
Είναι όμως εξίσου γευστική και δροσιστική.
Πάμε να το φτιάξουμε……
Χρειαζόμαστε:
300γρ γιαούρτι σακούλας - χύμα από το σ/μ -
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 μεγάλο αγγούρι
1 μικρό καρότο
2 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερο αν θέλουμε
3 κουταλιές σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι λευκό
Πως το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο στο λεπτό τρίφτη και το αγγούρι στο χοντρό.
Σ’ αυτή την φάση ρυθμίζουμε το αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρό θέλουμε το τζατζίκι μας. Στην πορεία δεν προσθέτουμε άλλο αλάτι, για να μην βγάλει νερά το γιαούρτι.
Τ’ αφήνουμε λίγο και μετά τα στύβουμε πολύ καλά για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το αγγούρι και το καρότο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος το σκόρδο, αφαιρούμε την φύτρα που έχει στο κέντρο, το λιώνουμε και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αρκετό πιπεράκι –και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και έτοιμο το τζατζικάκι μας !!

ΤΙΡ: Την φύτρα του σκόρδου την βγάζουμε, γιατί αυτή ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά του, ιδιαίτερα το κάτω μέρος της. Στην περίπτωση που σας αρέσει αρκετά η μυρωδιά του σκόρδου δεν υπάρχει λόγος να την αφαιρέσετε.
Καλή επιτυχία!
Μέτη
Toν χειμώνα το τζατζικάκι το κάνω με σκέτο καρότο....την επόμενη θα δοκιμάσω και την μαγιονέζα!
ReplyDeleteΜέτη,ωραίο φαίνεται και λίγο σκορδάκι έβαλες-τι καλά!
ReplyDeleteΤο καροτάκι μ΄αρέσει πάνω απ΄όλα,δεν έχω δοκιμάσει.
Φιλιά!
Ωραίο το τζατζικάκι σου, ελαφρύ, όπως μας αρέσει!
ReplyDeleteΈνα τζατζικάκι στο 3 παρακαλώωωωωωωωωωω :)))
ReplyDeleteΠειραγμένο ή όχι, το τζατζίκι είναι το αγαπημένο ορεκτικό. Ειδικά αν υπάρχουν και τηγανητές πατατούλες, ακόμη καλύτερα.
ReplyDeleteΜέτη μου, μπράβο σου. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο και θα σου πω.
Φιλιά!!!!!!!
Μετάκι μου αν και έχω δει πολλούς να βάζουν καροτάκι στο τζατζίκι (του πάει πολύ), πρώτη φορά ακούω για μαγιονέζα!
ReplyDeleteΘα το φτιάξω σίγουρα, μου άρεσε η ιδέα!
Εξ άλλου εγώ, όπως λέει και η Μαρία, σε ότι διαφορετικό πρώτη και καλύτερη είμαι μέσα χα χα χα!
Φιλάκια πολλά!
Εγω Μετάκι όπως ξέρεις, σ'αγαπάω σ'εκτιμάω, αλλά την μερίδα μου την δίνω στο Λενάκι μας !!!!!
ReplyDeleteπολύ ωραία η παρουσίασή του !!
σε φιλώ πολύ πολύ
OYιιιι, πολύ μου άρεσε η ιδέα, δεν το είχα δεί με καροτο, αλλά έγινε, θα το κάνω και θα σου πω!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
καλά με τζατζίκι θα μας κεράσετε για τα γενέθλια!!!!!
ReplyDeleteεγώ πάντως καταφθάνω με ουζάκια, πιστεύω να έχετε και πολλά άλλα μεζεδάκια και γλυκάκι θέεεεεεεελωωωω!!!!
Και γω ήξερα με σκέτο καρότο, με συνδυασμό καρότου - αγγουριού, δεν είχα ξαναδεί!
ReplyDeleteΩραία ιδέα όμως, την κρατάω. :)
πειραγμένο ή όχι, θα το φτιαξω άμεσα......!!!
ReplyDeleteφιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!
αααα και ευχαριστώ!!!
Κι εγώ το καρότο-αγγούρι το ήξερα, αλλά μαγιονέζα πρώτη φορά ακούω και θα δοκιμαστεί γιατί σίγουρα πρέπει να γίνεται πιο απαλό στη γεύση!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
το καροτο παει σουπερ στο τζατσικι...το χειμωνα το βαζω αντι για αγγουρι...η μαγιονεζα φανταζομαι αντικαθιστα το ελαιολαδο...
ReplyDeleteΤο κάνω συχνά με καροτάκι.Προσθέτω και λίγο άνιθο και του πηγαίνει.Η ουσιαστική διαφορά είναι στη μαγιονέζα.Την αναμειγνύω με γιαούρτι σε άλλες σαλάτες αλλά δεν είχα σκεφτεί το τζατζίκι
ReplyDeleteΑΑΑΑΑΑΑ...ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΙΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ...ΘΑ ΓΙΝΙΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ!!!
Μπράβο Μετάκι μου αυτό το τζατζίκι είναι ακριβώς στα μέτρα μου!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλάκια!!!