
Εμένα ο αγαπημένος μου τρόπος μαγειρέματος είναι στην κατσαρόλα κρασάτες.
Οι μπριζόλες γίνονται πολύ νόστιμες αλλά κυρίως πολύ γρήγορα γιατί
συνήθως τις βγάζω από την κατάψυξη και κατευθείαν στην κατσαρόλα, χωρίς να περιμένω να ξεπαγώσουν.
Υλικά για 4 μερίδες
4 μπριζόλες λαιμού κομμένες λίγο χοντρές
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 πιπεριά πράσινη
1 κούπα τσαγιού κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μεγάλο πάτο που να χωράει τις μπριζόλες ζεσταίνουμε το λάδι , κόβουμε ροδέλες το σκόρδο, το τσιγαρίζουμε να πάρει άρωμα το λάδι και το αφαιρούμε.
Ρίχνουμε τις μπριζόλες και τις γυρίζουμε ώστε να σωταριστούν καλά και από τις δυο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη στα τέσσερα.
Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Συνήθως μαγειρεύω στην χύτρα και γι αυτό δεν προσθέτω καθόλου νερό. Για μαγείρεμα σε κατσαρόλα, σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
Μαγειρεύουμε στην χύτρα για 15 – 20 λεπτά ή σε κατσαρόλα για 50 – 60 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο αφαιρούμε την πιπεριά και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι ή με φρέσκο πουρέ πατάτας.
ΤΙΡ: όταν αγοράζουμε μπριζόλες και θέλουμε να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη καλό είναι να τις βάζουμε μια - μια σε σακουλίτσα για να ξεχωρίζουν, ώστε όταν θέλουμε να τις μαγειρέψουμε, να παίρνουμε ακριβώς την ποσότητα που θέλουμε αλλά και για να ξεπαγώνουν πιο γρήγορα.
Καλή επιτυχία!
Μέτη
Πολύ νόστιμη η συνταγή.Την πθιπεριά γιατί την βγάζεις στο τέλος?
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο φαίνεται... γεια στα χερια σου!
ReplyDeleteΑααα κι εγώ έτσι τις λατρεύω. Βέβαια ο άντρας τι προτιμάει ψητές αλλά χεχεχε υπερτερεί η δική μου γνώμη χαχαχα
ReplyDeleteΚαλό μήνα
Μία φορά τις είχα φτιάξει στην χύτρα και όχι έτσι, απλά λαδολέμονο για να δω τι θα βγει αλλά μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά!
ReplyDeleteΘα δοκιμάσω το δικό σου τρόπο που φαίνεται ξελιγωτικός!
Καλό μήνα κοριτσάρες και καλές γιορτές!
μμμμμμμμμμμμ από τα αγαπημένα μου φαγητά χοιρινό στην κατσαρόλα!!!!
ReplyDeleteΕΥΓΕ Μέτη!!!
πολλά πολλά φιλιά και καλό μηνα
Μμμμ...!! τέλειο!
ReplyDeleteφιλιά!
Πολύ ωραίο και αγαπημένο φαγητό σε όλη την οικογένεια!!!!!!
ReplyDeleteΚαλά που μου το θύμισες και έχω καιρό να το φτιάξω!!!
Μπράβο Μετάκι μου!!
Πολλά φιλιά!!!!
Ωραίο φαγητό και εύκολο!
ReplyDeleteΚαι αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι καλός, ειδικά αν βιαζόμαστε. Αν το νερό είναι λίγο, θα βγει και πιο νόστιμο το ζουμάκι.
Καλό μήνα!
Και σε μας αρέσουν πολύ έτσι μαγειρεμένες οι μπριζολίτσες!
ReplyDeleteΓίνονται ζουμερές, μαλακές και πολύ νόστιμες!!
Εγώ βάζω και λίγη ριγανίτσα, τους πάει πολύ!!
Φιλιά Μετάκι μου και καλό μήνα εύχομαι σε όλους!!!
Μετάκι μου πως το βλέπεις να μου κάνεις την Κυριακή το τραπέζι μ'αυτό το υπέροχο φαγάκι που δεν το έχω φτιάξει ποτέ????????
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου !!!!
καλό μήνα σε όλους και καλές γιορτές !!!!!!!!!!
Όμορφο κι εύκολο το φαγάκι σου,Μέτη!
ReplyDeleteΜε ενθουσίασε,που μπορείς να τις μαγειρέψεις παγωμένες-ξεχνάω να τις βγάλω από τον καταψύκτη.
Γιατί καλέ,να γβάλουμε την πιπερίτσα κι είναι τόσο νόστιμη.
Φιλιά!
Καλό μήνα εύχομαι!!
ReplyDeleteΓεμάτο όμορφες στιγμές!!
Ηρθα πάνω στην ώρα του φαγητού
και φαίνεται πεντανόστιμο!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ReplyDeleteΠΩ ΠΩ!!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ!!!!!!
Πολύ καλή εναλλακτική!! Και χωρίς ντομάτα! Χιχι!!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
θα σας προτεινα και λίγο θυμαρι
ReplyDeleteΟι μπριτζόλες όπως και να τις μαγειρέψεις είναι τέλειες!!!
ReplyDeleteΚαλό Μήνα!!!
Εξαιρετική η εκδοχή σου Μέτη!!
ReplyDeleteΚι εμένα μου αρέσουν κρασάτες με ρυζάκι :)
Φιλιά
Καλό βράδυ & καλό μήνα
Κι εγώ τις κάνω στην κατσαρόλα κάποιες φορές. Γίνονται πιο ζουμερες και με το κρασάκι μυρωδάτες.
ReplyDeleteκορίτσια καλό μήνα!!!
ReplyDeleteΜου έδωσες φοβερή ιδέα για αύριο!!!Την πιπεριέ γιτί την βγάζεις στο τέλος?
Ασημίνα
Καλο μηνα ευχομαι σε ολους και σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
ReplyDeleteΟσο για την πιπερια που με ρωτατε ολοι γιατι την βγαζω στο τελος,
1. γιατι αν δει η κορη μου πρασινο πραγμα στο κρεας της δεν θα φαει τιποτα,
2. γιατι η πιπερια ειναι κομμενη σε πολυ μεγαλα κομματια, εχει δωσει ολη την γευση της και δεν εχει να προσφερει τιποτα στην σαλτσα, αν καποιος την θελει μεσα στο φαγητο μπορει να την ψιλοκοψει για να δενει με την σαλτσα.
Καλημερα σε ολους, φιλια πολλα!!!!
Υπέροχη συνταγή, αλλά το σκορδο καταλαβαίνω γιατι το πετάτε , διότι πικριζει...ι, την πιπεριά όμως γιατί; αυτή δεν πικρίζει και του πηγαίνει σαν γαρνιτούρα...!! Αλλωστε το χοιρινό το κάνουμε έτσι και με πιπεριές και ειναι υπέροχο!....και ειναι και γεμάτη σίδηρο!!
ReplyDeleteΦιλάκια
Πασταφλώρα (Αρετή)
Αρετη οπως εχω γραψει και πιο πανω
ReplyDeleteη πιπερια ειναι κομμενη σε πολυ μεγαλα κομματια, εχει δωσει ολη την γευση της και δεν εχει να προσφερει τιποτα στην σαλτσα, αν καποιος την θελει μεσα στο φαγητο μπορει να την ψιλοκοψει για να δενει με την σαλτσα.
φιλια!!