Λαχά ψητανικά δηλαδή ….. ψητά λαχανικά!!
Είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα!
Όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, 8 στις 10 φορές θα το παραγγείλω.
Είναι πεντανόστιμο, αλλά και πανεύκολο να το φτιάξουμε.
Χρειαζόμαστε:
καρότα
μελιτζάνες
πιπεριές κέρατο και πολύχρωμες
μανιτάρι
κολοκύθια (αυτή τη φορά δεν είχα να βάλω)
παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλοίδες
πιπέρι, αλάτι (με μέτρο)
λάδι
ξύδι μπαλσάμικο μαύρο
Πάμε να δούμε πως τα φτιάχνουμε:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, αλλά προσέχουμε να μην είναι άλλα χοντροκομμένα και άλλα λιγότερο γιατί ο χρόνος ψησίματος θα είναι για όλα o ίδιος.
Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα, ρίχνουμε λάδι ξύδι αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε όλα τα υλικά να πάνε παντού.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και βάζουμε τα λαχανικά μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα με αντιστάσεις (ανάλογα βέβαια και με το φούρνο μας)
Εμένα μου πήρε περίπου μισή ώρα.
Απολαμβάνουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λαδόξυδο..
Καλή μας όρεξη!!!
Αμαλία
Πολύ ωραία τα ψητά λαχανικά...κι εμένα μου αρέσουν πολύ και τα κάνω συνήθως στη ηλ.ψηστιέρα οταν ψήνω μπριζόλες ή κοτόπουλο.Θα δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο γιατι με μπαλσαμικο ψητα δεν τα εχω κανει.Καλημέρα!
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου καλή σου μερα, σήμερα θα τιμήσω το πιάτο σου όπως του αρμόζει!!! μου αρέσουν πάρα - πάρα πολύ και τα φτιάχνω πολύ συχνά με τον τρόπο που περιγράφεςι, μόνο που το μπαλσαμικό το ρίχνω αφού τα ψήσω καθώς επίσης στο τέλος τρίβω και λίγο πιπέρι φρέσκο. ειναι υπέροχα !!
ReplyDeleteπαίρνω την μεριδούλα μου για το μεσημέρι και φεύγω !!!!
φιλια πολλά
Τα ψητά λαχανικά είναι από τα αγαπημένα μου! Να κάνω μία διευκρινιστική ερώτηση: λαδόξυδο βάζω και πριν τα ψήσω και μετά? Επίσης, αν θέλω να τα σερβίρω το βράδυ, μπορώ να τα κάνω από το πρωί ή θα πρέπει να τα ψήσω εκείνη την ώρα?
ReplyDeleteΑμαλία από τα πολύ όμορφα πιάτα,που μας προσφέρεις!Μ΄αρέσουν πολύ!Την προετοιμασία για το ψήσιμο τη βρίσκω τέλεια,θα τους δίνει ιδιαίτερη γεύση.
ReplyDeleteΦιλιά!
ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ .
ReplyDeleteΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΞΥΜΕΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙ.ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΛΑΔΙ) ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ.
ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΦΙΛΙΑ
ΜΕΤΗ.
Και εγώ πάντα τα παραγγέλνω όταν βγούμε έξω, αλλά στο σπίτι, δεν ξέρω γιατί δεν τα φτιάχνω! Καιρός να αρχίσω τώρα γιατί κάτι ψηλές χοληστερίνες και τριγλυκερίδια μπήκανε στο σπιτικό μας!
ReplyDeleteΑμαλία μου, αγαπημένο πιάτο τα ψητά λαχανικά!!Τα ψήνω συνήθως στα κάρβουνα όταν πρόκειται να ψήσω κρέας!Δεν τα έχω ψήσει ποτέ στο φούρνο και μου έδωσες ωραία ιδέα!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!!
Ηρθαμε για εφοδιασμό εν όψει ΣΚ.
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ και πολλά αστρολογικά νόστιμα φιλιά.
τώρα εγώ φταίω να ζητήσω κρασοκατάνυξη; έστω ένα ουζάκι, ένα τσιπουράκι!!!!
ReplyDeleteμε το ζυμωτό μου ψωμάκι θα φάω ένα ταψί
Kι εγώ μέσα και στα ψητά λαχανικά και στην κρασοκατάνυξη!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΑπ΄τα αγαπημένα μου,τα φτιάχνω σε ηλεκτρική ψησταριά....δοκίμασε να τα βάλεις πάνω σε πίτσα!
ReplyDeleteκαλώς σε βρήκα :)
Κι εγώ, κι εγώ!!
ReplyDeleteΕ, ας μην τρωγοπίνουν μόνες τους η Γαστεροπλήξ και η Λίλα, δεν είναι σωστό;-)
Το ζυμωτό ψωμάκι το βάζει όπως είδα η Γαστεροπλήξ,τα ψητά λαχανικά εσύ, εγώ και η Λίλα θα βάλουμε κλασικά τις λαμπερές μας παρουσίες:PPP
Μα φυσικά, Αμαλίτσα μυρίζει η συνταγή!!!
ReplyDeleteΤέτοια πολυχρωμία,ειδικά η τελευταία φωτο, τι να πω Αμαλίτσα μου!!!!
Αν και φαγωμένη μου άνοιξες την όρεξη και φυσικά με γύρισες πίσω στο καλοκαιράκι!!!!!
να είσαι καλά με τις ξεσηκωτικές σου προτάσεις!!!!
φιλιά πολλά σε όλες!:))
Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!
Κλέβω μπουκιά γιατί έχω λιγούρα και πολύ μ' αρέσουνε!!!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Ωραία πρόταση υγειηνή, νόστιμη, εύκολη και ευπαρουσίαστη.
ReplyDeleteΜου αρέσουν πολύ.
Καλό βράδυ κορίτσια.
Αυτό το κόλπο με το μπαλσάμικο πριν τα ψήσω δεν το ήξερα, ευτυχώς που έχω και εσάς, μερικά μαθήματα ακόμη δίπλα σας και θα γίνω μαγείρισσα στη T.V.
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!!!
πολυαγαπημένα τα ψητά λαχανικά, στο τέλος τα περιχύνω κι εγώ με μπαλσάμικο που το έχω χτυπήσει με ελαιόλαδο και αλατάκι... μμμ...μούρλια είναι τα άτιμα...
ReplyDeleteκαλό σ/κ
Τα ψητά λαχανικά είναι τα αγαπημένα μου!
ReplyDeleteΜμμμμ pandora πολύ ωραία ιδέα και η ηλ. ψηστιέρα!!!
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Γεια σου Μαράκι μου,
ReplyDeleteγια δοκίμασε το και από πριν, μαραίνονται και ψήνονται μαζί του και παίρνουν εξτρά γεύση από το ξυδάκι, και μετά ρίχνεις πάλι...
Πάρε όση μεριδάρα θες εεεε;;;
πολλά πολλά φιλιά
Amelie,
ReplyDeleteναι όπως είπα και της Μαρίας, βάζω λαδόξυδο και πριν και μετά για να ψιλομαραθούν και να ψηθούν μαζί με το ξύδι, να έχει πιο έντονη γεύση...
Τώρα για το χρόνο που θα τα φτιάξεις, μάλλον είναι θέμα γούστου, εγώ τα τρώω άνετα και την επόμενη μέρα (όταν περισσεύουν)οπότε μάλλον μπορείς. Βάλτα καλού κακου, σε μία λαδόκολλά πριν τα ξαναζεστάνεις για να μην χάσουν τα υγρά τους και στεγνώσουν
πολλά φιλιά
Μπράβο ρε συ Ελένη ακριβώς αυτό τους δίνει μία ιδιαίτερη γεύση..
ReplyDeleteπολά φιλιά
Μετάκι μου έχεις δίκιο, πάει τέλεια με τα λαχανικά, και με τις σαλάτες, με τη διαφορά ότι προτιμώ να το φτιάχνω μόνη με δικό μας μέλι....
ReplyDeleteπολλά φιλιά
big mama καιρός να αρχίσεις, όχι μόνο για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες που έχεις, αλλά επειδή σας αρέσουν πολύ
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
Ααααχ βρε Βάσια τι ωραία που είναι στα κάρβουνα και μετά το κρέας που παίρνουν τη μυρωδιά του, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, οπότε καταφεύγουμε στο φούρνο...
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
Αστροσυμμορίτες πάρτε πάρτε υπάρχει μπόλικο...
ReplyDeleteπολλά φιλιά
γ. αααααααχ και ζεστό χωμί και κρασί και τσίπουρο και κάνει και κρύο έξω, σταφύδες θα γίνουμε πάλ, αλλά δεν πειράζει αξίζει!!!!!!
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Λιλούκω έλα έλα σου έχουμε κρατήσει θέση!!!!!!!
ReplyDeleteπολλα΄φιλιά
Και λοιπόν;E allora? αααααα εσύ το χοντραίνεις το ζήτημα!!! Αλλά αφού έτσι το θέλησες να γίνει έτσι θα γίνει!!!!!! Θα τα βάλω και σε πίτσα
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
Λενιώ μου έλα σου έχω κρατήσει μία θέση και εσένα δίπλα μου, πρόσεχε όμως μην στραβωθούμε από την πολύ τη λάμψη εεεε;;; ;)
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
marian ξεσηκωτικές προτάσεις πολύ μου άρεσε αυτό!!!!!!
ReplyDeleteσε ευχαριστώ πολύ...
πολ΄λα πολλά φιλιά
καλό υπόλοιπο Σκ και σε εσένα
τρελοτουρίστρια μου όχι μόνο μπουκιά πάρε ολόκληρο το πιάτο!!!!!!
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
Thalassenia με το ωραίο όνομα,
ReplyDeleteευχαριστώ πολύ
πολλά φιλιά
καλό Σκ
thumbelina θα με πάρεις να κάνω το "sous chef" (ελπίζω να το έχω γράψει σωστά γιατί η Ζάμπι καραδοκεί...)
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
Μπεττάκι όντως όπως είπα στην αρχή μούρλια είναι...
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά
κικη μου και εμένα και εμένα!!!!
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ και πολλά φιλιά
Amali είναι μια απ΄τις κλασικές ιταλικές πίτσες Ortolana (ορτολάνα) και απ΄τις αγαπημένες μου το καλοκαίρι (Ιταλία ζω)
ReplyDeleteΣτο ζυμάρι ντοματοχύμο,μοτσαρέλα και μετά από πάνω τα λαχανικά που΄χεις φτιάξει στο γκριλ κολοκύθι,μελιτζάνα και πιπεριά.
Καλό βράδυ!!!!!
Απλό και όμορφο και λαχταριστό και υγειηνό..όλα σε ένα!
ReplyDeleteΑ!!! βλέπω πως επέστρεψα στο κατάλληλο φαγητό! Τρελλαίνομαι για ψητά λαχανικά και ιδίως με μπόλικα μανιτάρια!!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα κορίτσια! Μου λείψατε!
E allora aspetta: alla una alla due alla tre....... pizza Ortolana!!!!!!!
ReplyDeleteΗ Ιταλία είναι ο αγαπημένος μου προορισμός και μιας και αυτή την περίοδο αδυνατώ να την επισκεφτώ, θα φτιάξω την πίτσα που μας προτείνεις για να παρηγορηθώ....ήδη μία φίλη φρόντισε ια μένα μου βρήκε τη συνταγή και μου την έστειλε...αναμείνατε!!!!!!!
mille baci e buona notte
Ναι αχτίδα μου όλα σε ένα νοικοκυρεμένα!!!!!
ReplyDeleteκαλό βράδυ
Καλώς την, άντε βρε Ειρηνάκι που είσαι και μας έλειψες...
ReplyDeleteείδες σου φτιάξαμε το κατάλληλο φαγητό
πολλά φιλιά
Poses thermides exoun??
ReplyDeletePoses thermides exoun??
ReplyDelete