Στις σαλατούλες το ρίξαμε αυτές τις μέρες, για να εξιλεωθούμε για τις πασχαλινές ατασθαλίες μας:P
Ήθελα να σας πω, ότι όλη την Μεγάλη Εβδομάδα κατάφερα τους γιόκες μου να νηστέψουν. Ακόμα την Μεγάλη Παρασκευή καταφέρανε και νηστέψανε και από λάδι, και το κυριότερο χωρίς πολλές πολλές μουρμούρες.
Μόλις όμως τελειώσανε οι νηστείες, μου είπανε «αρκετό ζαρζαβατικό μας τάισες αυτές τις μέρες, φτιάξε μας τώρα και μια …. παραδοσιακή σαλάτα του σεφ»
Τους χαλάω εγώ χατίρι? Εκτός αυτού, ήθελα να αξιοποιήσω και μερικά από τα πολλά κόκκινα αυγά που γέμισαν το ψυγείο μου! Μην μου πείτε ότι δεν σας έχουν περισσέψει κι εσάς?? Πάμε λοιπόν να τα ….. καταναλώσουμε!
Την συνταγή της σαλάτας μου έχει δώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια παλιά συνάδελφος και έχει κάνει «θραύση».
Όλα αυτά τα χρόνια δεν την έχω αλλάξει σε τίποτα, γιατί την θεωρώ μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές!!
Περιττό να σας πω ότι γίνεται πάντα ανάρπαστη!
Χρειαζόμαστε:
2 κόκκινες σφιχτές ντομάτες
1 μέτριο αγγούρι
1 μαρούλι
200 γρ. λάχανο
200 γρ. τυρί έμμενταλ ή άλλο γλυκό τυρί της αρεσκείας σας
5 φέτες ζαμπόν
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
4-5 αυγά βρασμένα «σφιχτά»
Για την sauce
1 μεγάλη κούπα Salad Cream
¾ κούπας Thousand Island
1 γεμάτη κουταλιά κέτσαπ
Πάμε να την φτιάξουμε:
Κόβουμε τις ντομάτες και το λάχανο όπως για σαλάτα.
Κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες και το μαρούλι σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Επίσης κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε καρεδάκια.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από το νερό.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε τέταρτα ή και σε πιο μικρά κομμάτια.
Φτιάχνουμε την sauce ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά της και περιχύνουμε με αυτήν όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα καλά από την σάλτσα.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!!!!
Σημείωση:
Τα υλικά είναι αρκετά για 2 σαλατιέρες.
Θα σας πρότεινα να τα κόψετε σε ένα σκεύος πιο βαθύ από ένα μπολ, π.χ σε ένα ταψάκι, για να μπορέσετε να «δουλέψετε» την σαλάτα με μεγαλύτερη άνεση.
Να την περιχύσετε με την sauce και κατόπιν να την μεταφέρετε σε σαλατιέρα.
Μην ανησυχείτε για την ποσότητα, δεν πρόκειται να περισσέψει τίποτα!
Κάθε φορά μετανιώνω που δεν έφτιαξα διπλή δόση!
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε αυγό στην μισή σαλάτα και να αφήσετε την υπόλοιπη χωρίς αυγό, σε περίπτωση που κάποιοι την προτιμούν χωρίς (οι αδελφούλες μου δεν το θέλουν καθόλου το αυγό, γι αυτό όταν τρώμε παρείτσα, φροντίζω πάντα η μια σαλατιέρα να μην το περιέχει).
Φτιάξτε την και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη μέρα!
Καλημέρα και χρόνια πολλά Ελενά μου! Περιδιαβαίνω από τα άγρια χαράματα τα blogs (πριν πιάσουν τον υπολογιστή εργολαβία τα παιδιά μου) και πέφτω πάνω σε άλλη μια αγαπημένη σαλάτα! Να φαγωθούν και τα πασχαλινά αυγά! Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΠολύ ωραία σαλάτα!!Φέτος δεν έχω αυγά κόκκινα αλλά θα βράσω να τη φτιάξω.
ReplyDeleteΚαλημέρα!!
την έφτιαξα επίτηδες για να χρησιμοποιήσω τα κόκκινα αβγά,μετά σειρά έχει ένα ρολό που θα το γεμίσω πάλι-μαντέψτε-με αβγά....το μόνο σίγουρο,αν κάνουμε εξετάσεις οικογενειακώς,η χοληστερίνη θα έχει πιάσει κόκκινο....σαν τα κόκκινα αβγα!!!καλημέρα σε όλους!!!
ReplyDeleteΤι έγινε κορίτσια; το ρίξαμε στις σαλάτες;;;;;;
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά
Καλημέρα, Έλενα, σαλάτα αγαπημένη! Την ψηφίζω και θα δοκιμαστεί. Παίρνω όμως μια πιρουνιά από τη δική σου, μην πάθω και τίποτα! Φιλιά.
ReplyDeleteΠροσπαθούμε να διασκεδάσουμε τις ενοχές μας από το πασχαλινό φαγοπότι και ποστάρουμε σαλάτα;;; Σκέτο μαρούλι έπρεπε να βάλεις, όχι του κόσμου τα υλικά και τις σαλτσούλες!!!
ReplyDeleteΒάλε μου τώρα ένα μπολάκι :-))
Αγαπημενη σαλατα!
ReplyDeleteΧρονια Πολλα και Χριστος Ανεστη!
Άντε κορίτσια με τις σαλάτες σας! Η αλήθεια είναι ότι τρώω μπόλικες από αυτές πλέον, σε πιο ελαφριά βερσιόν φυσικά, αλλά εξίσου νόστιμες! Θα αρχίσω να κάνω αναρτήσεις με διαιτητικά πιάτα μου φαίνεται, ειδικά για διαβητικούς! Δε θα έχει επιτυχία τι λες Ελενάκι μου;...
ReplyDeleteΧρόνια πολλά και καλά, χίλια φιλιά!
αγαπημενη μου σαλατα ...!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Σοφάκι!!!
ReplyDeleteΜα δεν καταλαβαίνω πως κάθε χρόνο (χωρίς να έχω βάψει αυγά), μαζεύω τόσα πασχαλινά αυγά, που τα μισά κιόλας είναι σπασμένα χα χα χαα!!
Χαμένα πάντως δεν θα πάνε, όλο και κάποιον τρόπο θα βρούμε να τα αξιοποιήσουμε!
Φιλάκια!
Ξανθή μου αξίζει να την φτιάξεις, είναι από τις ωραιότερες σαλάτες!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ναντιάκι πες τα, πες τα!!!
ReplyDeleteΕνα ρολό κιμά το χω κι εγώ στο πρόγραμμα, τα λυπάμαι και να τα πετάξω τόσα αυγά, άσε που με γεμίσανε και με ένα σωρό φρέσκα αυγουλάκια, κι αυτά αξιοποίηση ψάχνουν;-)
Φιλάκια πολλά!
Manousina είδες?? χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΤο ρίξαμε στις σαλάτες για να ... εξιλεωθούμε!
Και του χρόνου να μαστε καλά, κι ας γκρινιάζουμε μετά γι αυτά που καταναλώσαμε!
Φιλάκια!
Ελενάκι, πάρε όσες πηρουνίτσες θέλεις!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Simonmad τι να κάνω η ... μάνα??
ReplyDeleteΤόσες μέρες είχα τους άντρες μου με μαρουλάκια και λοιπά λιτά ζαρζαβατικά, είπα να τους αποζημιώσω με μια πιο πλούσια σαλάτα! Η σαλάτα συνοδευτικό ήταν, μην νομίζεις πως ήταν το κυρίως γεύμα τους:P
Πάντως μια βδομάδα τους κατάφερα να νηστέψουν, σου μιλάω για μεγάλη επιτυχία δηλαδή χα χα χαα!
Φιλάκια!
Χρόνια πολλά Ελπινίκη μου, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι μου, οτιδήποτε κάνεις εσύ θα έχει σίγουρη επιτυχία!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!!
Ιριδά μου από τις πιο νόστιμες σαλάτες πιστεύω είναι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Χριστός Ανέστη
ReplyDeleteχρόνια πολλά Ελενα μου!
Γεμάτα αισιοδοξία και αγάπη!!
all time classic και σούπερ
ReplyDeleteEλενα,Χριστός Ανέστη!
ReplyDeleteΤις ευχές μου και στα άλλα κορίτσια της παρέας!
Μια χαρά η σαλατούλες,μετά το κρέας και ειδικά αυτή πολύ χορταστική!
Αυτά τα dressing δεν τα ξέρω,αλλά θα προτιμούσα γιαουρτάκι,μουστάρδα και κέτσαπ με λαδάκι.
Φιλιά!
Κατερινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
ReplyDeleteΠολλές πολλές ευχές και από εμάς, από καρδιάς!
Φιλάκια!
Πόπη μου σωστά:))
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!
Ελενάκι μου πολλές πολλές ευχές και από εμάς!!
ReplyDeleteΠέρασες όμορφα??
Πολύ νόστιμο ντρέσινγκ και αυτό που προτείνεις, μόνο που τότε δεν θα ήταν σαλάτα του σεφ, μιας και η συγκεκριμμένη σαλάτα θέλει συγκεκριμμένη sauce!
Θα ήταν όμως μια άλλη, πολύ νόστιμη σαλάτα, η σαλάτα της Ελένης!! Σου την βάφτισα κιόλας χα χα χαα!
Φιλιά Ελενάκι!
Γεια σου Ελενα η αγαπημενη σαλατα του γιοκα μου οσο για τη μικρουλα βλεπει λαχανο και φευγει μακρια.Μου ελειψαν οι κουβεντες μας.Α! να μην το ξεχασω οχι ξεπορτισματα ακομα δεν μαζευτηκες.ποπη
ReplyDeleteΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
ReplyDeleteΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
αν και τις σαλάτες με σος δεν τις πολυθέλω, αυτή είναι πολύ ωραία και την τιμώ!!!! μούρλια την έφτιαξες Ελενάκι!!
Πόπη μην βάλεις λάχανο αν δεν το θέλει η μικρούλα, μιρό το κακό, αν και του πάει πολύ το λαχανάκι!!
ReplyDeleteΚαλέ δεν ξεπορτίζω, εδώ είμαι!!!
Ούτε για ένα καφεδάκι δεν έχω βγει από ... προχθές που γύρισα!
Σήμερα έχει γενέθλια ο γιόκας μου και περιμένω την παρείτσα του το βραδάκι, να κόψουν μια τουρτίτσα και μετά να βγουν, οπότε όλο και κάτι τους ετοιμάζω σαν καλή μανούλα:)
Φιλάκια!!
Γαστεροπληξούλαααααα!!!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!!
Φιλιά πολλά!!
Ελενά μου, πολύ αγαπημένη η σαλάτα του chef που μας προτείνεις σήμερα!!!
ReplyDeleteΤο πιο σημαντικό είναι ότι έχουν περισσέψει πολλά αυγουλάκια και είναι ένας υπέροχος τρόπος να φαγωθούν!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!
Bασάκι μου κι εγώ δεν κατάλαβα φέτος πως βρέθηκα με τόσα κόκκινα αυγά, και να φανταστείς δεν έβαψα ούτε ένα!!! Αντε να δούμε τι θα τα κάνουμε:P
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!
Λενακι μου δεν μπορούσες να δώσεις καλύτερη πρόταση απο αυτήν για ανακύκλωση των αυγών!!!
ReplyDeleteτην εφτιαξες υπέροχη, γεια στα χεράκια σου !!!!
φιλια πολλα και καλό μεσημέρι !!!
Μαράκι μου έλα να τσουγκρίσουμε να σπάσουμε κανένα αυγουλάκι ακόμα!
ReplyDeleteΑκουσα τα καλυτερότερα για το λικεράκι που έφτιαξες, congratulations φιλενάδα χρυσοχέρα!!!
Φιλιά πολλά πολλά!
Πολύ ωραία σαλάτα το δίχως άλλο Ελενάκι μου!!!!
ReplyDeleteΝα τα εκατοστησει ο γιοκα σου Ελενα ο δικος μου ειχε την ημερα του Πασχα να τους χαιρομαστε τους γιους μας να ειναι σιδερενιοι.Ευχες ευχες ευχες.Ποπη.
ReplyDeleteΧριστος Ανεστη Ελενα μου, χρονια πολλα με υγεια.Η σαλατα σου απο τις πολυ αγαπημενες μου.
ReplyDeleteΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ!!
ReplyDeleteΗ ΣΑΛΑΤΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΑ... ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!
ΦΙΛΙΑ!!
Χρόνια πολλά και με υγεία!!
ReplyDeleteΗ σαλατούλα έξοχη με όλες τις νοστιμιές μέσα, και σχετικά διαιτητική
Πολύ ωραία η σαλατούλα...και ναι ενδείκνυται για την ανακύκλωση των αυγών...
ReplyDeleteΕΛΕΝΑ...ΠΟΠΑΚΙ...ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
ReplyDeleteΠόσο μα πόσο ζηλεύω τις σαλάτες!Και αυτή είναι μούρλια!
ReplyDeleteΛιλάκι μου σε ευχαριστώ πολύ:)
ReplyDeleteΦιλάκια φιλενάδα!
Πόπη μου να τους χαιρόμαστε τους γιόκες μας, να είναι γεροί και καλότυχοι!!
ReplyDeleteΔημιουργία μου Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, ελπίζω να πέρασες όμορφα αυτές τις μέρες!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΑνταποδίδω τις ευχές, Χρόνια πολλά!
Ιωάννα μου Χρόνια πολλά, πάντα με υγεία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Ευάκι μου τι να κάνω?
ReplyDeleteΤο ριξα στην ανακύκλωση;-)
Πολλά φιλιά!!!
Κατερίνα μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τις ευχές!!
ReplyDeleteMara μου το ρίξαμε στις σαλάτες μετά τις πασχαλινές μας ατασθαλίες μπας και γλιτώσουμε τίποτα, αλλά χλωμό το βλέπω;-)
ReplyDeleteΦιλιά!
Eλενα καθυστερημενα Χρονια Πολλα.
ReplyDeleteΜετα το φαγοποτι χρειαζεται μια σαλατουλα για να ηρεμησουν τα στομαχακια.
Λικεράκι μου Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!
ReplyDeleteΦιλιά στα όμορφα Χανιά!