Monday, 9 May 2011

Κοτόπουλο με πικάντικη κρούστα

Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι, που δοκίμασα από τα χεράκια της φιλενάδας μας της Ζουζούνας!
Συνταγή εύκολη και απλή, που όμως μας δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Για την μαρινάδα
μισή κούπα λάδι
2 σκελίδες σκόρδο (ή και περισσότερο αν σας αρέσει)
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
μισό κουταλάκι πάπρικα καυτερή
λίγο κύμινο (προαιρετικά)
ελάχιστο σαφράν
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε καλά ώστε να μας δώσουν μιαν «αλοιφή».
Αλείφουμε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
Κατόπιν το ψήνουμε κατά τα γνωστά.
Προσέχουμε να μην μας «αρπάξει» από πάνω και αν χρειαστεί καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος του ψησίματος.
Σερβίρουμε με ένα νόστιμο ρύζι.
Καλή επιτυχία και καλή σας εβδομάδα!
Vasia B.

26 comments:

  1. Ευχαριστούμε πολύ πολύ την Ζουζουνίτσα μας για την νόστιμη συνταγή!
    Κοτοπουλάκι λέω να φτιάξω κι εγώ για σημερα, θα το δοκιμάσω "πικάντικο"!
    Φιλιά Βασάκι μου, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  2. απο τα υλικα καταλαβαινω οτι θα ειναι γευστικοτατο!!!!Απλη συνταγη που θα ξερογλυφομαστε με το αποτελεσμα!καλη εβδομαδααα!φιλιαΧ2

    ReplyDelete
  3. καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  4. Παντα οι μαριναδες δινουν στα κρεατα εξαιρετικη γευση,και ειμαι σιγουρη οτι και στην συγκεκριμενη...το αποτελεσμα θα ειναι εξαιρετικο..
    Καλη εβδομαδα..φιλια!!!

    ReplyDelete
  5. Υπέροχο!!!! Πεντανόστιμο κι όπως λατρεύω το κοτόπουλο και την πάπρικα είναι ό,τι πρέπει για αύριο!!! Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Γράφτηκε ήδη στο βιβλιαράκι με τις εκλεκτές συνταγές. Και μιας και ο φούρνος μας παίρνει και σουβλί, θα κάνω ένα κοτόπουλο την Κυριακή άλλο πράγμα. Ηδη το φαντάζομαι!!!

    ReplyDelete
  7. Καταπληκτική μαρινάδα, πενταόστιμο πρέπει να βγαίνει το αποτέλεσμα! Η καπνιστή πάπρικα όλα τα λεφτά! Καιρός να επισκεφτώ το Μπαχάρ!

    ReplyDelete
  8. Βασακι μου μιας και είχα στο πρόγραμμα κοτόπουλο για αύριο, λέω να δοκιμάσω την προσθήκη της παπρικας που πιστεύω θα το απογειώνει !!! φανταζομαι την πετσούλα τραγανή και μοσχομυριστή με την παπρικα και έχω αρχίσει ήδη και φτιάχνομαι !!!χιχιιχιχχι!!

    φιλια ζουζουνα μου !!!!!

    καλή βδομάδα κοριτσάρες μου !

    ReplyDelete
  9. μια καλή μαρινάδα πάντοτε κάνει τη διαφορά!!!! τέλειο!!

    ReplyDelete
  10. Πολύ ωραίο και λαχταριστό αποτέλεσμα! Η συνταγή θα δοκιμαστεί προσεχώς.

    ReplyDelete
  11. Πικάντικο φαίνεται και μ' αρέσει!!!

    ReplyDelete
  12. Πράγματι πρέπει να είναι πολύ πικάντικο...αλλά και νόστιμο φαίνεται...Καλή εβδομάδα...

    ReplyDelete
  13. Ελενα μου, όταν η ζουζούνα δημιουργεί είναι απίστευτο το αποτέλεσμα!!!!!!Οι πανελλήνιες την έχουν αποσυντονίσει κι εκείνη κι εμένα από την μαγειρική .....αλλά που θα πάει θα τελειώσουν!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβομάδα!!!!

    ReplyDelete
  14. [Handnade+art]x2,είναι πράγματι πολύ γευστικό,και σίγουρα γλύφεις και τα δάκτυλα σου,που έχουν πιάσει αυτή την πετσούλα!!!!!χιχι!
    Καλή εβδομάδα,φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  15. Καλή εβδομάδα Κατερίνα!!!

    ReplyDelete
  16. Gwgoyla,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!
    Καλή εβδομάδα,φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  17. Tante Kiki,να το φτιάξεις είναι απλό και το αποτέλεσμα πολύ πολύ νόστιμο!!
    Καλή εβδομάδα, φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  18. ΕΥΓΕΝΙΑ,μόνο που το σκέφτομαι αυτό στην σούβλα τρέχουν τα σάλια μου!!!
    Καλή εβδομάδα, φιλιά!!!!!!

    ReplyDelete
  19. Σοφία Ζ,είναι μια διαφορετική και πολύ νόστιμη άποψη για το συνηθισμένο κοτοπουλάκι μας!!!
    Η καπνιστή πάπρικα που με έμαθε η φίλη μου η ζουζουνα να χρησιμοποιώ, δίνει ιδιαίτερη γεύση σε πολλά φαγητά και ιδιαίτερα στις μαρινάδες!!!
    Καλή εβδομάδα φιλιά!!!!!!

    ReplyDelete
  20. Μαράκι μου γλυκό!!!!Η πετσούλα είναι όλα τα λεφτά,με την γεύση που της δίνει η μαρινάδα!!!!!!!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά πολλά φιλιά !!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  21. Γαστεροπλήξ μου, έτσι ακριβώς όπως το λές!!!
    Καλή εβδομάδα και φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  22. Helengr,είναι απλό και ιδιάτερα νόστιμο!!!Μια διαφορετικά γευστική πινελιά στο κοτοπουλάκι μας!!
    Καλή εβδομάδα,φιλιά!!!

    ReplyDelete
  23. Rena, είναι πικάντικο αλλά όχι βαρύ για το στομάχι μας!!Απο τότε που το δοκίμασα το φτιάχνω συνέχεία έτσι το κοτοπουλο!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  24. Ευάκι μου είναι τόσο πικάντικο όσο το αντέχεις και θα σου αρέσει πολύ!!!Επειδή ξέρω ότι δεν τρελαίνεσαι για τις πολύ πικάντικες γεύσεις!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  25. αχ, εσένα δεν είναι να σε επισκέπτομαι βράδυ, γι'αυτό βάζω κιλά!χιχιχι

    ReplyDelete
  26. Πολύ πικάντικο το θέλω!!!

    ReplyDelete