Wednesday, 11 November 2009

Ρολό κιμά γεμιστό Νο 2

Μέρες γιορτινές έρχονται ...όλο και κάποιον θα χουμε που γιορτάζει, όλο και κάποιο τραπέζι ή μπουφέ θα κάνουμε.
Μια καλή πρόταση λοιπόν είναι και το ρολό αυτό.
Η κεντρική ιδέα της συνταγής είναι της Νένας Ισμηρνόγλου και εγώ έκανα κάποιες μικρές τροποποιήσεις!!
Για το ρολό θα χρειαστούμε :
3/4 κιλ. κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλ. κιμά χοιρινό
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό περασμένο στο μούλτι
1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και περασμένη στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι
1 φλιτζ. του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
2 κουτ. της σούπας ξίδι
2 κουτ. της σούπας ρίγανη (αυτή την ποσότητα την ελέγχεται εσείς ανάλογα με το πόσο σας αρέσει η ρίγανη)
1 σφηνάκι ούζο (προεραιτικά)
αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
250 γραμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ,μέτρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο
100 γραμ. τυρί ( κασέρι ή ρεγκάτο ή γραβιέρα ) ότι σας αρέσει.(εγώ αυτή τη φορά έβαλα κασέρι)
λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι.
Για την σάλτσα μουστάρδας θα χρειαστούμε:
3/4 του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλ. της σούπας χυμό λεμονιού + ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
4 κουταλ. της σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
ρίγανη, αλάτι, λίγο πιπέρι
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν ξεκινώντας από τη σάλτσα μουστάρδας
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Γέμιση
Βάζουμε σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια πρώτα με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε την πιπεριά και το καρότο για λίγο να τσιγαριστούν.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σ' ένα μπολ.
Εκεί ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης συν 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε και τη γέμιση στο ψυγείο.
Ρολό
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε βρέχοντας τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σφίξει και προθερμαίνουμε τον φούρνο του 200 βαθμούς C.
Χρησιμοποιούμε το ταψί του φούρνου στο οποίο στρώνουμε μια λαδόκολλα και την λαδώνουμε.
Κόβουμε άλλο ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και εκεί πάνω βάζουμε το μείγμα του κιμά και το απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα.
Στο κέντρο του βάζουμε την γέμιση έτσι ώστε ν' αφήνουμε κενό στο πάνω και στο κάτω άκρο.Τυλίγουμε τον κιμά με την βοήθεια της λαδόκολλα και αφού κλείσει καλά και γίνει ρολό το μεταφέρουμε με την βοήθεια της λαδόκολλα και το κυλάμε το ταψί.
(Την λαδόκολλα που χρησιμοποιήσαμε για τον τύλιγμα την αφαιρούμε)
Ανακατεύουμε το 1/4 της σάλτσας μουστάρδας με 1 κουταλιά μέλι και αλείφουμε μ΄ ένα πινέλο το ρολό.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία
Vasia B.

36 comments:

  1. Μια γλυκιά καλημέρα από, μένα το ροό θα το φτιάξω γιατί φαίνεται πολύ νόστιμο και σίγουρα και στο σερβίρισμα θα είναι εντυπωσιακό μόλις κοπεί σε φέτες.
    Για πρώτη φορά έφτιαξα ρολο κιμά με αυγό πριν από λίγο καιρό μόλις πήγα να το γυρίσω μου διαλύθηκε,τι έκανα λάθος?
    help!!
    φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  2. Να το και το μπιφτεκάκι που ονειρευόμουν χτες βράδυ....
    Μμμμμμμμμμμμμμμ τι ωραία που θα μυρίζει!!
    σήμερα ευτυχώς ήρθα νωρίς και θα πάρω μεγαλούτσικη; μερίδα!!!
    Ααααχ ευχαριστούμε πολύ Βάσια για το ρολό ποίημα!!!

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  3. Vasia καλώς ήλθες σε αυτή την όμορφη παρέα!
    Είχα φτιάξει παλιότερα το ρολό της Ελενας με τυρί-ζαμπόν-μανιτάρια και είχαμε ενθουσιαστεί!
    Θα δοκιμάσω και την δική σου γέμιση, πάντα μας αρέσει να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό και νόστιμο.

    ReplyDelete
  4. Φαίνεται πολύ λαχταριστό και σίγουρα θα είναι νόστιμο με τόσα ωραία υλικά που έχεις βάλει! Εγώ φτιάχνω ένα αντίστοιχο ρολό μόνο που αντί για ένα μεγάλο φτιάχνω 4 μικρά (λεπτά, σαν μπαγκέτες) και βάζω μέσα ένα μπαστουνάκι τυρί φέτα. Γίνεται πολύ ωραίο και αυτό!

    ReplyDelete
  5. γαστεροπλήξ11 November 2009 at 12:43

    ωραιότατο φαγάκι, γειά στα χέρια σου

    ReplyDelete
  6. Πολύ όμορφο το φαγητό σου Βάσια!
    Από τα αγαπημένα μου!!
    Πρωτότυπη η εκδοχή σου :)
    Καλωσόρισες
    Καλή σου μέρα

    ReplyDelete
  7. Thumbelina μου καλημέρα!!
    Να το φτιάξεις το ρολό και να προσέξεις το μείγμα σου να μην είναι πολύ μαλακό!
    Η λαδόκολλα βοηθάει πολύ στο να το τυλίξεις και να το ακουμπήσεις μέσα στο ταψί.Όσο ψήνεται δεν το γυρίζεις,και όταν το βγάλεις το αφήνεις λίγο να κρυώσει για να το κόψεις.
    Δεν σε ξέρω αν σε κάλυψα!!!!
    Ότι άλλο στην διάθεση σου!!!
    Φιλιά πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Amali μου είδες καμιά φορά που όταν θέλουμε κάτι πολύ γίνεται!!!!
    Όριστε η μερίδα σου μεγάλη μεγάλη!!! χαχαχα!
    Φιλιά πολλά!!

    ReplyDelete
  10. Ιουλία μου ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!!!
    Ευχομαι όταν το φτιάξεις να σου αρέσει και αυτή η εκδοχή γεμιστού ρολού!!
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  11. Amelie μου σίγουρα θα είναι πολύ ωραίο και με την φέτα!!!
    Και βέβαια το να γίνουν μικρότερα και περισσότερα είναι μια πολύ καλή ιδέα!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  12. Γαστεροπλήξ μου ευχαριστώ πολύ!!!
    Χαίρομαι που σου αρέσει!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  13. Gvarvaki καλώς σας βρήκα!!
    Σ'αυτή την εκδοχή τη διαφορά κάνει η σάλτσα μουστάρδας!!!
    Χαίρομαι που σου αρέσει!!
    Καλό σου απόγευμα!!

    ReplyDelete
  14. Εφτασα ακριβώς την ώρα του φαγητού, σερβίρομαι μια περιποιημένη μερίδα!!!
    Βάσια μου πιστεύω κι εγώ ότι τη διαφορά την κάνει η σάλτσα μουστάρδας που φαίνεται εξαιρετική και βεβαίως θα την δοκιμάσω.
    Φαντάζομαι εκτός από το ρολό, θα ταιριάζει ωραία και σε άλλα ψητά!
    Γεια στα χεράκια σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Ρολόι η συνταγή του ρολό!! Καλή μας όρεξη σε όλους.

    ReplyDelete
  16. ΒΑΣΙΑ ΜΟΥ SUPER ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.
    ΕΧΩ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΜΕΤΗ.

    ReplyDelete
  17. Αντε βρε Βάσια μου με τις ιδέες σου !!!!!!!!!!!!!! βλέπω ότι όλοι δοκιμάζουν το νόστιμο ρολό σου, φαντασου μέχρι και εγω η περίεργη που λεει και η Αμαλί (!!!!) θα το τσακιζα ευχαρίστως. Σίγουρα θα το φτιάξω και μάλιστα λίαν συντόμως!!

    ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα και την συνταγή !!!



    @ Μετη, τι ακουω παιδικό πάρτυ?? καλό κουράγιο φιλεναδίτσα μου !!!!!!!!!!!!!!!

    φιλια πολλά !

    ReplyDelete
  18. πολύ νόστιμο φαίνεται.
    θα το κανω λίαν συντόμως :))

    ReplyDelete
  19. Ρολό φτιάχνω με αυγά μπέικον καρότα πιπεριές, η ιδέα αυτής της γέμισης πολύ ενδιαφέρουσα.
    Για τη φίλη που λέει ότι της διαλύθηκε βασικό είναι να μην το γυρίσεις αλλά ακόμη πιο βασικό να πάει στο κάτω μέρος του ταψιού το μέρος που θα έχει γίνει η ένωση στο ρολό.

    ReplyDelete
  20. Έλενα μου σ' ευχαριστώ!!!!!
    Οντως αυτή η σάλτσα ταιριάζει με όλα τα ψητά!
    Καλό βράδυ,φιλιά !!

    ReplyDelete
  21. Phivo Nikolaide,εξαιτίας αυτής της καλής όρεξης τα κάνουμε όλα !!!
    Καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  22. Μετάκι μου γλυκό αν είναι για παιδικό πάρτυ θα σου πρότεινα το ρολό της Ελενας!!!!!
    Τα υλικά του είναι πιο σίγουρο ότι θα τα τιμήσουν τα μικρά!!
    Καλό κουράγιο και πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  23. Μαράκι μου Μαριώ μου!!!!!!!!!
    Εγω ευχαριστώ !!!
    Ευελπιστώ όταν τελειώσω με τα δικά μου (ξέρεις)να μαγειρεύω εγω και συ να κάθεσαι και ν'απολαμβάνεις
    Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!

    ReplyDelete
  24. Να το φτιάξεις Μαριλένα μου!
    Είναι πολύ βολικό δε για μπουφέ!!!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  25. Ξανθή μου όπως είπα η διαφορά είναι ουσιαστικά στη σάλτσα μουστάρδας!!
    Αν το τύλιγμα του ρολού γίνει με την βοήθεια της λαδόκολλας χάνεται η ένωση του και έτσι δεν κινδυνεύει ν΄ανοίξει απο εκεί!
    Καλό βράδυ,φιλιά!!!

    ReplyDelete
  26. βρε κορίτσια κρατήστε ένα κομματάκι και για μένα, μόλις μπήκα και ξελιγώθηκα η γυναίκα!

    ReplyDelete
  27. Να πάρεις όσο θέλεις Betty μου!!
    Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  28. Πολύ ωραίο το ρολό σου και μου αρέσει ιδιαίτερα η γέμιση του. Φαίνεται πεντανόστιμο με τη σάλτσα μουστάρδας και το μέλι! Ότι πρέπει για τα γιορτινά τραπέζια! Συγχαρητήρια!

    ReplyDelete
  29. ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ , Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ.
    ΒΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ 25ΑΡΙΑ ,ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΜΕΤΗ.

    ReplyDelete
  30. Kαλημέρα καλημέρα, αυτές οι όμορφες συνταγές σας πάντα είναι τόσο.... άψογες.
    Πρέπει να πω πως το ρόλο νο1 το έχω φτιάξει ήδη και όλοι ξετρελλάθηκαν, γιατί όχι κι αυτό.
    Να έχετε μια υπέροχη μέρα, φιλιά.

    ReplyDelete
  31. Delicious. This is something I don't make often enough.

    ReplyDelete
  32. Big mama σ' ευχαριστώ!!!
    Αχ!αυτά τα γιορτινά τραπέζια τι έχουν να μας κάνουν!!
    Το κακό είναι ότι έχω αρχίσει απο τώρα τις δοκιμές!!!(χαχαχα!!)
    Καλό απόγευμα φιλιά!!!

    ReplyDelete
  33. ILive2LoveMe καλό απόγευμα θα πω τέτοια ώρα που κατάφερα να ανοίξω το P/C.
    Σ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  34. Cupcakes.gr me too!!!
    But if you want to make something special,it is really delicious and impressive!!!

    ReplyDelete
  35. Υπέροχη συνταγή!!! Το έχω φτιάξει πέντε φορές μεχρι τώρα και όσοι το δοκιμάσανε μου ζητάνε να το ξαναφτιάξω! Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας.

    ReplyDelete
  36. Ανώνυμη φίλη μου,χαίρομαι ιδιαίτερα που το εχεις φτιάξει τόσες πολλές φορές και άρεσε σε όλους!!!!

    ReplyDelete