
Χρειαζόμαστε:
1 μεγαλούτσικο μπούτι κοτόπουλου (ζητείστε από τον χασάπη σας να αφαιρέσει πέτσα και κόκκαλα)
1 - 2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
λίγο δυόσμο
2 - 3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
πάπρικα γλυκιά (αν αντέχουμε βάζουμε και λίγη καυτερή)
αλάτι
πιπέρι
επίσης
πιπεριές
μαρούλι
ντομάτα σε φέτες
πίτες αραβικές
Για τη σως γιαουρτιού:
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι (όχι γεμάτη)
2 - 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι μαγιονέζα
1 - 2 κουταλάκια κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι
Τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο (από το οποίο όπως είπαμε έχουμε ζητήσει από τον χασάπη μας να αφαιρέσει τα κόκκαλα) και το ανοίγουμε εγκαρσίως σε κομμάτι 1 cm πλάτους, όπως ανοίγουμε το χοιρινό όταν θέλουμε να το γεμίσουμε και να το κάνουμε ρολό.
Σε ένα μπολ με πλατύ πάτο βάζουμε τον χυμό ντομάτας, λάδι, ξύδι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τις πάπρικες.
Ανακατεύουμε ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν και βυθίζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα το κοτόπουλό μας.
Ψήνουμε στο γκριλ μέσα σε ένα ταψάκι για 10 περίπου λεπτά από τη μία μεριά και 5 από την άλλη.
Το αποσύρουμε από το γκριλ, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μία επιφάνεια κοπής και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο γκριλ, και ψήνουμε για λίγο ακόμα, για 5 - 10 λεπτά, ανάλογα όπως έχουμε ξαναπεί και με το πόσο δυνατό είναι το γκριλ μας (θέλουμε να ψηθεί καλά το κρέας, αλλά όχι να μας καεί, να είναι «ζουμερό»).
Ετοιμάζουμε την σως:
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το ξύδι και το λάδι , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κέτσαπ, την μαγιονέζα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ψήνουμε τις πιτούλες στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για πολύ λίγο, 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τοποθετούμε την κάθε πίτα σε χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα.
Κατά μήκος της πίτας αραδιάζουμε κομμάτια από το κοτόπουλο και εκατέρωθεν ντομάτες, μαρούλι, πιπεριές και σως.
Επίσης μην ξεχάσετε -όπως εγώ - να βάλετε και μερικές πατατούλες.
Προσοχή στα υλικά μην το παρακάνετε γιατί δεν θα μπορείτε να τις τυλίξετε.
Αν ξεχάσετε ή δεν έχετε πατάτες μπορείτε να βάλετε ράβδους από κασέρι, θα εκπλαγείτε γευστικά!!!
Οι δοσολογίες που έδωσα μου έφτιαξαν τα 3 πιτάκια που φαίνονται στην πρώτη φωτογραφία, όχι πολύ "στουμπωτά", που τα τσάκισε ο καλός μου!!
Καλή επιτυχία στο τύλιγμα και καλή σας όρεξη!
Αμαλία
Καλημερούδια
ReplyDeleteΑν και στο σουβλάκι μου αρέσει η διαδικασία του delivery η και του λίγο "βρόμικου" η πρότασή σου είναι δελεαστική!
Παρα πολυ καλη ιδεα,και πολυ νοστιμο το αποτελεσμα..εγω να σου πω την αληθεια βαριεμαι να φτιαχνω τυλιχτα,και τα εχει αναλαβει ο συζυγος,του αρεσει βλεπεις η μαγειρικη,και το μονο φαγητο που τον αφηνω να κανει ειναι τα τυλιχτα σουβλακια και αυτο επειδη βαριεμαι εγω.χαχαχαχα!!!μπραβο Αμαλια,γεια στα χερια σου.Ευχομαι καλο Σ/Κ,καλη σου μερα, φιλια πολλα!!!
ReplyDeleteNα πεθάνω τώρα ή να τα φάω πρώτα να πάω και ευχαριστημένη?
ReplyDeleteκορίτσια...κολαστική η πρότασή σας και είναι τέλεια ιδέα για γρήγορο γεύμα, ή βραδινό με φίλους! και η σως φαίνεται λαχταριστή...άραγε συνοδεύει και άλλα κρέατα;
ReplyDeletemiam miam!αμα βγάλω τη σως γίνεται διαιτητικό???κοτοπουλάκι είναι μωρε, σιγά με ντοματούλα πόσο να σε παχύνει πια?ε?
ReplyDeleteΠολύ καλή ιδέα, φαντάζομαι ότι θα μπορεί να γίνει και με το στήθος του κοτόπουλου.
ReplyDeleteAμαλία,τι νοστιμιά!
ReplyDeleteΓαργαλιστική για τη γεύση η πρότασή σου,μ΄αρέσει πολύ!
Φιλιά!
Μπράβο σας κορίτσια, άξιες!!!Πολυ καλοφτιαγμενο και προσεγμένο, ζηλευουμε πολυ :))
ReplyDeleteΩραία ιδέα, το μαρινάρισμα με τη ντομάτα και την πάπρικα θα δίνει ξεχωριστή γεύση, θα το κάνω και με κοτόπουλο και με χοιρινό!
ReplyDeleteΚαλές Απόκριες!
taste σε όλους αρέσει το "βρώμικο" αλλά και το σπιτικό σουβλάκι έχει τη χάρη του!!!!
ReplyDeleteκαλό μεσημέρι
Γωγούλα ευχαριστώ πολύ,
ReplyDeleteαφού έχεις τον τυλιχτή στο σπίτι σου τότε είσαι τέλεια!!!
καλό ΣΚ
Λίλα το δεύτερο το δεύτερο!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ
Ευαγγελία πιστεύω ότι μπορεί να συνοδεύσει και άλλα κρέατα, αλλά επίσης αν αλλάξείς το κέτσαπ με μουστάρδα συνοδεύει πολύ ωραία και κοτόπουλο και χοιρινο..
ReplyDeleteδιαλέγεις και παίρνεις
καλό ΣΚ
Magdalene B.
ReplyDeleteόχι να μην την βγάλεις τη σως δεν είναι δα και τόοοοσο παχυντικό το γιαούρτι!!!! Αλλά αν επιμένεις τι να σου πω..
καλό ΣΚ
anthivolon
ReplyDeleteναι σωστά φαντάστηκες γίνεται και με στήθος, εξαρτάται ποιο μέρος σου αρέσει, εγώ απλά το έκανα με μπούτι
καλό ΣΚ
Ελενάκιιιιιιιιιιιιιιιι
ReplyDeleteτι κάνεις;;;;άντε μπας και καλόκαριάσει και πεταχτούμε καμιά βόλτα προς τα βόρεια να σε δούμε!!!!
πολλά πολλά φιλιά και καλά να περνάτε
**επίσης πολλά φιλιά στο αγόρι σας και ένα στη μαμά του να μην μείνει παραπονεμένη!!!
Benikos place και The Dark Chef ευχαριστώ πολύ καλές απόκριες και καλό Σαββατοκύριακο...
ReplyDeleteΜμμμμμ, πολύ καλή η επιλογή. Τελικά βρε παιδί μου, δεν μπορεί ο Ελληνας να κάνει χωρίς αυτό το φαγητάκι!!!Σου ανοίγει κατευθύαν την όρεξη!
ReplyDeleteΑμαλία μας ... τύλιξες σε μια κόλλα χαρτί!!
ReplyDeleteΜπορώ να καταλάβω γιατί ο καλός σου τα τσάκισε, νομίζω ότι και ο καλός μου και όλοι οι... καλοί, το ίδιο θα εκαναν!
Μπράβο Αμαλίτσα μας!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!
ReplyDeleteΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
Όπως πάντα, μας εντυπωσιάσατε!
ReplyDeleteΞεροκαταπίνω και ξερογλύφομαι! :)
Φιλιά, καλό Σ/Κ!
Aυτή τη φορά δε ζηλεύω μόλις έφαγα 2 χα χα!
ReplyDeleteκαλέ Αμαλί μου ξέρεις τι έπαθα? το χάζευα κάθε φορά που έμπαινα στο μπλοκ και ξέχασα να σχολιάσω !!!χιχιχι! το έχεις κάνει υπέροχο και ομοίως θα πω και για τις φωτο είναι απίθανες !!!! μπράβο Αμαλάκι μας !!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ πολύ