιλιά, καλό βράδυ...
ReplyDeleteΠω, πω, πω!!!!! Τρελλαίνομαι για ροκφόρ, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην βάλω τα καρυδάκια μέσα. Φαίνεται μούρλια!!!!
ReplyDeleteElena, blue cheese and mushrooms go so well together...I'd love to try this dish out.
ReplyDelete