Monday 14 February 2011

Cheesecake


Καλημέρα, καλή βδομάδα, Happy Valentine’s Day!!
Όσοι θεωρείτε σημαντική αυτή τη γιορτή και την γιορτάζετε πανηγυρικά, αλλά και όσοι την απαξιώνετε ως ξενόφερτη, δεν μπορείτε να μην παραδεχτείτε ότι το χρώμα που κυριαρχεί σήμερα είναι το κόκκινο.
Κόκκινες καρδούλες, κόκκινα τριαντάφυλλα, κόκκινα περιτυλίγματα στα δωράκια σας, κόκκινο του έρωτα και του πάθους!
Κόκκινο και το σημερινό μας γλυκάκι!
Αγαπημένο cheesecake, που αρέσει σε όλους.

Βλέποντας τις συνταγές μας, κατάλαβα (για μιαν ακόμη φορά) τι περίεργη που είμαι!
Διότι cheesecake σοκολατένιο σας έχω κεράσει, cheesecake λεμόνι (σούπερ) σας έχω κεράσει, ένα κλασσικό, απλό – πλην τίμιο cheesecake γιατί δεν σας έχω κεράσει??
Πανεύκολο (δεν χρειάζεται να περάσετε όλη την μέρα σας στην κουζίνα), πολύ νόστιμο, λαχταριστό, απολαύστε το!!

Θα χρειαστούμε:
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα digestives
140 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
140 γρ. βούτυρο βιτάμ
Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνη (10 γρ.)
Για την διακόσμηση:
κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας μας (φράουλα, κεράσι, φρούτα του δάσους κλπ)
ή μία κονσέρβα κομπόστα βύσσινο και 1 κουταλιά κορνφλάουρ
ή μία κονσέρβα κόκκινη σάλτσα
Πάμε να το φτιάξουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε την βάση.
Στην βάση εκτός από μπισκότο βάζω και τριμμένο αμυγδαλάκι. Όχι σκόνη, να «κρατάει» λίγο.
Του πάει πολύ, αν όμως δεν σας αρέσει, μπορείτε να το παραλείψετε.
Στην περίπτωση αυτή όμως, θα μειώσετε το βούτυρο στα 110 γρ. αντί για 140 γρ.
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε και τα αμυγδαλάκια, να κρατάνε λίγο, όπως είπαμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας πολύ καλά να ενωθούν τα 3 υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με άνοιγμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το μασκαρπόνε (προτιμείστε το αν το βρείτε, νομίζω δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το Φιλαδέλφεια), το ζαχαρούχο και το γιαούρτι.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό. Την αφήνουμε 3-4 λεπτά να φουσκώσει.
Κατόπιν την ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για λιγότερο από ένα λεπτό, ή σε μπεν μαρί, να γίνει διαφανής.
Την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει η κρέμα (δεν αργεί πολύ)
Για την διακόσμηση τώρα.
Αν χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα, απλά απλώστε την πάνω από την κρέμα.
Στον Σκλαβενίτη (πιθανόν να υπάρχουν και σε άλλα σούπερ μάρκετς) έχω ανακαλύψει υπέροχες σάλτσες φρούτων σε κονσέρβα και συχνά χρησιμοποιώ αυτές για επικάλυψη στα cheesecakes μου. Απλά τις απλώνετε πάνω από την κρέμα.
Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβα βύσσινο, θα την στραγγίξετε καλά από το σιρόπι της, θα βάλετε το σιρόπι σε κατσαρολάκι, θα προσθέσετε όσες κουταλιές ζάχαρη θέλετε ώστε να γίνει όσο γλυκό θέλετε εσείς και θα το «δέσετε» με 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
Θα προσθέσετε στο κατσαρολάκι και τα βύσσινα, καλό ανακάτεμα και στην συνέχεια άπλωμα πάνω στην κρέμα.
Ότι κι αν διαλέξετε, θα απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά!
(οι φωτό είναι της Ελένης μας που φτιάχνει πολύ συχνά το συγκεκριμμένο cheesecake, εκτός από την δεύτερη που είναι δική μου)

Καλή επιτυχία, να περάσετε όλοι πολύ όμορφα σήμερα!

39 comments:

  1. Αυτα ειναι...για να ξεκινησει γλυκα η μερα και η βδομαδα..την γλυκα του να εχεις Ελενακι μου,που την εχεις δηλαδη...γεια στα χερακια σου!!!
    Χρονια πολλα,καλη σου μερα και καλη εβδομαδα.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ReplyDelete
  2. Δεν νομίζω ότι θα του αντισταθεί κανείς και όχι μόνο λόγω ημέρας!
    Σούπερ η κονσερβούλα, και εγώ αυτή χρησιμοποιώ!
    Γειά στα χεράκια σου!
    Χρόνια πολλά για την ημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ReplyDelete
  3. Χρόνια πολλά, νόστιμο και πανέμορφο το γλυκάκι, ότι πρέπει για μια γλυκιά μέρα.
    Καλή βδομάδα
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  4. Happy Valentine's day!!!
    Ποιός λέει όχι σε αυτό το υπέροχο γλυκάκι?

    ReplyDelete
  5. Η φωτογραφία του cheesecake μοιάζει σαν αυτό που κάνω (έκανα) κι εγώ (μαζί με κάποιον άλλον).

    Ωραίο γλυκό είναι. Βέβαια προτιμώ τιραμισού. Κι αυτό κάποτε το έφτιαχνα.

    ReplyDelete
  6. Εεεεεε και βέβαια θα πάρω ένα κομμάτι από αυτό το λαχταριστό γλυκό!!!!!
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα..θέλω κι εγώ ένα κομμάτι από το ωραίο γλυκάκι...Καλή εβδομάδα...

    ReplyDelete
  8. Teleio to glykaki!!!! Na eisai mes stis glykes olo to xrono!!!!!

    ReplyDelete
  9. Να είχα ένα κομματάκι κι εγώ, έτσι. . . γιατο καλό! Είναι το αγαπημένο μου. καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα ...έφτιαξα το ίδιο γλυκό σήμερα και το έβαλα να παγώσει!
    Δεν ξέρω αν πέτυχε.
    Να περάσεις όμορφα.

    ReplyDelete
  11. Αχ Έλενα μου, έχω πάρει και εγώ μια τέτοια γέμιση εδώ και πολύ καιρό και κοντεύει να λήξει. Καλά που μου τη θύμισες να φτιάξω το γλυκάκι σου, σήμερα! Είναι ότι πρέπει για κάθε μέρα! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή εβδομάδα:)

    ReplyDelete
  12. Υπέροχο γλυκό μας κερνάς Λενιώ μου!!!
    Την έχω δει τη σάλτσα που προτείνεις, αλλά δεν της έχω δώσει ιδιαίτερη σημασία... Τώρα όμως :)
    Φιλιά
    Καλημέρα
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  13. γεια σου φιλεναδίτσα μου και happy Valentine’s Day to you also ! (που έλεγε και η γιαγιά μου !!!χιχιχιχι)

    παίρνω γλυκάκι για τον βαλεντίνο μου, σου εχει πετύχει τέεεεελεια !!

    φιλια πολλά πολλά και καλή βδομάδα να έχουμε !!!

    ReplyDelete
  14. με φλόγα στην κορφή αρχίζει όμορφα η εβδομάδα, βέβαια εμείς γιορτάζουμε κάθε μέρα, αλλα είναι ευκαιρία να φάμε αγαπημένο γλυκάκι, μη σε προσβάλλουμε!!! μεγάλο κομμάτι please!

    ReplyDelete
  15. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ CHEESE CAKE!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
    Α!!! ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

    ReplyDelete
  16. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω !!!Τα λατρεύω τα cheese cake, ακόμα κι αν ειναι...απλά!!!

    ReplyDelete
  17. Χρόνια Πολλά και σε σένα Γωγούλα μου!
    Φιλάκια και καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  18. Εφάκι εγώ πάντως δεν του αντιστέκομαι όλο τον χρόνο:P
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  19. Μαρία μου καλή γλυκιά βδομάδα σου εύχομαι επίσης!

    ReplyDelete
  20. Λιλάκι χρόνοα πολλά, Happy Valentine's day!

    ReplyDelete
  21. Κάνθαρε διαθέτουμε ΚΑΙ τιραμισού, που επίσης του έχουμε αδυναμία!
    Καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete
  22. Αστεράκι σε ευχαριστώ!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  23. Πόπη μου καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  24. Ευάκι, χωρίς γλυκάκι θα σε αφήσουμε εσένα?
    Ποτέ!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  25. Καροτάκι σε ευχαριστώ, κι εσύ το ίδιο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Λάμπρο μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete
  27. Ελενάκι μου όσα κομματάκια θέλεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Δήμητρά μου είναι σίγουρο πως σου πέτυχε!
    Να χαίρεσαι και τον γιόκα σου που γιορτάζει σήμερα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Μαράκι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο την έχω βολευτεί αυτήν την γέμιση!
    Χρησιμοποίησέ την, μην την αφήσεις να πάει χαμένη!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Γιώργο μου είναι καταπληκτική και πολύ νόστιμη.
    Την χρησιμοποιείς απ΄ευθείας στο γλυκό, είναι όπως ακριβώς φαίνεται στην φωτό.
    Φιλάκια, καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete
  31. Μαριώ μου έτσι ακριβώς τα έλεγε και η δική μου γιαγιά χα χα χααα!!
    Φιλλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  32. Γαστεροπλήξ έτσι, έτσι!!
    Κάθε μέρα γιορτάζουμε, αλλά κάθε τέτοια μέρα βρίσκουμε ευκαιρία για να γιορτάσουμε πιο πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Γεωργία μου καλή βδομάδα και Χρόνια πολλά!!!

    ReplyDelete
  34. Ριρή μου ούτε στα απλά λέμε όχι, ούτε στα σύνθετα, τόσο βολικές εμείς!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  35. Καλη εβδομαδα και γλυκια να εχεις Ελενα, οσο για το γλυκακι σου θα το τιμησουμε.

    ReplyDelete
  36. κόκκινο για πάντα κόκκινο!το αγαπημενο μου χρωμα!εμεις είχαμε και επετειο γαμου στις 13!...τρελλαινομαι για παντος είδους cheesecake(αρκει να μην εχει αυγό) και θα συμφωνησω για τη σαλτσα που λες...την εχουν και τα ΑΒ

    ReplyDelete
  37. το αγαπημενο μου γλυκό!!!είαμι καινούργια στην μπλογκόσφαιρα και ελπίζω να επισκεφτείτε το μπλογκ μου http://diatrofikamystika.blogspot.com/

    ReplyDelete