Monday, 18 April 2011

Λικέρ φράουλα


Τις προάλλες θαύμαζα στο blog της Νίκης το υπέροχο χρώμα που είχε το δικό της λικεράκι!
Τα υλικά μας ίδια, οι χρόνοι παρασκευής ήταν διαφορετικοί, οπότε υπέθεσα ότι σε αυτό οφειλόταν το υπέροχο χρώμα του λικέρ της.
Η Νίκη το έφτιαχνε σε 4 μέρες (2 στο ψυγείο και 2 εκτός), ενώ εγώ σε 8 μέρες ( 5 στο ψυγείο και 3 εκτός).
Αποφάσισα να μειώσω τους χρόνους μου και το άφησα 3 μέρες στο ψυγείο και 2 εκτός ψυγείου, αλλά και πάλι νομίζω ότι το χρώμα που είχε το λικέρ της Νίκης είναι πολύ πιο … κόκκινο και φωτεινό!
Το λικεράκι πάντως έγινε υπέροχο όπως πάντα!!
Είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα λικέρ, όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει, ευκαιρία να το φτιάξετε τώρα που οι φράουλες είναι πάμφθηνες.
Σε 4-5 μέρες έχετε έτοιμο λικεράκι.
Προλαβαίνετε δηλαδή μέχρι το Πάσχα να κεράσετε τους αγαπημένους και τους φίλους σας με σπιτικό λικεράκι που μοσχοβολάει φράουλα, και το κυριότερο…. είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας!!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
700 ml βότκα
500 γρ. ζάχαρη
Πάμε να το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Τις περιχύνουμε με την βότκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για 3 μέρες.
Στο διάστημα αυτό θα παρατηρήσουμε ότι οι φράουλες ασπρίζουν.
Μετά τις 3 μέρες βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, αφαιρούμε τις φράουλες (δεν τις χρειαζόμαστε πλέον), σουρώνουμε το υγρό και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά!
Αφήνουμε το μπολ εκτός ψυγείου για 2 μέρες, σε σκιερό μέρος.
2-3 φορές την ημέρα φροντίζουμε να ανακατεύουμε το περιεχόμενο, ώστε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Το λικεράκι μας είναι έτοιμο.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα, στην υγειά μας!!!


UPDATE: 
Η φίλη του blog μας Κατερίνα, έφτιαξε με την συνταγή μας το δικό της λικεράκι φράουλα!!
Υπέροχο δεν της έγινε???

54 comments:

  1. Εχω δοκιμασει και μου αρεσει παρα πολυ Ελενακι..προλαβαινω να φτιαξω κι εγω μεχρι την 2η μερα του Πασχα να κερασω στην γιορτη μου...σε ευχαριστουμε πολυ,καλημερα σε οοοοολα τα κοριτσια και καλη Μ.εβδομαδα να εχετε!!! Φιλακια πολλα σε ολες σας!

    ReplyDelete
  2. Λικέρ στο τσακ μπαμ δηλαδή! Σίγουρα θα δοκιμαστεί! Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

    ReplyDelete
  3. καλημερα.χικ χικ βαλε ενα ακομα λικερακι στο ποτηρακι Ελενακη.Κοιταζω τι ανεβασες σημερα τι βλεπω?Αγαπημενο σπιτικο λικερ.Θα κρατουσες απο χθες που ξεπορτισες και θες να πιστεψω οτι ησουν στα βαφτηστηρια μεχρι τοσο αργα.Μαλλον με τους γιους σου για κανενα ποτακι ησουν.Καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε.Ποπη.

    ReplyDelete
  4. Στην υγειά μας κορίτσια!!!!!!!!!!
    Καλή Μ. Εβδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Και του δικού σου το χρώμα είναι καταπληκτικό!!! Φαντάζομαι και από μυρωδιά και γεύση!!!! Θα το φτιάξω σίγουρα Ξανθή μου, μας αρέσουν τόσο τα λικέρ και αυτό είναι πανεύκολο!!
    Τα φιλιά μου
    Καλή Μεγαλοβδομάδα!!

    ReplyDelete
  6. Έλενα, συγνώμη που εκ παραδρομής σου άλλαξα προηγουμένως το όνομα!! Κάτι θα ήθελα να πω και στην Ξανθή φαίνεται!!
    φιλάκια

    ReplyDelete
  7. Hello in the first morning of holy week, i love your recipe, and i try it.
    I have a question, In Greece you have a palm sunday?Thank you, is't only a curiosity. Excuse my english, good week for all from spain.

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα και καλή Μ.Εβδομάδα! Υπέροχο το λικεράκι σου!
    Και τι χρώμα!...

    Λοιπόν μπορείς να φτιάξεις και μια παραλλαγή του για να το σερβίρεις μετά το φαγητό (σαν νταιτζεστιβ-χωνευτικό , όπως σερβίρουμε το λιμοντσέλο!)

    Γινεται κανονικά με φράουλα οπως το φτιάχνεις και η διαφορά ειναι ότι προσθέτεις λίγο φρέσκο δυόσμο μαζί με την φράουλα!
    Ταιριάζει και την συμπληρώνει απόλυτα!
    Και του δίνει και...χωνευτική ...ιδιότητα!!!
    Δοκιμάσετο και δημοσίευσέ το από εμένα για όλους σας, με αγάπη!
    Φιλάκια!!!!
    ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ

    ReplyDelete
  9. Εκτός από τα γευστικά και χρωματιστά λικέρ, προσωπικά μου αρέσουν και τα μπουκαλάκια που φιλοξενούν τα λικεράκια.

    Καλή συνέχεια να έχετε.

    ReplyDelete
  10. ΤΕΛΕΙΟ ,,,,,ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ...

    ReplyDelete
  11. υπέροχο έγινε, οι φράουλες δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό, σε ότι κι αν μπουν είναι μούρλια!!!! τέλειο το χρωματάκι!!!! καλόπιοτο να 'ναι

    ReplyDelete
  12. Τα σπιτικά λικέρ είναι η αδυναμία μου, και φράουλα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Ευκαιρία λοιπόν!

    ReplyDelete
  13. Mιά χαρά ειναι το χρώμα Ελενα!!
    Παντως έχω παρατηρήσει ότι στις 2 μερες στο ψυγείο οι φράουλες εχουν ασπρίσει οπότε νομίζω δεν χρειάζεται περισσότερο.
    Σ ευχαριστώ που αναφέρθηκες στο Blog μου και εύχομαι Καλό Πάσχα

    Υ Γ.
    Στην επόμενη συνάντηση θα πιούμε τα "Λικεράκια μας"

    ReplyDelete
  14. Το φτιάχνει η μαμά μου, νομίζω με τη χρονοβόρα διαδικασία, και μαζί με το limoncello είναι τα αγαπημένα μου. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

    ReplyDelete
  15. Ωραιότατο το λικεράκι με υπέροχο χρώμα παθιάρικο!Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

    ReplyDelete
  16. Γωγουλίνι μου προλαβαίνεις ανετότατα!!!!
    Αντε και την δεύτερη μέρα του Πάσχα θα το κάψουμε!!!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  17. Σοφάκι πιο γρήγορα και από τσακ μπαμ, το πιο γρήγορο λικεράκι είναι αυτό!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Πόπη μου μακάρι να ήμουν με τους γιους μου για ποτάκι, αλλά που τέτοια τύχη!!
    Ως άλλη Μητσοτάκαινα, φορτωμένη με δωράκια, έτρεχα στα βαφτιστηράκια μου όλη μέρα!
    Το λικεράκι ευτυχώς ήταν ήδη έτοιμο!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  19. Λιλάκι.... άσπρο πάτο:)
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    ReplyDelete
  20. Μπέτυ μου κανένα πρόβλημα, όλη μια οικογένεια είμαστε χα χα χαα!
    Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  21. Odile, yes we have, it was yesterday!
    I think this year, Orthodoxe and Catholic Easter are at the same day!
    Kisses from Greece:)

    ReplyDelete
  22. ειναι τελειο!
    το είχα κανει περσι με τσιπουρο μα δε μου άρεσε...φετος με βοτκα!
    καλη ανασταση να εχουμε ελενακι

    ReplyDelete
  23. Πασταφλώρα μου σε ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!
    Δεν κατάλαβα όμως!
    Τον δυόσμο τον βάζεις από την αρχή μαζί με τις φράουλες?
    Φιλιά, καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete
  24. Κανθαράκο μα τι μερακλής άντρας είσαι εσύ!!!
    Ενα ... βίτσιο με τα μπουκαλάκια και τα λικεροσερβιτσάκια πιστεύω όλοι το έχουμε!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  25. Καλό Πάσχα Foufoyla μου, με υγεία και αγάπη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Γαστεροπλήξ αλήθεια το λες για το χρώμα?? Εγώ ήθελα σαν της Νίκης να γίνει, σνιφ... χα χα χαα!
    Πάντως γευστικότατο έγινε!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. Simonmad μια φορά αν το δοκιμάσεις, θα ξετρελαθείς!
    Επίσης μια φορά αν το φτιάξεις, θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Νίκη μου πάλι μου βγήκε λίγο πιο σκούρο το χρώμα, μα τι κάνει το μαγικό σου χεράκι και πετυχαίνει τέτοιο χρώμα?
    Στις δυο μέρες οι φράουλες νομίζω δεν μου είχαν ασπρίσει αρκετά, γι αυτό τις άφησα άλλη μια μέρα.
    Στο τσακ ήμουν να τις αφήσω και τέταρτη μέρα, αλλά ευτυχώς μια χαρά έγινε και έτσι το λικεράκι!
    Εννοείται ότι στην επόμενη συνάντησή μας θα το τσούξουμε!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Dorothy είμαι σίγουρη ότι η χρυσοχέρα μανούλα κάνει όλα τα λικεράκια της υπέροχα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  30. Lenia ναι, μες το πάθος είναι το λικεράκι χα χα χαα!
    Καλή Μεγάλη Βδομάδα!

    ReplyDelete
  31. Αναστασία μου με βότκα νομίζω είναι πολύ καλύτερο, δεν επηρεάζεται καθόλου το άρωμα της φράουλας έτσι!
    Καλό Πάσχα, πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  32. γεια σου Λενάκι μου χικ χικ !
    όπως καταλαβες έχω αρχήσει να τα τσούζω !!! μην κλαίς βρε μικρούλι και εσένα ωραίο χρώμα έχει το λικεράκι σου !!!!!! χαχαχαχαα!!!
    ηθελα να το φτιάξω και εγω το σ/κ αλλά δεν πρόλαβα, πιστεύω να προλάβω να το φτιάξω για το Πάσχα !!!!

    και του χρόνου Λενακι μου να είμαστε καλά. Ευχαριστούμε και το Νικάκι μας για την ωραία της συνταγή !!!!

    φιλια πολλά - πάω να ετοιμάσω βαλίτσες !!!!

    ReplyDelete
  33. το έχω βάει στην λίστα "να γίνουν"....
    φιλάκια

    ReplyDelete
  34. Εχω βάλει της Κικής μας να γίνεται αλλά θα αργήσει! Μήπως να φτιάξω και από το δικό σας να αρχίσουμε να το πίνουμε μέχρι να βγει το άλλο??? Ανάβεις φωτιές ΧΧΧφιλεναδούλα!

    ReplyDelete
  35. Μαράκι μου μπουχουχουυυυυ!!!
    Με βλέπεις που έχω σπαράξει στο κλάμα??? Θέλω χρώμα σαν της Νίκης λέμε!!!!
    Προλαβαίνεις άνετα να το ετοιμάσεις για το Πάσχα πάντως!!!
    Εγώ να δω πότε θα ετοιμάσω βαλίτσες, που από το πρωί (καλά, όχι και από μαύρα χαράματα) πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια!
    Φιλιά φιλεναδίτσα!

    ReplyDelete
  36. Manousina φτιάξτο, φτιάξτο!
    Σούπερ λικεράκι λέμε!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  37. Εφάκι μου μεχρι να ετοιμαστεί της Κικής προλαβαίνουμε να πιούμε από το παθιάρικο (όπως λέει η Λένια παραπάνω) δικό μου χα χα χαα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  38. Υπέροχο το λικέρ φράουλας Ελενα μου!!Εγω θα απολαύσω της Μαρίας όπως καταλαβαίνεις που θα το φτιάξει για το Πάσχα και ως καλή φίλη και γειτόνισσα θα με κεράσει!!!!χαχαχα!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  39. Ελενα το μπολ με κουπωμα η χωρις?Μην γελας σε βλεπω απαντησε μου σε παρακαλω να το φτιαξω για το Πασχα.Ποπη.

    ReplyDelete
  40. Σκρουτζάκο μου πολλές πολλές ευχές και από εμάς!
    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!!

    ReplyDelete
  41. Vasia μου χα χα χααα!!!
    Να μου "αναφέρεις" σε παρακαλώ αν το έφτιαξε καλό και βασικά αν το έφτιαξε, αν όχι έλα να τα πιούμε παρείτσα!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  42. Πόπη δεν γελάω, χαμογελάω χα χα χααα!!!
    Λοιπόν, δεν χρειάζεται κανένα δυνατό κούμπωμα, απλά σκέπασέ το με κάτι (ένα μεγάλο πιάτο, ένα μικρό ταψάκι, ένα κάτι τέλος πάντων) για να μην σου πέσει τίποτε μέσα.
    Το ίδιο και όταν θα το έχεις εκτός ψυγείου.
    Αν πάλι θέλεις να το κλείσεις με καπάκι, κανένα πρόβλημα.
    Καλή επιτυχία, θα δεις πόσο εύκολα γίνεται!

    ReplyDelete
  43. Καλημέρα Έλενα. Εγώ πάλι γιατί το είδα υπέροχο και δελεαστικό; Κέρασέ με ένα ποτηράκι και θα το εκτιμήσω αφάνταστα! Καλή μεγάλη Εβδομάδα, με υγεία, και του χρόνου να είσαι καλά να πλάθεις τα κουλουράκια σου. Πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!

    ReplyDelete
  44. Κορίτσια μου Καλό Πάσχα με υγεία και πολλά χαμόγελα στις ζωές σας.Να σται πάντα τόσο δημιουργικές με διάθεση να μοιράζεστε τις γνώσεις ,εμπειρίες και ιδέες σας.Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  45. δεν έχω ποτέ καταπιαστεί με λικέρ!δείχνει λαχταριστό!Καλό Πάσχα!

    ReplyDelete
  46. Ελενάκι μου το λικεράκι έγινε πολύ νόστιμο, είναι από τα αγαπημένα μου και μοσχοβολάει φραουλίτσα!
    Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα!

    ReplyDelete
  47. Asimina σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  48. Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
    Πολλές ευχές και από εμάς!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  49. Ειμαι τοσο ενθουσιασμενη με αυτο το λικερ που το εχω πει σε οποιον γνωριζω.Οχι μονο πανευκολο αλλα και θαυμασια γευση.Ελενακι,χιλια ευχαριστω για τη συνταγη.Το χρωμα μου βγηκε ΤΕΛΕΙΟ!!!

    ReplyDelete
  50. Vassi μου ειδες τι εύκολο λικεράκι είναι??
    Στο τσάκα τσάκα έχεις έτοιμο σπιτικό λικεράκι.
    Και το χρώμα γίνεται πανέμορφο!
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  51. Γίνεται καταπληκτικό αν χρησιμοποιήσουμε ούζο αντι για βότκα ή τσίπουρο.

    ReplyDelete
  52. Φοβάμαι ότι με το ουζο θα αλλοιωθεί το άρωμα του λικέρ!
    Με την βότκα δεν παθαίνει τίποτα!

    ReplyDelete
  53. εφτιαξα γλυκο φραουλα και μου εμεινε αρκετο σιροπι... μπορω να κανω και λικερ? αν ναι πως?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανάμιξε το σιροπι με βότκα ή τσίπουρο, μισό μισό ή σε όποια αναλογία σ' αρέσει. Αφησε το 15 μέρες στο μπουκάλι για να "δέσει" και... στην υγειά σας

      Delete