Thursday 19 November 2009

Τούρτα κέικ

Από σήμερα έχουμε ένα καινούριο μέλος στην παρέα μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες γι αυτό, την Κάλλια.
Η Κάλλια είναι φίλη από παλιά, κάποιες από εμάς βρεθήκαμε μαζί της για ένα διάστημα σε κάποιο άλλο μαγειρικό blog.
Πιστεύουμε πως πραγματικά θα απολαύσετε τις συνταγές της, που είναι η μια καλύτερη από την άλλη.
Για αρχή, μας κερνάει την περίφημη τούρτα-κέικ της.

Υλικά
6 αυγά
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ½ κούπες του τσαγιού ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
επιπλέον
1 κρέμα γάλακτος
1 garni
αμυγδαλάκι φιλέ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και τις βανίλιες.Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 175 οC για περίπου μία ώρα. Δοκιμάζουμε με τη γνωστή μέθοδο του μαχαιριού για να δούμε αν έχει στεγνώσει. Φουσκώνει υπερβολικά πολύ. Μην το φοβηθείτε. Πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο θα ξεφουσκώσει αρκετά.Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και χωρίς να ανακατεύουμε βράζουμε για πέντε λεπτά. Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε χλιαρό.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι με προσοχή.
Σε αυτή τη φάση είναι καλύτερα το γλυκό να μείνει στο ψυγείο για μία νύχτα. Αν βιάζεστε απλά αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά. Αν δεν βιάζεστε, την επόμενη γυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα, το κόβετε οριζόντια στη μέση και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος την οποία έχετε χτυπήσει στο μίξερ να πήξει (χωρίς προσθήκη ζάχαρης).
Τέλος, χτυπάτε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύπτετε το γλυκό κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι (όπως φαίνεται στην αρχική φωτογραφία).
Γαρνίρουμε με αμυγδαλάκι φιλέ.
Κάλλια

30 comments:

  1. Κάλλια καλώς όρισες, για να λένε τα κορίτσια ότι οι συνταγές σου είναι η μια καλύτερη από την άλλη, έτσι θα είναι, περιμένουμε ωραία πράγματα λοιπόν!
    Ηθελα να σε ρωτήσω, κρέμα γάλακτος εννοείς μικρή?
    Των 250 ml?
    Μου αρέσει που το κέικ σου είναι σιροπιαστό και με γέμιση κρέμας και θέλω να το κάνω.

    ReplyDelete
  2. καλώς όρισες Κάλλια, με γλυκάκι για να μας καλοπιάσεις; χαχαχα!!!
    κεκάκι δε θα το έλεγα βέβαια, παντεσπάνι σε φόρμα του κέικ ναι, αλλά με τοσο σιρόπι και κακό, και με τη σαντιγί του, τα αμυγδαλάκια του, όπως κι αν το βαπτίσουμε, το αποτέλεσμα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που δύσκολα του αντιστέκεται κανείς, οπότε εγώ θα πάρω μια περιποιημένη μερίδα μιας και ήρθα από τους πρώτους, να ξεκινήσω γλυκά-γλυκά τη μέρα μου

    ReplyDelete
  3. Kάλλια μου καλώς ήρθες και καλά μαγειρέματα, χχιχιχιχιχι!!! είναι μεγάλη η χαρά μας που μετά απο τοσο καιρό είμαστε πάλι μαζί !!!! το Λενιώ μας ειναι φαν αυτης της τούρτας σου, την έχει φτιάξει πολλές φορές. Θα πάρω και εγω μεγάλο κομμάτι σήμερα γιατι την βλέπω καμαρωτή-καμαρωτή και είναι σαν να μου κλείνει το μάτι!!

    Κάλλια μου σ'ευχαριστούμε που είσαι στην παρέα μας !!!!

    φιλια στα μωράκια σου !!

    καλή σου μέρα

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα και καλωσόρισες στη blogoγειτονιά μας Κάλλια.
    Το κέρασμά σου απίθανο, ότι πρέπει για πρώτη μέρα, για καλωσόρισμα.
    Παίρνω κι εγω την μερίδα μου και φεύγω για δουλειές!!!
    Καλή συνέχεια :)))

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα Κάλλια
    φοβερό γλυκάκι, πάντα τέτοια,
    καλή αρχή, καλά μαγειρέματα.
    ΜΕΤΗ

    ReplyDelete
  6. Κάλλια καλημέραααααααααααααα

    λοιπόν εγώ με τα γλυκά εδώ και αρκετό καιρό έχουμε χωρίσει και είμαστε σε διάσταση, απλώς δεν τα βρίσκαμε, αλλά για το χατίρι σου και επειδή είναι η πρώτη σου μερα στο συγκεκριμένο blog θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα πάρω ένα πολύυυυυ μεγάλο κομμάτι!!!!

    καλώς μας όρισες και πολλά πολλά φιλια

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα Κάλλια!!!!
    Καλώς όρισες στην παρέα μας και καλά μαγειρέματα!!!!
    Εγω είμαι καινούργιο μέλος (μόλις ενός μηνός)και σου εύχομαι τα καλύτερα απο καρδιάς!!!!!!!!!!!
    Υπέροχο το γλυκάκι σου σήμερα θα πάρω όπωσδήποτε ένα κομμάτι!!!!!
    Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Αμαλίτσα μου, κοριτσακι μου μην πιεζεσαι, δώστο μου εμένα το κομμάτι σου, που δεν έχω τέτοια προβλήματα !!!! χιχιχιχιχιχι!!!

    ReplyDelete
  9. Κάλλια καλημέρα
    Καλως ηρθες στην μπλογκοπαρέα
    Υπέροχη η συνταγή σου
    Φανταζομαι τι μας περιμένει στη συνέχεια

    Καλημέρα και φιλιά σε όλες

    ReplyDelete
  10. Έλα βρε Μαράκι, τι είναι αυτά που λες θα το φάω να την προσβάλλω την κοπέλα, τι γνώμη θα σχηματίσει για εμένα....

    πολλά πολλά φιλιά

    (έλα Μαρί πάρτο στα κρυφά στο έχω σε χαρτοπετσέτα πάρτο γρήγορα μη μας δουν...χιχιχιχιχιχι)

    ReplyDelete
  11. ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ReplyDelete
  12. πεινάωωω
    (μόλις έκανα το δεύτερο ξύπνημα, γι' αυτό καλέ :ΡΡ)

    καλώς την Κάλλια :))

    ReplyDelete
  13. Πολύ ωραίο Κάλλια. Δείχνει αφράτο και απαλό.

    ReplyDelete
  14. Kάλλια, λάτρεψα ήδη τη πρώτη σου συνταγή, φαντάσου τι θα γίνει με τις επόμενες!!!!
    φιλιά πολλά!
    έχεις πολύ όμορφο όνομα:)

    ReplyDelete
  15. Τι γλυκό κέρασμα είναι αυτό? Καλωσόρισες Κάλλια με τα ωραία γλυκά σου!

    ReplyDelete
  16. καλως ηρθες στην παρεα μας Καλλια, ευχομαι να περνας καλα μαζι μας. οσο για το κερασμα εννοείτε οτι θα παρω, φαινεται... νοστιμοτατο!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. Nα καλοσωρίσω κι εγώ την Κάλλια, χαίρομαι ιδιαίτερα που την έχουμε στην παρέα μας!!!
    Οσο για την τούρτα-κέικ, θα σας πω ότι την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές, είναι το κάτι άλλο!!!
    Πιστεύω ότι θα σας ενθουσιάσει αν την φτιάξετε!!
    Από τα νοστιμότερα γλυκάκια!

    ReplyDelete
  18. Κάλλια καλοσώρισες! Το γλυκάκι απίθανο και εύκολο σχετικά! Παίρνω και εγώ το κέρασμα μου!

    ReplyDelete
  19. Καλορίζικη Κάλλια! Αστέρι, όπως και η υπόλοιπη παρέα σε βρίσκω. Μακάρι να ήμουν στο μισό άξια όπως εσείς :))
    Πολλά φιλάκια σ΄ όλες σας!!

    ReplyDelete
  20. Γιάμιιιιιιιιιιιιιιιι και σκεφτόμουν να φτιάξω ένα κεκάκι βανίλιας με royal frosting για επικάλυψη :)) βουτάω 2-3-4-5 κομμάτια και την κάνω :-)
    Φιλιά

    ReplyDelete
  21. Ουαουουουυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!
    Ποπο και ήθελα ενα γλυκάκι τώρα με το καφεδάκι μου!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο Κάλλια!!!
    Καλώσόρισες στην παρέα μας!!!!!
    Και αν κρίνω από το γλυκό του καλωσορίσματος η συνέχεια έπεται εντυπωσιακότατη!!!!!!

    Παίρνω κομματάκι για τον καφέ μου!!!!(να πάρω δύο;;;;)
    Πήρα και φεύγω!!!
    φιλάκια πολλά σε όλες!!!!
    καλό απόγευμα!!:))

    ReplyDelete
  22. Γεια σου Κάλλια.
    Καλωσόρισες!!!
    Πολύ εντυπωσιακή η τούρτα σου και θα τη φτιάξω στην πρώτη ευκαιρία.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  23. Μαριαννάκι! α α θα σε μαλώσω, άσε το άλλο κομμάτι που έκλεψες, σε είδα !!!!!! μην κάνεις την χαζούλα, άστο κάτω σου είπα, γιατί θα αρχίσει να ποναει η μέση σου!!! ξέρεις τι εννοώ !!! καλά τι συζήτηση ήταν και αυτή στο τουρσί της Βάσιας, τα διαβασα -έστω και καθυστερημένα και εκλαιγα απο τα γέλια !!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχχααχαχα!!!

    καλό απόγευμα παιδιά !!!

    ReplyDelete
  24. Κορίτσια εγώ πάντως το ξανατονίζω, πρόβλημα μέσης δεν έχω, ο λόγος γνωστός, ειμαι στο άνθος της ηλικίας μου και δεν έχω ανάγκη:P

    Η Κάλλια θα μπει αργότερα να απαντήσει στα σχόλια, είναι μωρομανούλα και η κορούλα της φυσικά προηγείται!!!

    ReplyDelete
  25. Καλώς ήρθες Κάλλια!
    Μπήκες δυναμικά βλέπω και έχεις σκοπό να μας καταπλήξεις!
    Καλή αρχή λοιπόν, θα σε παρακολουθώ από κοντά!

    ReplyDelete
  26. Καλώς όρισες η Κάλλια!! :)

    ReplyDelete
  27. Σας ευχαριστώ όλους και όλες. Συγνώμη για την καθυστέρηση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που είμαι μέλος σ΄ αυτό το μπλογκ. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την Έλενα που μου πρότεινε να είμαι μέλος. Θα είμαι ξανά σύντομα κοντά σας για να απαντήσω στις όποιες απορίες σας και με καινούργιες συντάγες.
    Ευχαριστώ και πάλι... ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
    Κάλλια

    ReplyDelete
  28. Είδα πως η μόνη απορία είναι της Ιουλίας για το μέγεθος της κρέμας. Ιουλία ναι η κρέμα είναι των 250ml.
    Κάλλια

    ReplyDelete