Μέρες γιορτινές έρχονται ...όλο και κάποιον θα χουμε που γιορτάζει, όλο και κάποιο τραπέζι ή μπουφέ θα κάνουμε.
Μια καλή πρόταση λοιπόν είναι και το ρολό αυτό.
Η κεντρική ιδέα της συνταγής είναι της Νένας Ισμηρνόγλου και εγώ έκανα κάποιες μικρές τροποποιήσεις!!
Για το ρολό θα χρειαστούμε :
3/4 κιλ. κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλ. κιμά χοιρινό
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό περασμένο στο μούλτι
1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και περασμένη στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι
1 φλιτζ. του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
2 κουτ. της σούπας ξίδι
2 κουτ. της σούπας ρίγανη (αυτή την ποσότητα την ελέγχεται εσείς ανάλογα με το πόσο σας αρέσει η ρίγανη)
1 σφηνάκι ούζο (προεραιτικά)
αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
250 γραμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ,μέτρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο
100 γραμ. τυρί ( κασέρι ή ρεγκάτο ή γραβιέρα ) ότι σας αρέσει.(εγώ αυτή τη φορά έβαλα κασέρι)
λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι.
Για την σάλτσα μουστάρδας θα χρειαστούμε:
3/4 του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλ. της σούπας χυμό λεμονιού + ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
4 κουταλ. της σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
ρίγανη, αλάτι, λίγο πιπέρι
Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν ξεκινώντας από τη σάλτσα μουστάρδας
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Γέμιση
Βάζουμε σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια πρώτα με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε την πιπεριά και το καρότο για λίγο να τσιγαριστούν.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σ' ένα μπολ.
Εκεί ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης συν 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε και τη γέμιση στο ψυγείο.
Ρολό
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε βρέχοντας τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σφίξει και προθερμαίνουμε τον φούρνο του 200 βαθμούς C.
Χρησιμοποιούμε το ταψί του φούρνου στο οποίο στρώνουμε μια λαδόκολλα και την λαδώνουμε.
Κόβουμε άλλο ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και εκεί πάνω βάζουμε το μείγμα του κιμά και το απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα.
Στο κέντρο του βάζουμε την γέμιση έτσι ώστε ν' αφήνουμε κενό στο πάνω και στο κάτω άκρο.Τυλίγουμε τον κιμά με την βοήθεια της λαδόκολλα και αφού κλείσει καλά και γίνει ρολό το μεταφέρουμε με την βοήθεια της λαδόκολλα και το κυλάμε το ταψί.
(Την λαδόκολλα που χρησιμοποιήσαμε για τον τύλιγμα την αφαιρούμε)
Ανακατεύουμε το 1/4 της σάλτσας μουστάρδας με 1 κουταλιά μέλι και αλείφουμε μ΄ ένα πινέλο το ρολό.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία
Vasia B.
Μια γλυκιά καλημέρα από, μένα το ροό θα το φτιάξω γιατί φαίνεται πολύ νόστιμο και σίγουρα και στο σερβίρισμα θα είναι εντυπωσιακό μόλις κοπεί σε φέτες.
ReplyDeleteΓια πρώτη φορά έφτιαξα ρολο κιμά με αυγό πριν από λίγο καιρό μόλις πήγα να το γυρίσω μου διαλύθηκε,τι έκανα λάθος?
help!!
φιλάκια πολλά πολλά!!!
Να το και το μπιφτεκάκι που ονειρευόμουν χτες βράδυ....
ReplyDeleteΜμμμμμμμμμμμμμμ τι ωραία που θα μυρίζει!!
σήμερα ευτυχώς ήρθα νωρίς και θα πάρω μεγαλούτσικη; μερίδα!!!
Ααααχ ευχαριστούμε πολύ Βάσια για το ρολό ποίημα!!!
πολλά φιλιά
Vasia καλώς ήλθες σε αυτή την όμορφη παρέα!
ReplyDeleteΕίχα φτιάξει παλιότερα το ρολό της Ελενας με τυρί-ζαμπόν-μανιτάρια και είχαμε ενθουσιαστεί!
Θα δοκιμάσω και την δική σου γέμιση, πάντα μας αρέσει να δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό και νόστιμο.
Φαίνεται πολύ λαχταριστό και σίγουρα θα είναι νόστιμο με τόσα ωραία υλικά που έχεις βάλει! Εγώ φτιάχνω ένα αντίστοιχο ρολό μόνο που αντί για ένα μεγάλο φτιάχνω 4 μικρά (λεπτά, σαν μπαγκέτες) και βάζω μέσα ένα μπαστουνάκι τυρί φέτα. Γίνεται πολύ ωραίο και αυτό!
ReplyDeleteωραιότατο φαγάκι, γειά στα χέρια σου
ReplyDeleteΠολύ όμορφο το φαγητό σου Βάσια!
ReplyDeleteΑπό τα αγαπημένα μου!!
Πρωτότυπη η εκδοχή σου :)
Καλωσόρισες
Καλή σου μέρα
Thumbelina μου καλημέρα!!
ReplyDeleteΝα το φτιάξεις το ρολό και να προσέξεις το μείγμα σου να μην είναι πολύ μαλακό!
Η λαδόκολλα βοηθάει πολύ στο να το τυλίξεις και να το ακουμπήσεις μέσα στο ταψί.Όσο ψήνεται δεν το γυρίζεις,και όταν το βγάλεις το αφήνεις λίγο να κρυώσει για να το κόψεις.
Δεν σε ξέρω αν σε κάλυψα!!!!
Ότι άλλο στην διάθεση σου!!!
Φιλιά πολλά!!!!!
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteAmali μου είδες καμιά φορά που όταν θέλουμε κάτι πολύ γίνεται!!!!
ReplyDeleteΌριστε η μερίδα σου μεγάλη μεγάλη!!! χαχαχα!
Φιλιά πολλά!!
Ιουλία μου ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!!!
ReplyDeleteΕυχομαι όταν το φτιάξεις να σου αρέσει και αυτή η εκδοχή γεμιστού ρολού!!
Πολλά φιλιά!!
Amelie μου σίγουρα θα είναι πολύ ωραίο και με την φέτα!!!
ReplyDeleteΚαι βέβαια το να γίνουν μικρότερα και περισσότερα είναι μια πολύ καλή ιδέα!!!
Πολλά φιλιά!!!
Γαστεροπλήξ μου ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΧαίρομαι που σου αρέσει!!
Πολλά φιλιά!!!
Gvarvaki καλώς σας βρήκα!!
ReplyDeleteΣ'αυτή την εκδοχή τη διαφορά κάνει η σάλτσα μουστάρδας!!!
Χαίρομαι που σου αρέσει!!
Καλό σου απόγευμα!!
Εφτασα ακριβώς την ώρα του φαγητού, σερβίρομαι μια περιποιημένη μερίδα!!!
ReplyDeleteΒάσια μου πιστεύω κι εγώ ότι τη διαφορά την κάνει η σάλτσα μουστάρδας που φαίνεται εξαιρετική και βεβαίως θα την δοκιμάσω.
Φαντάζομαι εκτός από το ρολό, θα ταιριάζει ωραία και σε άλλα ψητά!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά!
Ρολόι η συνταγή του ρολό!! Καλή μας όρεξη σε όλους.
ReplyDeleteΒΑΣΙΑ ΜΟΥ SUPER ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.
ReplyDeleteΕΧΩ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
ΜΕΤΗ.
Αντε βρε Βάσια μου με τις ιδέες σου !!!!!!!!!!!!!! βλέπω ότι όλοι δοκιμάζουν το νόστιμο ρολό σου, φαντασου μέχρι και εγω η περίεργη που λεει και η Αμαλί (!!!!) θα το τσακιζα ευχαρίστως. Σίγουρα θα το φτιάξω και μάλιστα λίαν συντόμως!!
ReplyDeleteευχαριστούμε πολύ για την ιδέα και την συνταγή !!!
@ Μετη, τι ακουω παιδικό πάρτυ?? καλό κουράγιο φιλεναδίτσα μου !!!!!!!!!!!!!!!
φιλια πολλά !
πολύ νόστιμο φαίνεται.
ReplyDeleteθα το κανω λίαν συντόμως :))
Ρολό φτιάχνω με αυγά μπέικον καρότα πιπεριές, η ιδέα αυτής της γέμισης πολύ ενδιαφέρουσα.
ReplyDeleteΓια τη φίλη που λέει ότι της διαλύθηκε βασικό είναι να μην το γυρίσεις αλλά ακόμη πιο βασικό να πάει στο κάτω μέρος του ταψιού το μέρος που θα έχει γίνει η ένωση στο ρολό.
Έλενα μου σ' ευχαριστώ!!!!!
ReplyDeleteΟντως αυτή η σάλτσα ταιριάζει με όλα τα ψητά!
Καλό βράδυ,φιλιά !!
Phivo Nikolaide,εξαιτίας αυτής της καλής όρεξης τα κάνουμε όλα !!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!!
Μετάκι μου γλυκό αν είναι για παιδικό πάρτυ θα σου πρότεινα το ρολό της Ελενας!!!!!
ReplyDeleteΤα υλικά του είναι πιο σίγουρο ότι θα τα τιμήσουν τα μικρά!!
Καλό κουράγιο και πολλά φιλιά!!!
Μαράκι μου Μαριώ μου!!!!!!!!!
ReplyDeleteΕγω ευχαριστώ !!!
Ευελπιστώ όταν τελειώσω με τα δικά μου (ξέρεις)να μαγειρεύω εγω και συ να κάθεσαι και ν'απολαμβάνεις
Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!
Να το φτιάξεις Μαριλένα μου!
ReplyDeleteΕίναι πολύ βολικό δε για μπουφέ!!!
Φιλιά!!
Ξανθή μου όπως είπα η διαφορά είναι ουσιαστικά στη σάλτσα μουστάρδας!!
ReplyDeleteΑν το τύλιγμα του ρολού γίνει με την βοήθεια της λαδόκολλας χάνεται η ένωση του και έτσι δεν κινδυνεύει ν΄ανοίξει απο εκεί!
Καλό βράδυ,φιλιά!!!
βρε κορίτσια κρατήστε ένα κομματάκι και για μένα, μόλις μπήκα και ξελιγώθηκα η γυναίκα!
ReplyDeleteΝα πάρεις όσο θέλεις Betty μου!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!
Πολύ ωραίο το ρολό σου και μου αρέσει ιδιαίτερα η γέμιση του. Φαίνεται πεντανόστιμο με τη σάλτσα μουστάρδας και το μέλι! Ότι πρέπει για τα γιορτινά τραπέζια! Συγχαρητήρια!
ReplyDeleteΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ , Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ.
ReplyDeleteΒΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ 25ΑΡΙΑ ,ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΜΕΤΗ.
Kαλημέρα καλημέρα, αυτές οι όμορφες συνταγές σας πάντα είναι τόσο.... άψογες.
ReplyDeleteΠρέπει να πω πως το ρόλο νο1 το έχω φτιάξει ήδη και όλοι ξετρελλάθηκαν, γιατί όχι κι αυτό.
Να έχετε μια υπέροχη μέρα, φιλιά.
Delicious. This is something I don't make often enough.
ReplyDeleteBig mama σ' ευχαριστώ!!!
ReplyDeleteΑχ!αυτά τα γιορτινά τραπέζια τι έχουν να μας κάνουν!!
Το κακό είναι ότι έχω αρχίσει απο τώρα τις δοκιμές!!!(χαχαχα!!)
Καλό απόγευμα φιλιά!!!
ILive2LoveMe καλό απόγευμα θα πω τέτοια ώρα που κατάφερα να ανοίξω το P/C.
ReplyDeleteΣ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!
Πολλά φιλιά!!
Cupcakes.gr me too!!!
ReplyDeleteBut if you want to make something special,it is really delicious and impressive!!!
Υπέροχη συνταγή!!! Το έχω φτιάξει πέντε φορές μεχρι τώρα και όσοι το δοκιμάσανε μου ζητάνε να το ξαναφτιάξω! Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας.
ReplyDeleteΑνώνυμη φίλη μου,χαίρομαι ιδιαίτερα που το εχεις φτιάξει τόσες πολλές φορές και άρεσε σε όλους!!!!
ReplyDelete