Το πρώτο μου ραντεβού με την ζαχαρόπαστα είναι πλέον γεγονός!!!
To φλερτ μας είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, μέσω πληροφοριών που μελετούσα στο διαδίκτυο.
Κάποια στιγμή που είχα χρόνο πήρα την απόφαση και ιδού το αποτέλεσμα:
Υλικά
500 γρ ζάχαρη άχνη + λίγο ακόμα
4 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη φρουι ζελέ
(αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία είναι με γεύση φράουλα. Δίνει εκπληκτικό άρωμα και απαλό ροζ χρώμα)
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
2 βανίλιες
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 400 γρ άχνη σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το φρουι ζελέ , την γλυκόζη, το βιτάμ,
την βανίλια και όταν γίνουν όλα ένα μείγμα τα ρίχνουμε στην άχνη .
Ανακατεύουμε στην αρχή όλα τα υλικά μ’ ένα κουτάλι και μετά αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ίσως χρειαστεί να βάλουμε και την υπόλοιπη άχνη, σταδιακά. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει.
Όταν είναι έτοιμη την κλείνουμε αεροστεγώς σε σακούλα ή τάπερ.
Αν θέλουμε την χρησιμοποιούμε αμέσως. Είναι όμως καλύτερα να την αφήσουμε για μια μέρα να τραβήξει η ζάχαρη, πάντα βέβαια κλεισμένη αεροστεγώς.
Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε κόβουμε ένα κομμάτι , την χρωματίζουμε αν θέλουμε με 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναζυμώνουμε το κομμάτι που κόψαμε, μέχρι να έχουμε πάλι μια μαλακή ζύμη που να δεν κολλάει.
Σε μια επιφάνεια που έχουμε πασπαλίσει με άχνη βάζουμε την ζύμη.
Την ανοίγουμε με πλαστικό πλάστη [για να μην κολλάει και κάνει γραμμές] σαν φύλλο για πίτα.
Επειδή κολλάει πάρα πολύ έχουμε δίπλα μας την άχνη και πασπαλίζουμε κάθε φορά που χρειάζεται.
Ανοίγουμε σε ότι πάχος θέλουμε και καλύπτουμε τα κέικς, τις τούρτες ή κάνουμε διάφορα σχεδιάκια.
Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε όταν στεγνώσουν για να στολίσουμε μελλοντικά γλυκά.
Όταν έφτιαξα το σοκολατένιο κέικ με μερέντα , έριξα λίγο από το μίγμα σε στρογγυλή μικρή αλουμινένια φόρμα μιας χρήσεως και όταν το ξεφορμάρισα και κρύωσε λίγο το στόλισα με την ζαχαρόπαστα !!
Έφτιαξα έτσι ένα big cupcake με ζαχαρόπαστα!ΤΙPS
Ανάλογα με το χρώμα που έχει το φρουι ζελέ βγαίνει και το χρώμα της ζαχαρόπαστας.
Αν θέλουμε λευκό χρώμα, αντί για φρουι ζελέ, βάζουμε 3 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 6 φύλλα ζελατίνη και εσανς από το άρωμα που προτιμούμε.
Αν την ζαχαρόπαστα την έχουμε κλείσει πολύ καλά αεροστεγώς, μπορούμε να την κρατήσουμε για πολλές ημέρες εντός η εκτός ψυγείου.
Μέτη
Σαν να ξεπήδησε από παραμύθι!!
ReplyDeleteΧρώματα, λουλούδια, γεύση..
Μέτη μου να είσαι καλά!
Αυτό είναι έργο τέχνης!!!!!!!
ReplyDeleteΔεν θες να το φας για να μην το χαλάσεις!!!!!!!
Υπέροχο!!! Μπράβο Μέτη μου!
Πολλά φιλιά και καλό σ/κ!!!
Μέτη αυτό είναι όνειρο!!!
ReplyDeleteΚαι χρωματίζεται από το ζελέ, ε?
Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να κάνω τέτοια στολίδια! Πανέμορφο έγινε!
Μπράβο σου!!
Καλημέρα!
Kαλά μιλάμε για καλλιτέχνη΄!!!!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια Μέτη μας!
Τέλεια τούρτα,από καιρό έψαχνα μια καλή και δοκιμασμένη συνταγή για ζαχαρόπαστα,σ'ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΆψογο. Μου θυμίζει τα υπέροχα γλυκά που έφτιαχνα παρεα με ενα μαγικο πλασμα. Ήταν κάτι το πρωτοφανές: έβλεπες ένα γλυκάκι να φτιάχνει γλυκάκι!
ReplyDeleteΜπράβο Μέτη! Υπέροχη έγινε.
ReplyDeleteΜετάκο μου να ομολογήσω ότι εγω ήμουνα η τυχερή αποδέκτης του ΒIIIIG CUP CAKE ή θα ζηλέψουν οι άλλες κοπελούδες ??????
ReplyDeleteΗταν τέλειο!! το τελευταίο κομμάτι φαγώθηκε μετά απο 3 μέρες και ήταν σαν να είχε φτιαχθεί εκείνη την ώρα!!!!!
τα θερμότατά μου συγχαρητήρια !!!
εχεις χρυσά χεράκια για δημιουργίες !!
καλημέρα και καλό σ/κ
ΣΟΥΠΕΡ!
ReplyDeleteέχω διαβάσει τις άπειρες συνταγές για ζαχαρόπαστα και καναδυό που έκανα δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα..
μόνο τα υλικά που διάβασα στη δική σου νομίζω οτι θα είναι εκτός απο εμφανίσιμη και πολύ νόστιμη!!
να είσαι καλα :)
Τυχερή Μαρία!! θέλω και εγώ να πειραματιστώ με την ζαχαροπαστα....
ReplyDeleteΓΕΙΑ ΣΟΥ,ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!
ReplyDeleteΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ...
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
Εγώ,έρχομαι να διαμαρτυρηθώ εντόνως και να καταγγείλω πως δεν είναι δυνατόν η μία να κόβει και η άλλη να ράβει εδώ μέσα κι εμάς να μη μας δίνετε ούτε κομματάκι..
ReplyDeleteτί θα πεί τη πήρε η Μαρία η ΒΟΥ..??
εμείς..??..μπακούρια..??
καφέ δεν έχουμε εμείς σπίτι μας να μας τη φέρετε...??
και βεράντα να τον πιούμε( έχουμε και σόμπα..)...και να τη μετρήσουμε...τη βεράντα..λέω εγώ..
ορίστε μας...
σμουυυαατςςςςςςςς σας...
Μετάκι μου τι χρυσοχέρα είσαι εσύ καλό μου??
ReplyDeleteΤο χεις παιδί μου... το χεις!
Αλλά καλά λέει η Βιβή, καταντάει σκάνδαλο πλέον τις δημιουργίες σου να τις απολαμβάνει μόνο η Μαρία;-)
Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!!
κρίμα να είσαι μακριά και να γλυτώνεις το κέρασμα, θα έπρεπε μερόνυχτα να φτιάχνεις τουρτίτσες για να μας προλάβεις όλες!!!!!! χαχα!!!!
ReplyDeleteχρυσοχέρα!!!!
Γεια στα χέρια σου Μέτη! Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και η περιγραφή σου πολύ ωραία. Θα με κάνεις να δοκιμάσω να φτιάξω και εγώ!
ReplyDeleteΜαρία ντροπή σου! Δε φτάνει που δοκίμασες, το λες κιόλας:))
Δεν το λυπήθηκες να το κόψεις; :)
ReplyDeleteαυτό είναι κομψοτέχνημα!
μπράβο, πανέμορφο!
Πολλά συγχαρητήρια για το όμορφο γλυκάκι. Σκέτο κόσμημα!
ReplyDeleteΒλέπω το φλερτ με την ζαχαρόπαστα να εξελίσεται σε μεγάλο έρωτα..χιχι
Η συνταγή σου ενδιαφέρουσα.. εγω κανω την ''συνηθησμένη'' αν μπορω να πω ζαχαρόπαστα, αυτή που θελει γλυκερίνη (που δεν εχω βρει βεβαιως και την παραλείπω).. χωρίς βουτυρο..
και το φρουι ζελε πολύ έξυπνο..
Θα την δοκιμάσω την επόμενη φορά
Θέλω κι εγώ να ασχοληθώ με ζαχαρόπαστα κάποια στιγμή, αλλά ποτέ δεν το αποφασίζω. Πανέμορφο το κείκ, και εις ανώτερα!
ReplyDeleteΣαν μπιμπελο το εφτιαξες το κεκακι :)
ReplyDeleteΤΕΛΕΙΟ... ΤΕΛΕΙΟ... ΤΕΛΕΙΟ...
ReplyDeleteΕγώ δεν το αποφασίζω ακόμη, αλλά θέλω κάποια στιγμη να το επιχειρήσω...
Μπράβο Μέτη!!!
kalhspera,eftiaksa xtes th syntagh alla h zymh moy tribete.mhpws ftaiei poy th xrwmatisa xtes molis thn eftiaksa?
ReplyDeleteΑναστασία, θα ενημερώσω την Μέτη για το ερωτημά σου, αλλά απο όσο ξέρω εγώ δεν φταίει το χρώμα, το οποίο το βάζουμε μόλις φτιάξουμε την ζαχαρόπαστα. Αυτό που χρειάζεται για να μην σου τρίβετε είναι ζύμωμα. Κάθε φορά που την χρησιμοποιείς πρέπει να την ζυμώνεις για να είναι μαλακιά και να μην σου σπάει. Αυτό ίσχύει για όλες τις ζαχαρόπαστες. Από γεύση πως σου έγινε???? εφτιαξες μόνο για καλυψη γλυκού ή έκανες και διάφορα σχεδιάκια ???
ReplyDeleteπεριμένουμε νέα σου και μάλλον αύριο θα σου γράψει και η Μέτη.
φιλια πολλά και καλό βράδυ
ANASTASIA απο οτι βλεπω σου απαντησε η Μαρια μας.
ReplyDeleteΗ ζαχαροπαστα θελει παρα πολυ καλο ζυμωμα[σαν την πλαστελινη που θελουμε να μαλακωσει], τωρα αν νομιζεις οτι φταιει το χρωμα δοκιμασε χρωματα ζαχαροπλαστικης σε παστα και οχι υγρο, το πια στιγμη θα την χρωματισεις σιγουρα δεν παιζει ρολο.
Καλη επιτυχια και οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε!!!!!
Καλη σου μερα!!!!!