Tuesday, 25 January 2011

Παλμιέ με σοκολάτα ή λευκά

Τραγανά σφολιατίνια, σοκολατένια ή λευκά, που λιώνουν υπέροχα μέσα στο στόμα!!
Τόσο εύκολο να τα φτιάξετε!
Απολαύστε την γλυκιά νοστιμιά τους με το καφεδάκι ή το τσάι σας!

Θα χρειαστούμε:
2 φύλλα σφολιάτας γαλλικού τύπου
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
3 κουταλάκια βούτυρο (όχι λιωμένο)
ζάχαρη κρυσταλλική
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί με την σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με κρυσταλλική ζάχαρη και απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με την μισή ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας. Βοηθάμε με μια σπατουλίτσα, ώστε το πάχος της σοκολάτας να είναι όσο πιο λεπτό γίνεται.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό, από την μακριά πλευρά, μέχρι την μέση της επιφάνειας.
Το ίδιο κάνουμε από την άλλη πλευρά του φύλλου, έτσι ώστε τα 2 ρολά να συναντηθούν στην μέση.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε 18-20 κομμάτια.Πλαταίνουμε κάθε κομμάτι πιέζοντας το ανάμεσα στις παλάμες μας.
Κατόπιν αραδιάζουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με ζάχαρη.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Για τα λευκά παλμιέ, θα χρειαστούμε μόνο λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Θα απλώσουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε επιφάνεια πασπαλισμένη με ζάχαρη.
Θα αλείψουμε την επιφάνεια του φύλλου με νεράκι και θα πασπαλίσουμε με ζάχαρη.
Θα διπλώσουμε το ρολό όπως λέμε παραπάνω, θα το κόψουμε σε κομμάτια, θα τα πλατύνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και θα τα ψήσουμε όπως περιγράφεται παραπάνω.
Εάν τώρα θέλετε να φτιάξετε με το ένα φύλλο σοκολατένια παλμιέ και με το δεύτερο λευκά, μειώστε την δόση του σοκολατένιου μείγματος στο μισό.
Καλή επιτυχία, απολαύστε τα!!

56 comments:

  1. Τι ωραία που φαίνονται!!! Λαχταριστά, λαχταριστά!!!

    Σας ανακάλυψα τελευταία και σας συγχαίρω για το τόσο ωραίο blog σας!! (έχω ξεκινήσει ήδη να διαβάζω όλες τις συνταγές σας....)

    ReplyDelete
  2. Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα νόστιμο. Στην Αμερική τα μπισκότα αυτά τα λένε και αυτιά του ελέφαντα (elefant ears). Στα λευκά προσθέτω και κανέλα για άρωμα συνήθως όταν τα φτιάχνω.

    ReplyDelete
  3. Νόστιμα και λαχταριστά τα παλμιέ και κυρίως εύκολα!!
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  4. Δεν έχω καλύτερο.....με λίγωσες πρωί πρωί και είμαι και σε δίαιτα!

    ReplyDelete
  5. Είναι μια εύκολη και όμορφη συνταγή για παιδάκια, εγώ την φτιάχνω και με τριμμένο κασέρι αντί γλυκό αλμυρό..

    ReplyDelete
  6. καλημέρα!!πολύ ωραιο!!!!

    ReplyDelete
  7. Πες μου ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ που να έρθωωωωωωωω χεχεχεχε
    Σμουάτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    ReplyDelete
  8. Υπέροχα θα πρέπει να είναι. Και αφού έχουν σφολιάτα που την λατρεύω, θα φτιαχτούν άμεσα.
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  9. Καλημερα σε ολους..βρε Ελενακι μεσα στο μυαλο μου ησουν..ηθελα να τα φτιαξω μεσα στην βδομαδα ειναι υπεροχα,μπραβο σου!!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  10. Για μένα είναι αυτά που δεν τρώω πολλά γλυκά!!
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  11. Καλημερα καλημερα χρυσοχερα!!!αχ τι λαχταριστα,δεν ειχα φανταστει ουτε ψαξει για συνταγη και απλα επαιρνα τα ετοιμα απο το super market,το αμεσως επομενο βημα μου ειναι να δοκιμασω την συνταγη μιας και ειναι απο τα αγαπημενα μου!!!!!!

    Φιλια σε ολους,
    Alma Libre

    ReplyDelete
  12. Eύκολα και νόστιμα!!

    ReplyDelete
  13. ΠΩ ΠΩ!!!!!!!ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ.ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΣΥΝ ΤΑΓΗ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ:) ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.

    ReplyDelete
  14. λίγα ταψάκια δεν είναι ποτέ αρκετά, πριν λίγες μέρες που έφτιαξα, να δεις πως τα εξαφάνιζε ο μικρός Δημητράκης της αχτίδας!! κι εγώ συμφωνώ μαζί του, μιαμ, μιαμ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. Απλά εύκολα και γρήγορα.
    Ωραία ιδέα και για κατάψυξη, ώστε να ψηθούν την κατάλληλη στιγμή για πιο φρέσκα. Μια ξαφνική επίσκεψη ας πούμε.
    Θα τα ετοιμάσω.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  16. τώρα με μπέρδεψες...δηλαδή πώς να τον βάψω τον όνυχα..???τιγρέ...???
    κράτα μερικά μαζί σου στις 5 για να εμπεδώσω το χρώμα...pp
    και περστικούλια...είδα οτι απέκτησες ιό..της γρίπης...
    φιλάκια πολλά πολλά
    ( δεν με σκιάζει εμένα ο ιός...με βλέπει και παίρνει δρόμο...)..-:))

    ReplyDelete
  17. Πραγματικά πεντανόστιμα και στο μάτι πολύ ντελικάτα!
    Αυτό που λέει η Μαίρη για την κανέλα στα λευκά είναι σωστό, τους ταιριάζει πολύ και ενδιαφέρον έχει η αστεία ονομασία τους στην Αμερική, χε χε, να και κάτι που δεν ήξερα. :)

    ReplyDelete
  18. Εντυπωσιακά 'παλμιέ', μόνο από το όνομα έχουν στυλ!!

    ReplyDelete
  19. Αυτα ειναι τα "γυαλακια" που παιρνουμε απο τα ζαχαροπλαστεια?
    Φαινονται τελεια!

    ReplyDelete
  20. Sweet Dreams καλώς όρισες!!
    Σε ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σου και για τα ευγενικά σου λόγια!!
    Σε περιμένουμε να σε κερνάμε από καρδιάς!

    ReplyDelete
  21. A αυτά είναι για μένα τη τεμπέλα γίνονται πανεύκολα,ευχαριστούμε!

    ReplyDelete
  22. Μαίρη δεν την ήξερα αυτήν την ονομασία, πλάκα έχει:)
    Να σου πω την αλήθεια την κανέλα την αγαπώ πολύ, την χρησιμοποιώ σε πολλά γλυκάκια, τα άσπρα παλμιέ όμως τα προτιμώ μόνο με ζαχαρίτσα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. Μαράκι νομίζω από τα πιο εύκολα γλυκάκια, βαθμός δυσκολίας... 0 (μηδέν)!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  24. Λίλα μου κουράγιο, περιμένω να σε δω μια κορμάρα μιλάμε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  25. Αχτίδα μου με πρόλαβες, ήθελα να πω ότι τα παλμιέ γίνονται πολύ νόστιμα και στην αλμυρή εκδοχή τους με τριμμένο τυράκι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Irida σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  27. Αστεράκι έλα, έλα, σε περιμένω με μια .... γαβάθα παλμιέ!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Λίνα μου πιο εύκολο γλυκάκι, δεν θα έχεις ξαναφτιάξει, δοκίμασέ τα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Γωγούλα φτιάξτα εσύ, κι εγώ θα έρθω να φάω και από τα δικά σου, σιγά μην τα αφήσω χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Ξανθή τυχερή που δεν σου αρέσουν τα γλυκά!!
    Αυτά μπορούν να γίνουν και αρκετά άγλυκα πάντως, εσύ κανονίζεις την ποσότητα της ζάχαρης που θα βάλεις!

    ReplyDelete
  31. Alma Libre μου θα ξετρελαθείς από την νοστιμιά και την ευκολία τους, σε ελάχιστο χρόνο έχεις νοστιμότατο γλυκάκι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Μπέτυ μου είναι, είναι τα άτιμα;-)

    ReplyDelete
  33. Σκρουτζάκο μου, όλα τα παλμιέ για σένα:))
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  34. Γαστεροπλήξ, πλήρης ταύτιση απόψεων βλέπω με τον Δημητράκη χα χα χαα!!!!
    Του αρέσανε??
    Αχ μωρέ το γλυκούλι μου!!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  35. Θαλασσένια μου μια χαρά μπορείς να τα φυλάξεις στην κατάψυξη και να τα ψήσεις τελευταία στιγμή!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  36. Βιβή, τιγρέ ασυζητητί!!!
    Ααααχχ Βιβίκα μου, τα ίδια έλεγα κι εγώ για τον ιό, αλλά μου έδωσε και κατάλαβα ο άτιμος.
    Ευτυχώς τον ξεφορτώθηκα κι έτσι στις 5 του μηνού θα είμαι (ελπίζω) υγιής και απαστράπτουσα (μπου χα χαα!!)
    Φιλιάαααα!!!

    ReplyDelete
  37. The Dark Chef κι εμένα μου φάνηκε αστειο το αμερικάνικό όνομά τους:)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  38. Φοίβο,το στυλ τους είναι αντιστρόφως ανάλογο του βαθμού δυσκολίας παρασκευής τους χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  39. Ελπινίκη μου αυτά, αυτά, δοκίμασέ τα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  40. Ρένα μου είδες?? όλο τεμπέλικες συνταγές δίνω, τσάμπα έχω την φήμη της τεμπέλας??
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  41. Λοιπόν αυτό που έχω να πω εγώ είναι πως σίγουρα μαθαίνω καινούρια ονόματα εδώ μέσα για τα γλυκά που τα αγνοούσα εντελώς, όπως καλή ώρα αυτό ας πούμε...
    Πάντως έχω αρχίσει και ανεβαίνω και στα γλυκά έφτιαξα και τα μπουγατσίνια της Βάσιας μας και στέλνω νέες εκπλήξεις!!!!

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  42. ΤΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!

    ReplyDelete
  43. Είναι πολύ νόστιμα, και εγώ με κανελοζάχαρη τα φτιάχνω, άντε και καμιά σταφίδα!
    Να και καινούρια ονομασία, είδες, όσο ζεις μαθαίνεις!

    ReplyDelete
  44. PALI prepo na ertho gia kafedaki ke afti thn fora Palmiers? Ena metrio parakalo!

    ReplyDelete
  45. Τι ακούω ? η Αμαλί εφτιαξε τα μπουγατσίνια της Βάσιας ?????
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ !!!!!! πως ετσι εσύ παιδί μου καταπιάστηκες με γλυκά ??? για πες μου όμως δεν είναι τέλεια τα μπουγατσίνια???
    εγώ τα λατρεύω! κοντεύω να γίνω γραφική, οπου πηγαίνω επισκεψη τους πηγαίνω και απο ενα κουτί!

    Ελενιώ μου εγω τα παλμιε και με κανελλα τα λατρεύω και με σκέτη ζάχαρη και με σοκολάτα και με σταφίδα και με τυριά και με ζαμπόν και και και και .... είναι υπέροχα !!! γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου !!!!

    καλημέρα !!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  46. otan einai zesta mporw na faw oloklhro tapsi!kai bebaia exoun toses parallages pou pote den ta bariesai!

    ReplyDelete
  47. αχ τι με κανεις αχ τα θελωωωωωωω

    ReplyDelete
  48. Αμαλίτσα, εκπλήξεις ακούω και ανυπομονώ!
    Μα τι πρόοδοι είναι αυτές??
    Εφτιαξες και μπουγατσίνια (the best!!!), τι άλλο θα δούμε ακόμα??
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  49. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  50. Εφάκι μου ένα σωρό παραλλαγές σηκώνουν τα παλμιέ!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  51. Peter, έλα εσύ για καφεδάκι και θα σου ετοιμάσω ότι θέλεις!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  52. Μαριώ μου, είδες προόδους το Αμαλί μας??
    Μπουγατσίνια όποιος δεν τα έχει φτιάξει... χάνει!
    Το λέω κι εγώ κι ας γίνομαι γραφική!
    Είναι τέλεια!
    Φιλιά Μαράκι!!

    ReplyDelete
  53. Ειρήνη μου συμφωνώ μαζί σου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  54. love2love, πολύ χαίρομαι που σε ξαναβρίσκουμε!
    Ελπίζω όλα να είναι καλά!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  55. ελενακι μου
    μεγαλη αδυναμια τους εχω...τα κανω με κανελα και ζαχαρη σκουρα,με πεστο,με μανιταρια,με λιαστη ντοματα...μα με σοκολατα...πώς δεν το σκεφτηκα??!!μερσι για την ιδεα!

    ReplyDelete
  56. Τέλεια μπισκοτάκια και πεντανόστιμα και πανεύκολα τα φτιάχνω στα παιδιά μου και ξετρελαίνονται.

    ReplyDelete