
Υλικά
Γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
(υπολογίστε περίπου 250γρ καθαρό βάρος για την κάθε μερίδα)
Λίγο καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Ελαιόλαδο και λίγο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Πάμε λοιπόν να τις φτιάξουμε !!!!
Εάν έχουμε φρέσκες γαρίδες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το κεφάλι.
Επίσης αφαιρούμε την μαύρη γραμμή που έχουν στην ράχη τους.
Στην περίπτωση που έχουμε κατεψυγμένες απλά τις ξεπαγώνουμε και προχωράμε.
Τις πλένουμε πολύ καλά, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο σ’ ένα σουρωτό .
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και ελαφρύ λάδι, σε ποσότητα τόση ώστε να σκεπάζονται όλες οι γαρίδες που θα ρίξουμε και τ’ αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Βάζουμε σ’ ένα δισκάκι λίγο καλαμποκάλευρο και αλευρώνουμε μια – μια τις γαρίδες.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι, τις ρίχνουμε λίγες λίγες στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπάκι της.
Σε 2-3 λεπτά και αφού δούμε ότι έχουν αρχίσει να πιάνουν κρούστα, τις γυρίζουμε και σε 2 λεπτά είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και απολαμβάνουμε με το υπέροχο κρασί από την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου Ε.Ο.Σ.Σ., δώρο του φίλου μας του gvarvakis!!!!
Στην υγειά σου Γιώργη και πάντα τέτοια !!!!

1/ Τις τηγανίζουμε με καλαμποκάλευρο για να μην τραβάνε πολύ λάδι.
2/ Δεν τις τηγανίζουμε πολύ ώρα γιατί σκληραίνουν.
3/ Μην βάζετε πολλές σε μια τηγανιά γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θα τηγανιστούν σωστά. Πρέπει να έχουν χώρο ώστε να γυρίζουν από μόνες τους στην κατσαρόλα την ώρα που βράζει το λάδι.
Καλή επιτυχία και καλή σας εβδομάδα!
Τελειος ουζομεζες..Μαρακι μου,εμενα θα μου επιτρεψετε να τις συνοδεψω με σκετο ουζακι..ανευ παγου και νερου..στην υγεια σας!!!
ReplyDeleteΚαλη σου μερα και καλη εβδομαδα,φιλακια πολλα!!!
Πιατάκι για μένα έχει;;
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!
M αρεσουν πολύ οι γαριδες, αλλα δεν κανω συχνα γιατι δεν αρεσουν στον καλο μου... οποτε τσιμπαω μερικες απο τις δικες σου!
ReplyDeleteΜαράκι μου το τηγάνισμα με καλαμποκάλευρο το έμαθα από σένα!
ReplyDeleteΠραγματικά οι γαρίδες γίνονται πολύ τραγανές έτσι, μεγάλη διαφορά από το απλό αλεύρι!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα εύχομαι σε όλους!
Και μόνο η φωτογραφία με έκανε να πεινάσω! Τι λιχουδίτσα είναι αυτή; Ωραίες και οι συμβουλές!!
ReplyDeleteΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
ReplyDeleteΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ!
ΦΙΛΙΑ!!
Μμμμμ.... πολύ νόστιμες δείχνουν οι γαρίδες σου!!! καλημέρα & καλή εβδομάδα :)
ReplyDeleteΚαλημέρα, καλή εβδομάδα. Νόστιμο πιάτο και πολύ ελκιστικό. Αχχχχχχχ(!) πού να βρω εδώ ούζο; ΄΄Ολο σε πειρασμό με βάζεις και να νοσταλγώ για κάτι τέτοια την Ελλάδα.
ReplyDeleteΜαράκι,γαριδούλες σήμερα!Ε,μια θα πάρω,στις τηγανιτές μπορώ να κάνω μια εξαίρεση χιχι...
ReplyDeleteΦιλιά!
Αγαπημένες οι γαρίδες και με ουζάκι, και με κρασάκι λευκό.
ReplyDeleteΚαι με μια πράσινη σαλάτα, είναι ένα εξαιρετικό γεύμα!
Καλή σας εβδομάδα! :)
Ksereis oti prepeis na tiganizeis pola pola tetia piata na mas taiezeis. Oli theloun garides tiganita...parakalo!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα Μαρία! Τέλειες οι τηγανιτές γαρίδες! Κράτα μου σε παρακαλώ λίγες και 1 ποτήρι κρασί για να τις συνοδεύσω!! Θα δοκιμάσω το καλαμποκάλευρο, δεν το ήξερα. Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΤο κορίτσι το είπε: SAMOS VIN DOUX!! Τι το ψάχνετε ;)
ReplyDeleteΑξεπέραστες Μαριώ μου!!!
Γεια στα χέρια σου!!
Φιλιά πολλά
Καλή εβδομάδα
Ευχαριστώώώώώώώώώώώ
Φοβερές οι τηγανιτές γαρίδες και καταπληκτικός ουζομεζές!!!!
ReplyDeleteΑυτό με το καλαμποκάλευρο δεν το ήξερα.Μπράβο Μαράκι μου με τα ωραία tips σου!!!
Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά πολλά!!
Μου αρέσουν πολύ οι τηγανιτές γαρίδες!!!!!!!
ReplyDeleteΉρθα, ήρθα........βάλε κρασάκι να τσουγκρίσουμε!!!
ReplyDeleteΤα tips Μαράκι μου όλα τα λεφτά...φιλάκια...
ReplyDeleteΜαρία καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΜου αρέσουν πολύ οι γαρίδες τηγανητές αλλά δεν καταφέρνω πάντα να τις ευχαριστηθώ γιατί οι κατεψυγμένες, που βρίσκω ευκολότερα μου αφήνουν μια μυρωδιά που δεν μου αρέσει. Θα δοκιμάσω το καλαμποκάλευρο. Δεν το ήξερα ότι δεν ρουφάει πολύ λάδι!
Τελειος ουζομεζες.....!!!
ReplyDeleteτελειο το φαγητακι!!!!!!!
ReplyDeleteΕύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα
Μικρά μυστικά όπως αυτό για το είδος λαδιού, είναι αυτά που απογειώνουν τα πιάτα!
ReplyDeleteΣαν πασατέμπος τρώγονται οι άτιμες!
ReplyDeleteμε το αλευρι αυτο τι αλλο μπορω να τηγανισω?
ReplyDeleteΜα είναι λιχουδιά, να την αγνοήσεις;
ReplyDeleteMe parece que deben de estar deliciosos, y ese vino ideal para acompañar. Saludos desde españa.
ReplyDeleteΚαλημέρα! Τηγανιτές γαρίδες και καλό κρασί...ότι πρέπει για να φτιάξει η διαθεσή μας!
ReplyDeleteΝα είσαι καλά.
καλό μεσημέρι !!!!
ReplyDeleteΛόγω φόρτου εργασίας, άργησα να φανώ, αλλά ευτυχώς είχα αφήσει μπόλικες γαριδούλες για να σας κεράσω. Εφερε και ο φίλος μας ο Γ. Βαρβάκης μπολικο κρασάκι και ετσι πιστεύω να μην σας απογοητεύσαμε !!!! (χιχι)
φιλια πολλά πολλά πολλά