Καλημέρα φίλοι μου!
Ζητώ συγγνώμη για την απουσία μου τόσες μέρες, όμως εδώ και μια βδομάδα είμαι χωρίς internet!!
Μπαίνω στα κλεφτά από το pc του γιου μου, μετά από 1000 παρακάλια και 2000 μετάνοιες!! Ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει το λαπτοπάκι μου, γιατί μου έχετε λείψει όλοι!
Μιας και κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί σας, ελάτε να σας γλυκάνω με γλυκό καρότο!
Θυμάστε το γλυκό καρότο της Αμαλίας??? Θα σας δώσω σήμερα έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής του.
Επειδή έχω δοκιμάσει το γλυκό της Αμαλίας, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό, θα σας πω ότι οι 2 συνταγές γευστικά δεν έχουν καμία σχέση!!!
Στην συνταγή μου το γλυκό θα έλεγα μοιάζει λίγο με το γλυκό κυδώνι.
Μην παραλείψετε μια κουταλίτσα μέλι στο τέλος. Προσοχή όμως, μην βάλετε περισσότερο, γιατί τότε θα «σφίξει» πολύ το γλυκό.
Αλλά ακόμα κι αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, δεν χάλασε ο κόσμος. Το αραιώνουμε με λίγο νεράκι και ξαναβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Το μέλι καλό θα ήταν να είναι θυμαρίσιο και καλής ποιότητας.
Θα χρειαστούμε
500 γρ. τρυφερά καρότα
500 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 λεμόνι
1 κουταλιά εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες άρωμα
1/2 κουταλάκι μέλι θυμαρίσιο
Πάμε να το φτιάξουμε
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Προτιμήστε μικρά και τρυφερά καροτάκια, χωρίς «ξύλα».
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά, με 150 ml νερό, σε δυνατή φωτιά.
Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε την ζάχαρη και 200 ml νερό.
Επίσης προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, τον χυμό από ένα λεμόνι και μια αρκετά μεγάλη φλούδα λεμονιού.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου ένα τέταρτο, ανακατεύοντας συχνά κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε την βανίλια και το μέλι.
Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτάκια ακόμη να δέσει λίγο το σιρόπι. Λίγο όμως, όχι πολύ, γιατί όσο περνάει η ώρα «δένει» όλο και περισσότερο, προφανώς λόγω του μελιού.
Για μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού, προσαρμόστε ανάλογα τις δόσεις.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ασε και ξερω απο αυτα τα παρακαλια οταν πριν 1,5 χρονο ειχα και εγω το ιδιο προβλημα! Για να μην σου πω οτι το πληρωσα και ακριβα αφου του εταζα καθε φορα και απο κατι.
ReplyDeleteΚαροτο γλυκο;
ενδιαφερον φαινεται ,δεν το ειχα σκεφτει οτι μπορει να γινει γλυκο;!
Τη συνταγή της Αμαλίας τη δοκίμασα πέρσι κι είχα φτιάξει για το μπαζάρ τώρα θα δοκιμάσω και τη δική σου
ReplyDeleteΚαλημέρα.
Ελενάκι,ωραία θα είναι και η δική σου συνταγή!
ReplyDeleteΔεν έχω δοκιμάσει,τεμπελίτσα γαρ,αλλά τα καροτάκια πολύ μ΄αρέσουν.
Υπομονή με την τεχνολογία.
Φιλιά!
Και έλεγα τι να κάνω τοσα καρότα που έχω! Σκεφτόμουν κέηκ αλλά τσουπ, έβαλες το γλυκάκι οπότε μιά χαρά θα τα τακτοποιήσω!
ReplyDeleteΘα σας πω τι κατάφερα μόλις το φτιάξω!
karoto glyko den exo ftiaxi,irthe o keros tou fenete.
ReplyDeletena ise kala kai kali sou mera
Eσύ τουλάχιστον έχεις γιό, εγώ 'εκλεβα' το wireless του γείτονα! Με έπεισες με το γλυκό, γιατί μου αρέσει το κυδώνι. Θα το φτιάξω και θα σου πω. Πολύ διαιίτερο, μπράβο!
ReplyDeleteAυτό το γλυκό δεν το έτρωγα δεν ξέρω γιατί, ώσπου κάπια στιγμή το έφτιαξα που το είχε βάλει η μπλογκοφίλη Marion και είμαι ξετρελαμένη μαζί του!!!!!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιάαααααααααααααα
Μμμμμμμ !!! Δωσε μου γλυκό του κουταλιού εμένα και πάρε μου την ψυχή !!!!! πολύ ωραία και η δική σου εκδοχή Ελενάκι μου!!!
ReplyDeleteπαίρνω με μεεεεεγάλη ευχαρίστηση το πιατάκι και πάω να το απολαύσω με το απογευματινό καφεδάκι !!!!
καλό σ/κ σε όλους !!!
Θα κρατήσω τη συνταγή για αργότερα ...έφτιαξα πολλά γλυκά του κουταλιού από διάφορα φρούτα και πρέπει να καταναλωθούν.
ReplyDeleteΦιλιά
Ελενάκι μου εύχομαι να αποκατασταθεί γρήγορα η βλάβη στο λαπτοπτάκι σου και να μη έχεις ανάγκη κανέναν!
ReplyDeleteΕξαιρετικό το γλυκό καρότο!!!
Αν δεν με προλάβει η φιλενάδα μας η Μαρία να το κάνει πρώτη και να το δοκιμάσω απ΄αυτήν θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!!(τεμπελιά νομίζω το λένε αυτό δεν ξέρω χαχα!!)
Πολλά φιλιά και καλό σ/κ!!!
εγώ όσον αφορά τα γλυκά είμαι ανεπρόκοπη, τα τιμώ όμως πάντα όταν μου τα χαρίζουν!!ένα βάζο γλυκό καρότο που μου έδωσε μια φίλη μου το τσάκισα αλύπητα!!!είναι μούρλια!!
ReplyDeleteΩραίο χρώμα! Γεια στα χέρια σου! Καλό Σ/Κ!
ReplyDeleteΛανιώ και εμένα μ'αρέσει το καρότο, δικό σου ή δικό μου...
ReplyDeleteβάλε μου σε παρακαλώ γιαούρτι και κανέλα και πετάγομαι μέχρι Αθήνα να τσιμπολογήσω...
πολλά πολλά φιλιά
ωραίο χρώμα...ωραίο δέσιμο...ωραίο πιατελάκι..ωραίο κουταλάκι...
ReplyDeleteκαι σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες,κράτα μου ένα βαζάκι...
αργότερα θα το φτιάξω κι εγώ,τώρα τσακώνομαι με τις φράπες,τα κυδώνια και τα παστοκύδωνα...
φιλάκια σου και καλό Σ/Κ..-:))
Κι εσυ χωρίς ίντερνετ;;; Μα τι στο καλό; Επιδημία είναι;
ReplyDeleteδεν εχω δοκιμασει ποτε ουτε το εχω ξανακουσει ειμναι πολυ περιεργη για τη γευση του!!!
ReplyDeleteΚαι μόνο που άκουσα για γλυκό καρότο μου τρέχουν τα σάλια, πρώτο γιατί είμαι μια αθεράπευτη γλυκατζού και δεύτερον μου αρέσουν τα καρότα.
ReplyDeleteΤην φτιάχνω αύριο.
Πρωτοτυπο γλυκο αλλα πολυ ωραιο. Εχω δοκιμασει πριν απο πολλα χρονια.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ReplyDelete