Friday 10 September 2010

Rigatoni με σπανάκι και ροκφόρ

Θέλετε μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή??
Ζυμαρικό με λαχανικό είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.
Το φαγάκι αυτό τα συνδυάζει, είναι νόστιμο αλλά και εύκολο στην παρασκευή του.
Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε
1 πακέτο ζυμαρικά ριγκατόνι 500 γρ.
500-600 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
300 γρ. ροκφόρ
250 γρ. bacon σε κομματάκια
αλάτι δεν έβαλα καθόλου, είναι αρκετά αλμυρά τα τυριά και το bacon
Το φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα’ αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρομε το bacon σε λίγο βουτυράκι, να λειώσει το πολύ λίπος του.
Ζεματάμε το σπανάκι αν είναι φρέσκο (αν είναι κατεψυγμένο δεν χρειάζεται).
Αφού το ζεματίσουμε, στραγγίζουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα με βουτυράκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ροκφόρ σε τρίμματα, το bacon, καλό ανακάτεμα και…..μπον απετί.

25 comments:

  1. Καλημέραααα...
    Τι νοστιμιά! Ζυμαρικό να ναι και δεν λέμε ποτέ όχι...
    Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. Αχ Ελενάκι, αυτό είναι φαγητό για μένα! Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  3. Ελενα αυτό που πραγματικά ευχαριστιέμαι στις συνταγές σου, είναι ότι είναι εύκολες και πάρα πολύ νόστιμες!!!
    Ακόμα κι αυτές που καμιά φορά μου φαίνονται πολύπλοκες, όταν τις δοκιμάζω βλέπω ότι ειναι απλούστατες.
    Ο συνδυασμός ζυμαρικό-λαχανικό μας αρέσει κι εμάς, πολύ ενδιαφέρον το πάντρεμα με το σπανάκι!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  4. Maresei maresei maresei!!!!! Mporo na troo oli mera kathe meraaaaaa!

    ReplyDelete
  5. μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    φιλακια καλο π/σ/κ!!!!

    ReplyDelete
  6. τέλειο, τέλειο, τέλειο!!
    φιλάκια Ελενα, πολλά :)))

    ReplyDelete
  7. Καλησπέρα Έλενα!Αν και το τελευταίο καιρό δεν έχω πολύ χρόνο για το blogging, βλέπω τις συνταγές πάντα!Κι αυτή με το σπάνάκι θα τη βάλω στα προσεχώς γιατί μ αρέσει πολύ!Πιστεύω να αντικαταστήσω το μπέικον με γαλοπούλα,δε θα αλλάξει πολύ, γιατί δεν το τρώω!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  8. Αυτό κι αν είναι δελεαστικότατο! Και είναι ώρα που "σαλιαρίζω" με την οθόνη! Αχ!
    Φιλάκια Πολλά, Έλενά μας.

    ReplyDelete
  9. Θέλωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!
    Σμουάτςςςςςςς
    Καλό ΣΚ

    ReplyDelete
  10. Εγώ θα πάρω και τη μερίδα της φιλενάδας μας που δεν τρώει το ροκφόρ!!! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα...μετά από πολύ καιρό!
    Δεν το τρώμε το ροκφόρ μπορώ να βάλω τυρί φέτα;

    ReplyDelete
  12. Πολύ ωραίο φαγάκι, όπως έχω πει πολλές φορές σε πολλά μπλογκ, θα μπορούσα να τρώω ζυμαρικά κάθε μέρα, κάθε μέρα όμως!!!!! Θα τα φτιάξω χωρίς μπέικον όμως, δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα. Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  13. Betty μου στα ζυμαρικά να πούμε όχι?? Ποτέ!!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  14. Big mama μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Donkey and the carrot χαίρομαι πολύ που σου αρέσει:))
    Καλώς μας ήρθες!!!

    ReplyDelete
  16. Ιουλία μου ο συνδυασμός με το σπανάκι είναι πράγματι ενδιαφέρον.
    Πολύπλοκες συνταγές εγώ δεν δίνω, το ξέρεις!
    Εύκολες είναι οι συνταγές μου, απλά προσπαθώ να είναι και νόστιμες!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  17. Μετάκι φιλάκιααααααααααααααααα!!!

    ReplyDelete
  18. Μαριλενάκι μου σε πεθύμησα βρε!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Καλώς την Αθηνούλα:))
    Το μπέικον ταιριάζει πολύ σε αυτή τη συνταγή, αν όμως δεν σου αρέσει μπορείς μια χαρά να το αντικαταστήσεις με γαλοπούλα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Ζαμπάκι μου θενκ γιου εντ μενυ κίσες!!!!
    Αντί όμως να σαλιαρίζεις με την οθόνη, έλα να σου κάνω το τραπέζι!!

    ReplyDelete
  21. Αστεράκι μου σε ευχαριστώ, φιλάκια!!

    Λιλάκι να την πάρεις, να την πάρεις!
    Για να μάθει να μην τρώει το ροκφόρ της:PPP
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Δημητρούλα μου πιστεύω πως μπορείς, δεν το έχω δοκιμάσει με φέτα, εμείς το ροκφόρ το αγαπάμε πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  23. Manousina κανένα πρόβλημα, δοκίμασέ το χωρίς μπέικον!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  24. Καλημέρα. Μπορεί να μπει και για λίγο στο φούρνο;

    ReplyDelete
  25. Ισως για πολύ λίγο.
    Δεν είναι γκρατέν, είναι φαγάκι που γίνεται στην κατσαρόλα.
    Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete