
Εάν τα αφαιρέσετε, έχετε ένα επίσης νόστιμο νηστίσιμο πιάτο.
Υλικά
18 γαρίδες κατά προτίμηση νούμερο 2 ή 3
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1-2 ντομάτες φρέσκιες
2 πράσινες πιπεριές
2-4 κλαράκια μαϊντανό (τα φυλλαράκια)
150 γρ. φέτα (ή όση ποσότητα θέλουμε)
λίγο πικάντικο κίτρινο τυρί τριμμένο (μια χούφτα)
1,5 ποτήρι του νερού, νερό
6-7 κλωστίτσες σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
Εκτέλεση
Εαν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε για λίγο να βράσουν, μέχρι να αφρίσει το νερό (περίπου 5 λεπτά).
Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σ’ ένα πυρέξ, στην σειρά.
Εάν θέλουμε αφαιρούμε πολύ προσεκτικά το κέλυφος από το σώμα και αφήνουμε την ουρά με το κεφάλι – καλό είναι να αφαιρέσουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι ή μ’ ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια, την μαύρη γραμμούλα που υπάρχει κατά μήκος του σώματος.
Διαλύουμε στο νερό τον πελτέ και το ρίχνουμε στο ταψάκι με τις γαρίδες
Προσθέτουμε το λάδι , το αλάτι, το πιπέρι, το σαφράν και το τριμμένο τυρί .
Καθαρίζουμε την ντομάτα και την τρίβουμε στην πιο χονδρή μεριά του τρίφτη και πασπαλίζουμε τις γαρίδες.
Κόβουμε ροδέλες τις πιπεριές και μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τα βάζουμε και αυτά πάνω από τις γαρίδες .
Τέλος ρίχνουμε από πάνω την φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο περίπου ¾ με 1 ώρα στους 250 βαθμούς (μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να ψηθεί η πιπεριά ).
Εάν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι.
Η μυρωδιά τους όταν ψήνονται είναι υπέροχη καθώς επίσης και η γεύση τους.
Οι δε βουτιές στην σαλτσούλα................. είναι υποχρεωτικές !!!!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία!
"ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΝ" όπως θα έλεγε και συγγχωρεμένος ο Τσελεμεντές ε?
ReplyDeleteΣκέφτηκες στην σαλτούλα να ρίξεις και μία κόκκινη πιπερίτσα?Κάνει τις βουτιές στην σαλτσούλα "καυτές"!!
Ήρθα ... ήρθααααααααα :))) χεχεχε
ReplyDeleteΤέλεις είναι Μαράκι.
Βουτάω ένα πιάτο για το μεσημέρι
Φιλιά σμουάτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Καλημέρα
Τις γαρίδες δεν τις τρώω, αλλά δε μπορώ να μη θαυμάσω την καταπληκτική σου συνταγή! Φιλιά και καλημέρες Μαράκι μου!
ReplyDeleteΜαράκι έφτιαξες σαγανάκι στο φούρνο!!!Μπράβο!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Kaλημερα Ελενα κ Μαρια!
ReplyDeleteΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ Κ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
Ευχαριστω πολυ για τα ωραια σου σχολια!¨)
Φιλια!!!!
Μαρακι μου νοστιμιες μας ετοιμασες παλι σημερα!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΔεν εχω φτιαξει ποτε σαγανακι στο φουρνο, παρολο που τα υλικα ειναι τα ιδια, παντα το φτιαχνω σε βαθυ τηγανι, την επομενη θα δοκιμαστει στο φουρνο, στη μια σχαρα οι γαριδες στην αλλη σχαρα το ψωμακι για συνοδευτικο.......!!!!!!
Φιλακια πολλα πολλα!!!!!!!!!!!
Bάζω τις γαρίδες, βάζεις την τεχνική να βάλουμε και οι δυο το καρβέλι κάτω να το τσακίσουμε??????
ReplyDeleteΜέχρι εδω έφτασε η μυρωδιά!!! Πεντανόστιμο.... αλλλά η σαλτσούλα... κόλαση!!!
ReplyDeleteΜαρία,γαριδούλες σήμερα!!
ReplyDeleteΘα σου πω ένα μυστικό,δοκίμασα σβησμένες με ούζο- μικρούλες ήταν και τις έτρωγες με το κέλυφος και δε θα το πιστέψεις μου άρεσαν,περισσότερο δε η σαλτσούλα.
Πιστεύω ότι και οι δικές σου θα είναι τέλειες,σαν σαγανάκι μοιάζουν!
Είδες πώς αλλάζουν οι καιροί;
Φιλιά!
Mαράκι το καλύτερο μου :) Θα το δοκιμάσω και με το κίτρινο τυράκι, γιατί δε το συνηθίζω και μου άρεσε η ιδέα.
ReplyDeleteΣωστήηηηηηη. Μπράβο Μαράκι. Στην δική μου εκδοχή μολονότι τα υλικά είναι ίδια φτιάχνω λίγο τη σάλτσα σε τηγάνι και μετά τα βάζω όλα μαζί στο φούρνο, ώστε να μην παραψηθούν οι γαρίδες και σκληρύνουν. Προς το τέλος δε ρίχνω και κομμάτια από κασέρι τυρί γιατί καθώς λιώνει το κάνει πιο... θεαματικό σε κάθε μπουκιά.
ReplyDeleteΜαράκι τι ωραία ιδέα το σαγανάκι φούρνου!!
ReplyDeleteΑυτό είναι βέβαια φαγάκι για τρελές βουτίτσες, ας βουτήξουμε λοιπόν ολ τουγκέδερ;-)
Ασε που το τρώει και το σκασμένο, δεν θα μας προβληματίσει δηλαδή σήμερα:P
Φιλάκια!!!
Ηρθα κι εγώ για μια βουτιά ;) Τέλειες οι γαρίδες!
ReplyDeleteΜαράκι, τέλειες φαίνονται οι γαριδούλες, τέλειες!
ReplyDeleteσίγουρα θα τις κάνουμε :)))
φιλάκια!
Μαράκι μου τέλειες οι γαρίδες στο φούρνο και με φρεσκοψημένο ψωμάκι για βούτες είναι το κάτι άλλο!
ReplyDeleteΜου έδωσες ιδέα για το φαγητό της Παρασκευής!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!
τελειο το φαγακι και η σαλτσα ειναι για μακροβουτια εννοειται!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο το φαγάκι σου Μαράκι.
ReplyDeleteΈχω αρκετό καιρό να φτιάξω γαρίδες οπότε θα το δοκιμάσω έτσι.
Φιλιά, καλό βράδυ.
΄Ο,τι πρέπει για δίαιτα...
ReplyDeleteΜα έλα που μου αρέσουν οι γαρίδες και τούτη είναι πρόκληση;
;-)
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Έλενα όμως αυτά που κάνεις δεν είναι σωστά πράγματα!!! Είναι χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ξέρεις πότε αργώ να γυρίσω και βάζεις τα best of της Μαρία για να μην προλαβαίνω τίποτα!!!!!!
ReplyDeleteΜαράκι μου τι να πω, όλα πάααααρα πολύ ωραία, ότι θα ήθελα όλο το ταψι αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...ελπίζω να έχεις κρατήσει καμιά γαριδούλα αν και από ότι βλέπω, οι γαρίδες 18 και εγώ είμαι 19η... αν και σκασμένο βολεύομαι και με τη σάλτσα!!!
πολλά πολλά φιλιά
Μαρία μου την καλύτερη ώρα βρήκα να σχολιάσω τη συνταγή σου, αφού έχω να σου πω ότι στην κλήρωση στο μπλογκ μας κέρδισες εσύ!!Περιμένω να μου στείλεις mail για να στο ταχυδρομήσουμε!!
ReplyDeleteΚαι η συνταγή σου εννοείται λαχταριστή!!
Φιλιά!!
Αθηνά
Γαρίδες σαγανάκι νομίζω λέγονται όταν έχουν τυρί; Με ή χωρίς τυρί πάντως κανείς δεν τους λέει όχι. Για το ούζο που προτείνει κάποια φίλη θα συμφωνήσω, τους πάει άψογα, ειδικά αν συμπληρώσουμε το άρωμα με λίγους σπόρους γλυκάνισου!
ReplyDeleteΓαρίδες για καλή όρεξη με ωραίες συνταγές της καρδιάς και της θάλασσας! Καλή σας μέρα.
ReplyDeleteεχθες όλη μέρα βρε παιδιά δεν μπορούσα να μπω στα σχόλια!! ουφ! τι κακό κι αυτό με τον blogger !!!
ReplyDeleteμε χαρά μου βλέπω ότι είμαστε αρκετοί που τιμάμε δεόντως τις γαρίδες και μάλιστα με σαλτσούλα και τυράκι. Οσο για το ούζο που λέει και το Λενάκι, σίγουρα θα του πηγαίνει πάρα παολύ. Εγώ μερικές φορές ρίχνω λίγο κονιάκ. Θα δοκιμάσω και με ούζο!!
φιλια και καλη σας μέρα απο τον βροχερό Πειραιά!!
santie and Athina, σας ευχαριστώ πολύ, έρχομαι απο το μπλοκ σας για τις λεπτομέριες !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά
Σε γαρίδες δεν λέω ποτε όχι!
ReplyDelete