
Τις προάλλες θαύμαζα στο blog της Νίκης το υπέροχο χρώμα που είχε το δικό της λικεράκι!
Τα υλικά μας ίδια, οι χρόνοι παρασκευής ήταν διαφορετικοί, οπότε υπέθεσα ότι σε αυτό οφειλόταν το υπέροχο χρώμα του λικέρ της.
Η Νίκη το έφτιαχνε σε 4 μέρες (2 στο ψυγείο και 2 εκτός), ενώ εγώ σε 8 μέρες ( 5 στο ψυγείο και 3 εκτός).
Αποφάσισα να μειώσω τους χρόνους μου και το άφησα 3 μέρες στο ψυγείο και 2 εκτός ψυγείου, αλλά και πάλι νομίζω ότι το χρώμα που είχε το λικέρ της Νίκης είναι πολύ πιο … κόκκινο και φωτεινό!
Το λικεράκι πάντως έγινε υπέροχο όπως πάντα!!
Είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα λικέρ, όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει, ευκαιρία να το φτιάξετε τώρα που οι φράουλες είναι πάμφθηνες.
Σε 4-5 μέρες έχετε έτοιμο λικεράκι.
Προλαβαίνετε δηλαδή μέχρι το Πάσχα να κεράσετε τους αγαπημένους και τους φίλους σας με σπιτικό λικεράκι που μοσχοβολάει φράουλα, και το κυριότερο…. είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας!!
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
700 ml βότκα
500 γρ. ζάχαρη
Πάμε να το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Τις περιχύνουμε με την βότκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για 3 μέρες.
Στο διάστημα αυτό θα παρατηρήσουμε ότι οι φράουλες ασπρίζουν.
Μετά τις 3 μέρες βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, αφαιρούμε τις φράουλες (δεν τις χρειαζόμαστε πλέον), σουρώνουμε το υγρό και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά!
Αφήνουμε το μπολ εκτός ψυγείου για 2 μέρες, σε σκιερό μέρος.
2-3 φορές την ημέρα φροντίζουμε να ανακατεύουμε το περιεχόμενο, ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Το λικεράκι μας είναι έτοιμο.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα, στην υγειά μας!!!

UPDATE:
Η φίλη του blog μας Κατερίνα, έφτιαξε με την συνταγή μας το δικό της λικεράκι φράουλα!!
Υπέροχο δεν της έγινε???

Εχω δοκιμασει και μου αρεσει παρα πολυ Ελενακι..προλαβαινω να φτιαξω κι εγω μεχρι την 2η μερα του Πασχα να κερασω στην γιορτη μου...σε ευχαριστουμε πολυ,καλημερα σε οοοοολα τα κοριτσια και καλη Μ.εβδομαδα να εχετε!!! Φιλακια πολλα σε ολες σας!
ReplyDeleteΛικέρ στο τσακ μπαμ δηλαδή! Σίγουρα θα δοκιμαστεί! Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
ReplyDeleteκαλημερα.χικ χικ βαλε ενα ακομα λικερακι στο ποτηρακι Ελενακη.Κοιταζω τι ανεβασες σημερα τι βλεπω?Αγαπημενο σπιτικο λικερ.Θα κρατουσες απο χθες που ξεπορτισες και θες να πιστεψω οτι ησουν στα βαφτηστηρια μεχρι τοσο αργα.Μαλλον με τους γιους σου για κανενα ποτακι ησουν.Καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε.Ποπη.
ReplyDeleteΣτην υγειά μας κορίτσια!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλή Μ. Εβδομάδα!
Και του δικού σου το χρώμα είναι καταπληκτικό!!! Φαντάζομαι και από μυρωδιά και γεύση!!!! Θα το φτιάξω σίγουρα Ξανθή μου, μας αρέσουν τόσο τα λικέρ και αυτό είναι πανεύκολο!!
ReplyDeleteΤα φιλιά μου
Καλή Μεγαλοβδομάδα!!
Έλενα, συγνώμη που εκ παραδρομής σου άλλαξα προηγουμένως το όνομα!! Κάτι θα ήθελα να πω και στην Ξανθή φαίνεται!!
ReplyDeleteφιλάκια
Hello in the first morning of holy week, i love your recipe, and i try it.
ReplyDeleteI have a question, In Greece you have a palm sunday?Thank you, is't only a curiosity. Excuse my english, good week for all from spain.
Καλημέρα και καλή Μ.Εβδομάδα! Υπέροχο το λικεράκι σου!
ReplyDeleteΚαι τι χρώμα!...
Λοιπόν μπορείς να φτιάξεις και μια παραλλαγή του για να το σερβίρεις μετά το φαγητό (σαν νταιτζεστιβ-χωνευτικό , όπως σερβίρουμε το λιμοντσέλο!)
Γινεται κανονικά με φράουλα οπως το φτιάχνεις και η διαφορά ειναι ότι προσθέτεις λίγο φρέσκο δυόσμο μαζί με την φράουλα!
Ταιριάζει και την συμπληρώνει απόλυτα!
Και του δίνει και...χωνευτική ...ιδιότητα!!!
Δοκιμάσετο και δημοσίευσέ το από εμένα για όλους σας, με αγάπη!
Φιλάκια!!!!
ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ
Εκτός από τα γευστικά και χρωματιστά λικέρ, προσωπικά μου αρέσουν και τα μπουκαλάκια που φιλοξενούν τα λικεράκια.
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια να έχετε.
ΤΕΛΕΙΟ ,,,,,ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ...
ReplyDeleteυπέροχο έγινε, οι φράουλες δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό, σε ότι κι αν μπουν είναι μούρλια!!!! τέλειο το χρωματάκι!!!! καλόπιοτο να 'ναι
ReplyDeleteΤα σπιτικά λικέρ είναι η αδυναμία μου, και φράουλα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Ευκαιρία λοιπόν!
ReplyDeleteMιά χαρά ειναι το χρώμα Ελενα!!
ReplyDeleteΠαντως έχω παρατηρήσει ότι στις 2 μερες στο ψυγείο οι φράουλες εχουν ασπρίσει οπότε νομίζω δεν χρειάζεται περισσότερο.
Σ ευχαριστώ που αναφέρθηκες στο Blog μου και εύχομαι Καλό Πάσχα
Υ Γ.
Στην επόμενη συνάντηση θα πιούμε τα "Λικεράκια μας"
Το φτιάχνει η μαμά μου, νομίζω με τη χρονοβόρα διαδικασία, και μαζί με το limoncello είναι τα αγαπημένα μου. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
ReplyDeleteΩραιότατο το λικεράκι με υπέροχο χρώμα παθιάρικο!Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
ReplyDeleteΓωγουλίνι μου προλαβαίνεις ανετότατα!!!!
ReplyDeleteΑντε και την δεύτερη μέρα του Πάσχα θα το κάψουμε!!!
Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Σοφάκι πιο γρήγορα και από τσακ μπαμ, το πιο γρήγορο λικεράκι είναι αυτό!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Πόπη μου μακάρι να ήμουν με τους γιους μου για ποτάκι, αλλά που τέτοια τύχη!!
ReplyDeleteΩς άλλη Μητσοτάκαινα, φορτωμένη με δωράκια, έτρεχα στα βαφτιστηράκια μου όλη μέρα!
Το λικεράκι ευτυχώς ήταν ήδη έτοιμο!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Λιλάκι.... άσπρο πάτο:)
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!!
Μπέτυ μου κανένα πρόβλημα, όλη μια οικογένεια είμαστε χα χα χαα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλή βδομάδα!
Odile, yes we have, it was yesterday!
ReplyDeleteI think this year, Orthodoxe and Catholic Easter are at the same day!
Kisses from Greece:)
ειναι τελειο!
ReplyDeleteτο είχα κανει περσι με τσιπουρο μα δε μου άρεσε...φετος με βοτκα!
καλη ανασταση να εχουμε ελενακι
Πασταφλώρα μου σε ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!
ReplyDeleteΔεν κατάλαβα όμως!
Τον δυόσμο τον βάζεις από την αρχή μαζί με τις φράουλες?
Φιλιά, καλή σου βδομάδα!
Κανθαράκο μα τι μερακλής άντρας είσαι εσύ!!!
ReplyDeleteΕνα ... βίτσιο με τα μπουκαλάκια και τα λικεροσερβιτσάκια πιστεύω όλοι το έχουμε!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Καλό Πάσχα Foufoyla μου, με υγεία και αγάπη!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γαστεροπλήξ αλήθεια το λες για το χρώμα?? Εγώ ήθελα σαν της Νίκης να γίνει, σνιφ... χα χα χαα!
ReplyDeleteΠάντως γευστικότατο έγινε!
Φιλάκια!
Simonmad μια φορά αν το δοκιμάσεις, θα ξετρελαθείς!
ReplyDeleteΕπίσης μια φορά αν το φτιάξεις, θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια!
Πολλά φιλιά!
Νίκη μου πάλι μου βγήκε λίγο πιο σκούρο το χρώμα, μα τι κάνει το μαγικό σου χεράκι και πετυχαίνει τέτοιο χρώμα?
ReplyDeleteΣτις δυο μέρες οι φράουλες νομίζω δεν μου είχαν ασπρίσει αρκετά, γι αυτό τις άφησα άλλη μια μέρα.
Στο τσακ ήμουν να τις αφήσω και τέταρτη μέρα, αλλά ευτυχώς μια χαρά έγινε και έτσι το λικεράκι!
Εννοείται ότι στην επόμενη συνάντησή μας θα το τσούξουμε!
Φιλάκια!
Dorothy είμαι σίγουρη ότι η χρυσοχέρα μανούλα κάνει όλα τα λικεράκια της υπέροχα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Lenia ναι, μες το πάθος είναι το λικεράκι χα χα χαα!
ReplyDeleteΚαλή Μεγάλη Βδομάδα!
Αναστασία μου με βότκα νομίζω είναι πολύ καλύτερο, δεν επηρεάζεται καθόλου το άρωμα της φράουλας έτσι!
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα, πολλά φιλιά!
γεια σου Λενάκι μου χικ χικ !
ReplyDeleteόπως καταλαβες έχω αρχήσει να τα τσούζω !!! μην κλαίς βρε μικρούλι και εσένα ωραίο χρώμα έχει το λικεράκι σου !!!!!! χαχαχαχαα!!!
ηθελα να το φτιάξω και εγω το σ/κ αλλά δεν πρόλαβα, πιστεύω να προλάβω να το φτιάξω για το Πάσχα !!!!
και του χρόνου Λενακι μου να είμαστε καλά. Ευχαριστούμε και το Νικάκι μας για την ωραία της συνταγή !!!!
φιλια πολλά - πάω να ετοιμάσω βαλίτσες !!!!
το έχω βάει στην λίστα "να γίνουν"....
ReplyDeleteφιλάκια
Εχω βάλει της Κικής μας να γίνεται αλλά θα αργήσει! Μήπως να φτιάξω και από το δικό σας να αρχίσουμε να το πίνουμε μέχρι να βγει το άλλο??? Ανάβεις φωτιές ΧΧΧφιλεναδούλα!
ReplyDeleteΜαράκι μου μπουχουχουυυυυ!!!
ReplyDeleteΜε βλέπεις που έχω σπαράξει στο κλάμα??? Θέλω χρώμα σαν της Νίκης λέμε!!!!
Προλαβαίνεις άνετα να το ετοιμάσεις για το Πάσχα πάντως!!!
Εγώ να δω πότε θα ετοιμάσω βαλίτσες, που από το πρωί (καλά, όχι και από μαύρα χαράματα) πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια!
Φιλιά φιλεναδίτσα!
Manousina φτιάξτο, φτιάξτο!
ReplyDeleteΣούπερ λικεράκι λέμε!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Εφάκι μου μεχρι να ετοιμαστεί της Κικής προλαβαίνουμε να πιούμε από το παθιάρικο (όπως λέει η Λένια παραπάνω) δικό μου χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Υπέροχο το λικέρ φράουλας Ελενα μου!!Εγω θα απολαύσω της Μαρίας όπως καταλαβαίνεις που θα το φτιάξει για το Πάσχα και ως καλή φίλη και γειτόνισσα θα με κεράσει!!!!χαχαχα!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!!!!!
Ελενα το μπολ με κουπωμα η χωρις?Μην γελας σε βλεπω απαντησε μου σε παρακαλω να το φτιαξω για το Πασχα.Ποπη.
ReplyDeleteΣκρουτζάκο μου πολλές πολλές ευχές και από εμάς!
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!!
Vasia μου χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΝα μου "αναφέρεις" σε παρακαλώ αν το έφτιαξε καλό και βασικά αν το έφτιαξε, αν όχι έλα να τα πιούμε παρείτσα!
Πολλά φιλιά!!!
Πόπη δεν γελάω, χαμογελάω χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΛοιπόν, δεν χρειάζεται κανένα δυνατό κούμπωμα, απλά σκέπασέ το με κάτι (ένα μεγάλο πιάτο, ένα μικρό ταψάκι, ένα κάτι τέλος πάντων) για να μην σου πέσει τίποτε μέσα.
Το ίδιο και όταν θα το έχεις εκτός ψυγείου.
Αν πάλι θέλεις να το κλείσεις με καπάκι, κανένα πρόβλημα.
Καλή επιτυχία, θα δεις πόσο εύκολα γίνεται!
Καλημέρα Έλενα. Εγώ πάλι γιατί το είδα υπέροχο και δελεαστικό; Κέρασέ με ένα ποτηράκι και θα το εκτιμήσω αφάνταστα! Καλή μεγάλη Εβδομάδα, με υγεία, και του χρόνου να είσαι καλά να πλάθεις τα κουλουράκια σου. Πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!
ReplyDeleteΚορίτσια μου Καλό Πάσχα με υγεία και πολλά χαμόγελα στις ζωές σας.Να σται πάντα τόσο δημιουργικές με διάθεση να μοιράζεστε τις γνώσεις ,εμπειρίες και ιδέες σας.Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteδεν έχω ποτέ καταπιαστεί με λικέρ!δείχνει λαχταριστό!Καλό Πάσχα!
ReplyDeleteΕλενάκι μου το λικεράκι έγινε πολύ νόστιμο, είναι από τα αγαπημένα μου και μοσχοβολάει φραουλίτσα!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα!
Asimina σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΠολλές ευχές και από εμάς!
Φιλιά!
Ειμαι τοσο ενθουσιασμενη με αυτο το λικερ που το εχω πει σε οποιον γνωριζω.Οχι μονο πανευκολο αλλα και θαυμασια γευση.Ελενακι,χιλια ευχαριστω για τη συνταγη.Το χρωμα μου βγηκε ΤΕΛΕΙΟ!!!
ReplyDeleteVassi μου ειδες τι εύκολο λικεράκι είναι??
ReplyDeleteΣτο τσάκα τσάκα έχεις έτοιμο σπιτικό λικεράκι.
Και το χρώμα γίνεται πανέμορφο!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
Φιλιά!
Γίνεται καταπληκτικό αν χρησιμοποιήσουμε ούζο αντι για βότκα ή τσίπουρο.
ReplyDeleteΦοβάμαι ότι με το ουζο θα αλλοιωθεί το άρωμα του λικέρ!
ReplyDeleteΜε την βότκα δεν παθαίνει τίποτα!
εφτιαξα γλυκο φραουλα και μου εμεινε αρκετο σιροπι... μπορω να κανω και λικερ? αν ναι πως?
ReplyDeleteΑνάμιξε το σιροπι με βότκα ή τσίπουρο, μισό μισό ή σε όποια αναλογία σ' αρέσει. Αφησε το 15 μέρες στο μπουκάλι για να "δέσει" και... στην υγειά σας
Delete