
Την συνταγή την είχα ανακαλύψει σ’ ένα βιβλίο που λέγεται «παράδοση ... όλο γλύκα».
Όπως θα δείτε πιο κάτω, είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή τους και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις έτοιμες, αντιθέτως είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ εξωτερικά και φυσικά... εσωτερικά!!!!.
Υλικά που θα χρειαστούμε για περίπου 40 κομμάτια :
1 ποτήρι του νερού, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.) ή για πιο άγλυκη γεύση, βάζουμε μισό ζαχαρούχο και μισό εβαπορέ
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες
4 πακέτα μπισκότα μιράντα μονά ή 2 πακέτα διπλά (σύνολο 500 gr.)
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας
για το τελείωμα
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
Εκτέλεση:
Σπάμε με τα δάχτυλα μας λίγα – λίγα τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μούλτι.
Τα κάνουμε σκόνη και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη.
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.

Απλώνουμε σ’ ένα δισκάκι μεμβράνη και τοποθετούμε επάνω την μισή ζύμη.
Mε τα δάχτυλα μας δημιουργούμε μια ράβδο.
Την τυλίγουμε με την μεμβράνη και συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.
Μόλις παγώσουν τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Με δύο πιρούνια ή με ότι άλλο μας διευκολύνει, βουτάμε μια-μια φετούλα μέσα στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε σ’ ένα δισκάκι που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Otherwise (που λένε και στο χωριό μου) τα βάζουμε σ’ ένα ωραίο κουτάκι, δένουμε και έναν ωραίο φιόγκο με υφασμάτινη κορδέλα και τα πάμε δώρο στους σπέσιαλ φίλους μας!!
ΤΙΡS:
1/ Εάν χρησιμοποιήσετε τα δύο γάλατα και δείτε ότι είναι ρευστή η ζύμη σας, προσθέστε λίγο κακάο και δεν θα έχετε πλέον κανένα πρόβλημα.
2/ Μπορούμε να κάνουμε και μικρότερα μπαστουνάκια ή να δημιουργήσουμε καλουπάκια από κάποιο αντικείμενο αρκεί να μην ξεχνάμε να βάζουμε μέσα μεμβράνη για να μπορούμε να τα βγάλουμε.
UPDAΤΕ: ξέχασα να σας πω ότι είναι καλύτερα να λιώνετε μια - μια την σοκολάτα με λίγο βούτυρο για να κάνετε την επικάλυψη ώστε να προλαβαίνετε την ρευστότητά της. Εαν τις λιώσετε όλες μαζί, θα αρχίσει να κρυώνει η σοκολατα που σημαίνει ότι θα πήξει και θα σας ταλαιπωρήσει λιγάκι.
Εαν είναι για παιδικό κέρασμα (σχολείο, παρτυ κλπ।) αντί να κάνουμε μπαστουνάκια, μπορούμε να πατήσουμε ελαφρά με ενα πλάστη την ζύμη, πάντα βέβαια ανάμεσα σε δύο μεμβράνες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα λεπτό φύλλο και να κόψουμε με κουπ - πατ διάφορα σχεδιάκια (ζωάκια, αστεράκια, δενδράκια κλπ. ) Με αυτο τον τρόπο θα έχουμε ευφάνταστες και πολύ πρωτότυπες καριόκες!!!
Βρε κοριτσιααααααααααα...τι μας κανετε παλι πρωι πρωι??? Αν ημουν εγκυος θα μου επεφτε το παιδι...τελειεεεεεεεεεεεεεεεες...τις θελω ολες εδω και τωρα..
ReplyDeleteΜπραβοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!
Καλη σας μερα και φιλακια πολλα πολλα και γλυκα σαν τις καριοκες σας!!!
Μπράβο, Μαρία, είναι υπέροχες!!!
ReplyDeleteΚαι να φανταστείς καιρό τώρα έψαχνα για μια ωραία συνταγή χωρίς αυγά. Καλημέρααααααα!
Τέλειες φαίνονται! Θα τις κάνω σίγουρα κάποια στιγμή μαζί με την κόρη μου, είναι ό,τι πρέπει! Ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΠου ήσουν τόσο καιρό που έχω δώσει περιουσία(λέμε τώρα)ολόκληρη σε γλυκά για να κερνάνε τα παιδιά στο σχολείο σε γιορτές και γενέθλια;
ReplyDeleteκαλημέρα!πω!πω! ειναι το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μου!!σίγουρα θα το δοκιμάσω...ευχαριστούμε...
ReplyDeleteI love καριόκες!!!!!
ReplyDeleteΚαι μ αρέσει που δεν περιλαμβάνει αυγά η συνταγή. Θα δοκιμαστεί άμεσα!
Καλημέρες..
Καλημέρα Μαρία!!!
ReplyDeleteΤι είναι αυτό το ωραίο γλυκάκι πρωί πρωί!!!
Θα το φτιάξω οπωσδήποτε, γιατί είναι ένα γλυκό που αρέσει σε όλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήξερα πως φτιάχνεται. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την συνταγή.
Φιλάκια!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
ReplyDeleteΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!
ΦΙΛΙΑ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!
ReplyDeleteΑΠΛΑ ΘΕΙΚΟ!!!!!!!!!!!ΕΦΑΜΙΛΛΟ
ΤΟΥ BLOG ΣΑΣ,ΑΧ ΠΟΣΟ ΤΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΑ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ALMA LIBRE
Τέλειο γλυκάκι Μαριώ μου. Φιλιά πολλά <3
ReplyDeleteΚαλά νόμιζα ότι το έφτιαχνα κιόλας την ώρα που το διάβαζα! Πόσο απλά και κατανοητά το παρουσίασες!
ReplyDeleteΓειά σου βρε Μαριώ!
Το απέφευγα μέχρι τώρα γιατί το νόμιζα πιο βαβούρικο και έχει και γενέθλια η κόρη, μήπως να το φτιάξω για το σχολείο????
Καλημέρες!!!
Αγαπημένο, λατρεμένο γλυκάκι :)
ReplyDeleteΦιλάκια
πεθαίνωωωωωωωωω... υπέροχο γλυκάκι, αγαπημένο από τα παιδικά μου χρόνια!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίες οι καριόκες..μου αρέσουν και τις τρωω συχνά..αυτες των ζαχαροπλαστείων αλλά τώρα έτσι όπως μας τα λές μάλλον θα τις δοκιμάσω να τις κάνω.
ReplyDeleteΝασαι καλά
Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή και εκτέλεση
Φιλιά
Ωραία συνταγή για το γλυκό που μας αρέσει και με τα αγαπημένα μας μπισκότα.
ReplyDeleteΕυχαριστώ.
Φιλιά θαλασσένια.
Μαράκι δεν το πιστεύω!! έχω κι εγώ το ίδιο βιβλίο και έχουμε αναρτήσει την ίδια συνταγή.
ReplyDeleteΌπως και να έχει αυτές οι καριόκες είναι τέλειες!!
Γειά στα χέρια σου και καλό Σ/Κ
Δεν πιστεύω να τις φάγατε όλες!!! Περιμένω κέρασμα.
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ για τις ευχές θα τα πούμε ελπίζω από κοντά,
Φιλάκια
Maria, mipos exeis ena magazi, zaxaroplasteio? H Kariokes fainoun telia kai tha kratiso afti thn syntagh, efharisto!
ReplyDeleteMaraki mou!!!!!!!!!!!! Σε πεθύμησα κοριτσάρα μου...έλα να σε δω λιγάκι...και όπως θα'ρχεσαι φέρε σε ένα κουτάκι καριόκες και κουρκουμπίνια!
ReplyDeleteπαίρνω ένα μπαστουνάκι, διότι μια δεν είναι ποτέ αρκετή!
ReplyDeleteΑν εξαιρέσω τα καρύδια που δεν τρώω, μπορώ να πω πως μιλάμε για πανόστιμο γλυκό και τόσο εύκολο!!
ReplyDeleteΜετά τη δίαιτα θα το κάνω!!!
:-)
Μακάρι κάποια στιγμή να φτιάξω κι εγώ.
ReplyDeleteΓωγούλα, μάλλον το κατάλαβα ! είσαι και εσύ λάτρης του συγκεκριμένου γλυκού !!!!! χαχαχαχ!!
ReplyDeleteκαλή σου μέρα και καλό σ/κ
φιλια πολλά
Helengr, χαίρομαι που βρήκες την συνταγή που έψαχνες! ειναι πανεύκολες και σίγουρα θα τις ευχαριστηθείς !!
ReplyDeleteφιλια και καλό σ/κ
Amelie, εμεις ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και για την παρουσία σου στο μπλοκ μας !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό σ/κ
Ρενάκι, όπως τα λες είναι, εχουμε δώσει μια περιουσία σε γλυκά για σχολεία, παρτυ κλπ., ενώ η λύση ειναι μες τα χέρια μας. Καλύτερη ποιοτητα και μεεεεεγάλη οικονομία!!!!
ReplyDeleteτην επόμενη φορά μην ξεχαστεις, δοκίμασε να τις φτιάξεις και δεν θα χάσεις, άσε που μπορείς να τις έχει φτιάξει απο πιο πριν χωρίς να τρέχεις την τελευταία στιγμή!!!
φιλια πολλά και καλό σ/κ
Irida, ήρθε λοιπόν η ώρα να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια και μάλιστα απο τα χεράκια σου !!!!
ReplyDeleteευχαριστούμε για την επίσκεψη!!
καλό σ/κ
maria ma., γεια σου Μαράκι μου, δοκίμασε τες και δεν θα χάσεις, είναι όνειρο !!!!
ReplyDeleteεαν δεν υπάρχει καποια αλλαγή στα σχέδια μας θα τα πούμε μάλλον το αλλο σάββατο, μεχρι τότε σε φιλώ πολύ και εύχομαι καλό σ/κ
Λινάκι μου, γλυκό μου Λινάκι, αφού σας αρέσει για εσένα θα είναι παιχνιδάκι να τους το φτιάξεις !!!
ReplyDeleteείμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε!!!
φιλια πολλα πολλά και καλό σ/κ
georgiaxara, όπως το λες, ωραίο και εύκολο !!!
ReplyDeleteφιλάκια και απο εμας και καλό σ/κ
alma libre μου, που είσαι εσύ κοπελλα μου και σε έχω χάσει??? βέβαια σε βλέπω κάθε μέρα αλλά λέω ότι σε έχω χάσει ιντερνετικά !!(χιχχιι)
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ !!!!
Ρεναααααααάκι μου !!!!!! φιλια πολλά πολλά πολλά και απο εμένα!!!
ReplyDeleteκαλό σ/κ και φιλια στον Βασιλάκη !!!
Eφάκι μου !! χρόνια πολλά και απο εμάς για την γιορτή σου !!!! χαχα πολύ γέλασα με το σχόλιο σου! εφτιαχνες το γλυκό με το μυαλό σου !!! είσαι απαιχτη!
ReplyDeleteβεβαίως και να το φτιάξεις για το σχολείο του παιδιού και θα το ευχαριστηθούνε και θα σου έρθει και οικονομικότατα. Αρκεί να σου πω ότι για 40 κομμάτια έδωσα περίπου 10 ευρω !!!!!!! αν σκεφτείς ότι το ένα κιλό έχει γύρω στα 14-15 ευρω και βγαίνουν 16-18 κομμάτια, μιλάμε για αρκετό κέρδος + ότι θα έχεις την χαρά ότι έφτιαξες το γλυκό για το παιδί !!!
Να την χαίρεσαι την κουκλάρα σου να είναι πάντα καλά και να την καμαρώνετε !!!
φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
Αστεράκι μου, πες μου που είσαι να σου στείλω το κουτάκι σου με τον βελούδινο φιογκο !!!! χιχιχι!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ και καλό σ/κ
Μπετούλα μου, εμεις που είμαστε πανω απο τα -αντα (ποια αντα δεν λέμε ΡΡΡΡ) εχουμε τα ίδια γούστα και τις ίδιες αναμνήσεις !! χιχιχι!!
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό σ/κ
Marion, εμεις ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, να δόκιμασεις να τις φτιάξεις είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς !!!
ReplyDeleteφιλια και καλό σ/κ
Thalassenia, εμεις ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και την παρεούλα σου !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
Μαρια Πιουκα, αλήθεια Μαράκι μου έχεις και εσύ αυτό το βιβλίο και εχεις βάλει την ίδια συνταγή?? θα έρθω να τις θαυμάσω!! είδες τι ωραίες συνταγές που έχει και είναι και ωραία έκδοση !!!!
ReplyDeleteκαλό σ/κ Μαράκι !!!
Ξανθούλα !!!!!!! δεν το πιστεύω !! ζητάς εσύ γλυκό ?????? τι έγινε καλέ? πως αυτό ????? χιχιχιχιχιχιχι
ReplyDeleteφυσικά και σου έχουμε κρατήσει το κομμάτι σου, μια φορά τον χρόνο ζητάς γλυκό και να μην σου το έχουμε κρύψει ????χιχιχι
φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
Peter ! να κρατήσεις την συνταγή γιατί είναι πραγματικά καλή. Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια !!!
ReplyDeleteφιλάκια - φιλάκια πολλά και καλό σ/κ
Λιλάκι μου ! χαχαχααχαχααχχααχαχαχα!!!!!!
ReplyDeleteμε πεθύμησες ε ?????? χαχαχα
πιστεύω να καταφέρουμε βρε Λιλάκι μου να βρεθούμε γιατί έχουμε χαθεί τελείως ! εγω τώρα αρχίζω να ξαναμπαίνω στους ρυθμούς μου !!!
να μου τους φιλήσεις όλους και την θείτσα ιδιαιτέρως ΡΡΡΡΡ
φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
γαστεροπλήξ,σωστηηηηηηή !!
ReplyDeleteμε έστειλες με αυτό που είπες !!!!!!!!!!!!!!! χιχιχιχι
καλό σ/κ και φιλια
porcupine, αφού σου αρέσει σαν γλυκάκι άλλαξε τα καρύδια και βάλε αμύγδαλα ή σταφίδες ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα ή ότι αλλο σου αρέσει!!!
ReplyDeleteκαλό κουράγιο με την δίαιτα σου !!!
φιλιά πολλά πολλά και καλό σ/κ
Kantharos, όταν τις φτιάξεις στείλε και λίγες σε μας γιατί είμαστε πλεον με την αναμνησή τους !!! χιχιχιχι!!!
ReplyDeleteφιλακια και καλό σ/κ
Περιμένω να τελειώσεις με τα κερτάσματα να δω τι έχει μείνει για μένα!
ReplyDeleteΛέω μήπως οι βαρυ-νοσούσες και άρτι αναρρώσασες δικαιούνται καμιά καριόκα παραπάνω, αλλά ούτε τα αλουμινόχαρτα δεν νομίζω να μείνανε χα χα χαα!!
Χαλάλι, ελπίζω να φτάσανε για όλους τους φίλους μας!
Γεια στα χέρια σου φιλενάδα, την γλύκα τους να χεις!
Φιλάκια πολλά!
λατρεμενο!!θα το φτιαξω!
ReplyDeleteΑγαπημενες, κι εψαχνα συνταγη για να φτιαξω.
ReplyDeleteΣτις καριόκες λέμε ΝΑΙ!!!!!αλλα τι κι αν λέμε ναι, τις φάγατε ολες ,και εγω εμεινα να τις χαζεύω στη φωτογραφία!!!!
ReplyDeleteΚαλό Σ/Κ!!!
Ααααααχχχχχ φιλεναδα βρηκες το ευαισθητο σημειο μου και αυτό είναι μείον μου.... και αυτό είναι μείον μου, γιατί με την δίαιτα ούτε να τις κοιτάξω δεν μπορώ , όχι να δοκιμάσω!!!!!
ReplyDeleteΠρος το παρόν κρατάω χαρακτήρα , αλλά όταν θα χάσω τα κιλά που θέλω .....θα φτιάξω 3 δόσεις και θα τις φάω όλες μόνη μου , έτσι για βγάλω το άχτι μου………!!!!!!!!!!
Φιλακια πολλα πολλα!!!!
Πωπω τι να πω τώρα?? πρωι πρωι μπαίνω σε πειρασμό!!!!
ReplyDeleteπωπωπωπω...
ReplyDeleteα τις καριόκες...!!!!
τέλειες είναι οι σκασμένες...
( πριν πάς στη Λίλα πέρνα από δω να σου πω και κάτι να της πεις...και μη ξεχάσεις τις καριόκες όπως θα ρχεσαι...pp)
καλό Σ/Κ...-:))
Είναι υπέροχες και είναι και δική μου παιδική ανάμνηση, παρόλο που είμαι 29...
ReplyDeleteAχ μπράβο,φαίνονται εκπληκτικές!!!! και μου αρέσουν και πάρα πολύ, θα τις φτιάξω σίγουρα
ReplyDeleteΤρελκαίνομαι για καριόκες!
ReplyDeleteΠεθαινω για καριόκες ειναι το αγαπημένο μου γλυκάκιιι!!!
ReplyDeleteΚαι η εκτέλεση άψογη...οπως πάντα άλλωστε!
Φιλάκια!!!
Δοκιμασα τη συνταγη σου, βγηκαν τελειες!!! Να εισαι παντα δημιουργικη.
ReplyDeleteΕυχαριστούμε για τα καλά σου λόγια !!! καλοφάγωτες !!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά