
Άλλος προσθέτει ελιές, άλλος αρακά, άλλος σέλινο. Μέχρι και βραστά παντζάρια ή μπρόκολα έχω ακούσει ότι βάζουν.
Εγώ σας την δίνω όπως την φτιάχνω κι από κει και ύστερα περί ορέξεως…. Ότι θέλετε προσθέστε.
Τι θα χρειαστούμε
700 περίπου γρ. φιλέτο ψαριού ή μεγάλο ψάρι για βραστό
15-20 γαριδούλες
2 μέτριες πατάτες
2 μικρά καροτάκια
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
5-6 αγγουράκια πίκλες
1-2 κουταλιές κάπαρη
λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη
άνηθο μπόλικο
και για τη σάλτσα
500 ml μαγιονέζα (ένα μεσαίο βάζο)
2 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ (αν θέλετε)
χυμό λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
Στην εκτέλεση
Βράζουμε το ψάρι για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι να κρυώσει. Αφαιρούμε προσεκτικά κόκαλα και πέτσες. Βράζουμε τις γαρίδες, πατάτες και καρότα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια, την πιπεριά και τον άνηθο.
Σε σαλατιέρα βάζουμε το ψάρι και πάνω από αυτό τις γαρίδες. Από πάνω όλα τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά. Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Χωριστά ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την κέτσαπ και αλατοπίπερο. Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από την σάλτσα όλα.
Tip
Στο νερό που βράσατε το ψάρι, μπορείτε αφού το σουρώσετε καλά να προσθέσετε τις πατάτες και τα καρότα για να τα βράσετε εκεί, ένα κρεμμύδι και μερικά φύλλα δάφνης και να έχετε έτσι έναν ωραιότατο ζωμό ή να φτιάξετε μια νόστιμη ψαρόσουπα!
Καλή βδομάδα εύχομαι σε όλους!!
Ελενα, καλή και όμορφη βδομαδα να 'χουμε!
ReplyDeleteωραία και ελαφριά η συνταγή σας σήμερα.
από τις λίγες, που με εμπνέουν για ..ψαροφαγία.
φιλιά πολλά :))
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ReplyDeleteΨΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ..ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Καλημέρα Ελενάκι!
ReplyDeleteΚι εγώ φτιάχνω μια παρόμοια ψαροσαλάτα, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές σε κάποιο τραπέζι μου!
Δεν θυμάμαι τι άλλο βάζω, πρέπει να δω την συνταγή μου, αλλά θυμάμαι ότι βάζω αρκετό φρέσκο κρεμμυδάκι!
Καλή βδομάδα!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
ReplyDeleteΜμμμμ και αγαπώ τα ψαρικά. Ωραία ιδέα
ReplyDeleteΚαλό μήνα,
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε!!Με πολλές νόστιμες συνταγές!!
ReplyDeleteΠολύ ωραία η ψαροσαλάτα σου Έλενα μου και πολύ όμορφα γαρνιρισμένη!!
Θα προγραμματίσω να την φτιάξω μες τη βδομάδα!!
Πολλά φιλιά!!
Λατρεμένη η ψαροσαλάτα.
ReplyDeleteΠάνω κάτω έτσι την κάνω κι εγώ. Είτε σαν πλήρες γεύμα, είτε σε μπουφέ είναι ιδανική
sgr
Έλενα,βάζω ψαράκι χωρίς γαρίδες και θα γίνει τέλεια η σαλάτα μου!
ReplyDeleteΞέρεις μερικές φορές μου μένουν τα ψάρια της σούπας,οπότε μπορώ να την φτιάξω για συμπλήρωμα.
Καλή εβδομάδα-φιλιά!
Τι όμορφη εμφάνιση! Ψαροσαλάτα τρώμε ευτυχώς! Φαντάζομαι θα είναι νοστιμότατη! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteτι ωραία και πεντανόστιμη σαλάτα, δελεαστικότατη, εγώ βέβαια θα πάρω τη σουπίτσα, διότι είμαι χάλια με κόλλησαν τα παιδιά και από γεύση δεν καταλαβαίνω τίποτε, δυστυχώς!!!
ReplyDeleteγια ένα τσιπουράκι όμως δε λέω όχι με μια πηρουνιά σαλατίτσα, έτσι για να ανοίξει η μύτη!!!!!!!!!
αν και κανονικά θα πρέπει να τριφτώ και με τσίπουρο!!!!!!
τα εχει παίξει ο μπλόγγερ, μισή ώρα παιδεύομαι να στείλω ένα σχόλιο και στο τέλος με έβγαλε και ανώνυμη, φυσικά είδες τσιπουράκι, θα κατάλαβες πως δεν είμαι ανώνυμη αλκολική αλλά η γαστεροπλήξ!!!!!!
ReplyDeleteΈλενα μαζεύω ιδέες για τα Χριστούγεννα που θα έρθουν τα παιδιά μου.
ReplyDeleteΓια πες τι ψάρι βάζεις συνήθως;;
πολύ ωραία Ελενάκι μου !!! σίγουρα θα δοκιμάσω να την φτιάξω, μας αρέσουν πολύ ότι έχει σχέση με τα ψάρια !!!! και η σουπίτσα που προτείνεις είναι ότι πρέπει !!!
ReplyDeleteκαλή εβδομάδα και καλό μήνα σε ολους !!!
Υπέροχη , υπέροχη, αγαπημένη στη κυριολεξία, αντιγράφω και θα την κάνω προσεχώς.Εκέινη τη κέτσαπ θα αφαιρέσω γιατί δεν νοπμίζω οτι πάει, μαόλα τα άλλα υπέροχα.Μαγιονέζα κάνω μόνη μου!
ReplyDeleteμμμμμμμμ παρότι δεν είμαι φαν του ψαριού αυτή η ψαροσαλάτα μου έκανε κλικ....θα την δοκιμάσω απλά δεν θα βάλω κάπαρη γιατί δεν.....
ReplyDeleteΆσχετο....την πιατελίτσα αυτή σε σχήμα ψαράκι την έχω κι εγώ. Δεν είναι πολύ ωραίες;;;
Πολλά φιλιά!!! :))
Πολύ έξυπνη και νόστιμη ιδέα ειδικά για γιορτές ή πάρτυ..Ίσως αποφύγω τις πίκλες και τη κάπαρη.
ReplyDeleteΚαλό μήνα:)
Τι να πω τώρα τι να πώ;;;;
ReplyDeleteότι είναι φοβερή, ότι δεν έχω λόγια για το στολισμό ότι αυτά τα λεμονάκια εκεί πολύ μου τη σπάνε και θα τα αγνοήσω και θα την πέσω στα ψαράκια τι τι τι από όλα!!!!!!!!
μπράβο Λενιώ μας ευχαριστούμε και θα υιοθετήσω και την ιδέα της Ελένης για τα περισσευούμενα ψάρια (όταν...)
πολλά φιλιά
Εγώ σε ψάρια και θαλασσινά δε λέω ποτέ όχι!!!!!!!Θα πάρω όλο το μπολ μαζί με τις γαριδούλες!
ReplyDeleteΑχ Ελενάκι μου τέλεια η σαλάτα!!!
ReplyDeleteΠάντα έκανα σαλάτα με κοτόπουλο ή με διάφορα άλλα υλικά, ποτέ όμως δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να πετύχει μια τέτοια σαλάτα!!!!
Σίγουρα θα την δοκιμάσω γιατί μου φαίνεται ότι θα γίνει ανάρπαστη από τον Δημήτρη μου!!! Για την μικρή μου δεν το εγγυώμαι!!!!!!
Μπράβο όμως από ιδέες είστε αστέρια!!!!!
φιλιά πολλά σε όλες σας!!!!:))
καλή βδομάδα και καλό μήνα!!!!
Υ.Γ Μαράκι μου οι ελιές σου όλα τα λεφτά!!!!
τόσο υπέροχες και γυαλιστερές ελιές έχω χρόνια να δω!!!!
Ευγε!!!! Χίλια μπράβο!!!!
Και μια απορία, εσύ δηλαδή κάνεις 20 κιλά ελιές κάθε χρόνο?????
Μπράβο βρε νοικοκυρά μου εσύ!!!!!
Σας βγάζω το καπέλο, είστε όλες αστέρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μαριλενάκι μου, καλή βδομάδα και καλό μήνα να χουμε!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Καλημέρα Φωτεινή, καλό μήνα και σε σένα!
ReplyDeleteIoυλία μοπυ, όπως είπα, είναι μια σαλάτα που σηκώνει πολλές αλλαγές και προσθήκες.
ReplyDeleteΑλλά το κρεμμυδάκι απαραίτητο!
Φιλιά, καλή σου βδομάδα!
Σκρουτζάκο μου καλό σου μήνα!
ReplyDeleteΝα περνάς πολύ όμορφα!
Καλό μήνα Γλαρένια μου, φιλιά πολλά:))
ReplyDeleteΓεια σου Vasia μου, σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα και καλό μήνα να χουμε!
Λιζάκι!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΣε πεθύμησα βρε παλιοκόριτσο!!!
Ολα καλά??
Φιλιά στον Μιχαλάκη τον γλυκούλη!
Ελενάκι πολύ σωστά.
ReplyDeleteΑν θες να αξιοποιήσεις περισσεύματα ψαριού, είναι μια πολύ καλή λύση.
Ξέρω που δεν αγαπάς τις γαρίδες, παράλειψέ τες απλά.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Big mama μου γίνεται πολύ νόστιμη, εγώ την τρώω και σαν κυρίως γεύμα, όχι απλά σαν σαλάτα, είναι σούπερ πλήρες!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Γαστεροπλήξ χα χα χαααα!!
ReplyDeleteΚαι βέβαια σε κατάλαβα, διότι εκτός που είμαι έξυπνη (!!!!!) είδα και τα τσίπουρα!
Περαστικούλια εύχομαι, πολύ άσχημος καιρός για ιώσεις είναι η αλήθεια!
Ο blogger με παιδεύει και μένα πολύ τον τελευταίο καιρό!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ξανθή μου με το καλό να τα δεχτείς.
ReplyDeleteΚοκκινόψαρο βάζω συνήθως, αλλά και οποιοδήποτε ψάρι χωρίς πολλά κόκκαλα αν διαλέξεις μια χαρά θα είναι.
Καλή σου βδομάδα!
Καλό μήνα Μαράκι μου, καλή μας εβδομάδα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
γιαμ!!! καλέ στείλε λίγη κατά δω! αφού ξέρεις ότι μια τρέλα με το ψάρι την έχουμε...
ReplyDeleteγια την παρουσίαση δεν θα μιλήσω, μιλάει η φωτό μόνη της!
πολλά φιλιά...
Αχτιδούλα μου, λοιπόν όταν πρωτοέκανα την συνταγή, αυτή η κέτσαπ με παραξένεψε και μένα.
ReplyDeleteΤην έβαλα την πρώτη φορά, για να ακολουθήσω πιστά την συνταγή.
Εξακολουθώ και την βάζω όποτε την φτιάχνω.
Είναι πολύ λίγη η ποσότητα της μέσα σε 500 ml μαγιονέζας, απλά κάνει λίγο πιο "έντονη" την γευση της μαγιονέζας.
Γι αυτό την αναφέρω σαν προαιρετική.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Αστεράκι μου δεν τρως ψαράκι??
ReplyDeleteΑ α α!! θα σε μαλώσω!
Μέχρι και ο γιος μου - το γνωστό ... σκασμένο - ψάρι τρώει και παρατρώει!!
Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχω αυτή τη πιατελίτσα με 6 ασορτί ψαρένια πιατάκια!
Παμπάλαια είναι, όμως την έχω βολευτεί πολύ!
Εχω και άλλες ... ψαροπιατέλες, θα σας κάνω μελλοντικά επίδειξη;-)
Φιλιά!
Thumbelina σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΕιδικά αυτά τα δύο δεν θα τα αφαιρούσα με τίποτα, μας αρέσουν πολύ, αλλά περί ορέξεως ....
μπορείς να αφαιρέσεις ότι δεν σου ταιριάζει στην γεύση ή να προσθέσεις κάτι άλλο!
Καλή και όμορφη εβδομάδα εύχομαι!
Αμαλίτσα, μα είναι δυνατόν??
ReplyDeleteΜέχρι και το λεμονάτο ντεκόρ δεν θέλεις??
Περίμενε και καταφτάνει το λεμονογλυκό που σου έχω τάξει:PP
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Μπράβο βρε Λιλάκι, τι καλό κορίτσι είσαι συ!!!!!
ReplyDeleteΟλη η πιατέλα δική σου!!!
Φιλάκια!
Marian μου και σαν κυρίως φαγητό μπορείς να την κάνεις, είναι ένα πιάτο πολύ χορταστικό!
ReplyDeleteΑλλά ειδικά αν έχεις τραπέζι ή μπουφέ με θαλασσινά, γίνεται ανάρπαστη, γιατί ξεφεύγει από τις συνηθισμένες σαλάτες!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα και καλό μήνα να χουμε!
Οτι και αν προσθέσει εκαστος σιγουρα θα μου αρέσει γιατι ειμαι λάτρης οτιδήποτε εχει σχεση με αρκό και θάλασσα.
ReplyDeleteΚαλό μηνα
Αρης
Ωραία υλικά έχει η ψαροσαλάτα σου Έλενα. Ίσως να έβαζα λιγότερη μαγιονέζα.
ReplyDeleteΕλενά μου άλλη μια υπέροχη νοστιμιά από τα χεράκια σου!
ReplyDeleteΝα είσαι καλά,φιλιά,καλό μήνα και καλή εβδομάδα επίσης!
Αρη μου συμφωνώ μαζί σου, κι εμείς αγαπάμε όλα τα θαλασσινά και ψαρικά!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Κικίτσα μου δεν είναι πολλή΄για αυτή την ποσότητα ψαριού, ένα μεσαίο βαζάκι έβαλα.
ReplyDeleteΟμως σίγουρα μπορείς να βάλεις λιγότερη.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Καλό μήνα, καλή βδομάδα Σταυρούλα μου, φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΕλενάκι μου καταπληκτική η σαλάτα σου!!!
ReplyDeleteΜια τα υλικά που τα αγαπάμε, μια η παρουσίαση (δεν έχω λόγια) και μια η πιατελίτσα σου (έχω και εγώ το ίδιο σετ) ήρθαν και έδεσαν όλα μαζί!!
Τέλεια για μπουφέ θαλασσινών.
Φιλάκια :))
Υπέροχη, τέλεια η σαλάτα σου Λενιώ μου !!
ReplyDeleteΦιλιά
Καλό απόγευμα
Καλό μήνα και σε σένα