
Πατάτες στο φούρνο, αλλά πολύ πιο νόστιμες και κυρίως πολύ πιο γρήγορα .
Την είχε δει κάπου στην τηλεόραση μου είπε, αλλά δεν θυμόταν που ακριβώς, άρα συγχωρέστε με που δεν ξέρω ποιος άλλος μπορεί να τις έχει φτιάξει.
Εγώ πάντως την πήρα, την έφερα στα μέτρα μου και ορίστε οι «τσακιστές» πατάτες !!
Υλικά
1 κιλό πατάτες baby, στο μανάβικο τις ονομάζουν μικρές για φούρνο
φυτίνη ή βούτυρο ή βιτάμ ή ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λεμόνι
τυρί κίτρινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε λίγο με πιρούνι.
Τις βράζουμε με την φλούδα τους σε αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά και έτσι όπως είναι με την φλούδα, τις πατάμε μια – μια ελαφρά με ένα επίπεδο αντικείμενο, π.χ. μπρίκι, για ν΄ ανοίξουν, αλλά όχι να διαλυθούν.
Λίγο πριν τις βγάλουμε μπορούμε να βάλουμε πάνω στην κάθε πατάτα ένα κομματάκι κίτρινο τυρί , λιώνοντας θα δώσει υπέροχη γεύση.
Μέτη
UPDATE: Το μυστήριο…. λύθηκε!!
Η φίλη food blogger Βίκυ Κουμάντου από το TasteFULL μας ενημέρωσε, ότι αυτή ήταν που παρουσίασε την συνταγή αυτή σε εκπομπή στον Alpha!!!
Βίκυ ευχαριστούμε για την πολύ νόστιμη συνταγή!
Πολυ ωραια ιδεα και νοστιμοτατη,θα την δοκιμασω κι εγω..Καλη σου μερα Μετη και καλη εβδομαδα να εχεις,φιλακια!!!
ReplyDeleteυπέροχες πατατούλες, το ξέρω γιατί και εγώ τις φτιάχνω με αυτό τον τρόπο, με την διαφορά οτι αντι για φυτίνη, τις ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα !!!!!!
Tσακιστές τις λέμε γιατί μόλις βγουν από το ταψί τις τσακίζουμε?
ReplyDeleteΜμμμ ενδιαφέρουσες οι τσακιστές .... :))
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
Μέτη με τσάκισες με τις τσακιστές σου, θέλω να τις κάνω σήμερα κιόλας λέμε!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά πολλά, καλή βδομάδα σε όλους:)
Χα χα, το ίδιο ακριβώς με τη Λίλα ήθελα να πω κι εγώ!
ReplyDeleteΑν πλυθούν καλά, το ότι τις ψήνουμε με το φλούδι τις κάνει ακόμα πιο νόστιμες. Και φυσικά, ότι πρέπει για να τις τσακίσουμε! :)
Τσακιστείτε στην άκρη να τσακίσω τις τσακιστές....
ReplyDeleteτις είχα δει προχτές στο σούπερ και είπα να έπαιρνα, αλλά δεν μου ερχόταν κάτι ωραίο να κάνω, τώρα όμως τσακίζομαι να τις τσακίσω....
Φιλιά Μέτη μας
και άλλα τέτοια
Μέγας Φαν της πατάτας, ακόμα μεγαλύτερος της μαγειρικής σου,οπότε δηλώνω ευθαρσώς οτι θα τις δοκιμάσω! Φιλάκια
ReplyDeleteAχ αγαπημένες πατάτες,φαίνονται εκπληκτικές μακάρι να είχα μία μεριδούλα
ReplyDeleteΜας τσακισες που λένε και τα κορίτσια !! λατρεύω τις πατάτες πόσο μάλλον μ'αυτόν τον τρόπο.
ReplyDeleteΜπράβο Μετάκι μου !!!
καλή βδομάδα φιλιά πολλά
Λαχταριστές!! λαχταριστές!! την έχω δεί την συνταγή αλλά δεν τις έχω φτιάξει ακόμα. Η ιδέα με το τυρί πολύ καλή.
ReplyDeleteΜπράβο Σας!!!πρωτοτυπη και απλή στην εκτέλεση!!Σιγουρα πολύ καλο συνοδευτικο, αλλα και απο μονο του παλι μετραει!!!
ReplyDeleteπολυ ευκολες και πολυ.... δελεαστικες!!!!
ReplyDeleteθα δοκιμαστουν συντομα!!!!!
πολύ λαχταριστές δείχνουν!
ReplyDeleteΠραγματικά λαχταριστές φαίνονται και θα μαγειρευτούν προσεχώς. Καλή εβδομάδα σε όλους!
ReplyDeleteΦαίνονται τέλειες και λαχταριστές!!!
ReplyDeleteΘα τις δοκιμάσω άμεσα.
Συγχαρητήρια!!!
Βρε κορίτσια, θα με πιάσει το παράπονο! :)
ReplyDeleteΣυνάδελφος food blogger, δηλαδή εγώ, τις παρουσίασε στη τηλεόραση, στο Μες την Καλή Χαρά, στον Alpha, μαζί με τη παντσέτα μαριναρισμένη σε ξύσμα εσπεριδοειδών.
Πολύ καλές συνταγές και οι δύο, κάνουν φοβερά μεζεδάκια για παρέα. Μέτη, τις έκανες πολύ νόστιμες
Πολλά φιλιά σε όλα τα κορίτσια της Καρδιάς
Βίκυ Κουμάντου
Βικάκι εσύ ήσουν??
ReplyDeleteΤώρα η αδελφούλα της Μέτης λίγο δύσκολο να το γνωρίζει.
Εκανες πολύ καλά που μας το είπες, θα το διορθώσω σύντομα!
Φιλάκια, καλό μήνα!
Ναι, ναι εγώ ήμουν :)
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ για τη διόρθωση! Σημασία έχει πάντως που μια νόστιμη συνταγή θα φτάσει σε περισότερα τραπέζια και θα κάνει περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους.
Καλό μήνα, κορίτσια της καρδιάς :)
ΜΑΣ ΤΣΑΑΑΑΑΑΚΙΣΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑ!ΣΛΟΥΡΠ!
ReplyDeleteΤο ΄΄τσακιστες΄΄ πατατες μου ηρθε απο τις ελιες τις τσακιστες δεν το ειχα σκεφτει αλλιως, αλλα το ΄΄τσακιστες΄΄ απο το τις τσακιζουμε μου αρεσει πιο πολυ....!!!!
ReplyDeleteΣας ευχαριστω για τα καλα σας λογια!!!!
Φιλακια πολλα πολλα!!!
Βικυ μου γλυκια γιατι θα σε πιασει το παραπονο???
ReplyDeleteΟλα διορθωνονται.
Εγω χαρηκα που την συνταγη αυτη την εφτιαξε ενα ΄΄δικο μας΄΄ κοριτσι και εφτασε στο τραπεζι μας οπως και ναχει.
Σε ευχαριστω και εγω για την ωραια συνταγη.
Φιλια!!!!
Μμμμμ μοιάζουν και είναι λαχταριστές!Πολύ καλή πρόταση με το λιωμένο τυρί!Καλό βράδυυυυυ!
ReplyDeleteγια σας,
ReplyDeleteοι πατάτες τσακιστές που έχετε κάνει, εδώ στη Κύπρο τις κάνουμε ως εξής. παίρνουμε μικρές πατάτες,πλένουμε καλά, και τισ τσακίζουμε με μία επίπεδη πέτρα.Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι (ηλιανθέλαιο).Οταν βράση καλά ρίχνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να ψηθούν (χαμηλώνουμε τη φωτιά).Οταν ψηθούν, ψηλώνουμε τη φωτιά για λίγο.Παίρνουμε το τηγάνι και αδειάζουμε όλο το λάδι σε δοχείο και επαναφέρουμε στη φωτιά. "Σβήνουμε" με κοκκινο ξηρό κρασι (η ποσότητα εξαρτάται απο τη ποσότητα των πατατών - όχι περισσότερο από 1/2 ποτήρι) και κόλιανδρο ξερό. Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε τη φωτιά.
ELENI σε ευχαριστουμε πολυ για την ωραια δικη σου εκδοχη , θα δοκιμασω να τις φτιαξω και με αυτον τον τροπο.
ReplyDeleteΚαλη σου ημερα!!!