Από γλυκά και κρεατικά παράπονο δεν έχουμε αυτές τις μέρες φαντάζομαι!
Δεν έλειψαν από κανένα εορταστικό τραπέζι.
Και του χρόνου να είμαστε καλά, να ξαναγιορτάσουμε με υγεία και καλή διάθεση!
Ας ξεφύγουμε όμως λίγο από αυτά και ας φτιάξουμε ένα διαφορετικό πιάτο.
Ραβιόλια με σάλτσα πέστο και blue cheese, γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα.
Χρειαζόμαστε:
250 γρ. ραβιόλια
80 γρ. blue cheese
150 γρ. σάλτσα πέστο
3-4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
μια χούφτα καρύδια τριμμένα
1 κούπα μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
μισό φλιτζάνι βούτυρο
Τα φτιάχνουμε
Βράζουμε και σουρώνουμε τα ραβιόλια (προσοχή μην μας λιώσουν, να κρατάνε λίγο)
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο να μαλακώσουν.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε μισό φλιτζάνι βούτυρο.
Τρίβουμε πάνω από το βούτυρο το blue cheese και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
Προσθέτουμε τα ραβιόλια, ανακάτεμα προσεχτικό να μην μας διαλυθούν, μετά τα υπόλοιπα υλικά, ένα τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμα.
Σάλτσα πέστο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη, αλλά άλλη νοστιμιά έχει η σπιτική.
Έτσι έφτιαξα μια πέστο δυόσμου-βασιλικού με:
2 κούπες καλά πλυμένα και στεγνωμένα φύλλα δυόσμου και βασιλικού
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα καβουρντισμένα αμυγδαλάκια ή κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Χτύπησα στο μούλτι τα αμύγδαλα, πρόσθεσα το σκόρδο, τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού και το λάδι και ξαναχτύπησα ώστε να πάρω μιαν "αλοιφή".
Πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι σε επιθυμητή ποσότητα.
Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λαδάκι ακόμα για να λιώσουν καλά όλα τα υλικά.
Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε την σαλτσα pesto της Αμαλίας μας από εδώ!
Καλή επιτυχία, καλή Χρονιά, καλή μας εβδομάδα!
Καλή Χρονιά!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Λενιώ μου!!!
ReplyDeleteΚαλή Χρονιά με υγεία και χαρές για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους :)
Ιδιαίτερο, αρωματικό και γευστικότατο το πιάτο σου!!!
Να είσαι καλά
Φιλιά πολλά
Καλημέρα
ReplyDeleteτι ωραίο φαγητάκι!!!!!!
Πολύ μου αρέσει το πιάτο σου Ελενάκι
Τέλειο το πιάτο σου Έλενα :D
ReplyDeleteΚαλή χρονιά να έχουμε!
Καλημέραα κουκλίτσες μου...Καλή χρονιά γεμάτη υγεία,ευτυχία αγάπη,πολλά όμορφα χρώματα ,και πολλά υπέροχα μαγειρέματα από εσάς...Φιλάκιααα
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΩΔΙΕΣ!
ReplyDeleteHOLA ELENA, GUAPA TU
ReplyDeleteM´ENCANTA EL TEU PLAT, ET DESITJO UN BON ANY NOU , PLE D´ALEGRIES I BONA CUINA
MIL PETONETS SUSANNA
Καλή χρονιά, χρόνια πολλά.
ReplyDeleteΠολύ ωραία τα ραβιόλια και με το blue cheese τέλειο το πιάτο.
Φιλιά
ΕΛΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ. ΡΑΒΙΟΛΙΑ... ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ... ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...
ReplyDeleteElena, latreuvo ta "blue" tyria, fere mia merida!
ReplyDeleteKali Xponia, hgeia sto 2011!
Χριστιανή μου,γιατί με βάζες στη πρίζα με το ροκφόρ που το λατρεύουμε όλοι..??είπα να κάνω λίγο κράτει στο μαγείρεμα,αλλά αφήνετε εσείς να αγιάσει άνθρωπος..??
ReplyDeleteΚαλή Χρονιά και νόστιμη Ελενάκι μου ...πολλά πολλά φιλιά κι ευχές..-:))
Καλή Χρονιά Ελενάκι μου!
ReplyDeleteΌμορφη, δημιουργική και χαρούμενη!
Το πιάτο σου ιδιαίτερο και δελεαστικό, θα δοκιμαστεί σύντομα, το blue cheese μου αρέσει πολύ!
Φιλάκια...
Ευτυχισμένος και Δημιουργικός ο Καινούργιος Χρόνος !
ReplyDeleteΤα ζυμαρικα σου ειναι τελεια!
ReplyDeleteΚαταπληκτικη συνταγη για ενα υπεροχο πιατο!
Χρονια Πολλα!
Φιλια
Μπεττυ
Λατρεύουμε τα ζυμαρικά θα τα φτιάξω σίγουρα!
ReplyDeleteΖυμαρικά κι ας παχαίνουν!
ReplyDeleteΕλενάκι,και προσωπικά καλή χρονιά!
ReplyDeleteΚρέας;Ούτε να το ακούω πια,σήμερα για μένα έφτιαξα λαχανόρυζο,οι υπόλοιποι παστίτσιο.
Πολύ όμορφη η πρότασή σου!Την ένστασή μου την ξέρεις:το τυράκι,αλλά μη μου στενοχωριέσαι θα βάλω άλλο.
Φιλιά!
Θαυμάσια συνταγή Ελενα!!!Μπράβο σου!!!Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σου εύχομαι!!!
ReplyDeleteΜου φαίνεται ότι θα κόψω τις επισκέψεις στα blog μαγειρικής. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουμε και μια σιλουέτα να διατηρήσουμε.
ReplyDeleteΚαλή χρονιά και σε σένα Ξανθή, ότι επιθυμείς!!
ReplyDeleteΓιώργο μου σου εύχομαι ότι το καλύτερο για την νέα χρονιά!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Manousina μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΧρόνια σου πολλά και καλά!
Αστεράκι μου χρόνια πολλά και σε σένα!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Evelina μου να σαι καλά!!Πολλές πολλές ευχές για την νέα χρονιά!!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά Χαρούλα μου, με υγεία πάνω απ' όλα!!!
ReplyDeleteSusanna thank you very much!
ReplyDeleteHappy New Year!
Mαρία σε ευχαριστώ!!!
ReplyDeleteΠολλές ευχές κι από εμάς, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!
Φωτεινούλα μου να σαι καλά, ότι επιθυμείς εύχομαι!
ReplyDeletePeter πολλές πολλές ευχές για τον καινούριο χρόνο!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Βιβίκα μου 2011 ευχές κι άλλα τόσα φιλάκια!!!!
ReplyDeleteΝα σαι καλά!
Batty ότι το καλύτερο σου εύχομαι για την νέα χρονιά, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
ReplyDeleteEvie, καλή χρονιά και σε σένα εύχομαι από καρδιάς!
ReplyDeleteBetty Manousos, καλή χρονιά και σε σένα, Χρόνια πολλά!!
ReplyDeleteΦοίβο, δυστυχώς όλα τα νόστιμα παχαίνουν χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι μου, πολλές πολλές ευχές και από μένα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Ελενάκι μου, πολλές πολλές ευχές και από μένα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Ριρή μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή κι ευτυχισμένη χρονιά!
Κάνθαρε, ελπίζουμε να μην σταματήσεις τις επισκέψεις σου, α και φοβάμαι λάθος μέρος διάλεξες για την διατήρηση της σιλουέτας σου χα χα χα!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά σου ευχόμαστε!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕς ΝΟΣΤΗΜΙΕς!!!!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά με πολλές συνταγές της καρδιάς!
ReplyDeleteΛαχταριστό το πρώτο πιάτο που βλέπω στην κουζίνα σας για τη νέα χρονιά! Καλό σημάδι αυτό. :)
Μου έμεινε ένα πακετάκι μπλε τυρί από τις γιορτές και έλεγα, δε γίνεται, τα κορίτσια θα βάλουν κάποια συνταγή:))
ReplyDeleteΚαλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα!
Αυτό έτσι και το δει το κουνιάδι, δεν την γλιτώνω...χαχχαχα!!! Αυτός κι εγώ το τιμούμε το τυράκι το συγκεκριμένο!
ReplyDeleteΤέλεια συνταγούλα!!
Καλή χρονιά από καρδιάς με υγεία για όλους!!!
Να χαίρεστε τις οικογένειές σας!!!
ουαου!εχει οτι αγαπαω!ζυμαρικο,ροκφορ και μανιταρι...μαζι με καρυδι πεθαινω!!
ReplyDeleteΕλενακι δοκιμασε στο πεστο δυοσμου γραβιερα Σαν Μιχαλη...του παει πολυ...
Benikos Place Χρόνια πολλά και καλά και σε σένα, καλή Χρονιά!
ReplyDeleteThe Dark Chef σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΕτοιμάζουμε πολλές πολλές συνταγές για την νέα χρονιά!
Mia Maria, συνταγές με blue cheese ποτέ δεν λείπουν από εδώ, μιαν αδυναμία του έχω χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή χρονιά να έχεις!
Εφάκι μου έλα και φέρε και το κουνιάδι μαζί, κερνάμε:)
ReplyDeleteΚαλή σου χρονιά!!!
Mπισκοτένια μου, έχω μιαν αδυναμία στο τυράκι που λες, το καλοκαίρι ειδικά μαζί με σταφύλια, το ... ταράζω!
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω, είμαι σίγουρη ότι θα του πηγαίνει!
Φιλιά!