Μιας και οι ζέστες συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν, συνεχίζω κι εγώ την προσπάθεια να σας δροσίσω όσο μπορώ περισσότερο.
Το σημερινό παγωτό είναι πανεύκολο, δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά να ετοιμαστεί, γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ μυρωδάτο!!
Τα μόνα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml
1 γάλα ζαχαρούχο και
500 γρ πεπόνι ζυγισμένο καθαρισμένο (όσο πιο γλυκό, τόσο καλύτερα)
Το φτιάχνουμε λοιπόν
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Βάζουμε στο μπλέντερ την χτυπημένη σαντιγί το πεπόνι και το ζαχαρούχο γάλα.
Τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
Αδειάζουμε σε μπολ ή δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από καμιά ωρίτσα ξαναχτυπάμε το παγωτό μας για ν’ αφρατέψει και ξανά κατάψυξη.
Αυτό είναι όλο κι όλο.
Να πω όμως και την αμαρτία μου. Το παγωτάκι έχει κίτρινο χρώμα. Πρόσθεσα στο χτύπημα και μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για ν’ αποκτήσει το πρασινούλι της φωτο.
Το μπισκοτάκι-ντεκόρ, φτιαγμένο επίσης απ’ τα χεράκια μου, είναι μπισκοτάκι μαστίχας, κάποια στιγμή θα σας δώσω την συνταγή.
Να έχετε όλοι μιαν όμορφη εβδομάδα!
Το παγωτό της τεμπέλας!
ReplyDeleteΓια την αφεντιά μου το λέω.
Θα γίνει σήμερα!!!
Μη ξεχάσεις το μπισκοτάκι μαστίχας!!!
Καλημέρα και φιλιά!!!!
Γρήγορο ...γρήγορο παγωτάκι :)))
ReplyDeleteΑν προλάβω θα το φτιάξω του αντρούλη μου σήμερα
Πολλά φιλάκια
Καλή εβδομάδα
Μας καλομαθαίνεις.
ReplyDeleteΈφτιαξα το παγωτό του σύκου, μιας και τα σύκα πολλά στο σπίτι,κι άρεσε πολύ.
Καλή εβδομάδα.
Ω, πολύ ωραία εξελίσσονται οι συνταγές εδώ! Μετά το παγωτό σύκο, τώρα το πεπόνι! Με τα καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα δηλαδή!
ReplyDeleteΑλήθεια, σκεφτόμουν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι και με το σταφύλι, ίσως κάποιο σορμπέ ή γρανίτα... Έχετε μήπως κάποια ιδέα και γι' αυτό?
Γρήγορο και πολύ γευστικό φαντάζομαι. Ευχαριστούμε!!
ReplyDeleteβρε Ελενα, εδώ και πολύ καιρό, έχω μια ένσταση: ΚΑΜΜΙΑ κρέμα γάλακτος δεν ειναι φυτική!!
ReplyDeleteή τουλάχιστον δεν εχω βρει εγώ μια τέτοια.
όλες οι ρημαδες, έχουν μεσα γάλα.
ακόμα κι αυτή η πολύ γνωστή, η πράσινη που έχουν όλα τα σουπερμαρκετ, "δαρτόγαλα" λεει πως περιέχει.
και για τα ατομα, τα οποια εχουν προβλημα με το γάλα, τι γινεται;
θέλω να πω, δνε ειναι εντελως όμως ανεύθυνο, να αναγραφεται η λεξη "φυτική" στο κουτί, όταν εμπεριέχεται η ρημαδιασμένη η λακτόζη ή οι πρωτείνες γάλακτος;
ουφ! συγγνωμη για το ποστ, αλλά αν δεν το 'λεγα θα σκαγα..
φιλιά πολλά
και η συνταγη -οπως παντα- υπέροχη!
Tέλειο το παγωτάκι, δροσιστήκαμε πάλι γλυκιά μου Έλενα!!!!
ReplyDeleteΛενιώ σου στέλνω τη θυγατέρα μου (τη μικρή) αυτή όλα τα φρούτα γηγενή και τροπικά, γνωστά και άγνωστα τα τιμάει ιδιαιτέρως αν είναι παγωτάκι!!!!!!!
ReplyDeleteπολύ δροσερό και νόστιμο, ότι πρέπει για τον καύσωνα που έρχεται τις επόμενες μέρες
καλή εβδομάδα να έχουμε
Τα κατάφερες Λενάκι μου και το χρώμα του είναι υπέροχο !!!
ReplyDeleteνα σαι καλά που μας δροσίζεις !!!
όσο για το μπισκοτάκι περιμένω και εγώ την συνταγή !!!!
φιλια μικρό μου
Ωραίο το παγωτάκι, καλά έκανες και έβαλες λίγο χρώμα. Μην αργήσεις να βάλεις την συνταγή για τα κουλουράκια
ReplyDeleteνόστιμο και δροσερό για τις καυτές μερες που έρχονται
ReplyDeleteΕπανέρχομαι, να σου πω ότι και εύκολο είναι και μου έγινε υπέροχο!!!!
ReplyDeleteΦιλιά από μια "προκομένη" χαχα!!!
Και τιι δε θα δινα για ενα μπολάκι λαχταριστό και δροσερό παγωτό!! Πρέπει να είναι πολύ νοστιμο!!
ReplyDeleteπρέπει να είναι φυτική η κρέμα γάλακτος; ευχαριστώ
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
ReplyDeleteΜαριλενάκι μου δεν ξέρω τι είναι το δαρτόγαλα, πίστευα πως αφού αναγράφει καθαρά ότι είναι φυτική, έτσι είναι.
Αν όμως δεν είναι, τότε σίγουρα είναι ανεύθυνο.
Τόνια όχι, μπορείς και να το κάνεις με κανονική κρέμα γάλακτος.
Εγώ απλά στα παγωτά μου χρησιμοποιώ φυτική, έχω την ιδέα (αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου), ότι δίνει καλύτερη υφή στα παγωτά.