
(Μαρία ξέρω, θα ετοιμάσω κάτι άλλο για σένα ;-)
Χρειαζόμαστε:
1200-1500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας σε μπουκίτσες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά εστραγκόν
2-3 κουταλιές μουστάρδα δυνατή
1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
χυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
120 γρ. ροκφόρ ή blue cheese
150 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι (πολύ λίγο)
λεμονοπίπερο ή απλό πιπεράκι
Το φτιάχνουμε:
Σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο τις κοτομπουκίτσες, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μουστάρδα, εστραγκόν, τζίντζερ, τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται, και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.
Όταν πια το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με προσοχή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε με ένα λευκό ρυζάκι.
Καλή επιτυχία!!
Μουρλια ειναι!!
ReplyDelete:)
Λενιώ και για μένα και για μένα φτιάξε κάτι άλλο....ή να μοιραστώ με τη Μαρία μας αυτό που θα της φτιάξεις..
ReplyDeleteπάντως από όψη σκίζει και από γεύση φαντάζομαι, αλλά μόνο να φαντάζομαι θέλω...
πολλά πολλά φιλιά
Αααα και τις καλημέρες μου
Εγώ Ελενάκι μου θα το δεχτώ όπως είναι. Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο και ήδη το προγραμμάτισα για την Κυριακή.
ReplyDeleteΚαι η φωτογραφία, αν και πρωί, πολύ γαργαλιστική. Το δε ροκφοράκι στο πλάι βγαλμένο με κουπ-πατ όλα τα λεφτά.
Φιλιά!
Τέλειο φαίνεται!!!
ReplyDeleteΗ γεύση του ροκφόρ στις σάλτσες μ' αρέσει πολύ!!!
Ισως του πήγαινε να προσθέσω και λίγα μανιτάρια?
Φιλιά καλημέρα !!!
Ελενιώ μου πολύ σωστά είπες εγώ ΔΕΝ !!!!!! αλλά ο Φώτης θα το τιμήσει δεόντως !!!
ReplyDeleteθα κάτσω με την Αμαλίτσα μας σε μια γωνίτσα ήσυχα-ήσυχα και θα περιμένουμε να φτιάξεις με τα χρυσά χεράκια σου κάτι αλλο!!!
δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω όπως λέει και η Ειρήνη πιο πάνω, το ροκφορ απο τα κουπ - πατ! που το σκέφτηκες βρε θηρίο, είναι πανέμορφα!!!!
σμουυυτς
Vasia μου, μόλις δεις ροκφορ δεν κρατιέσαι με τίποτα !! εχεις και ακριβά γούστα !!!!!!!!!!!
ReplyDeleteκαλό μεσημέρι
Έλενα,να κάνω παρέα στη Μαρία και την Αμαλία;Τι μετατροπές θα κάνεις για μας-δύσκολες πολύ σου βγήκαμε!
ReplyDeleteΑν λοιπόν εξαιρέσω το ροκφόρ,θα είναι τέλειο!Άλλο τυράκι,μπορούμε να βάλουμε;
Φιλιά!
Σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο! Δεν σχολιάζω τη διακόσμηση, θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα σχόλια, είναι άπαιχτη!
ReplyDeleteHellooooouuuu!!!!!(είδατε ου στο τέλος!!!)
ReplyDeleteΕλενάκι μου μου έδωσες μια ακόμη υπέροχη ιδέα για τον μπουφέ που ετοιμάζω κάθε χρόνο στην γιορτή του Δημήτρη μου!!!(ναι και γω Δημητρη έχω!!!!)
Να ρωτήσω κάτι ... με πολύ επιφύλαξη.....!!! Με άλλο τυράκι γίνεται!!!!!!
Μαρία έλα μαζί με την Αμαλίτσα να κάνουμε κόμμα!!!!!Μπλε τυρί γιοκ για μένα!!!!!!
Εκτός αν το κάνω για να το φάνε οι άλλοι!!! (αλλά κρίμα δεν είμαι και γω!!!!!)
Πάντως Ελενάκι μου πολύ μου άρεσε η ιδέα σου!!!
Και τα υλικά απίθανα!!! Μουστάρδα και σκόρδο και οι χυμοί με το κοτόπουλο!!! τέλεια θα μυρίζει!!!
Και πως μ΄αρέσει να ανακατεύω διάφορα με μυρωδιές!!!!
Αντε να δούμε πως θα γίνει!!!!
φιλάκια πολλά!!!
Καλό απόγευμα σε όλες!!!
Υ.Γ Μαράκι μου αυτό με βόλευε, να μην σου αρέσουν τα γλυκά, για να το φάω όλο μόνη μου!!!γι αυτό το κατάλαβα έτσι!!!!
Και γω του γλυκού είμαι δυστυχώς!!!!
Φεύγω πάω να βοηθήσω τον αντρούλη μου να αλλάξει την μπαταρία την κουζίνας!!!!(ωχ ποιος τον ακούει,οταν χωθεί κάτω από το ντουλάπι!!!!!έχω γωνιακό νεροχύτη!!!!!Ωχχχχχχχχχχχ!!!!!!)
με τόσα υλικά που το ανακάτεψες το μπλε τυράκι, το τρώω ακόμη κι εγώ που όπως ξέρεις δεν είμαι ιδιαίτερα φίλη, δελεαστικό το πιάτο!!!!!!
ReplyDeleteΚαθόλου δε με νοιάζει που πολλοί δεν το τρώνε! Καλύτερα, θα μείνει περισσότερο για μένα που είναι το αγαπημένο μου!
ReplyDeleteυπέροχο!
ReplyDeleteσίγουρα θα το κανω.
πριν λιγες μερες, έφτιαξα το κέικ με την κρέμα γάλακτος (για να παίρνει το μωρό στο σχολείο).
άψογο βγήκε.
μόνο γλασο δεν έβαλα, στο Ραφακι δεν πολυαρέσει, αλλά της έβαλα ..λουκουμοσκονη απο πάνω, γιες!!
τέλειο έγινε :))
φιλάκια πολλά πολλά Ελενα μου!
τέλειο φαίνεται!!!
ReplyDeleteεγώ όμως θα αφαιρέσω το γιαουρτάκι και θα αντικαταστήσω το ρύζι με μακαρόνια....:))))))))))))))))))
Παρακαλώ το πιάτο της Μαρίας μπορώ να το έχω εγώ!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Εξαιρετικό το blog σας κορίτσια! Το έχω στα feed μου! Keep on!
ReplyDeleteBlue cheese, γαλάζιας γενιάς; Για δοκίμασε Έλενα μου στη συνταγή σου, το πράσινο το οικολογικό...
ReplyDeleteΕλενάκι, εμένα που είμαι φίλη σου θα μου κρατήσεις διπλή μερίδα, ναι???
ReplyDeleteαποθέωση το blue cheese με το κοτοπουλάκι!
Τα υλικα που εχει μεσα το κοτοπουλο μου αρεσουν πολυ,εκτος απο το τυρι. Δεν γινεται να βαλουμε κατι αλλο?
ReplyDeleteΠαρόλο που δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα αυτό το τυρί, έτσι όμως όπως το βλέπω τώρα, θα το έτρωγα και ας έχει............ μπλου τζιζ. :)) Φαίνεται υπέροχο.
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου Έλενα.
Για να χάσω εγώ τέτοιο πιάτο το πρωί φανταστείτε πόσο κουρασμένη ήμουν!
ReplyDeleteΘα το φάω όλο το φαγάκι μου Έλενα!!
Ελενάκι μου, τελευταία και καταΐδρωμένη..... Ελπίζω να πρόλαβα μερίδα, blue cheese όλα τα λεφτά!!
ReplyDeleteΚαλά τα δε τυράκια στο πιάτο βγαλμένα με κουπ πατ, τέλεια. Μπράβο σου!!!!
Θα το φτιάξω οπωσδήποτε την Κυριακή που θα έχω τραπέζι.
Αν μου επιτρέπεται, να συμπληρώσω για τις φίλες,το ροκφόρ μπορεί να αντικατασταθεί, με μαλακά τυριά και με τυρί κρέμα, όπου κυκλοφορεί σε πολλές γεύσεις ακόμη και με ροκφόρ.
Roadartist μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Aμαλίτσα, κάτσε στο διπλανό τραπέζι με την Μαρία, να σας φτιάξω κάτι άλλο, αφού είσαστε σκασμένα και δεν τρώτε το ροκφόρ σας!! χα χα χα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ειρηνάκι μου, να κι ένα καλό κορίτσι που του αρέσει το ροκφόρ.
ReplyDeleteΦτιάξτο, πιστεύω θα το ευχαριστηθείτε πολύ!
Φιλάκια!
Vasia μου, και μανιταράκια, γιατί όχι???
ReplyDeleteΠιστεύω θα ταιριάζουν όμορφα!!
Και σε μας αρέσουν πολύ οι σάλτσες ροκφόρ!
Φιλιά!
Mαράκι, έχω στρώσει ήδη το διπλανό τραπέζι για σένα και την Αμαλία;-)
ReplyDeleteΝα δούμε αν θα προστεθεί κι άλλη παρέα στο τραπέζι σας, να ξέρω πια για πόσους θα μαγειρέψω:P
Φιλιά!
Elenaki, η Μαρία και η Αμαλία σε περιμένουν στο διπλανό τραπέζι.
ReplyDeleteΜπορείς να αντκαταστήσεις το ροκφόρ με ένα cream cheese ή με διάφορα μαλακά τυριά που λιώνουν εύκολα!
Φιλιά!
Αmelie μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ!
Marian helllllooooooooouuuuu!!!!
ReplyDeleteEχεις κι εσύ Δημήτρη αντρούλη, την Δευτέρα ποιος την χαρη μας δηλαδή!!
Η .... μη ροκφόρ παρέα σε περιμένει στο διπλανό τραπέζι, κατι θα φτιάξω και για σας;-)
Δες πιο πάνω που λέω στην Ελένη με τι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ροκφόρ!
Φιλάκια!
Γαστεροπλήξ, δεν σε στέλνω επομένως στο διπλανό τραπέζι που έχουν μαζευτεί τα ... σκασμένα που δεν τρώνε ροκφόρ, σε κρατάω στην παρέα μας!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαριλενάκι μου πόσο χαίρομαι που άρεσε στο Ραφάκι το κεκάκι!
ReplyDeleteΝα μου το φιλήσεις πολύ πολύ!
Καλό βράδυ!
Τhalassamov, είσαι μακαρονού ή μου φαίνεται???
ReplyDeleteΜπορείς μια χαρά να το συνοδεύσεις με μακαρόνια.
Αλλά το γιαουρτάκι γιατί να το αφαιρέσεις??
Ταιριάζει ωραία στην σάλτσα!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Ξανθή μου και της Μαρίας και της Αμαλίας και όλων των ...δύσκολων φιλενάδων δικά σου;-)
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαύρε Πητ σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΝα μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς!
Φοίβο μου σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, θα το δοκιμάσω σίγουρα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μπετούλα και διπλή και τριπλή, το συζητάς??
ReplyDeleteΦιλάκια!
Δημιουργία μου, δες λίιιγο πιο πάνω που λέω στην Ελένη με τι μπορείς να αντικαταστήσεις το ροκφόρ, αν δεν σου αρέσει.
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ!
Λίνα μου, δεν το συμπαθείς κι εσύ, ε?
ReplyDeleteΕγώ πάλι όπως έχω δηλώσει, και σκέτο το τρώω ακόμα;-)
Φιλιά!
Μπράβο Λιλάκι μου!
ReplyDeleteΝα ένα καλό κορίτσι, που δεν κάνει πείσματα, σαν μερικές μερικές, ονόματα δεν λέω :P
Φιλιά!!
Ευάκι πολύ σωστά τα λες, τα μεγάλα πνευματα συναντώνται, ίδια ακριβώς τους λέω κι εγώ για την αντικατάσταση του ροκφόρ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Πέρασα για μια φθινοπωρινή καλημέρα…
ReplyDeleteΚαλημέρα καρδιά μου..
Υπέροχες οι κοτομπουκιτσες με την σαλτσουλα..
Σε εύχομαι να έχεις μια υπέροχη μέρα….
Ανεμώνη μου καλή και όμορφη μέρα και σε σένα εύχομαι!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά:))
Ευχαρίστως έτρωγα μια μερίδα!
ReplyDeleteLenaki mou!!!egw eimai edw!!!afou ta koritsia mas eugenika to apofeugoun...gia mena einai euprosdekto..kai kalofagwto!!xaxaxa!!!filakia apo kardias kopelouda mou!!!
ReplyDeleteElena, ti oraio pou exeis valei estragon edo. Apo ta agapimena mou herbs.
ReplyDelete