Η φίλη μου η Εριέττα, προχθές που πήγα επίσκεψη στο σπίτι της, με κέρασε αυτά τα υπέροχα σφολιατίνια, που δεν της πήρε πάνω από 5 λεπτά για να τα φτιάξει και άλλα 15 λεπτά για να τα ψήσει .
Ώσπου να ετοιμάσει δηλαδή τον καφέ, ήταν και αυτά έτοιμα !!!!
Υλικά για να φτιάξουμε περίπου 28-30 κομμάτια:
ένα πακέτο σφολιάτα ( δηλαδή 2 φύλλα) νωπή ή κατεψυγμένη
μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μερέντα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Εάν έχουμε κατεψυγμένη σφολιάτα την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες
του πακέτου και προχωράμε.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε προσεκτικά με λίγη μαρμελάδα ή μερέντα το μισό.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Αναλυτικές οδηγίες και φωτο μπορείτε δείτε στην συνταγή για τα μπουγατσίνια εδώ
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή με το εργαλείο της πίτσας, λωρίδες πάχους περίπου 1,5εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά.
Μπορούμε επίσης να αλείψουμε με μαρμελάδα ή μερέντα όλη την λωρίδα και αντί να την στρίψουμε, να την γυρίσουμε σχηματίζοντας σαλιγκαράκια.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί και τοποθετούμε τις λωρίδες με λίγη απόσταση ανάμεσά τους, για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσει η σφολιάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15-17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα ξεφουρνίζουμε και τα απολαμβάνουμε !!!
ΤΙΡ: Το κάθε φύλλο μας δίνει περίπου 14 κομμάτια, μπορείτε να φτιάξετε το ένα φύλλο με μερέντα και το άλλο με μαρμελάδα, έτσι θα έχετε καλύψει και τους σοκολατόπληκτους αλλά και εκείνους που δεν πολυσυμπαθούν την σοκολάτα – εγώ βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς σοκολάτα !!!!!!!
Μην ξεχνάτε ότι για να μπορείτε να δουλέψετε καλύτερα την σφολιάτα και να φουσκώσει αρκετά, πρέπει να κρατάει λίγο και μην έχει ξεπαγώσει τελείως.
Βγάζετε ένα – ένα τα φύλλα από το ψυγείο και μην τα αφήνετε καθόλου έξω, παρά μόνον όταν την ετοιμάζετε.
Καλή επιτυχία!!
Μαράκι μου δεν μπορείς να φανταστείς τι ταλαιπωρία τράβηξα για να μπω στα σχόλια, ο blogger έχει αρχίσει να μας ταλαιπωρεί πολύ αυτές τις μέρες!
ReplyDeleteΤα μπουγατσίνια ξέρεις πόσο τα λάτρεψα κι εγώ και όλοι όσοι τα δοκίμασαν!
Τα μαρμελαδίνια και τα μερεντίνια δεν πρόκειται να μου γλιτώσουν, θα τα φτιάξω συντομώτατα!
Ευχαριστούμε την Ερριέτα για το νόστιμο κέρασμα!
Φιλάκια!
Τα σφολιατινα τα στρογγυλα μου θυμιζουν πολυ αυτα που με τρελαιναν οταν ημουν μικρη!!
ReplyDeleteΝοστιμοτατα φαινονται τα σφολιατινια!!!!
ReplyDeleteΠερνω μερικα για τον δρομο και φευγωωωωω.....!!!!!!!
Φιλακια , καλο σ/κ!!!!!
Πω..πω τι μου κάνετε τώρα??? Εγώ τρελαίνομαι γι' αυτά...ψηφίζω μερέντα βέβαια...είμαι της σοκολάτας...τι να κάνουμε!!!!
ReplyDeleteΤέλεια!!!!!Και με μερέντα και με μαρμελάδα τα τσακίζουμε.....
ReplyDeleteΜπράβο Μαράκι μου με τις ωραίες ιδέες σου!!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλό σ/κ!!
Μερέντα και πάλι μερέντα !!!
ReplyDeleteΛαχταριστά φαίνονται !!!
ΠΩ ΠΩ!!!!!ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ.
ReplyDeleteΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Και φέτος την Πρωτομαγιά
η φύση όλη γιορτάζει
κι εύχομαι όλη σου η ζωή
με άνοιξη να μοιάζει.
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -ΟΛΕΣ.
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά :)
ReplyDeleteΠολύ ωραία η συνταγή, μιαμ μιαμ xD
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΛΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ
ReplyDeleteΚαλημερα!
ReplyDeleteΕγω τα κανω και με τυρι φετα και ριγανη για γρηγορα μικρα σφολιατοπιτακια!
Μαρία μου, καλημέρα, καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά σε όλες σας!!! Να είστε πάντα καλά! Τα σφολιατίνια τρέλλα,υπέροχα και γρήγορα και νόστιμα και.... τέλεια με δυό λόγια!!!
ReplyDeleteΧαρούμενη Πρωτομαγιά και καλό μήνα Μαράκι μου! Να'μαστε καλά - μπορούμε!
ReplyDeleteΜαρια θα διαμαρτυρηθω σφοδρα.Το Πασχα κρατησα χαρακτηρα και δεν πηρα κιλα εσυ γιατι πας να με παρασυρεις?Τελειο φαινεται θα τα δοκιμαμασω συντομα σε ολες τις εκδοχες.Καλο μηνα φιλια.ποπη
ReplyDeleteΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ.ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΙΤΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΧΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ .ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΩΡΑΙΑ.ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.μετα λεω τι με παχαινει.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
ReplyDeleteΚαλο μηνα κοριτσια, ομορφο και δημιουργικο να εχετε.
ReplyDeleteείναι τελεια τα κανω κι εγω,μα σα σαλιγκαρακια δεν το σκεφτηκα ποτε!
ReplyDeleteχριστος ανεστη Μαρακι!