Tuesday, 15 March 2011

Μαύρες ταλιατέλες με σουπιές

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μαύρες ταλιατέλες??
Το μαύρο χρώμα τους οφείλεται στο μελάνι σουπιάς με το οποίο είναι εμποτισμένες, και είναι απίστευτα νόστιμες!!!
Ταιριάζουν υπέροχα με όλα τα θαλασσινά, αναδεικνύοντας ακόμα πιο έντονα την γεύση τους.
Δοκιμάστε ένα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο με μαύρες ταλιατέλες και τα θαλασσινά που προτιμάτε.
Εγώ το έφτιαξα με σουπιές και το μοιράζομαι μαζί σας!

Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο (250 γρ.) μαύρες ταλιατέλες (θα τις βρείτε σε μεγάλα ΣΜ)
600-700 γρ. σουπιές ή καλαμαράκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένα σε φετάκια.
Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε και τις ταλιατέλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
Απολαύστε τες!!
Καλή επιτυχία!

38 comments:

  1. Ελενακι μου,ουτε εχω δει,ουτε εχω φαει μαυρες ταλιατελες..παντως ειμαι σιγουρη οτι το φαγακι σου ειναι νοστιμοτατο..και μονο γι'αυτο θα το δοκιμασω.Καλη σου μερα,φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  2. ΕΛΕΝΑ αν σου πω τι έπαθα θα γελάς μέρες.Εγώ με το μελάνι της σουπιάς δεν τα πάω και τόσο καλά.
    Στο Λονδίνο πήγαμε με τα παιδιά σε ένα εστιατόριο και παρήγγειλα κάποιο πιάτο με μαύρο ρύζι, έλα που αυτή η μαυρίλα ήταν με μελάνι!! Ήταν όμως πολύ νόστιμο πιάτο και τώρα πια θα αρχίσω να δοκιμάζω.
    Υπάρχει ένας ζωμός που μπορείς να εμπλουτίσεις τα σπιτικά ζυμαρικά προκειμένου να γίνουν μαύρα.
    Ένας φίλος, ειδικός σε αυτά μου είπε ότι το μελάνι της σουπιάς θέλει μια καλή επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί και να μην σου προκαλεί κάτι τις.
    Προς το παρόν θα αγοράσω τα έτοιμα ζυμαρικά και οι πειραματισμοί αργότερα.
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα,Έλενα!Τις φτιάχνω εδώ και χρόνια τις μαύρες ταλιατέλες και είναι πράγματι υπέροχες!συνήθως τις κάνω με γαρίδες, αλλά θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή!Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Amiga,
    Seu blog é lindo!
    Amei as receitas.
    Um lindo dia!...
    Beijinhos.
    Brasil ...
    ° * • ♫ ♫ ¸
    ღ ♫ ° ° º

    ReplyDelete
  5. Με το μελάνι πάντα αγριευόμουν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα σε καμία μορφή...Με τσιτώνεις τώρα που λες ότι νοστιμίζει το φαγάκι, ακριβώς το ίδιο συζητάγαμε με την πεθερά μου πριν 3 μέρες, τα ίδια μου έλεγε...Με έτοιμο ζυμαρικό με βλέπω να ξεκινάω όπως και να' χει!

    Καλημέρες!!!

    ReplyDelete
  6. Γωγουλα μου, αν τις πετύχεις δοκίμασέ τες, είναι πάαααρα πολύ νόστιμες, δεν έχουν καμία σχέση με τις άσπρες ταλιατέλες, σου αφήνουν στο στόμα μια γεύση θαλασσινού!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!!

    ReplyDelete
  7. Ξανθή μου δεν ξέρω αν θα είχα το κουράγιο να φτιάξω μόνη μου ζωμό για να χρωματίσω ζυμαρικά, με έχουν βολέψει πολύ οι έτοιμες!
    Δοκίμασέ τες κάποια στιγμή και πες μου!
    Τις βρίσκω στον Σκλαβενίτη, στα μεγάλα του καταστήματα όμως (π.χ στην Χαλκηδόνα), στα άφια με τα ζυμαρικά!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  8. Λένια μου τις έχω φτιάξει με ότι θαλασσινό μπορείς να φανταστείς!
    Γαρίδες, μύδια, σουπιές, καλαμαράκια, με όλα ταιριάζουν υπέροχα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Magia καλή σου μέρα:)

    ReplyDelete
  10. Eφάκι δοκίμασέ τες και θα με θυμηθείς!!
    Γιατί καλέ σε αγριεύει το μελάνι χα χα χαα!!!
    Ισα ίσα που δίνει αυτήν την ιδιαίτερη γευση στις ταλιατέλες και τις κάνει πάρα πολύ νόστιμες!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα Λενιώ μου :)
    Εγώ για γλυκό (πορτοκάλι) ήρθα, σε πιατάρα έπεσα!!
    Να πω πως δε μ' αρέσει, να πω πως δε τρελαίνομαι, μεγάλος ψεύτης θα είμαι :))
    Γεια στα χέρια σου
    φιλιά πολλά
    (πάω κι από της συμμαθήτριας μου να κεραστώ γλυκάκι!!!)

    ReplyDelete
  12. Κάτι έστω και σε μικρό πιατάκι έμεινε; Έτσι για να δοκιμάσω, γιατί για να φάω κανονικά με τόσους ενδιαφερομένους δεν το βλέπω!!!
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  13. Γιώργη μου διαθέτουμε και φαγάκι και γλυκάκι χα χα χαα!!
    Φιλιά πολλά, καλή σου μέρα!!!

    ReplyDelete
  14. Ελενάκι για σένα πάντα υπάρχει πιάτο στο τραπέζι μας!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  15. Έλενα,μαύρες δεν έχω ξαναδεί,τις άλλες χρωματιστές τις ξέρω.Τι έχουν και γίνονται έτσι;
    Στην αρχή νόμιζα ότι έβαλες το μελάνι και θα σου έλεγα ότι ούτε το έχω δοκιμάσει.
    Με ξέρεις τώρα χαχαχα...
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. εγώ φτιάχνω μόνη μου, αλλά αν με κερνούσες ένα πιατάκι φαγάκι δε θα έλεγα όχι, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!! φέρνω τσιπουράκι!!!!!!

    ReplyDelete
  17. Τι ωραίο φαγητό!! θα το φτιάξω όταν θα νηστέψω, δεν ήρθε η ώρα ακόμα!!
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  18. Ελενάκι μου έχουν μελάνι σουπιάς, από κει και η ... μαυρίλα!
    Ξέρω ότι δεν σου αρέσουν τα θαλασσινά, όμως αυτές οι ταλιατέλες είναι πραγματικά πολύ νόστιμες και ταιριάζουν πολύ με όλα τα θαλασσινά!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Γαστεροπλήξ ήμουν σίγουρη ότι θα τις έφτιαχνες μόνη σου, εγώ δεν το έχω προχωρήσει τόσο πολύ ακόμα (και δεν με βλέπω κιόλας να φτάνω σε τέτοιο επίπεδο να βάψω τις ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς).
    Ετσι βολεύομαι με του ΣΜ που είναι πολύ νόστιμες και αυτές!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  20. Μαράκι μου άντε να δω πότε θα έρθει η δικιά μας ώρα χα χα χαα!!!
    Προς την Μεγάλη Βδομάδα μας βλέπω να νηστεύουμε.
    Εγώ πάντως την προσπάθειά μου την κάνω, ορίστε, νηστίσιμο τους μαγείρεψα, ευτυχώς ζυμαρικά με θαλασσινά είναι παντός καιρού και τους αρέσουν!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ γιατί νομίζω ότι μόλις τα δούνε θα μου τα φέρουνε στο κεφάλι! Αρκετά τους έχω κάνει όλο αυτό τον καιρό! Σιγά σιγά τα τεστ, μη μου πάθουνε και τίποτα, χιχι!
    Πάντως εγώ ένα πιατάκι θα το έπαιρνα;-)

    ReplyDelete
  22. και εγώ Λενιώ μου μ'ενα πιατάκι θα ξεκινήσω γιατί δεν εχω προηγούμενη εμπειρία, λεω λοιπόν να το ξεκινήσω μαλακά - μαλακά και βλέπουμε !!!

    η δεύτερη φωτο φιλενάδα είναι καταπληκτική λες και είναι απο περιοδικό !!!!!!!! συγχαρητήρια !

    φιλια πολλά και καλό μεσημέρι

    ReplyDelete
  23. Mia Maria δεν πιστεύω να στα φέρουν στο κεφάλι, κανονικές ταλιατέλες είναι, με μια ελαφριά γεύση θαλασσινών.
    Νομίζω το χρώμα δεν έχουμε συνηθίσει, αλλιώς είναι πολύ πιο γευστικές από τις άσπρες ταλιατέλες.
    Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις πάντως:)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  24. Μαριώ μου θενκ γιου, θενκ γιου, ευτυχώς που βγήκε καλή η δεύτερη, γιατί η πρώτη ήταν το χειρότερο .... μοντέλο που είχα ποτέ.
    Βρε την έστηνα, την ξανα-έστηνα, την φωτογράφιζα και την ξανα-ματα-φωτογράφιζα, η μια φωτό χειρότερη από την άλλη έβγαινε.
    Τεσπα, διάλεξα την λιγότερο χειρότερη και την έβαλα (καταλαβαίνεις πως ήταν οι άλλες χα χα χαα!)
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  25. Μαρία μου οι συνταγές σου μοναδικές,δεν έχω δοκιμάσει ποτε φαγητό με μελάνι, μα θα προσπαθήσω...
    ΑΝ θες , πέρνα να δεις τι έφτιαξα για σένα...

    ReplyDelete
  26. Κι εγω απ αυτες που δεν εχω δοκιμασει ποτε... δινουν ομως άλλη οψη στο πιατο! Γεια στα χερια σου!

    ReplyDelete
  27. Και τις φτιάχνω και τις αγαπώ πολύ, τέλειο το πιάτο σου

    ReplyDelete
  28. μμμμμμ ..δεν τις έχω συναντήσει ποτέ...αλλά θα τις ψάξω! δελεαστικό ακούγεται! καλώς σε βρήκα!

    ReplyDelete
  29. Νίκη πάρα πολύ όμορφο, σε ευχαριστούμε πολύ:)

    ReplyDelete
  30. Ελπινίκη μου δοκίμασέ τες, πιστεύω θα σε ενθουσιάσουν!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  31. Πόπη μου δεν είναι πολύ νόστιμες??
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  32. Thalassitsa καλώς όρισες!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Θα τα λέμε ελπίζω!

    ReplyDelete
  33. Νοστιμο μου φαινεται και τις σουπιες τις αγαπαω, αλλα για να ειμαι ειλικρινης εχω ενα μικρο προβλημα με τα μαυρα ζυμαρικα :)

    ReplyDelete
  34. Καλημέρα κι άργησα!!!
    Μαύρες ταλιατέλες δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.Ομως πιστεύω ότι πρέπει να είναι πολύ νόστιμες!!!
    Εχω δοκιμάσει την σουπιά ψημένη στο μελάνι της και ήταν υπέροχη γευστικά!!!!!!
    Ελενα μου είναι το χρώμα που δεν σε προδιαθέτει με αυτές τις ταλιατέλες αλλα νομίζω ότι γευστικά θα μας αποζημιώσουν!!!
    Πολλα πολλά φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  35. Εύχομαι σε όλη τη παρέα, Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!

    ReplyDelete
  36. Δημιουργία μου τα μαύρα ζυμαρικά είναι πεντανόστιμα, αν τα δοκιμάσεις μια φορά θα τα ξαναδοκιμάσεις σίγουρα.
    Αν το πρόβλημα είναι απλά πρόβλημα γεύσης, μην το σκέφτεσαι καθόλου!

    ReplyDelete
  37. Vasia μου κι εμένα στην αρχή το χρώμα με ... προβλημάτισε, τις δοκίμασα και έκτοτε τις έχω μαγειρέψει πάρα πολλές φορές!
    Πεντανόστιμες!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  38. Caeser σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
    Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

    ReplyDelete