Monday, 5 October 2009

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι

Παλιότερα σας είχα δώσει μια εύκολη ομελέτα-πίτσα.
Για σήμερα σας έχω μια χορταστική ομελέτα με σπανάκι και μπέικον.
Τις ομελέτες φούρνου προτιμώ να τις ψήνω σε μια φόρμα με σούστα (κουμπωτή), ώστε να ξεφορμάρονται και να σερβίρονται εύκολα, σαν πίτα.
Τα υλικά μας
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε στρογγυλές λεπτές φετούλες
2 ντομάτες σε φέτες
8 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι τριμμένο
250-300 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
άνηθο
7-8 αυγά
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε
Τηγανίζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν χωρίς όμως να ξεροψηθούν. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Τις στύβουμε ελαφρά να φύγουν τα σπόρια. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον να γίνει κριτσανιστό.
Τέλος ετοιμάζουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σπανάκι. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν για 10 λεπτάκια, προσθέτοντας λίγο νεράκι, αν χρειάζεται. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο.
Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα με σούστα. Στην βάση απλώνουμε τις πατάτες, πάνω από αυτές τις ντομάτες και μετά το μπέικον. Πάνω απ’ όλα απλώνουμε το σπανάκι.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών τα υλικά στην φόρμα. Τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε ταψάκι (για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές) και ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα μας.
Αφού κρυώσει λίγο, τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε μία πιατέλα και προσεκτικά ξεφορμάρουμε ανοίγοντας το κούμπωμα.
Καλή επιτυχία.

41 comments:

  1. Μη μας λές τέτοια ...κι ειναι και πρωί...παπαπα!Υπέροχη συνταγή κι ευκολη!

    πολλα φιλάκια κοριτσάκι!

    ReplyDelete
  2. Ε, ναι...αυτή είναι Η ομελέτα! Αυγό με σπανάκι, δεν υπαρχει καλύτερο! Μπράβο Ελενάκι μου, φιλιά και καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Έλενα.
    Αυτή είναι ομελέτα.....Τα έχει όλα.
    Και εγώ τα τελευταία χρόνια όλες τις ομελέτες τις ψήνω στον φούρνο και είναι τέλειες.
    Γεια στα χεράκια σου.
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  4. Ελενάκι καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Δεν μπορώ εκτός από την ομελέτα σου να μην θαυμάσω και την πολύ γουστόζικη αλατοπιπεριέρα σου!
    Αλατοπιπεριέρα φαντάζομαι ότι είναι, έτσι?
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Μιαμ, μιαμ... Τελευταία εχω αρχίσει να μαγειρεύω συχνά, οπότε σε επισκέπτομαι καθημερινά κοριτσάκι... Αυτή την ομελετίτσα λέω να την φτιάξω αύριο σήμερα έχει παραγγελιά μακαρόνια με κιμά!!

    Φιλάκιαααα

    ReplyDelete
  6. καλημερααα και καλη εβδομαδααα.
    μμμμμμμ και πειναωωω. αντε παλι μου ανοιξατε την ορεξη πρωι πρωι. χαχααααα
    φιλια σε ολες.

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα Faraona μου!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα:)

    ReplyDelete
  8. Μαράκι μου χαίρομαι που σου άρεσε ο συνδυασμός!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  9. Λίνα μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με βολεύουν οι ομελέτες φούρνου.
    Κόβονται και σερβίρονται όμορφα και είναι και χορταστικές!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Ιουλίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Ναι, είναι αλατοπιπεριέρα που την έφερα από την Ολλανδία, δεν είναι ομορφούλα??
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Ολγίτσα, το ριξες στην μαγειρική??
    Μπράβο για τις επιδοσεις και καλά μαγειρέματα εύχομαι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα Εφάκι μου, καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι, με πολλά χαμόγελα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Καλη εβδομάδα Ελενάκι! Πολύ όμορφη και ευπαρουσίαστη η ομελέτα σου! Και εγώ στο φούρνο τις κάνω τώρα τελευταία αλλά δεν είχα σκεφτεί να τις κάνω σε φόρμα! Ωραία ιδέα!

    ReplyDelete
  14. Ελενάκι αυτές οι ομελέτες φούρνου μας έχουν λύσει τα χέρια... Και εγώ λίγο με το γύρισμα στο τηγάνι έχω ένα θέμα!!!
    Αυτές είναι και πιο υγιεινές και πολύ ευπαρουσίαστες!!!
    Οπως λέει και η big mama ούτε και εγώ σκέφτηκα την φόρμα... Μας έδωσες ιδέα.
    Να σαι καλά, καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  15. μ' αρέσουν πολύ οι ομελέτες φούρνου!
    εκτός του ότι ειναι υγιεινές, είναι κι ευπαρουσίαστες

    καλή βδομαδα Ελενα
    και φιλάκια :))

    ReplyDelete
  16. Ελενα χτύπησες φλέβα... Σπανάκι σε τόσο πρωτότυπη μορφή... τρελαίνομαι... Θα δοκιμαστεί με τα πρώτα μου σπανάκια....

    ReplyDelete
  17. γαστεροπλήξ5 October 2009 at 15:05

    κουκλίτσα η ομελέτα, πολύ εμφανίσιμη, νόστιμη είναι είναι, σίγουρο και προφανές, δελεαστική , μούρλια

    ReplyDelete
  18. Καλησπέρα Ελενα...
    Μμμμμμμμμμ ! μου μύρισε η ομελέτα σου!!!!!! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!!!!
    Να σαι καλά με τις πεντανόστιμες συνταγές που μας σερβίρεις... φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  19. Ελενάκι μου καλή εβδομάδα!!!!
    Καλά να πάθω για να σουρτουκεύω από το πρωί και να μην μπω νωρίτερα να δω τι ωραίο μας έχεις ετοιμάσει!!!!!
    Σήμερα δεν είχαμε δουλειά και πήραμε τους δρόμους με την μικρή μου!!!!
    Γυρίσαμε ίσα ίσα για μια μακαρονάδα στα γρήγορα και τώρα που είδα την υπέροχη συνταγή σου,σκέφτηκα:"καλά να πάθω να μην ανοίξω νωρίτερα!!!!"
    Θα έκανα αυτήν την ωραία ομελέτα σου και δεν θα ήταν και όλοι υπέρ ευχαριστημένοι!!!!
    Ο συνδυασμός ομελέτα με πράσινο μέσα μου αρέσει πάρα πολύ!!!
    Τι να κάνουμε δεν πειράζει την επόμενη φορά που θα σουρτουκέψουμε!!!!!(χαχαχα!!!)

    φιλάκια πολλά πολλά!!!!
    πάω για καφεδάκι!!!!:))

    ReplyDelete
  20. Ενα πλήρες γεύμα ευκολότατο!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  21. Ελενααααααααααακι έμεινε τίποτα ή τέτοια ώρα που ήρθα την έφαγαν όλη ??? ονειρο αυτες οι ομελέτες σου, μ'εχουν βγάλει πολλές φορές απο την δύσκολη θέση. Εγω τις ψήνω σε ατομικά πήλινα και έτσι έχει ο κάθε ένας την δικιά του.

    φιλια πολλά και καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  22. Ε καλά! αυτή ειναι Ομελέτα όχι αστεία! έλα βρε Ελενάκι και έχω μια πείνα αυτή την ώρα...
    Τέλεια! να βάλω κρασάκι;

    ReplyDelete
  23. Τέλεια φαίνεται, μου αρέσει πολύ το σπανάκι! Φιλιά, καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  24. μμμμμμ μία ωραιότατη και γρήγορη λύση για φαγητό .... φιλούθκιααα

    ReplyDelete
  25. Afto me thimizei "frittata"...light kai nostimo (xoris crousta).

    ReplyDelete
  26. Η ώρα της πεινας....

    ReplyDelete
  27. Big mama βολεύει πάρα πολύ σε φόρμα, βοηθάει πολύ και στο σερβίρισμα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  28. Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ, σίγουρα είναι πολύ πιο βολικά στο φούρνο από το τηγάνι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Μαριλενάκι μου σε ευχαριστώ!
    Να μου τους φιλήσεις όλους στην φαμίλια!

    ReplyDelete
  30. Νίκη κι εμείς αγαπάμε πολύ το σπανάκι, γι αυτό κι αυτή η ομελέτα είναι από τις αγαπημένες μας!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Γαστεροπλήξ, μα δεν είναι μια κούκλα?? χα χα χα!
    Ευχαριστώωωω!!!

    ReplyDelete
  32. Φιλάκια Orsalia μου, σε ευχαριστώ πολύ!!!

    ReplyDelete
  33. Γλυκιά μου Marian, πολύ καλά έκανες και σουρτούκεψες!
    Και μάλιστα μαζί με την κορούλα!!
    Τι το καλύτερο??
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  34. Ξανθή μου σαν κανονικό γεύμα την τρώμε κι εμείς!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Μαράκι δεν είναι πολύ βολικές αυτές οι ομελέτες??
    Ωραία ιδέα οι ατομικές!!
    Φιλιά φιλεναδίτσα!

    ReplyDelete
  36. Betty άκου λέει???
    Και βέβαια να βάλεις κρασάκι και να έρθεις να τα π(ι)ούμε;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  37. Thanks Ντοροθάκι, φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  38. Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Φιλούθκια:))

    ReplyDelete
  39. Peter στην γεύση δεν μοιάζει και πολύ με φριτάτα, είναι όμως πραγματικά πολύ νόστιμη η ομελετίτσα!

    ReplyDelete
  40. Κικίτσα, εμείς μονίμως την ...ίδια ώρα έχουμε:P
    Φιλιάαααα!!!!

    ReplyDelete
  41. Ήρθα πρώτα για καλησπέρα και για να διαλέξω κάτι εύκολο και γρήγορο, αφού έχω κατεψυγμένο σπανάκι και ο Παραμυθάς αποφάσισε να κάνει δίαιτα, δεν θα βάλω κρέμα ούτε μπέικον γιατί είμαστε χορτοφάγοι, λίγο γάλα θα είναι Οκ.
    ΑΦ,(Αληθινά φιλιά)!

    ReplyDelete