Monday, 25 January 2010

Τορτελίνια με μπρόκολο και σάλτσα γιαουρτιού

Κυριακή πρωί, ο Γιάννης ετοιμάζεται να πάει να μαστορέψει στη μηχανή και μου λέει:
-Αμαλί τι έχουμε σήμερα για φαγητό;;;;;;;
-Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο.
-Μμμμμμμ μου λέει, ωραίο το χοιρινό, αλλά φτιάξε και κάτι άλλο μαζί καλό εεε ξέρεις εσύ!!!!
Ωραίο το φαγητό “ξέρεις εσύ”, αλλά δεν ξέρω πως φτιάχνεται!!
Τι να κάνω, το ζήτησε ο καλός μου όμως … άνοιξα τα ντουλάπια μου, το ψυγείο μου και voila….

Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο τορτελίνια ( 250 gr)
τυρί κίτρινο της προτίμησής μας
ζαμπόν ή γαλοπούλα ή ό,τι αλλαντικό μας αρέσει
λίγες φουντίτσες μπρόκολο
ανθότυρο (πιστεύω ότι το μανούρι του πάει περισσότερο, αλλά δεν είχα και έτσι έμεινα μόνο με το πιστεύω..)
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
3 κουταλιές σούπας γεμάτες παρμεζάνα ψιλοκομμένη
λάδι,
μισό φλιτζανάκι ξύδι, καλύτερα μπαλσάμικο λευκό
αλάτι, έγχρωμα πιπέρια φρεσκοτριμμένα
Τα φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε επίσης και το μπρόκολο, το σουρώνουμε του κάνουμε ένα παγωμένο ντους, ώστε να πάθει θερμικό σοκ να σταματήσει ο βρασμός του, και να παραμείνει το χρώμα του πράσινο ανοιχτό.
Κόβουμε το κίτρινο τυρί και την γαλοπούλα σε κυβάκια μεγαλούτσικα.
Κόβουμε το ανθότυρο σε κομμάτια και από το μπρόκολο κρατάμε μόνο κάποιες φουντίτσες, όχι τα κοτσάνια.Σε ένα μπολ ρίχνουμε λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρια, γιαούρτι και γάλα και χτυπάμε καλά ώστε να γίνει ένα ημίρρευστο ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, βάζουμε τα μισά από τα τορτελίνια μας, από πάνω τούφες από το μπρόκολο, τυριά, ζαμπόν και λίγο λιγότερο από το μισό της σάλτσας γιαουρτιού που φτιάξαμε.
Συνεχίζουμε άλλη μία ίδια δόση με τα υπόλοιπα υλικά μας και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Στολίζουμε με ό,τι και όπως θέλουμε.. Εγώ διάλεξα κίτρινες και κόκκινες πιπεριές.
Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη και καλή βδομάδα να χουμε!!
Αμαλία

42 comments:

  1. Αφού ήρθα πρώτη δικαιούμαι μεγαλύτερη μερίδα! Τα ζυμαρικά με λαχανικά είναι η αδυναμία μου!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  2. Λιλακι καλημέρα !! πάρε και την δικιά μου !!!!!

    Αμαλίτσα μου εγώ σήμερα θα περιοριστώ στο να σου ευχηθώ να έχεις μια ωραία και επικοδομητική εβδομάδα (χιχιχιχιχιιχ) όπως κατάλαβες ΔΕΝ (εγώ και ο Μιχαλάκης είμαστε ένα πράμα!!!)


    πολλά φιλια Αμαλάκι μου!!!

    Α! ξέχασα να σου πω ότι οι φωτο σου είναι πολύ όμορφες !!!

    ReplyDelete
  3. Τέλειο! Το πιατάκι που είναι κάτω, δικό μου! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  4. Να'μαι κι εγώ :))) Εεεεεε να πάρω κι εγώ μια μεριδούλα.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)

    ReplyDelete
  5. Πάρε Λίλα μου όσο θες, αφού τα έχεις και αδυναμία..
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    φιλιά

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα Μιχαλάκη ούπς μπερδεύτηκα, Μαριώ μου ήθελα να πω!!
    άντε καλέ επιτέλους σε βλέπουμε που είχες εξαφανιστεί;;; πιστεύω η εξαφάνιση να ήταν για καλό..

    Πάλι καλά που δεν το πούλησες και εσύ όπως κάποιες άλλες!!Μάλλον η Ζ. μας μαζεύει λεφτά για να κάνει δώρο στην Έλενα την είσοδο του εστιατορίου σε λίγες μέρες...


    Πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  7. Ααααααααα τι θα γίνει επιτέλους, πόσες φορές πρέπει να τα γράψω αυτά τα σχόλια και δεν προλαβαίνω να τα αποθηκεύσω κιόλας!!!

    Λοιπόν big mama μου πάρε εσύ το πιατάκι το τελευταίο και θα κερνάω τους υπόλοιπους από το μπωλ

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  8. Πάρε πάρε αστεράκι
    καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  9. Καλή βδομάδα, αλλά τι μας κάνετε Amali μας κι είναι και περίοδος δίαιτας/διατροφής! Μπράβο σου πάντως που δεν βαριέσαι κι ελπίζω εκτός από μας εδώ, να το εκτιμά κι ο καλός σου. Νάσαι καλά.

    ReplyDelete
  10. Αμαλία,ωραίο,νόστιμο και light!Αυτά τα φαγητά τα αγαπώ περισσότερο από το κρέας.Μπρόκολο,πού βρίσκουμε;Χιονίζει περισσότερο σήμερα και κανείς δεν έρχεται στη Χαλκίδα.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. μ' αρέσει, μ' αρέσει, μ' αρέσει!!

    φιλιά
    καλή βδομαδα!

    ReplyDelete
  12. Έλα βρε nena τι σας κάνουμε;;
    μια χαρά φαγακι για διατροφή είναι μπροκολάκι, γιαουρτάκι 2% και γάλα.. ούτε κρέμες, ούτε τηγανίσματα... απλά βάλε ζυμαρικά και όχι τορτελίνια και απόλαυσέ το στην υγεία μας!!!όσο για τον καλό μου ναι το εκτιμά δεν έχω παράπονο..

    ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

    καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  13. Καλημέρα Ελένη,
    ακόμα χιονίζει, τι ωραία για εμάς, γιατί εσένα δεν που λέει και η Μαριώ μας!!!
    Θες να σου φέρω εγώ την Πέμπτη που θα έρθω;;; πάνω; θα σε χρεώσω λίγο παραπάνω αλλά θα είναι σπιτικό..

    πολλά πολλά φιλιά

    ***Ζαμπία βαδίζω στα χνάρια σου, προσπαθώ να βγάλω όσα περισσότερα μπορώ...

    ReplyDelete
  14. Να την πιάσαμε σε κάτι και την άλλη τη δύσκολη!!!!

    καλή εβδομάδα Μαριλενάκι μας

    ReplyDelete
  15. Ζυμαρικά και ξερό ψωμί!!Ένα πιατάκι και για μένα παρακαλώ!! Να υποθέσω οτι έμεινε λίγο ήηηηηηη.....! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  16. Aν συνεχίσει Αμαλίτσα,δε σε βλέπω ν΄ανεβαίνεις.Ευχαριστώ,για την προθυμία σου!

    ReplyDelete
  17. Αμαλίτσα μου κατάφερα επιτέλους να μπω στα σχόλια, just in time για να πάρω το πιατάκι της τελευταίας φωτό, αλλά βλέπω το έχει καπαρώσει η big mama, θα αρκεστώ λοιπόν στην υπόλοιπη πιατέλα:P
    (εγώ ένα πιατάκι ήθελα, αλλά αφού μου το πήρανε....:P)
    Οσο για τον Γιάννη, πολύ απαιτητικό τον βρίσκω, ευτυχώς δηλαδή, για να απολαμβάνουμε κι εμείς τις νοστιμιές σου!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  18. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!
    Καλή εβδομάδα και γευστική!

    ReplyDelete
  19. αν και ενα θεμα εχω με το γιαουρτι,
    θα το δοκιμασω μιας και ολα τα αλλα τα λατρευω!!!! το πολυ πολυ να το βαλω στο φουρνο με κρεμα γαλακτος την αλλη φορα!!!!

    ReplyDelete
  20. Πλεκτο Εγκωμιο βεβαίως και έμεινε να πάρετε όσο θέτε...
    καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  21. μακάρι Έλενη μου να συνεχίσειη κακοκαιρία και να μην ανέβω από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί... να ξεκουραστώ και λίγο!!!
    πάντως είπαμε ό,τι θες θα στο φέρνω, σιγά την προθυμία καλέ, τα έξοδα θέλω να βγάλω!!!!χιχιχιχιχι

    ReplyDelete
  22. Καλησπέρα Τσικό, τι τσικό δλδ, μας έβαλες τα γυαλιά εμάς των ωρίμων...Να προσέξω μην πέσω!

    Όσο για τα λεφτά έ! είπα να θυσιαστώ και να στείλω την Έλενα στο μαργαριτάρι, μιας και το λαχταρά τόσο!
    Θα κάνω φοβερές οικονομίες γιατί μπορεί να θελήσει και η Μαρί ΄ξωτικό φαγάκι...Εγώ θα αρκεστώ στη μαγευτική τορτελινομπροκολοσαλάτα! σου.:)

    ReplyDelete
  23. αλήθεια το "ξέρεις εσύ" που πωλείται; είναι ακριβό;
    τα καλύτερα φαγάκια τελικά γίνονται με ότι βρεθεί στο ψυγείο και το ντουλάπι!!! ξέρεις εσύ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. Ναι Έλενα μου θα σε χαλάσει η πιατέλα ολόκληρη!!!!!
    Όσο για τον Γιάννη όχι δεν είναι απαιτητικός απλά στον συγκεκριμένο τομέα βρίσκει και τα κάνει...και εμένα με χαλάειιιιιιιιι δεν είδες πόσο;;;;

    Πολλά πολλά φιλιά

    καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  25. Αστροσυμμορίτες είναι η δεύτερη φορά μέσα σε αυτή την εβδομάδα που με αποκαλούν έτσι, μην τριτώσει γιατί θα το πάρω και πάνω μου...
    ευχαριστώ πολύ...
    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  26. Ελευθερία μου η ελευθερία στη μαγειρική είναι δεδομένη!!!! πράξε όπως τραβάει η όρεξή σου..
    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  27. Φχαρστώώώώώώώώώώώώώώ
    Ζάμπη μου... έκαστος στο είδος του, εσύ μας φοράς γυαλιά αλλού όμως εεεεε;;;

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  28. παντως απο decoration το πιατο σκιζει τη συνταγη δεν την ειχα υποψη θα την αποθηκευσω για να τη δοκιμασω οσονουπω!!!

    ReplyDelete
  29. γ. το "ξέρεις εσύ" δυστυχώς δεν πωλείται σε κανένα κατάστημα, αλλά υπάρχει σε αφθονία σε όλα τα ψυγεία και σε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας, αρκεί να έχεις όρεξη για τρελούς συνδυασμούς...
    καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  30. Pansofix ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για τη διακόσμηση..
    όσο για τη συνταγή ούτε εγώ την ήξερα απλά προέκυψε...
    φιλιά

    *αυτές τις μέρες θα μπει και η παραγγελία σου για σπετζοφάι!!!!

    ReplyDelete
  31. Μπράβο Αμαλίτσα!!!
    Στο κλίμα της εποχής και σύ!!!!!
    όπως λέμε "πράσινη ανάπτυξη", κάτι σε "πράσινη μαγειρική"μου θύμισε το σημερινό φαγάκι!!!!!
    Οικολογικό, οικολογικό!!!
    Μέσα στην πρασινάδα και στην ομορφιά!!!!
    Μπράβο Αμαλίτσα μου!!!!
    Εύγε εύγε!!!
    Οι δε φωτογραφίες σου όλα τα λεφτά!!! Αλήθεια έχουν απίθανα χρώματα!!!!!!

    φιλιά πολλά πολλά σε όλες!!!!:))
    Καλή βδομάδα να χουμε!:))

    ReplyDelete
  32. Θα το φτιαξω σημερα κι ολας!
    Ευχαριστω

    ReplyDelete
  33. Φαίνεται, Αμαλία, πολύ εντυπωσιακό και δροσερό στη γεύση του. Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα!Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  34. Το βρίσκω απλά εξαιρετικό!!!
    Τα υλικά όλα αγαπημένα οπότε θα φτιαχτεί σύντομα!!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  35. Aμαλίααααα,τι λες καλέ,χαχαχα!Πολύ καλό!

    ReplyDelete
  36. Ρε σεις δεν τα μπορώ εγώ τα μπράβο και τα εύγε, μπλοκάρω... είναι και αργά και θα πέσω κάτω από τη νύστα!!!
    Πάντως marian μου γλυκιά σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...πάντα μας ανεβάζεις..

    Πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  37. cristal να μας πεις εεε;;; μην έχουμε μόνο την άποψη του επίσημου δοκιμαστή (του καλού μου δηλ..)
    καλό βράδυ

    ReplyDelete
  38. Είναι είναι Κώστα μας...
    ευχαριστώ
    καλό βράδυ

    ReplyDelete
  39. Ευχαριστώ πολύ Βάσια μου
    καλό βράδυ και σε εσένα

    *Αααα έχουμε και κάτι πεύκα σε υπόλοιπο και μία επίσκεψη στην Κόρινθο για αυτοψία...Πες της Μαρίας να σου δώσει το τηλ μου να μιλήσουμε, αν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον,γιατί αυτήν την περίοδο με τα μέιλ δεν πάω καλά...


    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  40. Έλενη το να χιονίσει πολύ καλό και να ξεκουραστώ ή που θα βγάλω τα εξοδά μου με τα ντελίβερι που θα μου ζητάς;;;;
    Πάντως και τα 2 για εμένα καλά θα είναι!!!!

    καλό βράδυ
    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  41. Μιαμ μιαμ μιαμ!!!!
    Συντομα θα επιχειρήσω τη συνταγουλα, καθοτι αγαπαμε μπροκολάκιιιιιιιιιι!!

    Φιλακια

    ReplyDelete
  42. Αυτο θα το φτιαξω σημερα. Μαρεσει η σαλτσα, δεν εβαζα ομως γαλα.
    Θα ειναι υπεροχο με το γαλα.
    Καλημερα!χχ

    ReplyDelete