Για σήμερα σας έχω μια χορταστική ομελέτα με σπανάκι και μπέικον.
Τις ομελέτες φούρνου προτιμώ να τις ψήνω σε μια φόρμα με σούστα (κουμπωτή), ώστε να ξεφορμάρονται και να σερβίρονται εύκολα, σαν πίτα.
Τα υλικά μας
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε στρογγυλές λεπτές φετούλες
2 ντομάτες σε φέτες
8 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι τριμμένο
250-300 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
άνηθο
7-8 αυγά
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε
Τηγανίζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν χωρίς όμως να ξεροψηθούν. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Τις στύβουμε ελαφρά να φύγουν τα σπόρια. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον να γίνει κριτσανιστό.
Τέλος ετοιμάζουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σπανάκι. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν για 10 λεπτάκια, προσθέτοντας λίγο νεράκι, αν χρειάζεται. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο.
Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα με σούστα. Στην βάση απλώνουμε τις πατάτες, πάνω από αυτές τις ντομάτες και μετά το μπέικον. Πάνω απ’ όλα απλώνουμε το σπανάκι.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών τα υλικά στην φόρμα. Τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε ταψάκι (για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές) και ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα μας.
Αφού κρυώσει λίγο, τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε μία πιατέλα και προσεκτικά ξεφορμάρουμε ανοίγοντας το κούμπωμα.
Καλή επιτυχία.

Μη μας λές τέτοια ...κι ειναι και πρωί...παπαπα!Υπέροχη συνταγή κι ευκολη!
ReplyDeleteπολλα φιλάκια κοριτσάκι!
Ε, ναι...αυτή είναι Η ομελέτα! Αυγό με σπανάκι, δεν υπαρχει καλύτερο! Μπράβο Ελενάκι μου, φιλιά και καλή βδομάδα!
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα.
ReplyDeleteΑυτή είναι ομελέτα.....Τα έχει όλα.
Και εγώ τα τελευταία χρόνια όλες τις ομελέτες τις ψήνω στον φούρνο και είναι τέλειες.
Γεια στα χεράκια σου.
Καλή εβδομάδα.
Ελενάκι καλημέρα και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΔεν μπορώ εκτός από την ομελέτα σου να μην θαυμάσω και την πολύ γουστόζικη αλατοπιπεριέρα σου!
Αλατοπιπεριέρα φαντάζομαι ότι είναι, έτσι?
Καλή βδομάδα!
Μιαμ, μιαμ... Τελευταία εχω αρχίσει να μαγειρεύω συχνά, οπότε σε επισκέπτομαι καθημερινά κοριτσάκι... Αυτή την ομελετίτσα λέω να την φτιάξω αύριο σήμερα έχει παραγγελιά μακαρόνια με κιμά!!
ReplyDeleteΦιλάκιαααα
καλημερααα και καλη εβδομαδααα.
ReplyDeleteμμμμμμμ και πειναωωω. αντε παλι μου ανοιξατε την ορεξη πρωι πρωι. χαχααααα
φιλια σε ολες.
Καλημέρα Faraona μου!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα:)
Μαράκι μου χαίρομαι που σου άρεσε ο συνδυασμός!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Λίνα μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με βολεύουν οι ομελέτες φούρνου.
ReplyDeleteΚόβονται και σερβίρονται όμορφα και είναι και χορταστικές!
Καλή σου εβδομάδα!
Ιουλίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΝαι, είναι αλατοπιπεριέρα που την έφερα από την Ολλανδία, δεν είναι ομορφούλα??
Φιλιά!
Ολγίτσα, το ριξες στην μαγειρική??
ReplyDeleteΜπράβο για τις επιδοσεις και καλά μαγειρέματα εύχομαι!
Φιλάκια!
Καλημέρα Εφάκι μου, καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι, με πολλά χαμόγελα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλη εβδομάδα Ελενάκι! Πολύ όμορφη και ευπαρουσίαστη η ομελέτα σου! Και εγώ στο φούρνο τις κάνω τώρα τελευταία αλλά δεν είχα σκεφτεί να τις κάνω σε φόρμα! Ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΕλενάκι αυτές οι ομελέτες φούρνου μας έχουν λύσει τα χέρια... Και εγώ λίγο με το γύρισμα στο τηγάνι έχω ένα θέμα!!!
ReplyDeleteΑυτές είναι και πιο υγιεινές και πολύ ευπαρουσίαστες!!!
Οπως λέει και η big mama ούτε και εγώ σκέφτηκα την φόρμα... Μας έδωσες ιδέα.
Να σαι καλά, καλή εβδομάδα!!!
μ' αρέσουν πολύ οι ομελέτες φούρνου!
ReplyDeleteεκτός του ότι ειναι υγιεινές, είναι κι ευπαρουσίαστες
καλή βδομαδα Ελενα
και φιλάκια :))
Ελενα χτύπησες φλέβα... Σπανάκι σε τόσο πρωτότυπη μορφή... τρελαίνομαι... Θα δοκιμαστεί με τα πρώτα μου σπανάκια....
ReplyDeleteκουκλίτσα η ομελέτα, πολύ εμφανίσιμη, νόστιμη είναι είναι, σίγουρο και προφανές, δελεαστική , μούρλια
ReplyDeleteΚαλησπέρα Ελενα...
ReplyDeleteΜμμμμμμμμμ ! μου μύρισε η ομελέτα σου!!!!!! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!!!!
Να σαι καλά με τις πεντανόστιμες συνταγές που μας σερβίρεις... φιλιά πολλά!
Ελενάκι μου καλή εβδομάδα!!!!
ReplyDeleteΚαλά να πάθω για να σουρτουκεύω από το πρωί και να μην μπω νωρίτερα να δω τι ωραίο μας έχεις ετοιμάσει!!!!!
Σήμερα δεν είχαμε δουλειά και πήραμε τους δρόμους με την μικρή μου!!!!
Γυρίσαμε ίσα ίσα για μια μακαρονάδα στα γρήγορα και τώρα που είδα την υπέροχη συνταγή σου,σκέφτηκα:"καλά να πάθω να μην ανοίξω νωρίτερα!!!!"
Θα έκανα αυτήν την ωραία ομελέτα σου και δεν θα ήταν και όλοι υπέρ ευχαριστημένοι!!!!
Ο συνδυασμός ομελέτα με πράσινο μέσα μου αρέσει πάρα πολύ!!!
Τι να κάνουμε δεν πειράζει την επόμενη φορά που θα σουρτουκέψουμε!!!!!(χαχαχα!!!)
φιλάκια πολλά πολλά!!!!
πάω για καφεδάκι!!!!:))
Ενα πλήρες γεύμα ευκολότατο!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!
Ελενααααααααααακι έμεινε τίποτα ή τέτοια ώρα που ήρθα την έφαγαν όλη ??? ονειρο αυτες οι ομελέτες σου, μ'εχουν βγάλει πολλές φορές απο την δύσκολη θέση. Εγω τις ψήνω σε ατομικά πήλινα και έτσι έχει ο κάθε ένας την δικιά του.
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό βράδυ!!!
Ε καλά! αυτή ειναι Ομελέτα όχι αστεία! έλα βρε Ελενάκι και έχω μια πείνα αυτή την ώρα...
ReplyDeleteΤέλεια! να βάλω κρασάκι;
Τέλεια φαίνεται, μου αρέσει πολύ το σπανάκι! Φιλιά, καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteμμμμμμ μία ωραιότατη και γρήγορη λύση για φαγητό .... φιλούθκιααα
ReplyDeleteAfto me thimizei "frittata"...light kai nostimo (xoris crousta).
ReplyDeleteΗ ώρα της πεινας....
ReplyDeleteBig mama βολεύει πάρα πολύ σε φόρμα, βοηθάει πολύ και στο σερβίρισμα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ, σίγουρα είναι πολύ πιο βολικά στο φούρνο από το τηγάνι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαριλενάκι μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΝα μου τους φιλήσεις όλους στην φαμίλια!
Νίκη κι εμείς αγαπάμε πολύ το σπανάκι, γι αυτό κι αυτή η ομελέτα είναι από τις αγαπημένες μας!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γαστεροπλήξ, μα δεν είναι μια κούκλα?? χα χα χα!
ReplyDeleteΕυχαριστώωωω!!!
Φιλάκια Orsalia μου, σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΓλυκιά μου Marian, πολύ καλά έκανες και σουρτούκεψες!
ReplyDeleteΚαι μάλιστα μαζί με την κορούλα!!
Τι το καλύτερο??
Φιλάκια πολλά!
Ξανθή μου σαν κανονικό γεύμα την τρώμε κι εμείς!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι δεν είναι πολύ βολικές αυτές οι ομελέτες??
ReplyDeleteΩραία ιδέα οι ατομικές!!
Φιλιά φιλεναδίτσα!
Betty άκου λέει???
ReplyDeleteΚαι βέβαια να βάλεις κρασάκι και να έρθεις να τα π(ι)ούμε;-)
Φιλάκια!
Thanks Ντοροθάκι, φιλάκια, καλή βδομάδα!
ReplyDeleteΜαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
ReplyDeleteΦιλούθκια:))
Peter στην γεύση δεν μοιάζει και πολύ με φριτάτα, είναι όμως πραγματικά πολύ νόστιμη η ομελετίτσα!
ReplyDeleteΚικίτσα, εμείς μονίμως την ...ίδια ώρα έχουμε:P
ReplyDeleteΦιλιάαααα!!!!
Ήρθα πρώτα για καλησπέρα και για να διαλέξω κάτι εύκολο και γρήγορο, αφού έχω κατεψυγμένο σπανάκι και ο Παραμυθάς αποφάσισε να κάνει δίαιτα, δεν θα βάλω κρέμα ούτε μπέικον γιατί είμαστε χορτοφάγοι, λίγο γάλα θα είναι Οκ.
ReplyDeleteΑΦ,(Αληθινά φιλιά)!