
Συνήθως το φτιάχνω με στήθος από γαλοπούλα, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε με κοτόπουλο ή χοιρινό, γίνεται εξ ίσου νόστιμο και τρυφερό.
Τα υλικά μας:
1500 γρ. στήθος από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κομμένο σε κυβάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 φλιτζανάκι κρασί
1 φλιτζανάκι νερό
1 κούπα καλαμπόκι (προαιρετικά)
400 ml κρέμα γάλακτος
2 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά
μισό λεμόνι
Και η εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, αφού πρώτα τα έχουμε σκουπίσει καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχουν πολλά νερά.
Αφήνουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καλαμπόκι αν μας αρέσει, και 1 φλιτζανάκι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για μια ώρα περίπου.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την φωτιά ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, όσα υγρά υπάρχουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό από το λεμόνι και τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά και ….καλή μας όρεξη!
Σερβίρουμε με ένα σπυρωτό ρυζάκι.
Καλή επιτυχία!
Καλημερα...
ReplyDeleteδεν τρωω τα μανιταρια, αλλα μ αρεσε τοσο στη φωτο που θα το δοκιμασω χωρις..
Φιλια
Tέλειο φαγητό! άσε που λατρεύωωωωωω τα μανιτάρια χεχε
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Οτι έχει μανιτάρια ...για μας είναι πειρασμός!
ReplyDeleteΑυτόν τον καιρό έχουμε πολλά και διάφορα, οπότε κάποια στιγμή θα μαγειρέψουμε την συνταγή σου.
Ελενάκι,το κοτοπουλάκι μαγειρεμένο μ΄αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πολύ νόστιμο!
ReplyDeleteΤα τυράκια κάνουν τη διαφορά εδώ,θα τα προσθέσω την επόμενη φορά.
Φιλιά!
Δώσε μου συνταγή με μανιτάρια και πάρε μου την ψυχή!! τρελαίνομαι!!! Πάλι μας άνοιξες την όρεξη!!!
ReplyDeleteΓειά σου, φιλενάδα! Προχθές έκανα τα σπανάκια με τα τέσσερα τυριά σου! Τέλεια, τα έβαλα σε ένα όμορφο ταψί και δεν έμεινε τίποτα!
ReplyDeleteΘα ετοιμάζω το γλυκό πορτοκαλιού, μου άρεσε έτσι δροσερόύλι!
Φιλάκια πολλά.
Na to to fagito tis hmeras...manitaria my love!
ReplyDeleteΕσύ πας να με πεθάνεις με τόσο ΄μορφα αγαπημένα φαγητά..δεν έχω φάει κοτόπουλο με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα..κανένα ταπεράκι ..μήπως!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο το φαγητό! Τι κρίμα που δεν ήρθες το Σάββατο Ελενάκι!!
ReplyDeleteκοτόπουλο και μανιταράκια, σούπερ!!!!
ReplyDeleteΜμμμμμ! κοτόπουλο, μανιταράκια, κρεμούλα και τυράκια ! τι αλλο να ζητήσουμε ! υπέροχο θα είναι στην γεύση !
ReplyDeleteευχαριστούμε πολύ για την πρόταση Λενακι μου !!
φιλια πολλά
Πεινάω να πάρω λίγο!!!
ReplyDeleteΚορίτσια έχετε κι εσείς προβλήματα με το blogger;;
Καλό απόγευμα
Τι μου κάνεις τώρα... Μόλις μπήκα σπίτι και πεινάω σαν λύκος!
ReplyDeleteΥπέροχο το κοτοπουλάκι!
Περισσεύει τίποτα;
μούρλια φαγάκι, και τα μανιτάρια είναι πολυαγαπημένα
ReplyDeleteΚαλησπέρα Έλενα!!
ReplyDeleteΛοιπόν αυτό το φαγάκι το φτιάχνω και εγώ αλλά καλαμπόκι δεν έχω δοκιμασει ποτέ!!
Και το καλαμπόκι το λατρεύω!!
Ευχαριστώ για την ιδέα!!!
Καλό βράδυ!
πω πω νοστιμιές αν και δεν τρώει κανείς μας τα μανιτάρια τα υπόλοιπα ομως θα τα τιμήσουμε δεόντως!
ReplyDeleteΦοβερό πιάτο Έλενα. Δοκιμασμένο και αγαπημένο πολύ. Λάτρεις του μανιταριού και εγώ.
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ.
Πάρα πολύ καλό και αγαπημένο!!
ReplyDeleteΕγώ θα του έβαζα και λίγο ροκφόρ για πιο έντονη γεύση (είμαι βλέπεις λάτρης του μπλε τυριού).
Πολλά φιλιά καλό βράδυ!!
Ομολογώ πως αυτή την εκδοχή του κοτόπουλου δεν την έχω δοκιμάσει.Επειδή όμως προτιμώ την γαλοπούλα και λατρεύω τα μανιτάρια θα το φτιάξω οπωσδήποτε.΄Οταν κρυώσει η σάλτσα σφίγγει?Επειδή έχει τα τυριά ρωτάω.
ReplyDeleteΕλενα μέχρι στιγμής δεν μου έχει πει κάποιος ότι δεν μπορεί να μου στείλει μήνυμα.΄Ισως να ήταν το πρόβλημα παροδικό.
Αγαπημένο πιάτο και για μας!
ReplyDelete