Αφράτη ζύμη για πίτσα, με συνταγή της φίλης μου Τηλεμάχης Μπ.
Αξίζει να την δοκιμάσετε!!!
Τα υλικά μας:
1 κουτί sprite (330ml)
1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (καλό είναι να έχετε παραπάνω αλεύρι)
1/2 με 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Φτιάχνει
2 ταψιά φούρνου μεγάλα (πλάκες)
Στην πράξη:
Ρίχνουμε την sprite, το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά σε μια λεκάνη.
Ανακατεύουμε λίγο και μετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το αλάτι.
Πλάθουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Ίσως χρειαστεί να βάλουμε λίγο παραπάνω αλεύρι μέχρι να ξεκολλήσει τελείως η ζύμη από τα χέρια μας.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση.
(Μέχρι δηλαδή να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά έχει φουσκώσει!)
Από πάνω γεμίστε την με ότι τραβάει η όρεξή σας!!
Θα είναι τέλεια!
Εγώ την έψησα για 30 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο σας και από το πόσο λεπτή έχετε κάνει την ζύμη σας.
Καλή όρεξη!
Αμαλία
Καλημέρααααα!!!!!Χρόνια Πολλά με υγεία σε σένα και την οικογένεια σου!!!
ReplyDeleteΤι νοστιμιές είναι αυτές πρωί πρωί Αμαλίτσα μου!!!Πολύ την έχω επιθυμήσει την πίτσα!!!
Πρώτη φορά βλέπω sprite στη ζύμη!!
Αυτό είναι και το μυστικό που την κάνει αφράτη αφράτη?????
Τέλεια!!!!
Θα δοκιμαστεί άμεσα!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!
Καλημέρα! Λαχταριστή και σε ικανή ποσότητα! Θα δοκιμαστεί!
ReplyDeleteΚαλημέρα. Πάρα πολύ καλή πρόταση και τη χρειαζόμουν σήμερα!!!
ReplyDeleteKαλημερα! Αντι για sprite μπορουμε να χρησιμοποιησουμε σοδα αναψυκτικό;
ReplyDeleteΜόλις τελειώσω με τη δίαιτα που άρχισα,θα την φτιάξω οπωσδήποτε...
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου η συνταγή αυτή θα ενθουσιάσει τον γιό μου που θέλει την ζύμη της πίτσας αφράτη!
ReplyDeleteΕμένα να σου πω την αλήθεια μου αρέσει τραγανή, αλλά δεν θα κάνω την δύσκολη και σε μια νόστιμη δοκιμασμένη συνταγή για αφράτη ζύμη πίτσας!
Πολλά φιλιά!
αχχχ και να είχα ένα κομμάτι...
ReplyDeleteκαλημέρα!!
KALHMERA NOSTIMH FAINETAI H PITSA SOY!! EGV STH ZYMH GIA PITES ERIXNA PIO PALIA (SODA) ENA KOYTAKI. SPRIETE DEN EXV DOKIMASEI ...SIGOYRA THA THN DOKIMASV OMVS ..KATI ASXETO TVRA TOYS ANAGNVSTES STA BLOG SAS TOYS VLEPETE STH LISTA ?EGV EDV KAI MERES DEN TOYS VLEPV STO DIKO MOY BLOG ..MONO EGV TO EXV AYTO TO PROVLHMA STO BLOG ?
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά...Χριστός Ανέστη...ωραία η αφράτη πίτσα αλλά και η τραγανή. Πίτσα να είναι και δεν πειράζει με τι θα είναι...Σλουρπ!!!!σλουρπ!!!
ReplyDeleteΜέχρι να εμφανιστεί η Αμαλία, που τρέχει σαν τον Βέγγο η ταλαίπωρη αυτές τις μέρες, να απαντήσω στην Πένυ και στην Ιριδα.
ReplyDeleteΠένυ νομίζω ότι το ίδιο αφράτη θα σου γίνει και με την σόδα.
Με σόδα την φτιάχνω εγώ συνήθως, αλλά θα δοκιμάσω και την sprite της Αμαλίας, να δω αν υπάρχει διαφορά!
Ιριδα για κάποιο διάστημα είχαμε κι εμείς πρόβλημα με τους followers και μια τους βλέπαμε, μια δεν τους βλέπαμε.
Μην ανησυχείς, κόλπα του blogger είναι, θα φτιάξει από μόνο του.
Εγώ πάντως τους βλέπω κανονικά τους followers σου!
Υπεροχο!!
ReplyDeleteAmalia I love your pizza recipe, it's soo good. Good day all people!
ReplyDeleteΈτσι που πεινάω τώρα θέλω μεγάαααααλο κομμάτι κι ας είναι και τραγανή!!!!! μμμμμμμμ!!!!!
ReplyDeleteAmali μου Χρόνια πολλά (είπα και τηλεφωνικά στο Μαράκι Β. να σας τα μεταφέρει!!!)
ReplyDeleteΜε σόδα όπως και το Λενιώ μας, την έχω φτιάξει κι εγώ πολλές φορές. Πιστεύω πως με τη ζάχαρη που έχει το αναψυκτικό (sprite) θα γίνεται πιο γρήγορα η ζύμωση της μαγιάς!! Θα δοκιμάσω και θα σου πω :)
Φιλιά πολλά σε όλο το γκρουπ :))
Καλό απόγευμα
Ενδιαφέρον μου ακούγεται!!!
ReplyDeleteΣοφία Ζ. και Helengr
ReplyDeleteκαλησπέρα σας, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
**Βασάκι σε παρέκαμψα μπας και ξορκίσω αυτόν τον βρωμομπλόγκερ και μπορέσω και γράψω στα σχόλια επιτέλους
Επιτέλους...............
ReplyDeleteΒασάκι μου μπορώ να σου γράψω μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες!!!
Χρόνια πολλά κ καλά, και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το γιόκα σου.
Όσο για τη σπράιτ με έχει καλύψει ο Γιώργος παραπάνω...
πολλά πολλά φιλιά
Πένυ ναι μπορείς,
ReplyDeleteκαι επίσης η ζάχαρη που έχει η σπράιτ δίνει μία πιο ιδιαίτερη γεύση στην πίτσα εκτός από την αφράτη ζύμη
καλό βράδυ
έλα βρε Νάντια με τις δίαιτες φτιάξε το 1/4 της δόσης....
ReplyDeleteκαλό βράδυ
Έλενα όχι να μην το παίξεις δύσκολη, να υποκύψεις!!!!
ReplyDeleteκαλό βράδυ και πολλά φιλιά
ΙΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ Μαγειρική με πάθος όπως προείπαμε, μπορείς να ρίξεις και σόδα,
ReplyDeleteκαλό βράδυ
Eva Z. χρόνια πολλά και Αληθώς Ανέστη, και εμένα η τραγανή λεπτή μου αρέσει, αλλά δεν με χαλάει καθόλου και αυτή!!!!
πολλά φιλιά και καλό βράδυ
γιάμι γιάμι..θα την δοκιμάσω σίγουραααα!
ReplyDeleteArt nouveau
ReplyDeleteευχαριστώ πολύ καλό βράδυ
Odile Thank you, have a nice day as well...
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πάρε όλη την πίτσα και αφράτη και τραγανή και όποια σου αρέσει!!!!! την πείνα σου να δαμάσουμε μόνο
Γιώργη μας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω...
ReplyDeleteευχαριστώ και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παρέθεσες, όντως έχεις δίκιο και επιπλέον η ζάχαρη δίνει έναν άλλο τόνο στη ζύμη.
καλό βράδυ
Θαλασσίτσα καλό σου βράδυ
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλη την ομάδα
ReplyDeleteΔελεαστική η συνταγή.Αν και φτιάχνω ζύμη πίτσας που μου αρέσει, η ιδέα της sprite με γαργαλάει να τη δοκιμάσω σύντομα
Αμαλίτσα μου είδες τι επαθα με τον παλιομπλοκερ? δεν με άφησε να πάρω ούτε μυρωδιά απο την πιτσα σου ! η οποία όπως φαντάζομαι βεβαίως - βεβαίως θα είναι πεντανόστιμη.
ReplyDeleteΟπως και η Νίκη με γαργαλάει η ιδεα να δοκιμάσω με σπραιτ! η αλήθεια είναι ότι στα λαλακια που έχει βάλει η Μέτη ρίχνει στην ζύμη σπραιτ και είναι πεντανόστιμα !!
θα το δοκιμάσουμε as soon as possible που λένε και στο χωριό μου !!!!!!!!!
φιλια μικρούλι και καλό σ/κ
Πω πω...ξεροκατάπια όταν είδα τη φωτό, κι εμένα αφράτο μου αρέσει το ζυμαράκι!
ReplyDeleteΓειά στα χέρια σου!
Αμαλίτσα υιοθετείται πάραυτα η συνταγή! Και εγώ σόδα ήξερα στα ζυμαράκια, sprite όχι, θα δοκιμαστεί συντομοτατα..Μου έχεις έτοιμη και την δόση που θέλω από ότι βλέπω...μια χαρά!!!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά κοριτσάκια μου!!!
Χριστός Ανέστη!!!
δεσποινίς Αμαλλλίααααα...τί μας κάνεις και είναι η ώρα δύσκολλλλη....
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά ,Χριστός Ανέστη καλονοικοκυράδες μου,έστω και καθυστερημένα...Πασχαλιάτικη κοπάνα διαρκείας γαρ...
φιλιά σε όλες σας και να έχετε μιά τέλεια Πρωτομαγιά...-:))
Φτιάχνω τη συγκεκριμένη συνταγή εδώ κ χρόνια. Είναι φοβερή. Να την δοκιμάσετε οποσδηποτε
ReplyDelete