
Κοτόπουλο στήθος (ή και μπούτι ανάλογα με τις προτιμήσεις)
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 πιπεριές
1 με 2 ντομάτες ώριμες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
τυρί φέτα
1 πακέτο χυλοπίτες ντομάτας (εγώ μόνο Βλάχα έχω βρει)
παρμεζάνα τριμμένη ή κάποιο πικάντικο κεφαλοτύρι
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Ας τις φτιάξουμε:
Κόβουμε σε φετάκια την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και την φέτα.
Βράζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό για να βράσουμε μέσα τις χυλοπίτες. Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε να μαραθεί το κρεμμύδι και στη συνέχεια τη ντομάτα και λίγο λάδι. Όταν αρχίσει να παίρνει μία δύο βράσεις ρίχνουμε το κρασί, το κοτόπουλο και τα αφήνουμε ώστε να απορροφηθούν μεγάλο μέρος από τα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τη φέτα, πιπέρι, αλάτι με μέτρο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά σκεπασμένο, ελέγχοντας κιόλας να μην μας κολλήσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει και νερό για να βράσουμε τις χυλοπίτες (δεν μας απασχολεί η ποσότητα του νερού γιατί θα τις σουρώσουμε) και λίγο λάδι.
Αφού βράσουν τις σουρώνουμε όπως τα μακαρόνια και τις αναμειγνύουμε με τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει στο τηγάνι.
Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε και με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο κεφαλοτύρι πικάντικο, για πιο gourmet απολαύσεις, αλλά και σκέτες να τις φάμε είναι εξίσου ωραίες.
Καλή μας όρεξη..
Αμαλία

Εγώ που έχω δικές μου χυλοπίτες άσπρες μπορώ να το φτιάξω? Τέλειο και μοσχομυριστό το φαγάκι. Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteκαλημερα στα κοριτσια μας και καλη εβδομαδα. αντε και καλη μας ορεξη. και απο ορεξη αλλο τιποτα με τετοια φαγητα.
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου, το φαγάκι σου μου έκανε πολύ κλικ, θα έλεγα ότι μου πολύ κλικ - κλικ, θα το δοκιμάσω λιαν συντόμως!!!
ReplyDeleteμέχρι να το φτιάξω, θα βολευτώ με μια μεριδούλα απο το δικό σου!!!
φιλια πολλά και καλή εβδομάδα !
Καλημέρα Αμαλία.
ReplyDeleteΝόστιμο και εύκολο μου φαίνεται το φαγάκι σου :)
Φιλάκια
Ωραιότατο το πιάτο Αμαλία μου! Καλή βδομάδα σε σένα και στα κορίτσια μου!
ReplyDeleteΚορίτσια Καλημέρα!
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σας και Καλή εβδομαδα.
Tι έχω πάθει από το πρωί με τα ζυμαρικά με έχετε τσακίσει. Πολύ ωραίο φαγάκι, μπράβο Αμαλία μου!
ReplyDeleteΑμαλία,σπέσιαλ φαγητό!Μας αρέσουν πολύ οι χυλοπίτες σε συνδυασμό με παντός είδους κρεατικά.Το Σ/Κ θα το φτιάξω με χωριάτικο,να ευχαριστηθούν και τα κορίτσια μου.
ReplyDeleteΦιλιά!
Αλήθεια φτιάχνεις τις χυλοπίτες μπλούμ,όπως λέμε,δηλαδή όλα μαζί στην κατσαρόλα;
Χυλοπίτες ντομάτας δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και με έβαλες σε πειρασμό. Αν έχεις χωριάτικες χυλοπίτες (λευκές βέβαια) και βάλεις και μπόλικη ξερή μυζήθρα από πάνω, νοιώθεις ότι είσαι στο χωριό σου (άσχετα που εγώ δεν έχω). Μιαμ !
ReplyDeletesgr
Αμαλίτσα μου χυλοπίτες ντομάτας θα ψάξω να βρω, πρέπει να "λένε".
ReplyDeleteΕγώ ανακάλυψα έναν τραχανά ντομάτας, και παρ' ότι δεν μπορώ να πω ότι οι άντρες μου τρώνε τραχανά μετά μανίας, πήρα να τον δοκιμάσω!
Το φαγάκι σου είναι από τα καλυτερότερα!!
Φιλιά!
Εννοείται Λίλα μου ότι μπορείς ΄να το φτιάξεις και με τις δικές σου τις άσπρες!!! Θα βγεί μου φαίνεται πιο νόστιμο αυφού είναι χειροποίητες!!!
ReplyDeleteΊσως αν βάλεις λίγο ντομάτα στο νερό που τις βράζεις να πετύχεις ελάχιστη γεύση ντομάτας...
πολλά φιλιά
Εεεεε καλά έφη μου αυτό το έχουμε πει από όρεξη άλλο τίποτε, όρεξη και φαντασία
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι
κλικ - κλικ, κλικ - κλικ, κλικ - κλικ.
ReplyDeleteΜαράκι μας ακούς είμαστε οι χιλοπίτες!!!!!
πολλά πολλά φιλιά
Καλό μεσημέρι Μαρακι
ReplyDeleteκαι νόστιμο και εύκολο και γρήγορο
πολλά φιλιά
Ευχαριστώ Μαρία μας,
ReplyDeleteη Τρίτη κατά σειρά!!!
και σε εσένα καλή εβδομάδα και φιλιά
Αστροσυμμορίτες πως ΄πάνε οι μαγειρικές σας περιπέτειες και συνωμοσίες;
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Για όποιον φτιάχνει σπιτικές χυλοπίτες μπορεί αντί γάλα να προσθέσει χυμό ντομάτας κι έτσι θα έχει χυλοπίτες ντομάτας, όπως βέβαια μπορεί να προστεθεί και σπανάκι ή μανιτάρια.
ReplyDeleteΕγώ κάνω το κοτόπουλο με δικές μου άσπρες προς το παρών.
Καλό απόγευμα!!
Aμαλίτσα, τέλειο το φαγάκι σου, απλά τέλειο!!
ReplyDeleteΤρελλαίνομαι για αυτό τα φαγάκι! Δεν το έχω κάνει με χυλοπίτες ντομάτας. Θα είναι τέλειο. Καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteοι χυλοπίτες είναι πεντανόστιμες, εμείς τρώμε τις δικές μου τις σπιτικές, και φυσικά απογειώνεται η γεύση
ReplyDeleteτέλειο το φαγάκι σου ΑΜΑΛΙΑ
Αυτό είναι ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ φαγητό, που θα έλεγε και ο γιός μου μικρός! Πολύ καλή ιδέα, θα είναι νοστιμότατο!
ReplyDeleteΑμαλίτσα τι ωραίο φαγάκι είναι αυτό; Ωραίες οι χυλοπίτες ντομάτας; δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω σύντομα.
ReplyDeleteσούπερ συνταγή, μπράβο!
Φιλιά...
Πολύ όμορφη συνταγή!! Δεν τις έχω δοκιμάσει τις χυλοπίτες ντομάτας θα μπει στα υπ
ReplyDeleteόψιν. Καλή εβδομάδα!!!
Ονειρώδης συνδυασμός, εξαίσια γεύση! Το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο έδεσμα και είναι απ' τα καλύτερά μου. Βέβαια με χυλοπίτες χωριάτικες. Μπράβο σου Αμαλία!
ReplyDeleteΑμαλία το φαγητό σου νόστιμο,εύκολο και πολλές φορές με βγάζει από τη δύσκολη θέση: τι θα μαγειρέψω σήμερα.
ReplyDeleteΕγω τις κάνω τις χιλοπίτες άσπρες, πέτουρα τα λέμε εμείς.
Φιλιά
Mμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλά να πάθω να μάθω ν΄αργώ!!!!
Σιγά να μην έμεινε τέτοια ώρα λιγουλάκι και για μένα!!!!!
Αμαλίτσα μου, μούρλια φαίνεται!!!!
Εμένα κάνει η πεθερά μου χυλοπίτες με ντομάτα και άσπρες!!! Είναι πεντανόστιμες!!
Η μικρή μου τις παίρνει μπροστά της με το βάζο και τις τρώει σαν πατατάκια!!!!(τέτοιο περίεργο παιδί έχω!!!!!)
Η δική σου συνταγή όμως είναι όλα τα λεφτά!!!
Ποτέ δεν σκέφτηκα να τις κάνω έτσι!!!
Πάντα κλασικά με τυρί τριμμένο, τις τρώμε!!!!
Φαντάζομαι ότι οι δικές σου είναι το κάτι άλλο!!!!
Θα δοκιμαστούν ταχύτατα!!!!!!
φιλιά πολλά πολλά και
καλό βραδάκι!!!!!
Μαράκι μου μην νομίζεις ότι σε ξέχασα και δεν είδα την ανάρτησή σου για την ορεινή Αρκαδία!!!!
Ίσα ίσα έπαθα πλάκα με τις φωτογραφίες σου!!!!!
απίθανες όλες, αλλά μου άρεσε ιδιαίτερα (πολύ καλλιτεχνική βρε παιδάκιμου!), εκείνη με το ανοιχτό κάστανο που έχει επάνω δροσοσταλίδες!!!!!!!!
Ευγε!!!!! Αψογη!!!!!
Βρέθηκα εκεί και συγκεκριμένα στην Βυτίνα πριν από μερικά χρόνια,αλλά καλοκαίρι!!!απίθανα ήταν και κείνη την εποχή!!!
Πώς θα θελα να μουν εκεί και να μάζευα κάστανα!!!!!
φιλιά πολλά κοπέλα μου!!!
Περιμένουμε κι άλλες φωτο!!!:))
Rena μου ευχαριστούμε πολύ,
ReplyDeleteαλλά έλα να τσακίσουμε τα ζυμαρικά μην τσακίζεσαι...
πολλά φιλιά
eleni καλά με το χωριάτικο το κοτόπουλο θα γίνουν ακόμα πιο τέλειες ο ζωμός είναι το κάτι άλλο...να πεταχτώ μια βόλτα προς τα βόρεια το ΣΚ μπας και περισσέψει και κανα πιάτο και για με;;;
ReplyDeleteΤα μπλούμ μου αρέσουν πάαααααααρα πολύ και μακαρόνια και χυλοπίτες αλλά πρέπει να καταναλωθούν άμεσα γιατί λασπώνουν και κολλάνε αν μείνουν ώρα, οι συγκεκριμένες πάντως έγιναν σουρωτές
sgrίτσα τι δεν έχεις; χωρίο χωριάτικες χυλοπίτες ή χωριάτικη μυτζήθρα;;; ;)
ReplyDeleteπολλα πολλα φιλιά
Λενιώ δεν μπορείς να φανταστείς πόσα πράγματα μου είπαν εμένα οι συγκεκριμένες χυλοπίτες...
ReplyDeleteΣτον τραχανά που ανακάλυψες ρίξε μέσα και λουκάνικο χωριάτικο όπως το κάνουν στη λίμνη πλαστήρα και θα δεις για πότε θα το τσακίσουν τα αγόρια σου!!!
πολλά φιλιά
Μμμμμ Ξανθή ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες της παρασκευής τους με ντομάτα σπανάκι ή μανιτάρι
ReplyDeleteπολλα φιλιά
Ευχαριστώ Μαριλένα μου ευχαριστώ πολύ
ReplyDeleteπολλα φιλιά
πάρα πολύ νόστιμο και ωραίο όπως πάντα ...οι χυλοπίτες ειναι και πολυ ωραίες...ε..σαν φαγητό..χαχα
ReplyDeleteνάσαι καλά....
πάρα πολύ νόστιμο και ωραίο όπως πάντα ...οι χυλοπίτες ειναι και πολυ ωραίες...ε..σαν φαγητό..χαχα
ReplyDeleteνάσαι καλά....
Ελευθερία να το δοκιμάσεις και σίγουρα θα ενθουσιαστείς
ReplyDeleteπολ΄λά φιλιά
Καλά γ. δεν το συζητώ ότι θα είναι τέλειες οι δικές σου...
ReplyDeleteσήμερα δεν μίλησες για "πνεύματα" μπας και ξεκίνησες αποτοξίνωση;
πολλά φιλιά
big mama τα φιλιά μου στο γιο σου το μικρό... παιδί με χιούμορ
ReplyDeleteπολλά φιλιά και σε εσένα όμως
Μπέττυ ναι πολύ ωραίες, εκτός από γεύση δίνουν και άλλο χρώμα στο φαγητό μας..
ReplyDeleteπολλά φιλιά
elen όταν το υπ'όψη έρθει ενημέρωσε μας με τις εντυπώσεις σου...
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Ααααα ρε Κώστα τυχερέ,
ReplyDeleteπαλιά έφτιαχνε η μαμά μου αλλά τώρα το κόψαμε το σπόρ αυτό..
φιλιά
καλά ναι Δήμητρα γίνεται σε χρόνο dt εύκολο γρήγορο και νόστιμο...
ReplyDeleteάλλη μία ενδιαφέρουσα πληροφορία θα το στη φίλη μου τη γρεβενιώτισσα, να μου φτιάξει πέτουρα...
marian καλέ για εσένα πάντα κρατάω ένα πιάτο φαγάκι... τόσο κόπο κάνεις κάθε φορά να γράψεις το σχολιάκι(άρα) σου και δεν θα σου κρατήσω;;;;;
ReplyDeleteΣυγγνώμη αλλά το κλασσικό κλασσικό του συγκεκριμένου φαγητού είναι με κομμάτια φέτας μπλούμ στην τελευταία βράση ώστε να λιώσουν και λίγο (σλουυυυυυυυυυρπ)
πολλά φιλιά
Χα χα χα
ReplyDeletehomemade ναι ναι να τρώμε πάντα χυλοπίτες και ποτέ χυλόπιτες!!!!!
πολλά φιλιά
Πολύ αγαπημένο φαγάκι.. το κάνω λίγο διαφορετικά αλλα οπως και δηποτε θα το δοκιμάσω και ετσι.. Μερσι για την συνταγή...
ReplyDeleteΚυρία Έλενα, άμα σας φέρω χυλοπίτες ντομάτας με καυτερή πιπερίτσα μέσα, θα κεράσετε μπισκότα; Γιατί βρίσκω, βρίσκω και καταπληκτικές ποιοτικά.
ReplyDelete