Monday, 28 March 2011

Γαρίδες τηγανιτές

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη λιχουδιά !!

Υλικά
Γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
(υπολογίστε περίπου 250γρ καθαρό βάρος για την κάθε μερίδα)
Λίγο καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Ελαιόλαδο και λίγο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Πάμε λοιπόν να τις φτιάξουμε !!!!
Εάν έχουμε φρέσκες γαρίδες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το κεφάλι.
Επίσης αφαιρούμε την μαύρη γραμμή που έχουν στην ράχη τους.
Στην περίπτωση που έχουμε κατεψυγμένες απλά τις ξεπαγώνουμε και προχωράμε.
Τις πλένουμε πολύ καλά, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο σ’ ένα σουρωτό .
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και ελαφρύ λάδι, σε ποσότητα τόση ώστε να σκεπάζονται όλες οι γαρίδες που θα ρίξουμε και τ’ αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Βάζουμε σ’ ένα δισκάκι λίγο καλαμποκάλευρο και αλευρώνουμε μια – μια τις γαρίδες.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι, τις ρίχνουμε λίγες λίγες στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπάκι της.
Σε 2-3 λεπτά και αφού δούμε ότι έχουν αρχίσει να πιάνουν κρούστα, τις γυρίζουμε και σε 2 λεπτά είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και απολαμβάνουμε με το υπέροχο κρασί από την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου Ε.Ο.Σ.Σ., δώρο του φίλου μας του gvarvakis!!!!
Στην υγειά σου Γιώργη και πάντα τέτοια !!!!ΤΙΡS:
1/ Τις τηγανίζουμε με καλαμποκάλευρο για να μην τραβάνε πολύ λάδι.
2/ Δεν τις τηγανίζουμε πολύ ώρα γιατί σκληραίνουν.
3/ Μην βάζετε πολλές σε μια τηγανιά γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θα τηγανιστούν σωστά. Πρέπει να έχουν χώρο ώστε να γυρίζουν από μόνες τους στην κατσαρόλα την ώρα που βράζει το λάδι.
Καλή επιτυχία και καλή σας εβδομάδα!

27 comments:

  1. Τελειος ουζομεζες..Μαρακι μου,εμενα θα μου επιτρεψετε να τις συνοδεψω με σκετο ουζακι..ανευ παγου και νερου..στην υγεια σας!!!
    Καλη σου μερα και καλη εβδομαδα,φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  2. Πιατάκι για μένα έχει;;
    Καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  3. M αρεσουν πολύ οι γαριδες, αλλα δεν κανω συχνα γιατι δεν αρεσουν στον καλο μου... οποτε τσιμπαω μερικες απο τις δικες σου!

    ReplyDelete
  4. Μαράκι μου το τηγάνισμα με καλαμποκάλευρο το έμαθα από σένα!
    Πραγματικά οι γαρίδες γίνονται πολύ τραγανές έτσι, μεγάλη διαφορά από το απλό αλεύρι!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα εύχομαι σε όλους!

    ReplyDelete
  5. Και μόνο η φωτογραφία με έκανε να πεινάσω! Τι λιχουδίτσα είναι αυτή; Ωραίες και οι συμβουλές!!

    ReplyDelete
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ReplyDelete
  7. Μμμμμ.... πολύ νόστιμες δείχνουν οι γαρίδες σου!!! καλημέρα & καλή εβδομάδα :)

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα, καλή εβδομάδα. Νόστιμο πιάτο και πολύ ελκιστικό. Αχχχχχχχ(!) πού να βρω εδώ ούζο; ΄΄Ολο σε πειρασμό με βάζεις και να νοσταλγώ για κάτι τέτοια την Ελλάδα.

    ReplyDelete
  9. Μαράκι,γαριδούλες σήμερα!Ε,μια θα πάρω,στις τηγανιτές μπορώ να κάνω μια εξαίρεση χιχι...
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Αγαπημένες οι γαρίδες και με ουζάκι, και με κρασάκι λευκό.
    Και με μια πράσινη σαλάτα, είναι ένα εξαιρετικό γεύμα!
    Καλή σας εβδομάδα! :)

    ReplyDelete
  11. Ksereis oti prepeis na tiganizeis pola pola tetia piata na mas taiezeis. Oli theloun garides tiganita...parakalo!

    ReplyDelete
  12. Καλή εβδομάδα Μαρία! Τέλειες οι τηγανιτές γαρίδες! Κράτα μου σε παρακαλώ λίγες και 1 ποτήρι κρασί για να τις συνοδεύσω!! Θα δοκιμάσω το καλαμποκάλευρο, δεν το ήξερα. Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  13. Το κορίτσι το είπε: SAMOS VIN DOUX!! Τι το ψάχνετε ;)
    Αξεπέραστες Μαριώ μου!!!
    Γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά πολλά
    Καλή εβδομάδα

    Ευχαριστώώώώώώώώώώώ

    ReplyDelete
  14. Φοβερές οι τηγανιτές γαρίδες και καταπληκτικός ουζομεζές!!!!
    Αυτό με το καλαμποκάλευρο δεν το ήξερα.Μπράβο Μαράκι μου με τα ωραία tips σου!!!
    Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά πολλά!!

    ReplyDelete
  15. Μου αρέσουν πολύ οι τηγανιτές γαρίδες!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Ήρθα, ήρθα........βάλε κρασάκι να τσουγκρίσουμε!!!

    ReplyDelete
  17. Τα tips Μαράκι μου όλα τα λεφτά...φιλάκια...

    ReplyDelete
  18. Μαρία καλή εβδομάδα!
    Μου αρέσουν πολύ οι γαρίδες τηγανητές αλλά δεν καταφέρνω πάντα να τις ευχαριστηθώ γιατί οι κατεψυγμένες, που βρίσκω ευκολότερα μου αφήνουν μια μυρωδιά που δεν μου αρέσει. Θα δοκιμάσω το καλαμποκάλευρο. Δεν το ήξερα ότι δεν ρουφάει πολύ λάδι!

    ReplyDelete
  19. τελειο το φαγητακι!!!!!!!
    Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα

    ReplyDelete
  20. Μικρά μυστικά όπως αυτό για το είδος λαδιού, είναι αυτά που απογειώνουν τα πιάτα!

    ReplyDelete
  21. Σαν πασατέμπος τρώγονται οι άτιμες!

    ReplyDelete
  22. με το αλευρι αυτο τι αλλο μπορω να τηγανισω?

    ReplyDelete
  23. Μα είναι λιχουδιά, να την αγνοήσεις;

    ReplyDelete
  24. Me parece que deben de estar deliciosos, y ese vino ideal para acompañar. Saludos desde españa.

    ReplyDelete
  25. Καλημέρα! Τηγανιτές γαρίδες και καλό κρασί...ότι πρέπει για να φτιάξει η διαθεσή μας!
    Να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  26. καλό μεσημέρι !!!!

    Λόγω φόρτου εργασίας, άργησα να φανώ, αλλά ευτυχώς είχα αφήσει μπόλικες γαριδούλες για να σας κεράσω. Εφερε και ο φίλος μας ο Γ. Βαρβάκης μπολικο κρασάκι και ετσι πιστεύω να μην σας απογοητεύσαμε !!!! (χιχι)

    φιλια πολλά πολλά πολλά

    ReplyDelete