Thursday 16 September 2010

Λουκανικόπιτα "ανοικτή"

Αυτή η πίτα θα σας καταπλήξει με την ευκολία και την νοστιμιά της.
Δοκιμάστε την και απολαύστε την!

Τα υλικά μας:
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
200 γρ. γκούντα τριμμένο
165 γρ. αλεύρι φαρίνα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 ml γάλα
180 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
6 λουκάνικα Φραγκφούρτης
Στην πράξη:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα δύο είδη τυριών.
Σε χωριστό μπωλ ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι με το γάλα.
Προσθέτουμε στο δεύτερο μπωλ τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τελευταία προσθέτουμε τα τυριά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ
Από πάνω αραδιάζουμε τα λουκάνικα κατά μήκος, σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την απολαύσουμε!!
Καλή επιτυχία!

11 comments:

  1. Ελενα αυτή η πίτα μου έκανε κλικ κι έτσι έβαλα να την φτιάξω.
    Απίστευτα εύκολη και πολύ νόστιμη, ευχαριστώ για την συνταγή.
    Ηδη έχουμε εξαφανίσει το μισό πυρέξ! Και υποτίθεται ήταν το μεσημεριανό μας!
    Αντε να δω τι άλλο να τους φτιάξω τώρα!

    ReplyDelete
  2. καλό μεσημέρι!! τι ωραία τώρα που ήρθα θα πάρω κομμάτι και απο το Λενάκι αλλά και απο την Ιουλία που της έκανε κλικ η πιτούλα !!!! μπραβο βρε Ιουλίτσα μου, μ'αρεσει η γρηγοράδα σου !!!!!

    πολύ ωραία προταση Λενιώ μου, θα την κάνω το σ/κ.

    σματς σμουυυυυυυυυτς !

    ReplyDelete
  3. ΜΜΜ...!! SYPER...!!! ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ReplyDelete
  4. Ιουλία μου πολύ χαίρομαι που την έφτιαξες και σας άρεσε κιόλας!!
    Ολο και κάτι θα βρήκες να τους φτιάξεις εσύ φαντάζομαι!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  5. Μαράκι μου είδες ταχύτητα η Ιουλία??
    Φτιάξτην και πες μου εντυπώσεις, πανεύκολη είναι!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  6. Georgiaxara καλώς όρισες!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. Αν ειχα λουκανικα Ελενα, θα την έφτιαχνα τωρα!!!

    ReplyDelete
  8. Ελενάκι,εύκολη η πίτα σου και ροδοψημένη!
    Τα λουκανικάκια τα χαρίζω,θα πάρω λίγο από την άκρη-μόνο με τυράκι προτιμώ.Μπορούμε να την φτιάξουμε χωρίς λουκάνικα;
    Φαρίνα εννοείς αυτή που φουσκώνει;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. εύκολη και πεντανόστιμη!!!

    ReplyDelete
  10. Άμα υπάρχει κόκορας τα πράγατα είναι ωραία!! :):)

    ReplyDelete
  11. Πανεμορφη διμιουργια φαινεται θα δοκιμασω!

    ReplyDelete