Εντάξει, δεν θέλω να είμαι η …. αμαρτωλή της παρέας και να σας κολάζω ημέρες νηστείας που έχουμε, γι αυτό σήμερα σας μαγείρεψα νηστίσιμο φαγάκι.
Το φαγάκι αυτό το κάνω πολύ συχνά γιατί αρέσει πολύ σε όλους μας και κυρίως στους γιόκες μου.
Εννοείται ότι γίνεται πολύ εύκολα, ως γνωστόν εγώ δύσκολες συνταγές δεν κάνω.
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
700 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο, επίσης σε φετάκια
1 πράσινη πιπεριά , την κόβουμε σε λωρίδες
4-5 ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 κουταλάκι πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
ένα φλιτζανάκι ούζο
2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
300 γρ ρύζι Arborio ή Carnaroli
αλάτι, πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά
Πάμε για μαγείρεμα:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια όπως περιγράφει η Μαρία μας εδώ και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα φέρνουμε μερικές βόλτες να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το ούζο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι) και 3 κούπες (600 ml) νερό.
Μόλις πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε και το ρύζι..
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Το παρακολουθούμε τακτικά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό (εγώ χρειάστηκε να προσθέσω άλλες 2 κούπες (400 ml).
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, αφήνουμε να περάσουν 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Σημείωση: Αν τα καλαμαράκια μας είναι φρέσκα είναι λίγο πιο σκληρά, γι αυτό αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μισο-μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το ρύζι.
ΤΙΡ: Προτιμείστε να το φτιάξετε με φρέσκια ντομάτα, νομίζω γίνεται πολύ πιο νόστιμο. Το έχω παρατηρήσει σε όλα τα ζυμαρικά με θαλασσινά που φτιάχνω.
Τώρα αν αντί για φρέσκια ντοματούλα βάλετε κονκασέ, δεν χάλασε και ο κόσμος, πάλι νοστιμότατο θα γίνει το φαγάκι.
Καλή επιτυχία, καλή εβδομάδα να έχουμε!!
Έτσι, έτσι.....γυρίζουμε στους καφέδες και μετά πετάμε ένα νηστίσιμο για να εξιλεωθούμε:))))
ReplyDeleteΥπέροχο φαγάκι το δίχως άλλο, να προσθέσω μόνο οτι γίνεται υπέροχο και με φρέσκα θράψαλα που είναι και πιο οικονομικά! Καλημέρα!!!!
Όμορφο νηστίσιμο φαγάκι!!! Ό,τι πρέπει για τις μέρες που μας έρχονται!!! Θα δοκιμασθεί η συνταγή σου οπωσδήποτε!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
Αγαπημενο φαγητακι... τα καλαμαρακια τα λατρευω σε καθε εκδοχη!
ReplyDeleteΚαλημερα!
Καλημέρα!
ReplyDeleteτι φαγητό!!! μου τρέχουν τα σάλια πρωί πρωί.
Καλή εβδομάδα!!
ReplyDeleteΩραίο φαγητό!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΩραία συνταγή αλλά πειράζει που προτιμώ το ρυζότο με γαρίδες ή μύδια; Το μαγειρεμένο καλαμάρι ή χταπόδι δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει! Φιλάκια!
I love this recipe, cause I love the rise, whit all. Good day for all and hello from spain.
ReplyDeleteΑγαπημένο ,μαμαδίστικο φαγητο, μεγαλώνει παιδιά εδω και χρόνια.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
μμμ πεντανοστιμο, θα το κανω σιγουρα αυτη τη βδομαδα!
ReplyDeleteΣ' όλη τη "γειτονιά" παίρνουν και δίνουν οι συνταγές με μαλάκια και ρύζι/μακαρονάκι! Νοστιμότατη κι αυτή με τα καλαμαράκια!
ReplyDeleteΤην καλημέρα μου, κορίτσια :-))
Εγώ θα το φτιάξω, αλλά χωρίς τα καλαμαράκια - πειράζει Ελενάκι μου;
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Λιλάκι τι να εξιλεωθούμε??
ReplyDeleteΕξιλεώνομαι έτσι εύκολα εγώ?? χα χα χαα!!!
Και με θράψαλα σούπερ, αλλά και με ότι θαλασσινό θέλεις!!
Να σου πω την αμαρτία μου, αν πετύχω θράψαλα τα κάνει ο καλός μου στα κάρβουνα!
Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, να σαι καλά!
ReplyDeleteΕλπινίκη μου συμφωνώ!
ReplyDeleteΤα καλαμαράκια όπως και να τα κάνεις νόστιμα είναι!
Φιλιά!
Voyager, κόπιασε να σε κεράσουμε από καρδιάς!
ReplyDeleteΚαλή σου βδομάδα!
Καλή βδομάδα Ξανθή μου!
ReplyDeleteΣοφάκι και γαριδοπίλαφο διαθέτουμε και μυδοπίλαφο, έχουμε δηλαδή φαγάκια για όλα τα γούστα χα χα χαα!
ReplyDeleteΜε ότι θαλασσινό θέλεις γίνεται το ριζότο, όπως και να το κάνεις νόστιμο είναι!
Φιλιά Σοφάκι!
Hi Odile, thank you!
ReplyDeleteHave a nice week!!
Νίκη μου πες τα, πες τα:)
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Θαλασσίτσα καλημέρα, καλή σου εβδομάδα!
ReplyDeleteSimonmad, είναι που οι μέρες τις ζητούν τέτοιες συνταγούλες!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαράκι μου χωρίς??
ReplyDeleteΔεν κάνει καλαμαράκια ή δεν σου αρέσουν??
Ελπίζω όλα να πηγαίνουν καλά!
Πολλά φιλιά!
Ελενάκι,λίγο ρυζάκι θα τσιμπήσω μόνο χιχι..
ReplyDeleteΑρέσει το φαγάκι σου στους υπόλοιπους και ...τα προτιμώ από τηγανιτά,που κατακαίγομαι.
Καλή εβδομάδα-φιλάκια!
Για κάτι διαφορετικό από τις θαλασσινές μακαρονάδες, να κι ένα πιάτο με ρυζάκι!
ReplyDeleteΩραίο άρωμα θα δίνει το δεντρολίβανο, το αγαπάω πολύ αυτό το φυτό. :)
Καλή βδομάδα!
Μ' αρέσουν τα καλαμαράκια. Τα λατρεύω τηγανιτά..Αυτή την εκδοχή δεν την έχω δοκιμάσει...αλλά δεν θα έλεγα όχι...Φιλάκια...καλή εβδομάδα..
ReplyDeleteκαλή εβδομάδα Ελενα μου!
ReplyDeleteνα περνάς όμορφα!!
Καλή εβδομάδα κ απο μένα!!
ReplyDeleteΤέλεια η πρόταση σου!
Συνηθίζω να τα κάνω με κοφτό μακαρονάκι εναλλακτικά με το χταπόδι!Με ρυζάκι δεν το έχω δοκιμάσει και θα το κάνω γιατί φαίνεται πολύ νόστιμο!!
ReplyDeleteΠολλά νηστίσιμα φιλάκια χαχαχα!!
Καλη εβδομάδα να έχουμε!!!
Λατρεύω τις νόστιμες προτάσεις, το ρυζάκι και τα θαλασσινά, τέλειος συνδυασμός! Έμεινε να δοκιμάσω λίγο; Καλή εβδομάδα, φιλιά.
ReplyDeleteΉρθα ... παίρνω την μερίδα και φεύγωωωωωωω χεχε
ReplyDeleteΦιλιά
Ωραία η ιδέα του δενδρολίβανου Έλενα! Δεν έχω βάλει ποτέ σ' αυτό το φαγητό ενώ είναι από τα μυριστικά που μας αρέσουν.
ReplyDeleteΕλενάκι μου εμάς και τηγανητά μας αρέσουν και όπως να ναι μαγειρεμένα μας αρέσουν, είδες τι βολικοί είμαστε? χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Dark Chef, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφα ταιριάζει το δεντρολίβανο!
ReplyDeleteΠάντα το προσθέτω σ' αυτό το φαγάκι!
Καλή σου εβδομάδα!
Ευάκι, κόπιασε να σου σερβίρω να το δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Καλή βδομάδα Κατερίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ:)
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα Χαρά μου, να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΒασάκι μου νηστίσιμα φιλάκια κι από μένα, αλλά και αρτύσιμα μαζί χα χα χαα!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Καλή βδομάδα Ελενάκι μου, η μερίδα σου είναι σερβιρισμένη!
ReplyDeleteΦιλιά Αστεράκι, καλή σου βδομάδα!!
ReplyDeleteVita μου όπως έλεγα και παραπάνω, το δεντρολίβανο ταιριάζει πάρα πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Νοστιμότατο και νηστισιμότατο!!!
ReplyDelete:)))))))))))))))))))))))))))))))))
μιάμι μιαμ
Ιδέα για να αρχίσουμε επιτέλους τη νηστεία! Και μάλιστα πεντανόστιμη!
ReplyDeleteΕπιτέλους μπορεσα να μπω στα σχόλια !! εχθές όλη μέρα μου έκανε νούμερα! Τι κρίμα που άργησα να έρθω και μάλλον δεν θα έχει μείνει τίποτα για μένα !!!!
ReplyDeleteΛενάκι μου πεντανόστιμο φαγάκι καλά που μας το πρότεινες !
φιλια πολλά μικρούλι μου και καλή σου μέρα!!!
Και εγώ που νηστεύω τόσο καιρό και τρώω από τα μπλογκ σας, τι θα κάνω;;;; Θα πιώ δυο ουζάκια και θα γευτώ τα καλαμαράκια σου.....
ReplyDeleteΦιλάκια
thalassamov το νηστισιμότατο μου άρεσε χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Εφάκι, κάποια στιγμή πρέπει να την αρχίσουμε κι εμείς, οι αμαρτωλές της παρέας καταντήσαμε:PPP
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαράκι μου σκέτο δράμα ήταν χθες ο blogger, κι εγώ είχα πολλά προβλήματα!
ReplyDeleteΟλο νάζια μας κάνει τον τελευταίο καιρό, για να δούμε που το πάει!
Φιλιά πολλά φιλεναδίτσα!
Manousina έλα, βάζω ουζάκι:)
ReplyDeleteΕίπα να αρχίσω επιτέλους κι εγώ την νηστεία!
Φιλάκια, καλό βράδυ!