Monday 3 January 2011

Ραβιόλια με σάλτσα pesto και blue cheese

Από γλυκά και κρεατικά παράπονο δεν έχουμε αυτές τις μέρες φαντάζομαι!
Δεν έλειψαν από κανένα εορταστικό τραπέζι.
Και του χρόνου να είμαστε καλά, να ξαναγιορτάσουμε με υγεία και καλή διάθεση!
Ας ξεφύγουμε όμως λίγο από αυτά και ας φτιάξουμε ένα διαφορετικό πιάτο.
Ραβιόλια με σάλτσα πέστο και blue cheese, γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα.
Χρειαζόμαστε:
250 γρ. ραβιόλια
80 γρ. blue cheese
150 γρ. σάλτσα πέστο
3-4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
μια χούφτα καρύδια τριμμένα
1 κούπα μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
μισό φλιτζάνι βούτυρο
Τα φτιάχνουμε
Βράζουμε και σουρώνουμε τα ραβιόλια (προσοχή μην μας λιώσουν, να κρατάνε λίγο)
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο να μαλακώσουν.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε μισό φλιτζάνι βούτυρο.
Τρίβουμε πάνω από το βούτυρο το blue cheese και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
Προσθέτουμε τα ραβιόλια, ανακάτεμα προσεχτικό να μην μας διαλυθούν, μετά τα υπόλοιπα υλικά, ένα τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμα.
Σάλτσα πέστο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη, αλλά άλλη νοστιμιά έχει η σπιτική.
Έτσι έφτιαξα μια πέστο δυόσμου-βασιλικού με:
2 κούπες καλά πλυμένα και στεγνωμένα φύλλα δυόσμου και βασιλικού
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα καβουρντισμένα αμυγδαλάκια ή κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Χτύπησα στο μούλτι τα αμύγδαλα, πρόσθεσα το σκόρδο, τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού και το λάδι και ξαναχτύπησα ώστε να πάρω μιαν "αλοιφή".
Πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι σε επιθυμητή ποσότητα.
Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λαδάκι ακόμα για να λιώσουν καλά όλα τα υλικά.
Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε την σαλτσα pesto της Αμαλίας μας από εδώ!
Καλή επιτυχία, καλή Χρονιά, καλή μας εβδομάδα!

48 comments:

  1. Καλημέρα Λενιώ μου!!!
    Καλή Χρονιά με υγεία και χαρές για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους :)
    Ιδιαίτερο, αρωματικό και γευστικότατο το πιάτο σου!!!
    Να είσαι καλά
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα
    τι ωραίο φαγητάκι!!!!!!
    Πολύ μου αρέσει το πιάτο σου Ελενάκι

    ReplyDelete
  3. Τέλειο το πιάτο σου Έλενα :D
    Καλή χρονιά να έχουμε!

    ReplyDelete
  4. Καλημέραα κουκλίτσες μου...Καλή χρονιά γεμάτη υγεία,ευτυχία αγάπη,πολλά όμορφα χρώματα ,και πολλά υπέροχα μαγειρέματα από εσάς...Φιλάκιααα

    ReplyDelete
  5. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΩΔΙΕΣ!

    ReplyDelete
  6. HOLA ELENA, GUAPA TU

    M´ENCANTA EL TEU PLAT, ET DESITJO UN BON ANY NOU , PLE D´ALEGRIES I BONA CUINA

    MIL PETONETS SUSANNA

    ReplyDelete
  7. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά.
    Πολύ ωραία τα ραβιόλια και με το blue cheese τέλειο το πιάτο.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  8. ΕΛΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ. ΡΑΒΙΟΛΙΑ... ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ... ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

    ReplyDelete
  9. Elena, latreuvo ta "blue" tyria, fere mia merida!

    Kali Xponia, hgeia sto 2011!

    ReplyDelete
  10. Χριστιανή μου,γιατί με βάζες στη πρίζα με το ροκφόρ που το λατρεύουμε όλοι..??είπα να κάνω λίγο κράτει στο μαγείρεμα,αλλά αφήνετε εσείς να αγιάσει άνθρωπος..??

    Καλή Χρονιά και νόστιμη Ελενάκι μου ...πολλά πολλά φιλιά κι ευχές..-:))

    ReplyDelete
  11. Καλή Χρονιά Ελενάκι μου!
    Όμορφη, δημιουργική και χαρούμενη!

    Το πιάτο σου ιδιαίτερο και δελεαστικό, θα δοκιμαστεί σύντομα, το blue cheese μου αρέσει πολύ!

    Φιλάκια...

    ReplyDelete
  12. Ευτυχισμένος και Δημιουργικός ο Καινούργιος Χρόνος !

    ReplyDelete
  13. Τα ζυμαρικα σου ειναι τελεια!
    Καταπληκτικη συνταγη για ενα υπεροχο πιατο!

    Χρονια Πολλα!
    Φιλια
    Μπεττυ

    ReplyDelete
  14. Λατρεύουμε τα ζυμαρικά θα τα φτιάξω σίγουρα!

    ReplyDelete
  15. Ζυμαρικά κι ας παχαίνουν!

    ReplyDelete
  16. Ελενάκι,και προσωπικά καλή χρονιά!

    Κρέας;Ούτε να το ακούω πια,σήμερα για μένα έφτιαξα λαχανόρυζο,οι υπόλοιποι παστίτσιο.

    Πολύ όμορφη η πρότασή σου!Την ένστασή μου την ξέρεις:το τυράκι,αλλά μη μου στενοχωριέσαι θα βάλω άλλο.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Θαυμάσια συνταγή Ελενα!!!Μπράβο σου!!!Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σου εύχομαι!!!

    ReplyDelete
  18. Μου φαίνεται ότι θα κόψω τις επισκέψεις στα blog μαγειρικής. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουμε και μια σιλουέτα να διατηρήσουμε.

    ReplyDelete
  19. Καλή χρονιά και σε σένα Ξανθή, ότι επιθυμείς!!

    ReplyDelete
  20. Γιώργο μου σου εύχομαι ότι το καλύτερο για την νέα χρονιά!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Manousina μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Χρόνια σου πολλά και καλά!

    ReplyDelete
  22. Αστεράκι μου χρόνια πολλά και σε σένα!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  23. Evelina μου να σαι καλά!!Πολλές πολλές ευχές για την νέα χρονιά!!

    ReplyDelete
  24. Καλή χρονιά Χαρούλα μου, με υγεία πάνω απ' όλα!!!

    ReplyDelete
  25. Susanna thank you very much!
    Happy New Year!

    ReplyDelete
  26. Mαρία σε ευχαριστώ!!!
    Πολλές ευχές κι από εμάς, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!

    ReplyDelete
  27. Φωτεινούλα μου να σαι καλά, ότι επιθυμείς εύχομαι!

    ReplyDelete
  28. Peter πολλές πολλές ευχές για τον καινούριο χρόνο!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Βιβίκα μου 2011 ευχές κι άλλα τόσα φιλάκια!!!!
    Να σαι καλά!

    ReplyDelete
  30. Batty ότι το καλύτερο σου εύχομαι για την νέα χρονιά, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

    ReplyDelete
  31. Evie, καλή χρονιά και σε σένα εύχομαι από καρδιάς!

    ReplyDelete
  32. Betty Manousos, καλή χρονιά και σε σένα, Χρόνια πολλά!!

    ReplyDelete
  33. Φοίβο, δυστυχώς όλα τα νόστιμα παχαίνουν χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Ελενάκι μου, πολλές πολλές ευχές και από μένα!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  35. Ελενάκι μου, πολλές πολλές ευχές και από μένα!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  36. Ριρή μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!

    ReplyDelete
  37. Κάνθαρε, ελπίζουμε να μην σταματήσεις τις επισκέψεις σου, α και φοβάμαι λάθος μέρος διάλεξες για την διατήρηση της σιλουέτας σου χα χα χα!
    Καλή χρονιά σου ευχόμαστε!

    ReplyDelete
  38. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕς ΝΟΣΤΗΜΙΕς!!!!

    ReplyDelete
  39. Καλή χρονιά με πολλές συνταγές της καρδιάς!
    Λαχταριστό το πρώτο πιάτο που βλέπω στην κουζίνα σας για τη νέα χρονιά! Καλό σημάδι αυτό. :)

    ReplyDelete
  40. Μου έμεινε ένα πακετάκι μπλε τυρί από τις γιορτές και έλεγα, δε γίνεται, τα κορίτσια θα βάλουν κάποια συνταγή:))
    Καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα!

    ReplyDelete
  41. Αυτό έτσι και το δει το κουνιάδι, δεν την γλιτώνω...χαχχαχα!!! Αυτός κι εγώ το τιμούμε το τυράκι το συγκεκριμένο!
    Τέλεια συνταγούλα!!

    Καλή χρονιά από καρδιάς με υγεία για όλους!!!
    Να χαίρεστε τις οικογένειές σας!!!

    ReplyDelete
  42. ουαου!εχει οτι αγαπαω!ζυμαρικο,ροκφορ και μανιταρι...μαζι με καρυδι πεθαινω!!
    Ελενακι δοκιμασε στο πεστο δυοσμου γραβιερα Σαν Μιχαλη...του παει πολυ...

    ReplyDelete
  43. Benikos Place Χρόνια πολλά και καλά και σε σένα, καλή Χρονιά!

    ReplyDelete
  44. The Dark Chef σε ευχαριστούμε πολύ!
    Ετοιμάζουμε πολλές πολλές συνταγές για την νέα χρονιά!

    ReplyDelete
  45. Mia Maria, συνταγές με blue cheese ποτέ δεν λείπουν από εδώ, μιαν αδυναμία του έχω χα χα χαα!
    Φιλάκια, καλή χρονιά να έχεις!

    ReplyDelete
  46. Εφάκι μου έλα και φέρε και το κουνιάδι μαζί, κερνάμε:)
    Καλή σου χρονιά!!!

    ReplyDelete
  47. Mπισκοτένια μου, έχω μιαν αδυναμία στο τυράκι που λες, το καλοκαίρι ειδικά μαζί με σταφύλια, το ... ταράζω!
    Θα το δοκιμάσω, είμαι σίγουρη ότι θα του πηγαίνει!
    Φιλιά!

    ReplyDelete