
Φτιάξτε τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια, γεμίστε τα με ένα τυρί που λιώνει όμορφα, και απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο!
Χρειαζόμαστε
1 κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
3 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά ξύδι
1,5 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι γαλέτα
300 γρ, γραβιέρα γλυκιά ή Milner
¾ κιλού κιμά
Στην πράξη
Βάζουμε τα 11 πρώτα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με την γαλέτα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τόσο νερό, ώστε ο κιμάς μας να πλάθεται εύκολα.
Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια μεγαλούτσικα.
Πλάθουμε κεφτέδες και κλείνουμε μέσα στον καθένα ένα κυβάκι τυρί.
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε κάποιο ελαφρύ λάδι.
Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
Τι λείπει???
Μμμμμ… πατατούλες τηγανητές και μια νόστιμη σαλάτα!
Καλή μας όρεξη!
Ω ρε μάνα μου!!!!!!!!!! όνειρο!!! ειδικά αυτό το κρακκκκκκ :)))
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια
Καλημερούδια
Ω ρε μανα μου δεν θα πει τιποτα..πω πω.. πρωι πρωι τι βλεπουν τα ματια μου..τελειοι ειναι...ΜΠΡΑΒΟΟΟ!!!
ReplyDeleteΑν μου επιτρεπετε να πω, πως αν βαλεις φρεσκο δυοσμο θα ειναι ακομα πιο νοστιμοι...παρ'ολα αυτα δεν λεω οχι αν με κερασετε εστω και εναν κιοφτε γεμιστο...
Καλη σας μερα και φιλακια πολλα πολλα!!!
απλος θεικα τα κεφτεδακια σου!!!!!
ReplyDeleteτ απιτσιρικια θα ξετρελαθουν!!!
Μόνο που τους σκέφτομαι κάτι παθαίνουν οι σιελογόνοι μου...Κρίμα που είμαι σε δίαιτα:-(
ReplyDeleteΝα μπορούσα να βουτήξω ένα....δυο, πέντε, έξι...απο την οθόνη!!! Τεχνολογία σου λέει μετά. Πφφφφ!!!!
ReplyDeleteΑπλά θεικά!!!!!!!!
Καλημέρες:)
Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο ί! Φανταστικό πιάτο και υπέροχη ιδέα! Μπράβο, Έλενα. Μοσχομύρισαν μέχρι εδώ. Θα τους φτιάξω πολύ σύντομα.
ReplyDeleteΚαλημέρα σου.
αααααααααααχ!!Αν πω ότι είμαι έγκυος και τους λιγουρεύτηκα θα μου στείλεις ταπεράκι με κούριερ?? :P
ReplyDeleteΚαλημέραα!!
Τυροκεφτεδάκια??? Μέσα είμαι, τσιμπάω ένα και σας λέω καλημέραααα!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΠω πω καλά αυτοί οι δύο οι μπροστά με το λιωμένο τυρί μου έχουν κάτσει από το πρωί που τους είδα...
ReplyDeleteΔυστυχώς ενώ το πρόγραμμα είχα να φτιάξω και εγώ κάτι αντίστοιχο, τελικά ο κυμάς κατέληξε σε γιουβαρλάκια λόγω αρρώστιας :(
πολλά πολλά φιλιά
Μmmm... ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ!!
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ!
Μου αρέσει το κόλπο σου που πολτοποιείς όλα τα υλικά:)
ReplyDeleteΌσο για τα κεφτεδάκια, τι μου κάνεις τέτοια ώρα!!!
Καλησπερα.Που ειπαμε οτι μενεις?
ReplyDeleteΚαι ειναι και η ωρα που πειναω τωρα.
Καλο μεσημέρι
Ελενάκι,η περιγραφή και μόνο σε κάνει να θέλεις τώρα αμέσως να τους δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΚρακκκ και να το τυράκι-πολύ νόστιμοι!
Φιλιά!
Κι έχω τόσο καιρό να φάω κεφτεδάκια!! Το τυράκι φαντάζομαι θα τα κάνει ακόμη πιο νόστιμα!!
ReplyDeleteΚαι μια και κάναμε την αμαρτία....να μη τα συνοδεύσουμε και με πατατούλες τηγανιτές!!!
¨Ελενα μπες σε αυτή τη διεύθυνση http://masa-teo.blogspot.com/2011/01/blog-post_17.html να δεις τις δικές μου και τις δικές σου συνταγές αυτούσιες!!!
ReplyDeleteΈχεις ενημερωθεί καθόλου;
Λενάκι μου γλυκό, τι μου κάνεις τώρα, τι μου κάνεις ??? μμμμ λατρεύω τους κεφτέδες και αυτοί φαίνονται υπέροχοι !!!! αλλά όπως και το anthivolon να μην την κάνουμε σωστή την αμαρτία ??? θέλουμε λοιπον πατατούλες !!!!!!!!!!
ReplyDeleteθα δοκιμάσω την ιδέα σου με το τυράκι που είμαι σίγουρη ότι την εμπνεύστηκες κατά τα γεμιστά σου μπιφτεκάκια και είμαι σίγουρη ότι θα τα απολαύσουμε οικογενειακώς !!!!
περαστικούλια μικρο μου !!!!!
καλό απόγευμα
Προσπαθώ να κάνω δίαιτα γιατί πήρα κάτι κιλάκια στις γιορτές αλλά αυτό το κράααακ με τσάκισε!!!
ReplyDeleteαν δεν τα βάλω στο τηγάνι....αλλά στο ...γκριλ..???δεν θα γίνουν....??και ...τις ..πατατουλες επίσεις στο...γκρίλ????για ..όσες ...κάνουμε..δίαιτα...χιχι!!!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ......Ευχαριστούμε!!!
Η αλήθεια είναι ότι τον κιμά δε τον πετυχαίνω στα μπιφτέκια. Επειδή όμως εδώ τα κεφτεδάκια φαίνονται τόσο δελεαστικά λέω να δώσω μια ευκαιρία ακόμη στον εαυτό μου.
ReplyDeleteΔιπλή νοστιμιά! :)
ReplyDeleteTέλεια τα κεφτεδάκια τα γεμιστά.
ReplyDeleteΕγώ τα κάνω με τυράκι μετσοβόνε (θα βάλω και προσεχώς τη συνταγή στο blog).
Το λιωμένο τυράκι είναι κόλαση :)
Φιλιά
Φωτιά οι κιοφτέδες. Μου άνοιξες την όρεξη για ταβέρνα.
ReplyDeleteκρακ και μπόλικες θερμίδες, άλλο που δε θέλω!!!!!
ReplyDeleteΓειά στα χεράκια σου!!!Χόρτασα και μόνο που τα ειδα!!!!
ReplyDeleteΑστεράκι, αυτό το κραααακκ και τυράκι, είναι όλα τα λεφτά!! χα χα χα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γωγούλα μου με φρέσκο δυόσμο δεν το συζητάω, είναι σαφέστατα πιο νόστιμοι!!
ReplyDeleteΔυστυχώς ξέμεινα από φρέσκο, είμαι και μια βδομάδα... σώκλειστη η ασθενής, οπότε βολεύτηκα με τον ξερό, άρωμα πάντως τους έδωσε!
Φιλάκια!
Vita μου καλό κουράγιο με δίαιτα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελευθερία μου, νομίζω είναι από τα λίγα φαγάκια οι κεφτέδες, που τα πιτσιρίκια δεν κάνουν ... νάζια, στα περισσότερα αρέσουν!
ReplyDeleteΦιλιά!
Maria mas. άτιμη τεχνολογία δεν λες τίποτα, χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΤι καλά που θα ταν να μπορούσαμε όλοι να δοκιμάζαμε real τα καλούδια των φίλων food bloggers, ε??
Φιλιά!
Helengr, Ελενάκι σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γιώτα θα σου στείλω, θα σου στείλω, ετοιμάζω ταπεράκι δε σούνεστ;-)
ReplyDeleteΦιλιά!
Εφάκι τσίμπα και περισσότερους, συνήθως φτιάχνω ποσότητα από δαύτους, λίγοι που να φτουρήσουν στα φαγανά αρσενικά μου??
ReplyDeleteΑμαλίτσα άστα να πάνε, οι τυροκεφτέδες γίνανε προ αρρώστειας, γιατί μετά γιουβαρλάκια έφτιαξα κι εγώ.
ReplyDeleteΟχι ότι είχε κανείς μας όρεξη, τόσο άσχημη γρίππη δεν νομίζω να έχουμε ξαναπεράσει, εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι ποτέ μέχρι τώρα να έχω κρεββατωθεί από γρίππη!
Ευτυχώς από σήμερα είμαστε όλοι καλά, ελπίζω κι εσείς να έχετε συνέλθει.
Φιλάκια!
Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Mia Maria, χρόνια το κάνω αυτό το "κόλπο" με το μπλέντερ, γίνεται μια πολύ νόστιμη σάλτσα, αποφεύγω και το αυγό.
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μάριε, κάνουμε και delivery σε αγαπητούς φίλους εννοείται;-)
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!
Μπέτυ μου πατατούλες τηγανητές ... το τέλειο συνοδευτικό για τούτα τα κεφτεδάκια!!!
ReplyDeleteΚαι μια νόστιμη "πλούσια" χωριάτικη!!
Φιλάκια!
Ελένη μου σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, το είδα, τους έγραψα κιόλας.
ReplyDeleteΤι να πω?? Ενα θέμα που έχουμε συζητήσει πολλές φορές και που δυστυχώς επαναλαμβάνεται!
Μαριώ μου ευτυχώς από σήμερα ... ξαναζωντανέψαμε οικογενειακώς, μαύρα χάλια είμασταν τόσες μέρες κι απ' ότι ακούω πολύς κόσμος υποφέρει.
ReplyDeleteΠεραστικά σε όλους τους αρρωστούληδες!
Φιλιά!
Λιλάκι ναι, αυτό το κρακ είναι λίγο ... άτιμο χα χα χαα!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!
Φιλάκια!
Irida στο γκριλ θα έχεις νοστιμότατα μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί, όχι κεφτέδες όμως!
ReplyDeleteΚαι βέβαια μπορείς να τα κάνεις!
Φιλιά!
Ευγενία μου αν δοκιμάσεις αυτόν τον κιμά, είναι αδύνατον να μην πετύχεις νόστιμα μπιφτεκάκια ή κεφτεδάκια, τον κάνω χρόνια και μου γίνονται πάντα αφράτα και νόστιμα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Dorothy σε ευχαριστώ:))
ReplyDeleteΦιλάκια!
Marion λατρεύω το μετσοβόνε, αλλά νομίζω ότι είναι από τα τυράκια που δεν λιώνουν εύκολα ή τόσο εύκολα όσο κάποια άλλα!
ReplyDeleteΠεριμένουμε συνταγή που θα είναι σίγουρα πολύ νόστιμη!
Κάνθαρε, τώρα που έγινα καλά, φύγαμε για ταβέρνα;-)
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!
Γαστεροπλήξ είπαμε, εμάς δεν μας τρομάζουν οι θερμίδες (τις τρομάζουμε εμείς:PPP)
ReplyDeleteΡιρή μου να σαι καλά!!
ReplyDeleteΦιλάκια!