
Αυτή είναι μια διαφορετική ομελέτα, τρώγεται ως κυρίως πιάτο, έχει πλούσια υλικά και είναι πολύ πολύ νόστιμη!
Πάμε να την φτιάξουμε λοιπόν!
Χρειαζόμαστε:
μισό πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (250 γρ.)
250 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο
10 φέτες σαλάμι Ουγγαρίας (ή αέρος)
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο) κομμένα σε ροδέλες
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
3/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
πιπεράκι
Στην πράξη:
Βράζουμε το σπαγγέτι αλ ντέντε.
Το σουρώνουμε, το βουτυρώνουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί και το σαλάμι, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και την πιπεριά.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά από τα πολλά λάδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.
Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα σε όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας σε μία φόρμα κουμπωτή ή σε ένα πυρέξ.
Καλύπτουμε τον πάτο και μέρος από τα τοιχώματα της φόρμας με αλουμινόχαρτο για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές.

Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στην φόρμα, πάνω από τα ζυμαρικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά (ανάλογα και με τον φούρνο μας).
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά πριν ξεφορμάρουμε την ομελέτα και την κόψουμε σε τρίγωνα κομμάτια (ή σε τετράγωνα αν την φτιάξετε σε πυρέξ)
Σημείωση: Εννοείται ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε προσθέτοντας μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, τριμμένη φέτα ή ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει.
Καλή επιτυχία!

Καλημέρα και καλή βδομάδα, με μια νοστιμότατη συνταγή! Κι εμένα μου αρέσουν οι ομελέτες φούρνου, αλλά με σπαγγέτι δεν έχω φτιάξει ποτέ! Είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστούν τα παιδιά έτσι και τους τη βγάλω στο τραπέζι!
ReplyDeleteΑυτό το πιάτο γίνεται ιδανικά με οτιδηποτε φαγητό έχει περισσέψει από το μεσημέρι πχ μακαρόνια, βραστά λαχανικά, ψητό κρέας κτλ.
ReplyDeleteΤου προσθέτω τα αυγά, κανένα μπαχαρικό, λίγο τυρί και ροδέλες ντομάτας και έτοιμο! ένα ολοκαίνουργιο φαγάκι!
Μας ανοιγεις την ορεξη πρωι πρωι Ελενακι μου.
ReplyDeleteΕιμαι σιγουρη οτι ειναι νοστιμοτατο φαγητο γιατι το εχω γευτει..γεια στα χερακια σου..καλη σου μερα καλη εβδομαδα να εχεις,φιλια πολλα!!!
ΕΥΚΟΛΟ , ΕΜΦΑΝΊΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!
ReplyDeleteΤι είπες τώρα !!!!!!! εγώ πάλι εν αντιθέσει με τα κορίτσια πρώτη φορά βλέπω τέτοια ομελέττα !!!! πρέπει να είναι πεντανόστιμη και χορταστική ! όσο δε για την εμφάνιση? δεν αφήνει κανένα περιθώριο, είναι ότι πρέπει για σερβίρισμα. Για μια ακόμη φορά φιλεναδίτσα μου με άφησες άφωνη !!!!!
ReplyDeleteαυτό το τελευταίο κομματάκι για μένα δεν είναι? αν ναι, το παίρνω με ευχαρίστηση ! χιχιχιχι
καλημέρα, καλή βδομάδα και πολλά πολλά φιλιά !!
Καταγγέλω τη Μαρία που με απασχολούσε στο τηλέφωνο για να γράψει πρώτη σχόλιο και να φάει το πιο μεγάλο κομμάτι!!! Για να τιμωρηθεί να μου την δώσεις εμένα όλη!!!!
ReplyDeleteΜ΄Αρέσει πολύ!!!Καλή εβδομάδα!!
ReplyDeleteΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!
ReplyDeleteΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΦΙΛΙ Χ 2
Ωραια ιδεα και για ευκολο βραδυνο!
ReplyDeleteΚαλη βδομαδα!
Καλημέρα. Πολύ πρωτότυπο πιάτο, δεν το έχω ακούσει ούτε γευθεί ξανά. Οι Ισπανοί αγαπούν τις ομελέτες και έχουν μεγάλη ποικιλία συνταγών. Ωραία πρόταση, Έλενα, μπορεί να αξιοποιήσει και περίσσευμα μακαρονιών. Φιλιά πολλά.
ReplyDeleteΠολύ καλή η ιδέα...για τα μακαρόνια που μας περισσεύουν!
ReplyDeleteΤέλειο φαγάκι!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!
Έλενα,πολύ νόστιμη!
ReplyDeleteΜπορούμε να την φτιάξουμε και με τα μακαρόνια,που μας έμειναν-δεν είναι καιρός να πετάμε τίποτα.
Φιλιά!
Kαλημερα Ελενα
ReplyDeleteΤι νοστιμιες ειναι αυτες!!
Ετσι για να ξεκινησει μυρωδατα η εβδομαδα μας.
Να σαι καλα .
Poli omorfo fagito kai kalo tropo na ftiaxneis akoma ena allo fagito an sou menoun vrasmena makaronia.
ReplyDeleteSomonmad καλημέρα και καλή σου βδομάδα:)
ReplyDeleteΕίναι μια διαφορετική ομελέτα-μακαρονάδα φούρνου, στα παιδιά αρέσει πολύ!
Φιλιά!
Dream Catcher, όπως λέω μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε προσθέτοντας ότι υλικό αγαπάμε, του πηγαίνει πολύ και η τριμμένη φέτα!
ReplyDeleteΚαλή σου βδομάδα!
Χρυσάνθη μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή σου βδομάδα!!
Γωγούλα μου σε ευχαριστώ:)
ReplyDeleteΦιλάκια να έχεις μιαν πολύ όμορφη εβδομάδα!
Μαράκι μου όχι μόνο το τελευταία κομμάτι, όσα κομμάτια θέλεις!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά φιλεναδίτσα!
Λίλα, κι εγώ καταγγέλω και τις δυό σας που δεν με ξυπνήσατε (στις 1.30 το μεσημέρι κατάφερα να ξυπνήσω σήμερα:PPP) και τα λέγατε μόνες σας στο τηλέφωνο!
ReplyDeleteΓια τιμωρία θα φτιάξω μιαν ομελέτα να τσιμπολογήσουμε, θα ανοίξω και μια σαμπάνια (Λίλα ξέρω ότι την συνηθίζεις με τις ομελέτες σου) και σας περιμένω για κους κους;-)
Φιλιάαααααα!!!
Καλή σου βδομάδα Ξανθή μου!!
ReplyDelete[handmade+art] x2 σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι!!
Ελπινίκη μου και για βραδινό, αλλά και για μεσημεριανό είναι αρκετά χορταστικό φαγάκι!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Ελενάκι μου πραγματικά ομελέτα μπορείς να φτιάξεις συνδυάζοντας ένα σωρό υλικά!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Δήμητρά μου και για τα μακαρόνια που μας περισσεύουν είναι μια πολύ νόστιμη λύση!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Εφάκι μου σε ευχαριστώ!!!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!!
Ελενάκι μου συμφωνώ μαζί σου, ένα σωρό τρόποι υπάρχουν για να αξιοποιήσουμε νόστιμα το φαγάκι που μας περίσσεψε!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!
Λικεράκι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΤι κάνεις???
Φιλιά στα όμορφα Χανιά!
Χθες είχαμε στο τραπέζι μας έναν πολύ αγαπημένο φίλο από τα Χανιά και θυμήθηκα πόσο όμορφα είχα περάσει όταν είχα έρθει!!
Καλή σου βδομάδα!
Peter, όπως τα λες είναι!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλή σου βδομάδα!!!
Πω πω τι κολασμένη μακαρονόπιτα-μακαρονομελέτα είναι αυτή!
ReplyDeleteΠεινάω που πεινάω τέτοια ώρα, θα με αποτελειώσεις! :)
Καλή και νόστιμη βδομάδα!
Τι νόστιμη ομελέτα είναι αυτή και πεινάω τόσο πολύ!!!
ReplyDeleteaaaaaεδώ έχουμε ένα μικρό αριστούργημα! θέλω τώρα
ReplyDeleteΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΟΜΕΛΕΤΑ...!!!
ReplyDeleteΤΕΛΕΙΑ...!!!
ΦΙΛΙΑ!
Dark Chef όπως και να την πούμε, νόστιμη είναι χα χα χααα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα:)
Σοφάκι μου κόπιασε να σε τρατάρουμε!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Πόπη, όχι καλέ!!!
ReplyDeleteΜια απλή makarono-ομελέτα είναι χα χα χαα!
Φιλάκια!
Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Ελενα μου πολύ πρωτότυπη και νοστιμη βρίσκω την ομελέτα σου!!
ReplyDeleteΟμελέτα με μακαρόνια ...φοβερή ιδέα μας έδωσες και θα την εκμεταλευτούμε δεόντος !!!!!!!
Γεια στα χέρια σου πολυμήχανη μαγείρισα!!!!
Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!
Καλησπέρα!
ReplyDeleteοι ομελέτες φούρνου είναι τέλειες!!
Vasaki μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό σου βράδυ!!
Chris μου, είναι νόσιμες και βολικές!
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ!
Λοιπόν αυτή η μακαρονάδα με αυγά, ή αυτή η ομελεττα με μακαρόνια εμένα μου φαίνεται τελικά εκπληκτική ιδέα...
ReplyDeleteΠαλία είχα έναν φίλο που έτρωγε μακαρόνια με κυμά και από πάνω έβαζε ένα μελάτο αυγό και μου φαινόταν τόσο περίεργο, αλλά τώρα που βλέπω τη φώτο μου έρχεται να την φτιάξω αύριο...
πολλά φιλιά
καλή εβδομάδα και καλή ανοιξη
Μόλις αφίχθην από Βουδαπέστη κι έχω φέρει σαλάμι Ουγγαρίας.
ReplyDeleteΒάζω λοιπόν μπροστά την ομελέτα!!
Φιλιά πολλά
Μόλις την είδα και νομίζω ότι είναι πολύ πρωτότυπη συνταγή..και νομίζω μ'αρέσει......
ReplyDeleteEλενα
ReplyDeleteΠιστευω οτι οταν θα ελθεις Χανια θα τα πουμε απο κοντα.Θα χαρω παρα πολυ.
Με εκτιμηση
Νατασσα
Πολύ καλή ιδέα.
ReplyDeleteΕύκολη χορταστική γευστική!!
Συνδιασμός αχτύπητος.
Φιλιά θαλασσένια.
Γιαμ, γιαμ, γιαμ! Μπορώ να έχω όλο το ταψί;;;
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου όπως και να το πεις το φαγάκι, νόστιμο παραμένει!
ReplyDeleteΔοκίμασέ τό!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Μαράκι καλώς όρισες, ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα στην Βουδαπέστη!
ReplyDeleteΕυάκι μου πιστεύω θα σ' αρέσει σίγουρα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Λικεράκι μου οπωσδήποτε θα τα πούμε!
ReplyDeleteΣε φιλώ!
Θαλασσένια μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ευγενία μου και το ρωτάς???
ReplyDeleteΦιλάκια!
νοστιμο φαινεται...
ReplyDelete