Tuesday, 19 January 2010

Σουφλέ ψωμιού

Φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρετε αυτό το νόστιμο "μαμαδίστικο" σουφλέ.
Το αγαπημένο μας σουφλέ όταν ήμασταν πιτσιρίκια.
Γίνεται με φέτες από ψωμί του τοστ, χωρίς την κόρα και ετοιμάζεται πανεύκολα.
Αν είστε σε φάση δίαιτας βέβαια δεν σας το συνιστούμε, γιατί από θερμίδες .... καλά πάει!!!
Άντε, έστω δοκιμάστε ένα κομματάκι, γιατί αλλιώς εσείς θα χάσετε!!
Θα σας δώσουμε μάλιστα δύο παραλλαγές!
Διαλέγετε και παίρνετε!!
Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε και τις δύο, είναι πεντανόστιμες!

Σουφλέ ψωμιού από την ΈλεναΧρειαζόμαστε:
ένα μεγάλο πακέτο ψωμί τοστ χωρίς την κόρα (περίπου 24 φέτες χρειαζόμαστε)
15 φέτες τυρί του τοστ
15 φέτες ζαμπόν
250 γρ, τυρί ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. τυρί έμμενταλ ή γκούντα τριμμένο
2 κούπες γάλα
2 μικρές κρέμες γάλακτος (των 200 ml η κάθε μία)
2 αυγά
πιπεράκι
Πάμε να το φτιάξουμε
Χρειαζόμαστε ένα πυρέξ μεγάλο και βαθύ.
Βουτυρώνουμε τον πάτο του πυρέξ πολύ καλά και τον στρώνουμε με φέτες ψωμιού.
Από πάνω απλώνουμε πρώτα φέτες τυρί του τοστ και μετά φέτες ζαμπόν.
Ανακατεύουμε τα δύο είδη τριμμένων τυριών και πασπαλίζουμε την μισή ποσότητα πάνω από τα υλικά στο πυρέξ.
Συνεχίζουμε με μία δεύτερη στρώση ψωμί, την οποία όμως βρέχουμε με την μία κούπα γάλα.
Πάνω από το ψωμί, κατά τα γνωστά απλώνουμε φέτες τυρί και φέτες ζαμπόν.
Μια τρίτη και τελευταία στρώση με ψωμί, την οποία βρέχουμε με την δεύτερη κούπα γάλα.
Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά, τα οποία πρέπει να καλύψουν καλά όλη την επιφάνεια του σουφλέ.
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος με τα αυγά και λίγο πιπεράκι και απλώνουμε το μείγμα πάνω από όλα τα υλικά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα.
Όταν βγει από τον φούρνο, δεν το κόβουμε αμέσως σε κομμάτια. Κάνουμε υπομονή για 20-30 λεπτά και μετά το απολαμβάνουμε.
Είναι απλά υπέροχο!!
Καλή επιτυχία.
Έλενα

Σουφλέ ψωμιού από την Vasia B.Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1/4 τυρί φέτα
1/4 edam
1/4 gouda
1/4 ζαμπόν
8 αυγά
1 λίτρο γάλα (αφαιρέστε από το λίτρο 1 φλυτζ. του καφέ)
1 κουταλιά βιτάμ
Πως το φτιάχνουμε :
Σ΄ ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ.
Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα.
Περιχύνουμε τα ψωμιά με το μείγμα αυγών - γάλατος και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν όσο γίνεται.
Κόβουμε σε κύβους τα τυριά και το ζαμπόν.
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ και αρχίζουμε να τοποθετούμε μία στρώση μουλιασμένες φέτες τοστ μια στρώση τα κομμένα τυριά και ζαμπόν και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
Αν μας περισσέψει στο μπολ μείγμα γάλατος-αυγών το ρίχνουμε στο τέλος από πάνω.
Λίγο πριν το φουρνίσουμε, βάζουμε από πάνω μια κουταλιά βούτυρο βιτάμ.
Το τοποθετούμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου, από κάτω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1/2-3/4 της ώρας.
Μόλις φουσκώσει και ροδίσει είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία
Vasia B.

74 comments:

  1. Καλημέρα! Αυτό το σουφλέ είναι το αγαπημένο μου, θυμίζει παιδικά πάρτυ από τα νιάτα μου! Είναι πεντανόστιμο! Εγώ το κάνω περίπου όπως περιγράφετε αλλά πρώτα στρώνω όλα τα "στεγνά υλικά" και μετά χτυπάω τα αυγά και το γάλα, ρίχνω το μίγμα προσεκτικά στο ταψί να πάει παντού, το αφήνω περίπου 1 ώρα να απορροφηθούν και μετά το ψήνω. Μακάρι να είχαμε ένα κομματάκι τώρα, με όποιο τρόπο και αν το φτιάχνει κανείς!!!

    ReplyDelete
  2. Για τέτοια λιχουδιά ας πάει περίπατο η δίαιτα! Θα πάρω και απο τα δυο για δοκιμά!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ReplyDelete
  3. Κορίτσια,πολύ νόστιμο φαγάκι κι ας είναι φουλ σε λιπαρά και θερμίδες!
    Κι εγώ το αφήνω στο ψυγείο,πολλές φορές δε το ετοιμάζω από το βράδυ.Λόγω χρόνου το πρωί-δεν ξυπνάμε πρωί πρωί-δεν καθυστερώ με την προετοιμασία.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα......
    εγώ τώρα να πω ότι δεν το ήξερα, δεν το έχω φάει και δεν το έχω φτιάξει ποτέςςςςς ή θα με πάρετε με τις σφαλιάρες!!!!!
    Παρόλα αυτά να πειράξω λίγο και τη Βάσια μας, αυτή η κουταλιά βήτα τι ακριβώς είναι και σε ποια μαγαζιά τη βρίσκω;;;;;χιχιχιχιχι που λέει και η Μαριώ μας...
    προφανώς εννοείς βιτάμ και θα το διορθώσει το Λενιώ μας, όταν την ελευθερώσουν τα σκεπάσματα που την κρατούν όμηρο...

    πολλά πολλά (δις γιατί είστε δυο) φιλιά
    και την καλημέρα μου σε όλους...

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα χρυσοχέρες!!
    Με έχετε σώσει λέμε!!
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  6. Καταφέρατε να με κάνετε να λιγουρεύομαι, πρωί πρωί και μάλιστα εις διπλούν! Ντροπή σας;-)

    ReplyDelete
  7. Πω πω τι μου θυμήσατε τώρα... έχω χρόνια να το κάνω. Κι εγώ σαν την Amelie το φτιάχνω απλά προσθέτω και λίγη μουστάρδα στη μύτη του μαχαιριού.
    Μιαμ χρυσοχέρες μου
    sgr

    ReplyDelete
  8. στις γιορτες παντα κατεχει την πρωτη θεση του μπουφε, αγαπημενο πολυ αγαπημενο !

    ReplyDelete
  9. Κορίτσια γράψατε για μιαν ακόμη φορά, μπράβο σας!
    Χρόνια έχω να το κάνω,έχω χάσει και την συνταγή, το είχα ξεχάσει, την νοστιμιά του όμως την θυμάμαι πολύ καλά!
    Ευτυχώς χάρη σε σας το ξαναθυμήθηκα.

    ReplyDelete
  10. Ωραιότατο. Η δική μου εκδοχή πλησιάζει σε αυτή της Βάσιας αλλά με λιγότερα αυγά. Ενίοτε μου αρέσει να προσθέτω και μπέηκον.

    ReplyDelete
  11. Καλημερα,μα τι πειρασμος ειναι αυτος σημερα;
    Εχω χρονια να το φτιαξω(να το φτιαξω οχι να το φαω rich and famous σε προλαβα!!!!!χι χι χι) και το πεθυμησα με το
    λατρευτο σας post,θα το επιχειρησω λιαν συντομως!!!Τελειες και οι δυο εκδοχες.

    Many Kisses
    Alma Libre,

    ReplyDelete
  12. Μπραβο κοριτσαρες μου πολυ ωραια φαινονται τα σουφλεδακια σας αλλα να κατι που παρολο που ειμαι παμφαγο δεν ..................
    Πολλα αβγα κοριτσια , και το μοναδικο πραγμα που δεν τρωω ειναι το αβγο.
    Φιλακια πολλα.
    Καλημερα.

    ReplyDelete
  13. VASIA, ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. Μμμμ.... βλέπω δε λέμε κανείς ΜΑΣ όχι...
    :-)))

    ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete
  15. Καλημέρα Έλενα και Βάσια.
    Είναι από τις πολύ λίγες φορές που όχι μόνο ξέρω να φτιάχνω τη συνταγή σας, αλλά έχει καταντήσει και classic να περιλαμβάνεται στο τραπέζι μας όταν καλούμε φίλους.
    Και οι δύο παραλλαγές σας είναι πολύ ωραίες, αλλά μάλλον η δική μου εκδοχή μοιάζει με της αγαπημένης μου Amelie.
    Eγώ πάλι βάζω σε ένα μπωλ γάλα και εκεί βουτάω για να μουλιάσουν τις φέτες ψωμιού χωρίς κόρα. Προτιμώ να είναι με γεύση καλαμποκιού, γιατί γίνεται πιο νόστιμο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Αφού λοιπόν στρώσω τις φέτες ψωμιού στο πυρέξ, βάζω από πάνω 3 ειδών τριμμένο κίτρινο τυρί και μετά επαναλαμβάνω άλλη μία στρώση ψωμί και τυριά. Από πάνω χτυπάω ένα αυγό με λίγο πιπέρι και περιχύνω το πυρέξ. Βάζω μια στρώση από φέτες ζαμπόν και από πάνω στρώνω το υπόλοιπο τυρί με 1 κρέμα γάλακτος αραιωμένη με γάλα. Φυσικά το σερβίρω ζεστό και τα κουτάλια παίρνουν φωτιά και η ζυγαριά μας ανεβάζει το σκορ ;-)

    Πολλά φιλιά και ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

    ReplyDelete
  16. Amelie εχεις δίκιο, σε πολλά πάρτυ το συνηθίζαμε το σουφλεδάκι, τελικά ανακαλύπτουμε ένα σωρό νόστιμες παραλλαγές του.
    Κι εγώ στο τέλος τα περιχύνω όλα τα υλικά με αυγά και κρέμα γάλακτος, αλλά και η εκδοχή της Βάσιας μου αρέσει πολύ και θα την δοκιμάσω κι αυτήν!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  17. Λίλα μας επιβάλλεται να πάρεις και από τα δύο, και την Δευτέρα ξεκινάμε κανονικά την δίαιτα:P
    Φιλιάααα!!

    ReplyDelete
  18. Ελενάκι, ξέρω ότι είσαι κι εσύ του ... σωματείου, όσον αφορά το πρωινό ξύπνημα χα χα χα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  19. Αμαλίτσα σοβαρά??
    Δεν το έχεις δοκιμάσει??
    Τότε πρέπει να τα δοκιμάσεις και τα δύο οπωσδήποτε!!!
    Φιλιά εις διπλούν (και για την Βάσια, μέχρι να εμφανιστεί;-)

    ReplyDelete
  20. Καλημέρα συμμοριτάκια!!
    Θέλω να ρωτήσω, όλα αυτά τα υπέροχα που αναμένονται για τα ψαράκια το 2010, πότε αρχίζουν??
    Αφού εμείς δεν έχουμε ανάδρομο Ερμή, υποτίθεται όλα καλά θα μας πάνε, άντε να ξεκινάνε τα καλά, γιατί έχω βάλει στο μάτι κι εκείνο το συνολάκι που λέγαμε;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Big mama, ντροπή μας και ξανά ντροπή μας χα χα χα!
    Δηλαδή, η Vasia πρέπει να ντρέπεται πιο πολύ νομίζω:P
    Φιλιάααα!

    ReplyDelete
  22. Λιζάκι, ωραία ιδέα η μουστάρδα!!!
    Τελικά όπως είπα, ένα σωρό παραλλαγές προκύπτουν από το σουφλέ αυτό, η μια πιο νόστιμη από την άλλη!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. Ασπα μου, πραγματικά σε μπουφέ σε βγάζει ασπροπρόσωπη!!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  24. Ιουλία μου, χαίρομαι που στο ξαναθυμήσαμε!!
    Φιλάω τις παλιές "μαμαδίστικες" συνταγές σαν κόρη οφθαλμού, οι περισσότερες από αυτές ήταν πραγματικά υπέροχες!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Ρενάκι, να σου πω την αλήθεια κι εμένα μου έκαναν εντύπωση τα αρκετά αυγά που βάζει η Βάσια στο δικό της, γι αυτό πιστεύω ότι θα έχει αρκετή διαφορά στην γεύση και γι αυτό θέλω οπωσδήποτε να το δοκιμάσω!
    Τα σουφλέ θέλουν αρκετά αυγά, θα πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμο και το δικο της, θα το φτιάξω σύντομα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  26. Alma Libre μας, σε ευχαριστούμε πολύ και σε κερνάμε εις διπλούν!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  27. και τα δύο στοιχηματίζω, θα ειναι υπέροχα!
    θα προτιμησω της Ελενας, γιατί δεν τα παω καθόλου καλά με τ' αυγά.
    έχω την ατυχία να εχω υπερ-όσφρηση κι η μυρωδιά του αυγού, με ..τρελλαίνει

    φιλια πολλά!

    ReplyDelete
  28. Μετάκι σοβαρά??
    Δεν τρως αυγά??
    Σκέτα να σου πω την αλήθεια κι εγώ δεν τα τρώω, αλλά σε σουφλέ, γλυκά, φαγητά κλπ δεν έχω πρόβλημα!
    Κάτι άλλο θα βρούμε να σε κεράσουμε σήμερα,ευτυχώς η Αμαλία δεν μας κάνει την δύσκολη σήμερα, οπότε θα της δώσουμε το κομμάτι σου χα χα χα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Ανώνυμη/ε, κι εγώ μαζί σου!
    Καλή σου μέρα.

    ReplyDelete
  30. Γλαρένια μου είδες?? χα χα χα!
    Είπα κι εγώ τι θ' ακούσουμε σήμερα για τις θερμίδες, αλλά ευτυχώς όλοι οι φίλοι μας σερβιρίστηκαν!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  31. Amelie μου,η αλήθεια είναι πως με όποιο τρόπο και να φτιαχτεί το σουφλέ είναι πάντα ωραίο!!
    Ταιριάζει εξίσου καλά και σε παιδικά πάρτυ και σε μπουφέδες για μεγάλα παιδιά!!!!!
    Φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  32. Matrigaki μου!
    Εγώ στο έχω πει, εσύ θα βάλεις σε όλες μας τα γυαλιά!
    Αντιγράφω αμέσως την εκδοχή σου και εννοείται θα την φτιάξω!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  33. Λίλα μου δίαιτα είπαμε να ξεκινήσουμε τώρα που θ΄αρχίσει η σαρακοστή, για να το ταιριάξουμε και με την νηστεία!!!!!!!!
    Γι' αυτό πάρε και απο τα δυο να το ευχαριστηθείς!!
    Φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  34. Ελένη μου είναι φούλ σε όλα γι' αυτό και δεν το τρώμε συχνά!!!!!!
    Περιμένουμε κανένα τραπέζι κανένα πάρτυ.....έτσι για νάχουμε δικαιολογία!!!χαχα!!!
    Φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  35. Μαριλενάκι με την υπερ-όσφρηση, το ξερα εγώ ότι έχω φιλενάδα την βιονική γυναίκα χα χα χα!
    Στο δικό μου, δεν το καταλαβαίνεις καθόλου το αυγό.
    Εκτός αν είσαι σαν την αδελφούλα μου, που το καταλαβαίνει όπου κι αν το πετύχει, δεν μπορεί ούτε να το δει, όχι να το μυρίσει κιόλας!
    Και να φανταστείς μικρή τα έτρωγε ωμά!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  36. Αμαλίτσα εμφανίστηκα και γω και ανταποδίδω τα φιλάκια!!!
    Εγώ δεν θα σε μαλώσω που δεν το ξέρεις,θα σε μαλώσω αν δεν δοκιμάσεις και τις δύο εκδοχές!!!

    Πειραχτηράκι αφου κατάλαβες ότι είναι τυπογραφικό λάθος γιατί με πειράζεις!!!????
    Καλό μεσημέρι!!!!!

    ReplyDelete
  37. αγαπημένο φαγάκι, τέλειες και οι δυο παραλλαγές, βάλτε κομματάρα και μπύρα και έφτασα!!!!!!!

    ReplyDelete
  38. Έλενά μου,
    Υπερβολές! Εσύ με ξεστραβώσατε λίγο, αλλά ακόμη είμαι πρωτάρα.

    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  39. Αστροσυμμορίτες καλημέρα !!!!
    Χαιρόμαστε πάντα να βοηθάμε!!!χα!χα!
    Φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  40. Big mama τι να πω απλά κοκκινίζω!!
    Να υποσχεθώ ότι δεν θα επαναληφθεί?
    Θα είναι ψέμα κι εγω ψέματα δεν λέω !χαχα!!!!!

    ReplyDelete
  41. το πόσο την εχω βρει σήμερα με εσας τις δύο δεν λέγεται !!!!!

    προβλέπω να γίνει χαμός !!!!!!!χαχαχααχαχαχαχαχαα

    εγω παιδιά σουφλέ να είναι και ότι θέλει ας είναι !!!! δηλώνω λάτρης και των δύο!!!!!

    γεια στα χεράκια σας φιλεναδίτσες μου !!!!

    ReplyDelete
  42. Sgr είδες για να κάνεις παρέα μαζί μας τι μνήμες σου ξεθάβουμε!!!!χαχα
    Θα το δοκιμάσω και με λίγη μουστάρδα!!
    Φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  43. Μια καλή μια ανάποδη,θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί και γω μόνο όταν έχω μπουφέ το φτιάχνω!!!!!

    ReplyDelete
  44. Ιουλία μου είδες τι κάνουν οι κακές συναναστροφές????!!!!
    Να τώρα που σε βάλαμε στον πειρασμό να το θυμηθείς και να το ξαναφτιάξεις !!χαχαχα!!
    Νάσαι καλά, καλό απόγευμα!!

    ReplyDelete
  45. Ρένα μου δεν το έχω κάνει με λιγότερα αυγά αλλά όπως λέει και η Έλενα μας, πρέπει να υπάρχει διαφορά στην γεύση!!!
    Το μπέικον σίγουρα θα του πηγαίνει πάρα πολύ!!Θα το δοκιμάσω!
    Νομίζω ότι η συνταγή της Έλενας είναι πιο ελαφριά και κατά συνέπεια μπορούμε να την τρώμε πιο συχνά!!
    Φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  46. Alma Libre μου αυτά κάνουμε εμείς και να θελει κάποιος κάτι να ξεχάσει δεν τον αφήνουμε!!χαχαχα!!
    Σ'ευχαριαστούμε πολύ!!!

    ReplyDelete
  47. Μετάκι μου κρίμα που δεν τρώς τ'αυγά γιατί δεν μπορώ να σου δώσω παραλαγή σουφλέ χωρίς αυγό!!
    Θα σε κεράσουμε κάτι άλλο όπως προτείνει η Έλενα!!

    Τώρα όσο για το κομμάτι της,.... Ελενα δεν μας ξεκαθάρισε η Αμαλία ότι της αρέσει, ότι δεν το ξέρει καθόλου μας είπε!!!!!!!
    Πραγματικά προβληματίζομαι(χαχαχα!!)

    ReplyDelete
  48. Anonymous δεν ξέρω ποιός ή ποιά είσαι αλλά με το "vasia,ασυζητητί"
    μάλλον σου αρέσει περισσότερο η δική μου εκδοχή!!!
    Σ΄ευχαριστώ !!!!

    ReplyDelete
  49. Φύρδην-Μίγδην εκτός απο πολύ λίγες εξαιρέσεις όλοι το τίμησαν,δεν έχουμε παράπονο!!!!!
    Φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  50. Matriga μου η δική σου εκδοχή έχει μόνο ένα αυγό κι έτσι μπορούν να την δοκιμάσουν και όσοι δεν είναι φίλοι του αυγού!!
    Θα το φτιάξω και με το καλαμποκένιο ψωμί αφου λές ότι είναι πιο νόστιμο!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  51. Μαριλένα μου αφού η σχέση σου με τα αυγά είναι φριχτή να φτιάξεις της Έλενας την συνταγή!!!
    Μη σου πω ότι και γω της Έλενας θα φτιάξω!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  52. Γαστεροπλήξ έχουμε ήδη σερβίρει την μπύρα και σε περιμένουμε!!!!!!

    ReplyDelete
  53. Μαράκι μου γλυκό φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!!
    Θα σε κεράσουμε και απο τα δυο εννοείται!!!!!!!

    ReplyDelete
  54. Ελενα μου θεωρώ ότι το δικό σου σουφλέ ψωμιού είναι πιο ευκολοφόρετο και μου πάει καλύτερα!
    Για πιο συχνή χρήση θα το προτιμήσω "sans-voir"!!!!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!

    ReplyDelete
  55. Βάσια μου,
    Ελπίζω να μην σας απογοητεύσει η εκδοχή μου. Και γω θα δοκιμάσω και των δύο σας!
    Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  56. Όπως λέμε το ψωμί, ψωμάκι και το σουφλέ, σουφλάκι!! Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete
  57. Καλώς σε βρήκα! Μου άνοιξες την όρεξη.

    ReplyDelete
  58. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΌΣΤΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΚΟΥ Δ Υ Ο ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΩΝ 2 0 0 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΚΑΙ 8 ΑΥΓΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ????
    και αντε τα ζαμπόν και τα κασέρια και τα τυριά, το δε ψωμάκι του τοστ,ποιος το λογαριάζει, αλλά Δ Υ Ο κρέμες γαλακτος ΤΩΝ 2 0 0 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΚΑΙ 8 ΑΥΓΑ!!!!
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΑΩ, ΌΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΛΕΩ!!!!!!!!

    Οπως καταλάβατε κόρες, μ΄αφήσατε με το στόμα ανοιχτό μ΄αυτήν την συνταγή σας!!!!!!!!!
    Έγινα ....άντα τόσο χρονών γυναίκα και τέτοιο αμαρτωλό πράγμα δεν ξαναάκουσα ούτε είδα ούτε έφαγα ποτέ!!!Και έρχεστε να με κολάσετε!!!!
    τι τέλειο πράγμα είναι αυτό, έπαθα ένα σοκ όταν άκουσα ότι το συνηθίζατε μικρά από την μαμά σας,ενώ εγώ μόλις το πρωτοάκουσα!!!!
    Και οι δύο εκδοχές είναι φανταστικές, όμως της Βάσιας έρχεται πιο πολύ σαν φαγητό, ένώ της Ελενας πιο πολύ σαν φαγητό γρήγορο και πραγματικά μαμαδίστικο!!!
    Μου θυμίζει τα χειμωνιάτικα Σαββατόβραδα που θέλαμε να μας κάνει κάτι όμορφο και γρήγορο η μαμά μας!!!!
    Μπράβο κορίτσια!!!! ευγε και στις δύο!!!!
    Βέβαια για την ρημάδα την δίαιτα ούτε λόγος!!!!
    Πάλι last year την στείλαμε!!!!
    Έχετε χάρη που σας αγαπάω, αλλιώς......!

    φιλάκια πολλά!!!!
    καλό βραδάκι σε όλες!!!! και ελαφρύ:))
    Υ.Γ η συνταγή θα δοκιμαστεί στην πρώτη ευκαιρία!!!!

    ReplyDelete
  59. Γαστεροπλήξ έχουμε κάνει προμήθειες σε μπύρες εννοείται!!

    Μαρακι μην μου πεις ότι δεν έχουμε πλάκα σήμερα??? χα χα χα!

    Φοίβο, είσαι μοναδικός στα λογοπαίχνια:)))

    Ρενα, καλώς όρισες!!!
    Σε ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη, θα τα λέμε!

    ReplyDelete
  60. Marian, είσαι φοβερή μιλάμε χα χα χα!!!
    Κι έλεγα κι εγώ, καμιά δεν θα πει τίποτε για τις θερμίδες??
    Μα το είπαμε, είναι αμαρτωλό, τις έχει τις θερμιδούλες του, γι αυτό δεν τρώμε όλο το πυρέξ στην καθισιά μας, προσπαθούμε να συγκρατηθούμε (το κατά δύναμιν δηλαδή), δίαιτα κατά τα γνωστά last year ή από Δευτέρα (ποια Δευτέρα??)!!
    Κατά προτίμηση το φτιάχνουμε σε πάρτυ ή γιορτές, για να το μοιραστούμε με φίλους και να μείνει ελάχιστο να δοκιμάσουμε κι εμείς!
    Ετσι μειώνουμε τις τύψεις και απολαμβάνουμε και το σουφλεδάκι.
    Ορίστε, ολόκληρη ... ψυχολογική ανάλυση έκανα;-)
    Φιλιάααα!!!

    ReplyDelete
  61. Marian μου τι να πω εγώ με κάλυψε πλήρως η Έλενα με την ψυχανάλυση!!!
    Πάντως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις χωρίς τύψεις και τις δυο εκδοχές!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  62. Ρένα καλώς όρισες !!!

    ReplyDelete
  63. ΠΩ ΠΩ!!!ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;;;ΟΛΟ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΣ ΔΙΝΕΤΕ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
    :))))

    ReplyDelete
  64. Καλησπέρα κορίτσια!Αυτό το σουφλέ - η εκδοχή της Έλενας- ήταν η πρώτη συνταγή που έμαθα να φτιάχνω...σε ηλικία Γυμνασίου!!Τι μου θυμίσατε!!
    Καλό βράδυ!
    Αθηνά

    ReplyDelete
  65. Το αγαπημενο μας, με οποιο τροπο και να το φτιαξεις η επιτυχια ειναι σιγουρη.

    ReplyDelete
  66. Μπορεί να είναι και η πρώτη-πρώτη συνταγή που έμαθα να φτιάχνω στα 20μου χρόνια, όταν παντρεύτηκα!
    Κι εγώ στρώνω τα υλικά στεγνά και μετά χτυπάω αυγά με γάλα, περιχύνω και αφήνω στο ψυγείο 4 ώρες τουλάχιστον, καμμιά φορά και ολόκληρο βράδυ πριν ψήσω...
    Πεντανόστιμο!

    ReplyDelete
  67. Εγώ αυτό το κάνω σαν πίτσα!

    ReplyDelete
  68. Σκρουτζάκο απο τις δυο να διαλέξεις και τις δυο!!!
    Να είσαι καλά καλή εβδομάδα και σε σένα!!

    ReplyDelete
  69. Santie and Athina τώρα που σου το θυμίσαμε ευκαιρία να το ξαναφτιάξεις και με τις δυο του εκδοχές!!!!!
    Είναι πολύ ωραίο να γυρνάμε πίσω σε όμορφες αναμνήσεις!!!!!!

    ReplyDelete
  70. Δημιουργία μου θα συμφωνήσω μαζί σου!!Όρεξη να υπάρχει......και δόξα το θεό υπάρχει πολύ!!χαχα!!

    ReplyDelete
  71. Betty's Cuisine τελικά το σουφλεδάκι μας γύρισε όλους πίσω σε άλλες εποχές!!!

    ReplyDelete
  72. Δημήτρη πολύ ενδιαφέρουσα ακούγεται και αυτή η εκδοχή!!!
    Και φαντάζομαι και πολύ νόστιμη!!!

    ReplyDelete
  73. Ενδιαφέρουσες και λαχταριστές!

    ReplyDelete
  74. σλουρπ μου τρέχουνε τα σάλια!!!

    ReplyDelete