Θέλετε μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή??
Ζυμαρικό με λαχανικό είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.
Το φαγάκι αυτό τα συνδυάζει, είναι νόστιμο αλλά και εύκολο στην παρασκευή του.
Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε
1 πακέτο ζυμαρικά ριγκατόνι 500 γρ.
500-600 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
300 γρ. ροκφόρ
250 γρ. bacon σε κομματάκια
αλάτι δεν έβαλα καθόλου, είναι αρκετά αλμυρά τα τυριά και το bacon
Το φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα’ αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρομε το bacon σε λίγο βουτυράκι, να λειώσει το πολύ λίπος του.
Ζεματάμε το σπανάκι αν είναι φρέσκο (αν είναι κατεψυγμένο δεν χρειάζεται).
Αφού το ζεματίσουμε, στραγγίζουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα με βουτυράκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ροκφόρ σε τρίμματα, το bacon, καλό ανακάτεμα και…..μπον απετί.
Καλημέραααα...
ReplyDeleteΤι νοστιμιά! Ζυμαρικό να ναι και δεν λέμε ποτέ όχι...
Καλή συνέχεια!
Αχ Ελενάκι, αυτό είναι φαγητό για μένα! Καλό Σ/Κ!
ReplyDeleteΕλενα αυτό που πραγματικά ευχαριστιέμαι στις συνταγές σου, είναι ότι είναι εύκολες και πάρα πολύ νόστιμες!!!
ReplyDeleteΑκόμα κι αυτές που καμιά φορά μου φαίνονται πολύπλοκες, όταν τις δοκιμάζω βλέπω ότι ειναι απλούστατες.
Ο συνδυασμός ζυμαρικό-λαχανικό μας αρέσει κι εμάς, πολύ ενδιαφέρον το πάντρεμα με το σπανάκι!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Maresei maresei maresei!!!!! Mporo na troo oli mera kathe meraaaaaa!
ReplyDeleteμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteφιλακια καλο π/σ/κ!!!!
τέλειο, τέλειο, τέλειο!!
ReplyDeleteφιλάκια Ελενα, πολλά :)))
Καλησπέρα Έλενα!Αν και το τελευταίο καιρό δεν έχω πολύ χρόνο για το blogging, βλέπω τις συνταγές πάντα!Κι αυτή με το σπάνάκι θα τη βάλω στα προσεχώς γιατί μ αρέσει πολύ!Πιστεύω να αντικαταστήσω το μπέικον με γαλοπούλα,δε θα αλλάξει πολύ, γιατί δεν το τρώω!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Αυτό κι αν είναι δελεαστικότατο! Και είναι ώρα που "σαλιαρίζω" με την οθόνη! Αχ!
ReplyDeleteΦιλάκια Πολλά, Έλενά μας.
Θέλωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΣμουάτςςςςςςς
Καλό ΣΚ
Εγώ θα πάρω και τη μερίδα της φιλενάδας μας που δεν τρώει το ροκφόρ!!! Καλό Σαββατοκύριακο!
ReplyDeleteΚαλημέρα...μετά από πολύ καιρό!
ReplyDeleteΔεν το τρώμε το ροκφόρ μπορώ να βάλω τυρί φέτα;
Πολύ ωραίο φαγάκι, όπως έχω πει πολλές φορές σε πολλά μπλογκ, θα μπορούσα να τρώω ζυμαρικά κάθε μέρα, κάθε μέρα όμως!!!!! Θα τα φτιάξω χωρίς μπέικον όμως, δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα. Καλό βράδυ
ReplyDeleteBetty μου στα ζυμαρικά να πούμε όχι?? Ποτέ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Big mama μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Donkey and the carrot χαίρομαι πολύ που σου αρέσει:))
ReplyDeleteΚαλώς μας ήρθες!!!
Ιουλία μου ο συνδυασμός με το σπανάκι είναι πράγματι ενδιαφέρον.
ReplyDeleteΠολύπλοκες συνταγές εγώ δεν δίνω, το ξέρεις!
Εύκολες είναι οι συνταγές μου, απλά προσπαθώ να είναι και νόστιμες!
Φιλάκια!
Μετάκι φιλάκιααααααααααααααααα!!!
ReplyDeleteΜαριλενάκι μου σε πεθύμησα βρε!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!
Καλώς την Αθηνούλα:))
ReplyDeleteΤο μπέικον ταιριάζει πολύ σε αυτή τη συνταγή, αν όμως δεν σου αρέσει μπορείς μια χαρά να το αντικαταστήσεις με γαλοπούλα!
Φιλάκια!
Ζαμπάκι μου θενκ γιου εντ μενυ κίσες!!!!
ReplyDeleteΑντί όμως να σαλιαρίζεις με την οθόνη, έλα να σου κάνω το τραπέζι!!
Αστεράκι μου σε ευχαριστώ, φιλάκια!!
ReplyDeleteΛιλάκι να την πάρεις, να την πάρεις!
Για να μάθει να μην τρώει το ροκφόρ της:PPP
Φιλάκια!
Δημητρούλα μου πιστεύω πως μπορείς, δεν το έχω δοκιμάσει με φέτα, εμείς το ροκφόρ το αγαπάμε πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Manousina κανένα πρόβλημα, δοκίμασέ το χωρίς μπέικον!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλημέρα. Μπορεί να μπει και για λίγο στο φούρνο;
ReplyDeleteΙσως για πολύ λίγο.
ReplyDeleteΔεν είναι γκρατέν, είναι φαγάκι που γίνεται στην κατσαρόλα.
Καλό απόγευμα!