Tuesday, 16 November 2010

Σάλτσα ροκφόρ

Αν σας αρέσει το ροκφόρ όπως σ’ εμάς, σίγουρα θα την λατρέψετε αυτή τη σάλτσα.
Είναι η αγαπημένη των αγοριών μου και τους αρέσει να την συνδυάζουν με κοτόπουλο πανέ.
Γίνεται πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα....
Αλλά ας το δούμε στην πράξη

Θα χρειαστούμε
200 γρ.ροκφόρ (μπλε τυρί)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κρέμα γάλακτος 350 γρ.
Πάμε να τη φτιάξουμε
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το κρεμμύδι ιδιαίτερα ψιλοκομμένο.
Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το ροκφόρ το οποίο έχουμε θρυμματίσει .
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει το ροκφόρ και προσέχουμε να μην μας κολλήσει .
Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Όταν δέσει η κρέμα μας, δηλαδή σε 5-10 λεπτά βρασμού περίπου, η σαλτσούλα μας είναι έτοιμη.
Δεν προσθέτουμε αλάτι διότι το ροκφόρ είναι από μόνο του αρκετά πικάντικο.
Η σάλτσα ροκφόρ ταιριάζει τέλεια με φιλέτο κοτόπουλο πανέ ,αλλά και με ζυμαρικά!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

31 comments:

  1. Mόνο μας αρέσει???
    Τρελλαινόμαστε!

    ReplyDelete
  2. Σλουρπ!!!Τρελαινομαι για ροκφορ!Μεσα στην εβδομαδα θα την δοκιμασω και θα σου γραψω εντυπωσεις!Thanks!

    ReplyDelete
  3. fun του ροκφόρ κι από δω...
    εγώ τη χρησιμοποιώ και στις σαλάτες..
    Δοκιμάστε μαρούλι με σάλτσα ροκφόρ και πέστε μου...

    καλημέρες..-:))

    ReplyDelete
  4. Εγώ πάλι δεν το μπορώ το ροκφόρ... κάτι με χαλάει...

    να έχεις μια όμορφη μέρα *

    ReplyDelete
  5. αν και δεν έχω πολύ καλή σχέση με το ροκφόρ αυτή η σαλτσούλα είναι δελεαστική, σλουρπ!!!!

    ReplyDelete
  6. Για μια version πιο ελαφριά σε θερμίδες μπορείτε να βάλετε και γιαούρτι αντί κρέμας γάλακτος ή μισό μισό.
    Ταιριάζει πολύ και με καυτερές φτερούγες κοτοπούλου!

    ReplyDelete
  7. Εγώ πάλι Βασάκι μου τι να πω??
    Βρήκες το αδύνατο σημείο μου... κι αυτό είναι μείον μου;-)
    Ξέρεις τι σχέση πάθους έχω με το ροκφόρ, ακόμα και σκέτο το τρώω ευχάριστα!!
    Αν δεν ήμουν ευγενής, θα έπαιρνα όλο το μπολάκι με την σαλτσούλα και θα έφευγα χα χα χα!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  8. Εγω βέβαια Βασάκι μου όπως ήδη γνωρίζεις ΔΕΝ έχω καλή σχέση με το συγκεκριμένο τυράκι. Δεν θα πάρω μεριδούλα παραδόξως ούτε του ημίσιου μου που ενω είναι παμφάγο ...ζωάκι(!!!) δεν τα πάει καλά με το μπλε τυράκι. Είδες έκανα και ρίμα!!!!

    Και μια και είμαι μεγαλόψυχη το χαρίζω απλόχερα στο ιντερνετικό μου ήμισυ το Λενάκι μας που το λατρεύει.!!!!!!!

    Μπορεί λοιπόν να μην τρώω μικρούλι μου την σαλτσούλα σου, αλλά μπορώ να θαυμάσω την υπέροχη σαλτσιέρα σου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    καλό απόγευμα και πολλά πολλά φιλιά !!!

    ReplyDelete
  9. Βάσια,άλλη μία που δεν τα πάει καλά με το συγκεκριμένο τυρί.
    Όμορφα σερβιρισμένο,αλλά τι θα μας κεράσεις με το Μαράκι;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. με χτυπησες στην καρδια!τρελλαινομαι για blue cheese....μονο που κρεμμυδι δεν εχω βαλει ποτέ...μονο λίγο μαιντανό

    ReplyDelete
  11. Μόλις έφαγα 2 πιατα με ριγγατονι και σαλτσα ροκφορ με λιγο πιπερακι!Τελεια!!!Να δω πότε θα χωνέψω Βασια!

    ReplyDelete
  12. Λίλα μου,αφού σας αρέσει τόσο το ροκφόρ να την δοκιμάσεις την σαλτσούλα!!!
    Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  13. Αλεξ μου, μου αρέσει που είπες μες την εβδομάδα και ήδη την έφτιαξες και σου άρεσε!!!
    Αυτό θα πει γρηγοράδα!!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που την ευχαριστήθηκες!
    Τώρα για την χώνεψη μετά τα δύο πιάτα ριγκατόνι θα σου πάρει λίγο χρόνο!!χαχαχα!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  14. Σπιρτόκουτο, κι εγω χρησιμοποιώ ροκφόρ με το μαρούλι και μας αρέσει πολύ!!
    Σ΄αυτή όμως την σαλτούλα δεν βάζω κρεμμύδι!
    Καλό σου βράδυ!!

    ReplyDelete
  15. Αστέρι μου, να την φτιάξεις!!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ReplyDelete
  16. Drosostalitsa μου δεν πειράζει θα βρούμε άλλη σαλτστούλα να σε κεράσουμε!!!
    Καλό σου βράδυ!!!

    ReplyDelete
  17. Γαστεροπλήξ μου είναι αποκλειστικά για φαν του ροκφόρ!Αν δεν είσαι σίγουρη ότι σου αρέσει, επειδή είναι έντονη η γεύση του στην σάλτσα, ξανασκέψου το πριν την φτιάξεις!!!

    ReplyDelete
  18. Μαίρη μου σ' ευχαριστούμε για την πιο ελαφριά έκδοση!
    Θα δοκιμαστεί!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ReplyDelete
  19. Ελενα μου, ήμουν σίγουρη ότι θα εσύ θα εκτιμούσες ιδιαίτερα αυτή την σάλτσα,σε αντίθεση με την Μαρία μας!!!
    Πολλά φιλιά καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  20. Μαράκι μου,το ξέρω γλυκιά μου ότι εσύ δεν!!
    Θα σου φτιάξουμε μια άλλη σαλτσούλα χωρίς ροκφόρ εσένα!!
    Πολλά φιλάκια και καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  21. Ελένη μου, το ροκφόρ έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και είναι δύσκολο να αρέσει σε όλους!
    Θα βρούμε κάποια αλλη σαλτσούλα για σένα και το Μαράκι μας!!
    Φιλιά και καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  22. Donkey and the karrot,καλώς ήρθες στην παρέα των φίλων του ροκφόρ!
    Καλό σου βράδυ!!

    ReplyDelete
  23. Cook ,δοκίμασε τη με το κρεμμύδι του πάει πάρα πολύ!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ReplyDelete
  24. Λατρεύω το ροκφόρ η σαλτσα αυτή ταιριάζει ακόμη και σε σαλάτα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Λατρεύω το ροκφόρ η σαλτσα αυτή ταιριάζει ακόμη και σε σαλάτα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  26. Phivo,σάλτσα της καρδιάς και όχι μόνο ....της γλώσσας,του ουρανίσκου,του ισοφάγου του στομάχου.......χαχα!!!
    Καλό μεσημέρι!!

    ReplyDelete
  27. Eva,ταιριάζει πολύ με το μαρούλι που το έχω δοκιμάσει !!
    Φιλιά και καλό μεσημέρι!!

    ReplyDelete
  28. Παιδιά φοβερή η σάλτσα ! την έκανα σήμερα και έδεσε υπέροχα με το μαρούλι και τα κομμάτια κοτόπουλου.
    Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή

    ReplyDelete